"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Per una “rendibilitat social” de la piscina del Moll

psm-pollenca | 27 Agost, 2012 07:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com és sabut, la gestió de la piscina municipal del Moll, que ara està tancada, ha estat una de les primeres grans ensopegades d'aquest primer tram de la legislatura. La història va començar amb la construcció deficient de la piscina, que ha provocat uns grans costos de manteniment i especialment pel que fa al cost d'escalfament d'aigua. No s'hi varen instal·lar plaques solars per escalfar l'aigua ni cap sistema per cubrir la làmina d'aigua i evitar que es refredi. També el sistema de deshumidificació ha donat molts problemes. Una vegada construïda la piscina es va licitar la seva gestió, es a dir, es va “llogar” la instal·lació a una empresa (Algalia) per tal que l'explotés a canvi d'un cànon anual, havent-se de fer càrrec aquesta empresa de les despeses d'electricitat, que l'empresa va calcular en 1.500 Eur/mes i que en realitat han estat entorn els 3.000 Eur/mes., com ja varem explicar en aquest anterior article. A aquests càlculs erronis de l'empresa s'hi ha d'afegir la deixadesa de l'anterior equip de govern que va ignorar les advertències de l'empresa i de l'actual, que en vers de corregir la situació la va agravar posant el comptador a nom de l'Ajuntament i deixant sense resoldre el contracte fins al passat mes de juny. Resultat: 102.927,69 euros de perjudici per l'Ajuntament i la piscina tancada.

Veient el que ha passat a la piscina del Moll i el que passa en altres piscines de la comarca, sembla clar que difícilment pot esser una instal·lació amb una rendibilitat econòmica que la faci mantenir per ella mateixa, més tenin en compte les deficiències de la nostra. Si a n'això li sumam els plans del govern espanyol de no deixar que els ajuntaments donin serveis que no els son imprescindibles ni autosuficients, ens podriem trobar amb una instal·lació en via morta, sense cap futur, ni tan sols la venda per les deficiències de la mateixa.

Davant això, des del PSM el que reclamam es que al manco, ja que no pot ser rendible econòmicament, que sí ho sigui socialment, que els doblers que l'ajuntament hi hagi de destinar aconsegueixin repercutir en sectors amples del nostre poble. Per això no s'ha de desaprofitar el potencial que té la piscina com espai de desenvolupament d'activitats escolars; les escoles tenen camps de jocs, però no piscines. Cal no desaprofitar les possibilitats didàctiques i de promoció de l'esport que ofereix una piscina en un poble de costa com Pollença, on l'aprenentatge de la natació és tan important. També la col·laboració amb les entitats socials i les associacions de la tercera edat, ja que es tracta d'una activitat molt adequada per aquestes grups de població. I també s'hauria d'aprofitar turísticament, ja que hi ha pocs hotels amb piscina coberta i aquesta instal·lació podria servir per a l'entrenament de triatletes, complementant el ciclisme i l'atletisme que ja es poden practicar a les carreteres. I també oferir una oferta àmplia de cursos i entrenament als ciutadans en general. En definitiva es tracta d'evitar que la piscina sigui un simple desguàs de doblers, sinó que cada euro que s'hi inverteixi per part de l'Ajuntament sigui ben aprofitat i dinamitzi aquesta instal·lació. Per tot això ja varem traslladar a l'equip de govern que la millor manera de fer-ho es amb una gestió directa municipal, que permeti un ampli marge de control de l'Ajuntament damunt el que es fa a la piscina, independentment que es pugui contractar qualque servei extern concret. A la piscina ja s'hi han donat moltes passes equivocades, ja es hora de redreçar el camí.

La propera (esperem) posada en marxa de la piscina hauria de servir per potenciar les activitats escolars i socio-esportives 

 
 
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb