"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Pollença diu NO a la importació de fems

psm-pollenca | 28 Setembre, 2012 15:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Ple va debatre i aprovar una moció presentada pel PSM que rebutja la intenció del Consell de Mallorca d'importar fems per cremar-los a Son Reus .

Escolta el ple ordinari de setembre (podcast de Radio Pollença)

El Ple ordinari de setembre celebrat ahir dijous, a banda d'altres assumptes que tractarem dilluns, va debatre una moció que rebutja la importació de fems per cremar a Son Reus (veure aquí). Els motius per rebutjar aquest projecte sense sentit són ben clars: de caire turístic i mediambiental.

Les nostres Illes i, concretament, el municipi de Pollença, tenen el turisme com a activitat econòmica principal. Que siguen conegut a Europa per haver-nos convertit en un centre d'incineració de fems europeus no ajuda per res a la imatge turística que hem de projectar a l'exterior, i posa en perill l'activitat turística de la que viuen molts dels nostres ciutadans.

Igualment no té cap sentit que la incineració, que ha d'esser la darrera opció després de tot el procés de reciclat, ara es pretengui incentivar amb la importació de fems externs. Si la incineració va ser la solució per a l'eliminació de fems, ara que aquests s'han aconseguit reduir no té cap lògica que es duguin de l'estranger.

La moció va ser subscrita també per Alternativa, PSOE i UMP, i finalment va comptar amb el suport de 12 vots, i tan sols el PP es va abstenir. El PP va defensar l'indefensable en el ple, justificant les seves actuacions que suposaren el contacte blindat de TIRME i l'ampliació de la incineradora en la legislatura 2003-2007, conjuntament amb UM.

Instam al Consell de Mallorca, i en especial al seu vicepresident pollencí, a que facin cas del clam del ple municipal i intercedeixin contra la barbaritat que suposaria la importació de fems per a la seva incineració.

 

Fotos del diari El Mundo (27/09/2012), gens sospitós de compartir postures progressistes, on es veu clarament que els fems també duen plàstics, especialment perillosos quan es cremen per la generació de dioxines.

 

Els fems que ens volen col·locar com a inofensius han d'esser manejats per operaris amb material de protecció

 

Assemblea del PSM i ple ordinari de Setembre

psm-pollenca | 26 Setembre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Assemblea del PSM de Pollença
Lloc: Estudi Toni Marquet (Carrer Albeguins)
Dia: Dimecres 26 de setembre
Hora: 21h


Com sempre oberta a tots els militants i simpatitzants.

Es convoca l'assemblea del PSM de Pollença per discutir els temes d'actualitat, entre ells la renovació dels càrrecs de l'Agrupació (Secretari General, Secretari d'Organització i Tresorer)  i l'ordre del dia del Ple. També els precs i preguntes que presentarà el PSM.

 

Dijous, a les 20h, es celebrarà el Ple Ordinari de setembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Aquí enllaç a la documentació completa del Ple (mocions, precs i preguntes, propostes...).

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 23 de febrer de 2012

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 de març de 2012

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 d’abril de 2012

4.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 15 de maig de 2012

 

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal del servei públic de transport de viatgers en automòbils de turisme

6.- Aprovació, si procedeix, de l’acceptació de la cessió a favor de l’Ajuntament de Pollença del local en planta baixa i primera ubicat al carrer La Gola, 20 del Port de Pollença per part de l’IBAVI.

7.- Aprovació, si procedeix, de la designació de les festes locals per a l’any 2013

8.- Aprovació, si procedeix, del recolzament municipal a la proposta de canvi de denominació de l’IES Port de Pollença a IES Clara Hammerl

9.- Aprovació, si procedeix, de modificació del Pressupost General 2012 (Exp núm. 32 Int/2012)

10.- Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud de delegació de competències d’inspecció de l’IAE (Exp núm. 70 Int/2012)

11.- Aprovació, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal (Exp núm. 71 Int/2012)

12.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a l’aplicació de mesures per a la reducció del dèficit públic (jornada de treball i prestació econòmica per incapacitat temporal)

13.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i UMP relativa a l’expedient sancionador propietaris de la fàbrica de Can Morató

14.- Moció presentada pel grup municipal A referent a la xarxa de fonts

15.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN; A; PSOE i UMP a favor del reciclatge i en contra de la incineració de residus fora de les Illes Balears

16.- Moció presentada pels grups municipals ERAM; A; PSOE i CiU a favor de suprimir els privilegis a la base militar del Port de Pollença

17.- Propostes/Mocions d’urgència

 

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT 

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”

Una Junta "molt professional".

psm-pollenca | 24 Setembre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les actes de les juntes de govern ens estan arribant amb un important retard, moltes setmanes després de la seva celebració. Per això no estam fent els resums que en solíem fer, a més que al bloc d'Alternativa en publiquen uns resums pocs dies després de que es facin, ja que ells hi son presents. Així i tot les revisam i us anirem fent arribar punts que puguin haver passat per alt. Sempre s'hi pot trobar qualque “perla” com la que vos feim avinent avui, que ens parla de la “professionalitat” i “previsió” en que actua l'equip de govern. En aquest cas respecte del programa d'activitats per les festes de la Patrona d'enguany:

Acta de la sessió ordinària de la junta de govern local de l'Ajuntament de Pollença

Identificació de la sessió

Sessió num.: 16/2012

Caràcter: ordinària

Data 7 d'agost de 2012

Horari: de 09:15 a 11:10 h

Lloc: sala de sessions Casa Consistorial (Calvari, 2 – planta 1ª)

Assistents:

Batle-President Sr.Bartomeu Cifre Ochogavía (PP)

Regidora Sra. Malena Estrany Espada (IB-Lliga)

Regidora Sra. Maria P. Buades Cifre (PP)

Regidor Sr. Bartomeu Fuster Capllonch (IB-Lliga)

Regidor Sr. David Alonso García (PP)

         Regidor Sr. José Luis García Salvador (A)

(...)

5.-VARIS

5.1.-Aprovació, si procedeix del programa de festes de La Patrona 2012

Vista la proposta del Regidor delegat de Serveis Socials, Festes, Fires i Mercat de Pollença Sr. Miquel Llobeta Vives de dia 25 de juliol de 2012, elaborat l'adjunt programa de festes patronals de La Patrona 2012, comprensiu de tots i cadascun dels actes a desenvolupar durant els dies 24 de juliol a 2 d'agost de 2012, els reunits, prèvia deliberació, per unanimitat, acorden aprovar el programa d'actes que s'adjunta per les Festes de La Patrona 2012 de Pollença.

Manco mal que es va aprovar, que si no encara haurien hagut de viatjar en el temps i retrocedir per enrera dues setmanes per “desfer” les festes. Com diria la famosa frase de Pazos a Airbag, “molt professional”.

 

La Plataforma Pro Camins s'ha oferit al Consell per llevar les barreres

psm-pollenca | 22 Setembre, 2012 14:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Fa més de quetre mesos que va acabar el termini que el Consell va donar als propietaris de les finques colindants per tal que llevassin els obstacles que impedeixen el pas per la Carretera Vella de Lluc des de Pollença. Vist que el Consell no executa l'acors (publicat al BOIB), la Plataforma s'ha oferit a fer la feina de franc i si no els contesten entendran que vigeix el silenci positiu (com estableix la legislació vigent en casos ajustats a dret).

La premsa recull àmpliament la roda de premsa feta per la Plataforma:

Diario de Mallorca:" Los procaminos retiraran todas las barreras de la Carretra Vieja de Lluc " 

Diario de Mallorca:" Treinta obstaculos en una via de 18Km " 

Ultima Hora:" Los ecologistas eliminaran las barreras de la carretera vieja de Lluc si el Consell no actua "

Foto Ultima Hora

 

2 cartes: "El camino de Agatha" i "Carta al Batle de Pollença".

psm-pollenca | 21 Setembre, 2012 08:31 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui publicam 2 escrits que ens han fet arribar per diferents mitjans. El primer és escrit de Xavier Marquez, qui viu per la zona del passeig Voramar-Hernan Cortés. Ens el va entregar en ma quan erem a la nedada reivindicativa contra els privilegis militars a la Base del Port de Pollença i l'endemà el Diario d Mallorca va tenir la deferència de publicar-li. Allà explica l'entranyable història de Agatha Christie en la seva estança al Moll i com la zona de la que encara no era la Base formava part dels seus passejos. Un patrimoni també turístic que ara no podem aprofitar. La segona es del company Joan Ramon Bosch Cerdà i ens explica la seva desilusió amb l'actual equip de govern per que fa a la temàtica de camins. Privilegis militars i tancament d'espais públics es donen la ma en aquests dos articles:

 

El camino de Agatha

XAVIER MÁRQUEZ.

En marzo de 1932, Agatha Christie llega a Mallorca. Es la última etapa de un largo viaje, que le había llevado por Luxor, El Cairo y Jerusalén. La popular escritora inglesa ya había residido en Canarias en febrero de 1927, en la localidad de Puerto de la Cruz.

Su primera gran sorpresa al llegar a Palma fue contemplar la gran afluencia de turistas que había en la capital de la isla balear, que hacía imposible encontrar una sola habitación en los tres hoteles más conocidos. Como ella misma escribe en su novela Problema en Pollensa: "Todos, ingleses, americanos, iban a Mallorca en invierno. Todo estaba abarrotado. Dudaba de que pudiera encontrar sitio en ninguna parte, a no ser quizás en Formentor, donde los precios eran tan elevados que incluso los extranjeros vacilaban ante ellos". Finalmente, decide salir de dudas y trasladarse en taxi hasta la afamada playa del norte de Mallorca. Pero al pasar por el Port de Pollença queda fascinada por la vista que ofrece esta maravillosa bahía y como ella misma dice en lo que podría ser el mejor eslogan turístico que hay tenido nunca esta población: "Nunca llegaron a aquel centro de la plutocracia porque, después de pasar por las estrechas calles de Pollença, siguiendo la sinuosa línea de la costa, llegaron al Hotel Pin d´Or, un pequeño hotel situado a la orilla del mar, con una vista que en la neblina de aquella hermosa mañana tenía la exquisita vaguedad de una lámina japonesa€ comprendió en seguida que éste y sólo éste era el sitio que andaba buscando".

A la autora británica, que ha vendido hasta la fecha cuatro mil millones de ejemplares de sus novelas en 103 idiomas, le debemos los ´pollencins´ el uso del término ´pine walk´ o paseo de los pinos para referirse a ese maravilloso recorrido peatonal, en el que los pinos tan bien descritos por el poeta Costa i Llobera se inclinan majestuosos como queriendo besar el mar. Más aún, la fascinación que estos pinos causaron en Agatha Christie le llevó quizás a crear un personaje detectivesco al que llamó Parker Pyne y que aparte del relato mallorquín, aparece sólo en otras dos historias: Parker Pyne investiga y Misterio en las regatas. Durante su estancia en la bella localidad costera, Agatha disfruta dando un largo paseo desde el Hotel Illa d´Or hasta el Faro, deteniéndose a veces en el Hotel Mar i Cel, para tomarse un té y saludar a algún conocido. Ningún lugar mejor que ese para disfrutar de la bella puesta del sol. Por eso no es de extrañar que ambos hoteles, convertidos en Pino d´Or y Mariposa por razones literarias, sean tan importantes en el desarrollo de la trama de su relato mallorquín. Probablemente, Agatha Christie volvió a alojarse en el hotel en 1935 y todavía hoy una de las actuales propietarias recuerda cómo su madre se refería a ella como "la escritora".

El caso es que, meses después, el relato apareció publicado en el número 539 del Strand Magazine de noviembre de 1935, con ilustraciones de Jack M. Faulks. No hay constancia de que la escritora regresara a Mallorca después de la Guerra Civil. Lo que es cierto es que ella no hubiera podido ya hacer su añorado paseo por el Paseo de los Pinos, porque Ramón Franco Bahamonde, el hermano del dictador, consiguió que los terrenos entre el Hotel y el Faro fueran expropiados en 1937 para construir una Base Militar cuyos primeros inquilinos extranjeros nada gloriosos fueron la Legión Cóndor que bombardeó traidoramente Guernica. Al año siguiente, el propio Ramón Franco, que había sido capaz de llegar en un hidroavión hasta Buenos Aires, falleció en un extraño accidente al salir de la Base.

Hoy, 75 años después, sigue cortado al público el camino al Faro, habiéndose convertido la Base Militar en colonia vacacional de altos vuelos. Más aún, habiéndose retroexpropiado en 1974 la Fortalesa d´Albercutx, el Ejército del Aire todavía hoy impide el acceso náutico a la Platjola y a esos ocho metros junto al mar, que son de obligado dominio público, de acuerdo a la ley y que rodean a una propiedad privada, no militar. ¿Hasta cuándo?

 

Carta al senyor Batle de Pollença.

JOAN RAMON BOSCH CERDÀ.

He de dir, amb certa decepció, que no m’hagués pensat mai que en aquestes alçades de legislatura s’hauria esvaït el crèdit que li donava -tot i la distància ideològica que ens separa-, i que de les felicitacions sinceres del principi per haver encapçalat la llista més votada a les passades eleccions, hauria passat a observar com sembla anar adquirint tics més propis d’una persona poc avesada a la cultura democràtica que a les persones amb un tarannà dialogant.

No pretenc fer una anàlisi d’aquest any i mig de legislatura, ni tampoc recordar que el seu cap al capdavant del govern balear, tot i prometre una millora de l’economia, l’única mesura efectiva que ha sabut impulsar és la de l’arraconament del català a la nostra administració; senzillament, només volia contestar unes declaracions que sembla que va fer a l’emissora de ràdio municipal.

Em referesc a un consell que va adreçar als membres de la Plataforma pro camins públics i oberts, organització que vostè considerà no registrada, cal dir que de manera encertada, així i tot, aprofit per dir que els seus representants estam associats a l’organització ADIM (Amics d’Itineraris de Muntanya) amb la qual cosa tenim garantida personalitat jurídica en les accions que vulguem emprendre. En aquestes declaracions ens va aconsellar que si no podíem esperar que s’obrís el camí de Santuïri, el millor que podíem fer era botar la barrera, atès que considera que ja en sabem; sembla que el molesta que demanem que es pugui exercir el dret de pas a camins amb reconegut ús públic.

Em sorprèn, però, que després de tancar un camí que resulta de molta utilitat per a molts de pollencins i pollencines, en lloc de rectificar mostri una actitud perdonavides i de menyspreu cap a molts de ciutadans (es veu que l’exemple de José Ramon Bauzá va fent escola). Pens que si l’equip de govern no és capaç de mantenir la zona de l’empresa municipal preservada sense necessitat de tancar un camí públic, no pot pretendre desviar l’atenció i menysprear no només membres de la Plataforma pro camins (fet que no em ve de nou), sinó pollencines i pollencins afectats més directament per aquest tancament.

Si a dia d’avui encara s’excusa dient que necessita més temps per executar l’obertura de Santuïri, fruit d’un acord plenari del 25 de juliol, o si bé vostè sincerament considera que som nosaltres els qui hem d’actuar, li agrairia que ens ho notifiqués per escrit, com a batle i regidor d’Urbanisme, i que ens delegàs a nosaltres les competències.

Veig en les seves declaracions que a vostè l’excursió reivindicativa del 12 d’octubre de 2009 pel camí de Ternelles, a banda d’obsessionar-lo, li sembla una espècie d’atac a la propietat privada més que un acte de reivindicació de pas pel camí. Em sap greu haver-li de dir que tot i algunes denúncies a la Guàrdia Civil, es va considerar que no s’havia ocupat cap propietat privada, i en el contenciós civil entre la propietat de Ternelles i el municipi de Pollença (representat per l’Ajuntament), es comprovà que la reivindicació va tenir lloc en un camí d’ús públic; i tot i que es pugui dubtar de la seva titularitat, cal dir que la sentència el qualifica de camí privat d’ús públic. Entreveig que a vostè aquest tema el preocupa molt, tal volta fins i tot una mica massa, vostè en sabrà el motiu.

Per acabar, només vull dir-li ben sincerament i des de la meva consideració personal, que res a veure té amb la política, que em sembla que amb la seva actitud davant la discrepància no actua com a batle de tots els pollencins i pollencines, sinó només dels qui li riuen les gràcies.

Esper que la legislatura es recondueixi cap al que vostès prometien al principi i que després d’un any i quatre mesos sembla que hagin oblidat, és a dir, cap a una actitud de diàleg i de consens amb partits polítics i societat civil, i un tarannà constructiu, per tal que molts de temes no quedin encallats. Així mateix, li desitjo molt d’encert, ja que d’aquest ens en veurem beneficiats tots els qui vivim en aquest municipi.

*  *  *

L'Hotel Mar i Cel, edifici ara a dins el recinte de la Base. El procediment per expropiar-lo fou senzill: un tinent, una taula, i a damunt una pistola i cinc mil pessetes. "Les vols o no?". L'amo del Mar i Cel volgué recuperar l'edifici passada la guerra, pero cansat n'obrí un de nou a Calvià, avui en dia un dels més reputats de l'illa.

Compromís municipal per obrir el Camí de Santuiri en pocs dies

psm-pollenca | 20 Setembre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Primer s'obrirà al pas peatonal i de bicicletes i abans de Tots Sants s'obrirà al trànsit de cotxes.

Dilluns dematí es va dur a terme una reunió demanada pels afectats del tancament del camí de Santuïri amb el batle de Pollença. A la mateixa hi va assistir el nostre regidor, Tomeu Cifre, per petició expressa dels afectats, ja que l PSM va promoure la moció que es va aprovar al ple de juliol a favor de l'obertura del camí.

A la reunió els afectats varen exposar al batle la gran necessitat que és l'obertura d'aquest camí per la mobilitat en una àmplia zona del terme de Pollença, així com per una millor circulació pels pares que deixen els infants al col·legi Joan Mas. El batle es va comprometre a obrir en pocs dies el trànsit peatonal i de bicicletes pel camí (no pel precari desviament habilitat fa uns mesos), i a cotxes en les hores d'entrada i sortida al col·legi. També es va comprometre que abans de Tots Sants es faran les obres necessàries per permetre el trànsit lliure de vehicles a qualsevol hora. Aquestes obres consistiran en el reforçament d'un marge de pedra i la retirada d'una fosa per permetre desviar lleugerament l'actual traçat. Queda pendent saber si es podrà circular en ambdós sentits o només en un.

S'ha de recordar que abans de l'aprovació de la moció per la reobertura del camí, els afectats recolliren més de vuit-centes signatures de suport a la seva postura. També recordam que es tracta d'un camí públic que es va tancar per part del propi ajuntament sense cap avís previ i sense modificar les condicions d'ús amb el preceptiu acord de Ple.

Des del PSM celebram que finalment el batlle hagi rectificat i que s'hagi compromès a la reobertura total en un termini de poques setmanes. Malgrat la solució s'hagi fet esperar si finalment es compleix amb el compromís adoptat, es donarà compliment a la moció aprovada per una àmplia majoria del Ple i s'acabarà amb els perjudicis causats a tants pollencins.

La seva feina comença a donar resultats

Resultat de l'enquesta “1er. Any de legislatura (2011-2012)” ( part II )

psm-pollenca | 18 Setembre, 2012 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Continua l'article d'ahir.

Veure tots els resultats amb els gràfics.

5. Com definiries amb una paraula la feina de l'actual equip de govern PP-Liga?

Els adjectius més aviat negatius sumen la majoria d'opinions, fins a un 78,6% de les respostes, essent el més votat el de “Mediocre”. Els votants del PSM també han triat majoritariament aquesta opció amb un 30,7 % de les respostes.


6. Qué és el que més t'ha agradat del que ha fet l'actual equip de govern ?

La resposta que ha guanyat ha estat la de “res”, amb el 56% del total. El que més ha agradat han estat les actuacions en parcs infantils (39%) seguit del Festival de Pollença (34%). Cal dir que les reformes de parcs han agradat especialment als votants de Convergència (el 50% dels seus participants han votat aquesta opció). Al votants del PSM s'han decantat majoritariament pel “res” (65%). El votants del PP han donat respostes variades (llevat de la de res) i els de la Lliga s'han decantat pel Festival de Pollença (el 25% ho ha triat), però també ha tingut un important percentatge de “res”, el 14,28%.


7. Què és el que més t'ha disgustat del que ha fet l'actual equip de govern ?

Se'n du la primera posició la pujada de taxes (el 23%) seguida de les noves dedicacions exclusives de regidors del govern (14%). Curiosament unes accions que es va ren dur al Ple i que l'equip de govern no hagués pogut tirar endavant si no hagués comptat amb la col·laboració d'alguns dels partits de l'oposició. A continuació ja ve el manteniment del Port de Pollença o el Festival de Pollença (esdeveniment que ha suscitat, pel que es veu, molts entusiastes alhora que molts detractors), amb un 9% i 7% de respostes respectivament cadascuna. Només el 9% assegura que no l'ha disgustat res de les accions de l'equip de govern. Així mateix el 6% ha anomenat accions que no estaven a la llista, del tipus “m'ha disgustat tot” o similars.


8. Quin partit t'està decepcionant més en aquest primer any de legislatura ?

Han empatat al capdamunt de la classificació Alternativa per Pollença i la Lliga Regionalista, amb el 21% de respostes cadascun. A continuació ve el PP, que ha decepcionat al 16% dels que han contestat. Els decepcionats amb Alternativa son votants del propi partit, el 24% del total, i de Convergència, amb el 21% del total. En canvi a la Lliga les decepcions li arriben de votants del PSM (21% del total) i de votants de la pròpia Lliga (16%). El PP ha decepcionat especialment a votants del PSM (21%) i Alternativa (13%). El PSM ha decepcionat al 19% dels participants en l'enquesta, essent la majoria d'aquests decepcionats votants de la Lliga (26,3%) o del PP (21%).


9. Quin partit t'està agradant més en aquest primer any de legislatura ?

La llista l'encapçala el PSM amb el 29% de les respostes, seguit de prop per Alternativa, amb el 28% de les respostes. Val a dir que aquest 29% de les respostes favorables del PSM pràcticament duplica el nombre de participants que s'han manifestat votants del partit. També Alternativa es valorat positivament per més persones que no votants, encara que si es compara amb l'anterior pregunta es pot observar com aquest partit suscita una forta polaritat, o decepciona molt o agrada molt als participants de l'enquesta.

Els satisfets amb el PSM venen del propi partit (44% del total), seguit per votants d'Alternativa i la Lliga (amb un 8% cadascun). Alternativa agrada sobretot als seus propis votants (40%) i a votants del PSOE (14%). Entre els que han participat, la Lliga, PSOE i UMP tenen un nombre de gent als que estan agradant per davall el nombre de votants.


10. Quines activitats de l'Ajuntament et preocupa més de cara al proper hivern ?

Per aquest ordre les opcions més destacades son l'atur i la situació econòmica (19%), les taxes i impostos (15%), els serveis socials i d'atenció a les persones necessitades (13%) i la política urbanística i de llicències d'obra (12%). No hi ha gran diferència entre les respostes dels votants dels diferents partits, mostra que les preocupacions son força comuns. Els votants del PP i la Lliga es centren en qüestions de caire econòmic i de serveis socials, i en canvi tant els votants dels partits d'esquerres hi afegeixen altres temes d'urbanisme, de patrimoni i de política lingüística, que els anteriors no mencionen.

 

 

 

Resultat de l'enquesta “1er. Any de legislatura (2011-2012)” ( I )

psm-pollenca | 17 Setembre, 2012 09:29 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests son els resultats de l'enquesta que va estar oberta una setmana, del 6 al 13 de setembre. Els resultats són els que ja vareu poder veure mentre estava penjada, només que una vegada tancada la votació hem eliminat les votacions repetides.

Al final el nombre de participant ha estat de 173, al que agraïm la seva col·laboració. El valor de l'enquesta és el que cadascú li vulgui donar, ja que no té caràcter oficial com tindrien les realitzades per una empresa professional, però just la participació i oferir l'oportunitat d'opinar per noltros ja s'ho paga.

Aquí hi trobareu els percentatges i valors absoluts de les respostes a les 10 preguntes que efectuavem, amb els seus corresponents “formatgets” i grafics de barres, i a continuació una petita valoració de cadascuna d'elles.

Resultats de l'enquesta


1. Estàs empadronat al municipi de Pollença ?

El sentit d'aquesta pregunta era el de donar l'opció o no de votar les preguntes 2 i 3, per no alterar els resultats amb les eleccions d'altres municipis. El 96% dels participants va afirmar estar empadronat.


2. Quin partit votares a les passades eleccions municipals ?

El grup més nombrós de participants ha estat de persones que diuen que han votat Alternativa per Pollença (19%), seguit pels votants de la Lliga Regionalista (16%). Els votants del PSM estan en tercer lloc (15%). Els resultats d'aquests partits foren el 12,11%, 15,66% i 7,90% respectivament a les passades eleccions municipals del 2011. Malauradament a l'enquesta han participat poc votants del PP, amb només el 7%, quan a les eleccions obtingué el 29,7% dels vots. Així mateix el 7% no ha volgut manifestar el sentit del seu vot, cosa que sorprèn en una enquesta anònima per internet i que demostra les reticències que encara existeixen a expressar-se lliurement quan es parla de política. Com a fet positiu ens alegram que el nostre blog sigui seguit per persones de tantes tendències diferents i ens confirma que ja està consolidat dins la política pollencina.


3. Estàs satisfet amb la feina del partit que votares ?

El 58% manifesta la seva satisfacció, mentres que el 32% no està satisfet. Aquest fet contrasta amb la idea habitual que es té de que els partits mai estam a l'alçada del que voldrien els ciutadans. Els votants més satisfets són els del PSIP, amb el 100% de satisfacció, però s'ha de tenir en compte que només ha participat un votant d'aquest partit (de tota manera ens sorprèn, ja que després de les eleccions no li coneixem activitat a aquest partit); el següent partit amb més percentatge de satisfacció és el PSM, amb el 92,3%. Entre els que manco han satisfet als seus votants, la Lliga Regionalista va al davant, amb el 53% dels seus votants insatisfets.


4. Estàs satisfet amb la feina de l'actual govern municipal PP-Lliga ?

El “no” guanya de llarg, amb el 84% i només satisfà al 16%. S'ha de tenir en compte que els participants votants de partits de l'Equip de Govern (PP i Lliga) són el 23%, fet que indica que la gestió no està agradant a un bon nombre dels seus propis votants. Els més satisfets són els votants del PP, amb el 91% de satisfets. El 100% dels votats de PSM, ERC, PSOE, SPIP i UMP no estan satisfets amb l'actual equip de govern. Curiosament la majoria dels votants de la Lliga, el 64,2% tampoc no estan satisfets amb el govern del que forma part el partit que votaren.


5. Com definiries amb una paraula la feina de l'actual equip de govern PP-Liga?

Els adjectius més aviat negatius sumen la majoria d'opinions, fins a un 78,6% de les respostes, essent el més votat el de “Mediocre”. Els votants del PSM també han triat majoritariament aquesta opció amb un 30,7 % de les respostes.

 

Demà comentarem els resultats de la resta de l'enquesta.

 

 Pots consultar els gràfics corresponents a totes les respostes

 

 

 

El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

psm-pollenca | 13 Setembre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Avui dijous, darrer dia de l'enquesta "1er.any de legilatura a Pollença, 2011-2012" entra-hi, participa, i consulta els resultats. (enquesta tancada)

El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

La setmana passada apareixia a la premsa mallorquina la noticia de que els propietaris de la principal parcel·la de l'Ullal havien demanat una indemnització de 12 milions d'euros per l'eliminació de l'Àrea de Reconversió Territorial Cala Carbó–L'Ullal (ART 10.1) que hagués permès l'edificació d'aquesta gran parcel·la del Port de Pollença, ja que consideren que els va causar un perjudici econòmic.

L'eliminació d'aquesta l'ART i de la resta d'ARTs incloses en el Pla Territorial de Mallorca es va fer a la legislatura passada, ja a l'any 2010 (publicada al BOIB 90 de 15-06-2010). L'any 2004 (legislatura PP-UM amb en Jaume Mates i MªAntònia Munar de presidents) s'havia aprovat el Pla Territorial de Mallorca que incloïa aquesta ARTs; després la imputació de Jaume Font per presumpte tràfic d'influències en la redacció del PTM va facilitar que el propi PP demanés l'eliminació del totes les ARTs, llevant-se així la pressió judicial que suposava mantenir aquestes figures urbanístiques sospitoses d'haver-se fet a mida de determinats interessos particulars. Hi va haver consens entre tots els partits (llevat de l'extinta UM) per eliminar les ARTs. Va ser llavors quan el solar de l'Ullal, que abans del 2004 era rústic, i entre el 2004 i el 2010 s'havia considerat com a urbanitzable, va tornar a passar a la categoria de rústic. El que cal demanar-se és : perquè no va ser llavors que veren demanar la indemnització ? Clarament: perquè sabien que no l'obtindrien.

La Llei del Sòl estatal del 2008 deixa ben clar que els terrenys o són rústics o són urbans. Els urbanitzables sense un pla parcial aprovat queden dins el mateix sac que els rústics. Per tant, a efectes de valoracions, els terrenys de l'Ullal mai han deixat d'esser un terrenys rústics, i per tant res no s'ha d'indemnitzar. El simple fet d'aparèixer una parcel·la en un plànol dibuixada en color d'”urbanitzable” no suposa automàticament que els propietaris els toqui la loteria urbanística sense necessitat de gastar-s'hi ni un euro. Cal aprovar un Pla Parcial i dotar a la parcel·la dels elements d'urbanització necessaris, i ni una cosa ni l'altra no s'han fet. Si invertiren doblers en la compra de terrenys ho feren al seu risc i ventura, confiant en els guanys d'un negoci que encara estava per venir.

I perquè demanen ara (dos anys després!) aquesta indemnització multimilionària? Dons perquè després de l'eliminació de les ARTs s'ha tramitat el Pla Hidrològic que deixa la parcel·la de l'Ullal com a zona humida, preservant-la de futurs desenvolupaments urbanístics que pugui impulsar l'Ajuntament; es perdria així la darrera carta que els quedava per jugar als propietaris. Els propietaris, en connivència amb l'Ajuntament i el Govern Balear (ja que en aquest assumpte la corretja de transmissió funciona entre aquests tres elements) es preparen el terreny per acceptar les al·legacions i reduir l'àmbit de la zona humida, permetent així que en el futur l'Ajuntament acabi atorgant edificabilitat a la parcel·la. És la darrera oportunitat per salvar la inversió feta pels propietaris en aquest indret amb l'esperança d'obtenir uns importants guanys econòmics: comprar rústic barat, requalificar i edificar -o vendre-, és la fórmula màgica que ha donat tants rendiments a l'especulació immobiliària i que ha dut el país a la ruïna en que es troba.

Per tant cal que no ens deixem enganar ni espantar per impossibles indemnitzacions a l'Ullal, i deixar ben clar que si el Govern Balear accepta les al·legacions dels propietaris reduint l'àmbit de la zona humida, l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Pollença hi tendrà unaqüota molt important de responsabilitat.

Ultima Hora 4/9/2012: Los propietarios del Ullal de Pollença reclaman al Govern una indemnización de 12 millones de euros

 

Veure article anterior sobre l'Ullal

 

 Divendres passat ferem el sopar de començament del nou curs polític on es tractà la feina feta durant el primer any de legislatura i s'puntaren les linees a seguir en aquest curs que comença. També s'informà de la renovació dels càrrecs de l'agrupació, secretari general local i secretari d'organització, pels interessats en presentar la seva candidatura. Gràcies a tots els que feren possible un sopar agradable i distès.

 

 

 

 

Militars en bermudes i aturats sense ajudes.

psm-pollenca | 10 Setembre, 2012 07:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Continua oberta l'enquesta "1er.any de legilatura a Pollença, 2011-2012" entra-hi, participa, i consulta els resultats.(enquesta tancada)

 
Militars en bermudes i aturats sense ajudes
 

Dissabte es va fer la nedada reivindicativa al costat de la Base Militar del Port de Pollença. Convocada per l'associació de joves “Soca i Arrel”, que llegiren un manifest i després encapçalaren la nedada fins davant mateix de la platja que ocupaven els militars en bermudes, això sí, sempre respectant el límit marcat per les boies. La reivindicació tenia el suport del PSM-IV-E, A i ER; per part del PSM-IV-E hi varen acudir el secretari general, Biel Barceló, el diputat Antoni Alorda, les conselleres insulars Joana Aina Campomar i Magdalena Palou i el Coordinador d'IniciativaVerds David Abril, així com el nostre regidor, Tomeu Cifre, i el secretari local, Biel Cerdà.

Només cal felicitar a Soca i Arrel pel la organització de l'acte i encoratjar-los a continuar en la feina de fer avançar el país i la seva gent.

Pot resultar desencoratjador que després que l'Ajuntament, el Parlament Balear i el Congrés Espanyol s'hagin pronunciat a favor de l'obertura de la Base a l'ús civil (amb els vots a favor del PP !, i on eren dissabte ?) , hagi de tornar a ser un grup de joves els que reivindiquin el compliment dels acord de les institucions democràtiques. I curiosament els que anàrem a la nedada defensant els acords de l'Ajuntament, el Parlament i el Congrés verem esser els vigilats, filmats i controlats per la Guàrdia Civil i els militars. No és gens estrany que una gran part de la societat senti que la nostra democràcia és defectuosa: si no es compleix allò que han decidit les institucions democràtiques, que més es pot fer? No abaixar els braços, això segur. Les reivindicacions sempre son encapçalades per un grup petit de persones, més si s'han de fer davant de soldats, però aquestes reivindicacions al final reverteixen en benefici de tots.

A aquestes alçades ja és indefensable l'actitud del govern espanyol de mantenir la Base tancada a l'ús civil, ja que s'ha convertit en un resort turístic al servei dels militars, molts dels que poguérem veure dissabte darrera les reixes prenent el sol i gaudint tranquil·lament de les seves vacances subvencionades amb els doblers de tots. Precisament ara que es retalla en sanitat, ensenyament, prestacions socials o s'apuja l'IVA, les vacances dels militars segueixen subvencionades i gaudint del privilegi d'una part de la costa pollencina que va ser usurpada fa setanta-cinc anys. Ja es ben hora que es compleixi amb la voluntat popular, expressada a les institucions, i que aquesta part de Pollença també pugui ser gaudida pel pollencins i pels nostres visitants.

 

Diario de Mallorca:"Baño contra los privilegios litorales"

 

 Zona militar? o zona vacacional ?

 
Intensa activitat militar dins La Base. Això no pateix les retallades ?
 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb