"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Sense tècnic al Museu

psm-pollenca | 31 Agost, 2012 07:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de principis del mes d'agost el museu no compta amb cap tècnic responsable del mateix, incomplint la Llei de Museus de les Illes Balears (Art.26, sobre la Direcció dels museus). Això fa que no tingui cap persona qualificada per organitzar exposicions o desmuntar les peces exposades actualment. Tampoc pot efectuar la formació que li correspon sobre els becaris al seu càrrec. Això deixa al museu amb una situació de total precarietat i posa en perill la integritat dels seus fons.

Ara per ara ni tan sols s'han aprovat les bases per a la convocatòria d'una nova plaça de tècnic pel Museu, fet que fa pensar que aquesta situació d'il·legalitat es pot perllongar en el temps. Crida l'atenció aquesta deixadesa ja que l'equip de Govern era coneixedor d'aquesta finalització de contracte des de mesos enrere.

Allò ideal seria que aquesta plaça fos coberta com una plaça funcionarial més de l'Ajuntament, i no amb contractes d'assessorament extern (autònoms), ja que aquesta com altres té un lloc de feina assignat, un horari a complir i a més, altre personal al seu càrrec que n'hauria de dependre jeràrquicament. Ens suposam que vista la dinàmica actual de no incrementar personal no es farà així, però el cert es que actualment ni funcionari ni autònom, no hi ha cap responsable del Museu Municipal. Ningú s'imagina un centre de salut sense metges o una escola sense mestres; en canvi l'Ajuntament està mantenint un museu sense tècnic responsable.

El Museu compta amb un pressupost pel 2012 de 104.698,59 euros que es destinen als sous de personal (fins ara la tècnica i un becari) i a les activitats que aquest organitza. Alberga la col·lecció de pintura contemporània sorgida del Certamen d'Arts Plàstiques, així com mostres d'art gòtic i restes prehistòriques, també qualque cessió provinent del Museu de Mallorca. Així mateix organitza activitats de dinamització com exposicions temporals, visites guiades, presentacions...

Des del PSM instam a l'Equip de govern, i en particular a les àrees de Cultura i de Personal, a corregir aquesta situació que impedeix que el Museu pugui desenvolupar la seva activitat amb normalitat si no es vol continuar caient en un flagrant incompliment de la Llei de Museus.

 

EL Museu podria tenir un important paper cultural i turístic al poble si se li dedicassin més esforços des de l'Ajuntament, una feina de replantejament que resta pendent. Lluny d'això se'l deixa sense tècnic responsable.

 

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb