"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Festival en euros ( I )

psm-pollenca | 23 Agost, 2012 10:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ara que el Festival de Pollença 2012 ha entrat en la seva recta final haurem de començar a fer-ne una anàlisi des de diferents punts de vista. La part musical i organitzativa la deixam per un poc més endavant, quan ja hagi acabat. Volem tenir totes les dades damunt la taula per poder analitzar si la gestió ha estat correcte o és millorable. Els costos finals del Festival, la recaptació de les entrades, el nombre d'assistents, ens donaran la mesura de si s'ha enfilat el camí correcte.

De moment, fins a conèixer aquestes dades, del que sí podem informar es dels costos dels concerts que s'han programat enguany, ja que figuren en les actes de les juntes de Govern, i servirà també per prendre consciència de la inversió que suposa aquest esdeveniment.

Ni l'any passat ni enguany ja no s'ha cobrat de la Conselleria de Turisme la subvenció que atorgaven anualment des del 1988, i que suposava anualment una quantitat de 180,000 Euros que es sumaven als 150,000 que posava l'Ajuntament, més altres petits patrocinis institucionals i privats.

Pel 2012, en canvi, el pressupost s'ha limitat a la quantitat a càrrec del pressupost municipal, 254.370 euros pel 2012, als que s'han d'afegir els patrocinis privats, molts d'ells no econòmics, dels que encara no en sabem la quantitat. Comes pot comprovar, això suposa que el festival, actualment, està costant uns ±100.000 Euros anuals més a l'ajuntament que quan la Conselleria de Turisme, sobretot,  i el Consell aportaven doblers.

Dels concerts sí que en podem saber els costos, ja que s'han aprovat en diferents Juntes de Govern:


Direcció Orquestra Simfònica de Balears

6 de juliol

8,968 Eur.

Francesco Tristano, piano

14 de juliol

5,900 Eur.

Orquestra Barroca de Sevilla

21 de juliol

15,340 Eur.

Michael Nyman, piano

4 d'agost

33,040 Eur.

Il Complesso Barroco amb Donna Leon

11 d'agost

33,040 Eur.

The World Orchestra

21, 23, 24 i 25 d'agost

53,690 Eur.

Total


149,978 Eur.

Com es veu, aquest total correspon als 150,000 Eur. Prevists en el pressupost 2012 per a “Contractació concerts”. A banda d'aquests, el pressupost 2012 preveia altres 104.370 Eur. per a despeses diverses relacionades amb el festival d'enguany (El director artístic, el servei de fotografies, publicitat, decoració, etc.).

Aquesta minva de pressupost per a contractar actuacions ha fet que s'hagi passat dels 11 artistes o grups del 2010 (el darrer en que la Conselleria va subvencionar) als 6 de l'actual edició.

De les activitats paral·leles (pel·lícules, actes a Son Brull i Formentor o l'exposició a l'església -que abans es feia fora del programa del Festival i ara s'hi ha incorporat-) encara no en tenim dades, ni econòmiques ni d'assistència. S'ens ha explicat que moltes d'aquestes activitats han estat gratuites per l'Ajuntament, pero encara no ho hem pogut corroborar. Per altra banda si s'arriba a la recaptació d'entrades d'anys anteriors s'hauria de poder arribar a superar fàcilment els 100.000 Eur. de recaptació. Esperam que l'Equip de Govern faciliti tota aquesta informació que ens ha de servir a tots per planificar el futur i fer un Festival millor.

El pianista i compositor Michael Nyman ha estat el músic més conegut de l'edició del 2012

 

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb