"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Participació ciutadana a les festes

psm-pollenca | 06 Agost, 2012 07:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El fet que les festes de la Patrona siguin tan sentides per moltíssim pollencins fa que, de vegades, algunes decisions entorn de les mateixes siguin polèmiques i molt comentades entre els pollencins. En les d’enguany aquesta polèmica, lluny de minvar, sembla que ha augmentat.

Es va començar retardant la data de les votacions de la Patrona una setmana. L’explicació de l’equip de govern era per evitar que coincidissin amb les festes del Moll. Els que han seguit les festes del Moll i les de Pollença han pogut comprovar que aquesta superposició ha resultat irrellevant, ja que l’acte més multitudinari del Moll fou la “Festa Marinera”, en dissabte; en canvi la setmana següent les votacions coincidiren amb un concert del Festival de Pollença. El resultat és que el retard d’una setmana no ha millorat res i en canvi ha provocat problemes per l’excessiva proximitat amb les festes.

Per altra banda en el programa de festes s’ha notat una superposició d’actes que podrien tenir públics similars: ball de saló i homenatge a Costa el divendres, el ball de bot i el concert al Convent de dissabte o la festa Pollencina i el ball de bot el dilluns. També el dia de la revetlla de “Marxa Fresca”, entre setmana, no ha estat exempt de polèmica. Finalment la qüestió de la manca d’activitats adreçades a infants, que l’associació Essència i Arrels va intentar suplir amb èxit amb una obra de teatre, així com la recaptació de doblers per organitzar uns focs artificials que haguessin sortits de franc a l’Ajuntament, però que per raons incomprensibles no s’autoritzaren des de l’Ajuntament.

Les festes suposen una despesa que no és prioritària i per això en situacions econòmiques com l’actual cal apel·lar més que mai a la participació de la gent i a la col·laboració desinteressada, que hi és, per l’estima que tenen molts pollencins a la festa. Aquesta col·laboració no serà possible si es posen traves  a la participació dels ciutadans: la Comissió de Festes amb una quasi nul·la capacitat de decisió, oferiments de grups de música pollencins per tocar de franc que es varen ignorar o els propis focs artificials finançats amb una col·lecta que no s’autoritzaren.

A molts pobles les festes les organitzen els propis veïns i l’Ajuntament dona suport i posa l’ infraestructura. A pobles més grans com el nostre això és més complicat, però el que no es pot fer es ignorar a tants pollencins que durant molts anys han sabut fer les festes. En aquest sentit les recents declaracions del regidor Llobeta respecte a Cala Sant Vicenç no conviden a l’optimisme.

 


El passat divendres varem acompanyar els Jubilats per Mallorca en el seu pas pel Port de Pollença de camí a Alcúdia. Els jubilats reclamen que el Govern Balear no margini al català amb la seva reforma de la llei de Funció Pública, així com que es mantingui el sistema de jubilacions sense retallades.
 

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb