"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La improvització es la norma. Respostes al Ple de juliol.

psm-pollenca | 16 Agost, 2012 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquestes foren les respostes a les preguntes que ferem al passat ple de juliol:

 

1.       En quin estat es troba l’expedient d’infracció urbanística per la col·locació d’una tanca publicitària il·legal a l’entrada de Pollença pel Roser-Vell?

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Es va acabar el termini perque l’interessat pogues al·legar i continuarà l’expedient d’infracció.

Una vegada més es demostra que a Pollença, el fàcil es passar-se la llei pel folre. En un matí es va col·locar una tanca publicitària il·legal que crea un enorme impacte a la primera imatge que dona el poble, i fa més de nou mesos que reclamam que es retiri i només topam amb excuses per part de l’Ajuntament. El Departament de Carreteres ha hagut de menester que els sol·licitéssim informació per adonar-se de que s’havia col·locat una tanca de vuit metres de llargada; per altres coses tenen mol més bona vista.

2.       Ja s’ha executat subsidiàriament la retirada de l’antena il·legal del carrer Cecili Metel?

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Va dir que no s’havia de fer retirar, que era suficient en precintar l’activitat, i això s’havia fet el 3 de juliol.

Com que sembla que l’antena encara té qualue activitat farem més averiguacions al respecte.

3.       Perquè no es va aprovar l’adjudicació del contracte de les estades esportives fins al dijous 21 de juny, dos dies laborables abans que comencessin les Estades? Com es va poder inscriure i cobrar a les Estades sense tenir un adjudicatari del servei? Que hagués passat si el concurs hagués quedat desert o s’haguessin presentat al·legacions? S’haguessin retornat els doblers?

Com es que la Ressolució de Batlia declarant la l’adjudicació es del 27 de juny, quan ja feia tres dies que s’estava executant el servei ? 

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Si s’hagues al·legat el servei no hauria pogut començar en la data prevista i s’haurien hagut de retornar els doblers, pero que això és elucubrar, ja que no va passar.

El cert es que aquest servei es va adjudicar “in extremis” dos dies laborables abans de la data de començament i quan l’Ajuntament ja havia cobrat les inscripcions. Això va provocar un perjudici en el servei, que la primera setmana va haver de funcionar amb una deficient dotació de monitors. No hi ha justificació per aquest retard, ja que es un servei que fa anys que es dona i que es sabia perfectament quan hauria de començar.

4.       Quin es el cost de la campanya de civisme de l’àrea de Medi Ambient?

Mª.Petra Buades (Regidora Medi Ambient, PP): 2.600 E de personal i 4.600 E de material. Era un cost inclòs en el contracte de neteja viària, per això no ha tingut un cost suplementari per l’Ajuntament.

No hi ha res de franc, tot es paga per una via o per l’altra. La campanya ha estat de molt curta durada, molt poc efectiva i d’una estètica més que dubtosa, amb els famosos plafons clavats a terra.  

5.       Demanam el pressupost desglossat per conceptes de les festes del Port de Pollença i de Pollença.

Volem revisar un per un tots els conceptes de les festes, per comprovar s s’hi han aplicat els criteris d’auteritat que tant es prediquen.

6.       S’ha intentat fer una recollida de fons entre els negocis de Pollença per tal que poguessin sufragar els focs artificials, a la manera com s’ha fet al Port de Pollença ?

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Va dir que no. Que al Moll els focs eren importants pero a Pollença no i que no hi havia hagut cap oferiment per part d’empreses interessades.

En canvi quan uns particulars de l’associació Essència i Arrels han aconseguit fer aquesta recollida de fons tampoc se’ls han donat facilitats per fer els focs, que finalment no es feren.

7.       Es poden fer les gestions oportunes per millorar el servei de bus a Cala Sant Vicenç, que presenta les següents deficiències:

a.      Els horaris de pas no es corresponen amb els que estan publicitats a les parades.

b.      El trànsit d’autobusos no segueix una ruta clara, i passa per tots quatre carrers principals de la Cala, provocant problemes de circulació i renous.

Mª.Petra Buades (Regidora de Policia, PP): Va negar que hi hagues cap problema amb els autobusos de Cala Sant Vicenç. L’únic es que els horaris no son bons.

La Sra. Buades desconeix, donç, els itineraris que fan els autobusos, ja que els residents han de patir les rutes per tots els carrers.

8.       Varem demanar que no s’introduïssin criteris arbitraris en el Simulacre de Moros i Cristians, ja que ens havia arribat que es volia fer sortir a l’Ajuntament Vella des de Sant Jordi. Sóller té en marxa la declaració dels seus moros i cristians com a Festa d’Interès Cultural; pensam que Pollença no hauria de ser manco i així es posarien unes bases que definirien els trets més importants de la festa, evitant desvirtuacions.

9.       Varem demanar que es torni posar el dia de les votacions dels càrrecs de les festes en la setmana anterior, com s’havia fet sempre, ja que el retardar-ho una setmana no havia millorat res i havia provocat problemes d’organització. De vegades sembla que les coses importants que necessiten ma de metge no es volen tocar, i en canvi altres coses menors que no donaven problemes es canvien per canviar.

10.   Demanarem que es treguin les bases per a cobrir la plaça de tècnic del Museu de Pollença i es cobreixi quan abans millor, per tal de que no quedi sense cap tècnic responsable. Una altra ficada de pota de l’Ajuntament en matèria de personal; quan feia mesos que sabien que el contracte de l’actual tècnica acabava no l’han tret a concurs i el museu quedarà sense tècnic responsable per dirigir els desmuntatges de les exposicions de l’Esglèsia del Roser, de les obres del Certàmen o preparar l’exposició de la Fira.

11.   Demanarem que es fixin uns criteris objectius consensuats amb els sindicats per a la concessió dels complements de productivitat. Això ve a compte de que l’actual equip de govern havia decidit donar complements de 2.000 i 3.000 euros a tres treballadors de l’Ajuntament, saltant-se la negociació sindical. La suposada explicació era perquè aquests “estiren del carro” de l’Ajuntament, el que suposa un evident agravi amb la resta dels quasi dos centenars de treballadors de l’Ajuntament. Sembla que varen advertir del seu error perquè anunciaren que havien anul·lat aquests complements.

 

 

Independentment de diferències ideològiques, és una magnífica noticia que el primer ministre britènci, David Cameron, faci publicitat de Pollença i especialment de Cala Sant Vicenç, un nucli que necessita molta promoció. Pel que es veu aquesta no arribarà de l'Ajuntament sino de cops de sort com el que il·lustra la foto (Ultima Hora) 

 

 

També és una magnífica noticia el quart lloc del palista pollencí Sete Benavides als Jocs Olímpics de Londres. Avui a les 13,15 arribarà a la Plaça Major i despres, a les 13,30, se li farà una recepció a l'Ajuntament. Tothom hi està convidat. 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb