"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

"Exercir la nostra sobirania serà la millor manera de garantir el benestar dels ciutadans"

psm-pollenca | 31 Octubre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja podeu escoltar el podcast del darrer Ple del 25 de Novermbre a Ràdio Pollença

1ª part

2ª part


Aquest divendres 2 de novembre a Can Alcover (Sant Alonso, 24. Palma -veure-) el nostre company Miquel Amengual presenta el llibre fet en col·laboració amb Joan Pau Jordà, "L'independentisme a les Illes Balears (1976-2011)". A banda de felicitar-lo per la feina feta estam segurs que aquest treball donarà llum a una tendència política durant molt de temps considerada com a marginal, però que poc a poc va agafant centralitat en el debat polític, especialment pel procés que es viu a Catalunya. Un llibre que arriba en un moment molt oportú també per la moció a favor de l'estat propi aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Pollença el dijous passat.

 

 

 

Per acompanyar a aquesta presentació de llibre adjuntam un article que resumeix la intervenció de Biel Barceló al Seminari Blanquerna parlant sobre el dret a decidir de les Illes Balears.

Barceló (PSM): "Exercir la nostra sobirania serà la millor manera de garantir el benestar dels ciutadans"

PALMA DE MALLORCA, 28 d'octubre (EUROPA PRESS) 

El portaveu del PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, ha defensat aquest diumenge passat la necessitat que Balears "avanci" de manera decidida cap a la sobirania i l'estat propi ja que, segons ha remarcat, "exercir la nostra sobirania serà la millor manera de garantir el benestar dels ciutadans ".

   
Durant la seva intervenció en una taula rodona sobre 'Nous escenaris polítics a Catalunya, Balears i País Valencià' realitzada a Can Alcover, el líder de la coalició econacionalista ha remarcat la necessitat que des de la comunitat es treballi "per aconseguir la sobirania plena" amb la finalitat de "garantir el benestar col · lectiu davant els atacs i les injustícies que ja estem patint i que continuarem patint per part del Govern central".

   
Així, Barceló ha admès que "aquest camí exigirà molts esforços, molta determinació i molta capacitat de resistència" ja que les "classes dirigents espanyoles no ens ho posaran fàcil". Malgrat això, ha defensat la necessitat que el poble balear "desperti" i sigui conscient que "té tants motius o més d'injustícia i discriminació econòmica, fiscal, social i cultural que el poble de Catalunya per exercir el dret de decidir" .


"NINGÚ ENS AJUDARÀ EN AQUEST PROCÉS"

   
Aquest procés, ha apuntat, "ho haurem de fer nosaltres, hem de ser conscients que ningú ens ajudarà a fer aquest procés de despertar de la consciència i emancipació nacional. Els catalans no ens esperaran, i bé que faran, han de ser realistes i treballar per l'interès col · lectiu de Catalunya ".

   
Tanmateix, ha assenyalat que si Catalunya esdevé un estat serà un "referent democràtic i pacífic d'emancipació nacional" i "obrirà els ulls" a molts mallorquins perquè "demostrarà que és possible que la ciutadania agafi les regnes del seu propi destí i decideixi per ella mateixa ".

   
En aquest sentit, ha opinat que quan la major part dels balears prenguin consciència de la necessitat d'exercir el dret a decidir, "trobarem la nostra pròpia via democràtica cap a la plenitud nacional, cap a la construcció d'un estat propi".


"TROBADA AMB LA RESTA DELS PAÏSOS CATALANS"

   
Barceló ha considerat que l'actual context de crisi econòmica i política és "decisiu per avançar el moviment social i polític" que defensa la sobirania de Balears. A més, ha defensat que, en la mesura que les illes avancin cap a la seva plenitud nacional en el marc d'una Europa més democràtica, s'avançarà també cap a "la trobada amb la resta dels Països Catalans. En un pla d'igualtat, amb estructures compartides de tipus confederal ".

   
D'altra banda, el portaveu parlamentari s'ha referit al "fracàs de l'Estat espanyol com a projecte de convivència democràtica i equilibrada entre els pobles que l'integren" i ha lamentat la resposta de l'Estat davant "l'emergència de moviments que qüestionen aquest marc i aposta per construir un estat propi ", com el cas de Catalunya.

   
Així, la retret que per a l'Estat "la culpa de tot la tinguin les autonomies" i, per això, que hagi posat en marxa un procés "recentralitzador que pretén buidar progressivament de competències" a les autonomies i "eliminar la diversitat cultural i nacional existent ".

   "Davant les dificultats de finançament de les comunitats autònomes [...] una part important de la població està prenent consciència de la necessitat que la ciutadania exerceixi la seva capacitat de decidir per protegir les administracions més properes als ciutadans i que gestionen els serveis públics més sensibles, i per protegir la diversitat cultural i nacional ", ha assegurat.

 

Serveixen per res els Plens de l'Ajuntament ?

psm-pollenca | 29 Octubre, 2012 09:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En una situació com l'actual a l'Ajuntament de Pollença, on el govern (PP-LLR) es troba en minoria semblaria que el pes del Ple Municipal, on hi són els regidors de tots els partits, hauria d'esser molt important, ja que la representació proporcional del que va votar el poble és aquí on es troba més ben representada.

En canvi la realitat va per una altra banda. No és un fenomen exclusiu de Pollença, ja que en altres administracions també ens trobam que moltes decisions es prenen deixant de banda la representativitat popular. Però en el cas del nostre poble la situació és més extrema.

En el passat ple es va poder veure amb una claredat diàfana. Per una banda es duia a aprovació l'eliminació de la paga de Nadal als treballadors dels organismes autònoms (escola de música, ràdio i residència) com ja s'havia duit per la resta de funcionaria al ple de setembre. Aquesta eliminació de la paga extra de Nadal respon a un decret del Govern d'en Rajoy, al que TOTS els grups municipals s'hi oposaren (el doble llenguatge del PP mereix capítol apart), però que en canvi el Ple de l'Ajuntament havia d'aprovar obligatòriament -una submissió a la que ens negàrem votant-hi en contra-. Per altra banda es dugué a aprovació una moció sobre la Ruta de Pedra en Sec demanant que el refugi de Pollença sigui de gestió pública; a això el batle ja va dir que podíem votar el que volguéssim, que tanmateix des del Consell el privatitzarien. I no és la primera vegada; de mocions aprovades que no s'estan complint en tenim un enfilall: no s'ha feta la comissió contra la crisi, no s'ha col·locat la font de la Plaça, no s'ha obert el Camí de Santueri... a cada ple en trobaríem.

Aquesta situació ens pot dur a la desconfiança dels ciutadans respecte d'allò que es discuteix, es vota i s'aprova al ple del nostre Ajuntament. Si a n'aixo li unim que determinades decisions molt transcendents per les arques públiques o pel dia a dia dels pollencins no passen pel Ple, el panorama encara és més frustrant: ocupació de la via pública, llicències i sancions urbanístiques, plecs de condicions de contractes, aprovació de factures, contractació de personal... No ens ha d'estranyar si els plens registren tan poca afluència i susciten tan poc interès.

Així i tot, ocasionalment el Ple ens dona mostres de prendre decisions efectives: va passar amb tot l'afer del pla hidrològic i l'urbanització de l'Ullal o bé en aquest ple, amb la retirada de la paga extraordinària de Nadal al polítics. Mostres de que de tant en quant el seny de la majoria es pot imposar per damunt de la ceguesa de l'Equip de Govern (PP-LLR). Veurem si en aquests casos allò que es va aprovar s'acaba aplicant o no.

Seria hora de plantejar-se seriosament la manera de donar més importància als plens. Per una banda afavorint la participació ciutadana, com ja passa a altres municipis. Existeix un reglament de Participació Ciutadana poc i mal aplicat, que hauria de permetre facilitar la intervenció directe dels ciutadans davant el Ple (i si és insuficient, modificar-lo). Per altra banda, considerant la situació de minoria de l'equip de govern, algunes de les decisions que ara es prenen per Junta de Govern o amb decrets de batlia seria molt més adequat que passassin pel Ple, especialment aquelles que afecten més directament al pressupost municipal: els plecs de condicions dels contractes, les llicències urbanístiques amb informes tècnics contradictoris, les despeses extrajudicials (sense pressupost assignat)...I tampoc seria de més fer un ple anual “de l'estat del municipi” per passar comptes, com es fa a l'Ajuntament de Palma, on es revisa l'activitat municipal en general i el compliment dels compromisos. S'han de cercar fórmules per fer la política més propera als ciutadans i això no s'aconseguirà si les decisions es prenen en despatxos tancats, sinó a la llum de tothom.

A l'Ajuntament de Palma hi ha un faristol perque els ciutadans es puguin expressar davant el Ple. A la imatge el regidor del PSM, Antoni Noguera, fent-ne ús defensant una moció per facilitar les iniciatives populars.

 

 

 

Ple d'octubre: el PP contra el PP.

psm-pollenca | 26 Octubre, 2012 07:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja podeu escoltar el podcast del darrer Ple del 25 de Novermbre a Ràdio Pollença

1ª part

2ª part

Ahir es va celebrar un Ple on totes les propostes varen sortir aprovades. Es va evidenciar la poca coordinació de l'Equip de Govern PP-LLR amb les administracions també controlades pel PP, en especial el Consell de Mallorca. La moció sobre el Pla d'Obres i Serveis o sobre la Ruta de Pedra en Sec varen ser tot un exemple en aquest sentit, arribant a afirmar el batle que “del Consell no me demanen l'opinió sobre el que fan a Pollença”. Tota una mostra de la poca influència del batle dins el PP balear.

Veure aqui el text íntegre de totes les propostes i mocions

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de maig de 2012

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de juny de 2012

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juliol de 2012

Després que al passat Ple ens vàrem queixar del retard en l'aprovació de les actes, celebram que s'hagi fet un esforç per posar-nos al dia.

Totes les actes s'aprovaren per unanimitat.

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal d’obres menors

Un procediment abreviat per algunes obres menors senzilles que el PSM també duia al programa electoral. Exigirà un major control de les obres, ja que s'haurà de comprovar que realment les obres s'adapten al model de sol·licitud. Es tracta d'una aprovació inicial, per tant es poden fer al·legacions.

Aprovat. A favor: 15, PP, LLR, UMP, PSM, CIUP, PSOE, ERAM – Abstencions: 2, A.

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal de la Fundació Escola de Música de Pollença; de l’Institut Municipal Ràdio Pollença i del Patronat Residència Social Santo Domingo

No es pagarà la paga de Nadal als membres dels organismes autònoms com també es va aprovar al passat ple pels funcionaris, per ordre del Govern Espanyol. Els doblers quedaran a l'Ajuntament sense saber-se encara a que es destinaran, encara que es suposa que aniran a plans de pensions. Una mesura improvisada que carrega damunt els treballadors els costos de la crisi. Una nova destralada als sous dels treballadors que no servirà per estalviar res a l'Ajuntament. Varem tornar a manifestar la nostra perplexitat perque “s'obligui” al Ple a aprovar aquestes mesures sense opció a oposar-s'hi.

Aprovada: A favor: 9, PP, LLR, UMP – En contra: 6, PSM, A, ERAM, PSOE – Abs: 2, CIUP

6.- Declaració institucional de suport a les cooperatives 2012

Es una declaració de suport a les cooperatives en l'any internacional declarat per l'ONU.

Aprovada per unanimitat.

7.- Moció de sol·licitud al Consell de Mallorca per a l’adopció de l’acord/resolució que pertoqui respectes les obres de l’Ajuntament de Pollença incloses en el Pla d’Obres i Serveis 2011 i Pla Plurianual 2011-2012-2013 i 2014

L'any passat el Ple va aprovar dos projectes pel Pla d'Obres i Serveis del 2011: l'aparcament i accés al poliesportiu i la reparació de la teulada de Can Llobera. Ara resulta que el Consell posa emperons a donar els doblers corresponents a l'Ajuntament. Davant la situació d'orelles sordes que es fa des del Consell a les demandes de l'Ajuntament, el batle va presentar una moció per tal que tots els grups municipals l'ajudassim a demanar la subvenció al Consell. Molta foto amb la presidenta o el vicepresident pollencí, però a l'hora d'amollar els doblers hem d'esser l'oposició els que acudim a l'auxili de l'equip de govern. I així ho ferem , també des del PSM malgrat les mancances d'aquests projectes que varem explicar l'any passat. L'important és que els doblers arribin. Despres, abans de les properes eleccions serà l'equip de govern qui es vulgui posarla “medalla” d'aquests projectes, però això al PSM no ens importa, l'important es que les inversions es puguin fer amb els doblers als que el Consell es va comprometre.

També li varem a recordar al batle que les mocions són bones totes, no només les que presenta ell. En aquest sentit recordarem que falta dur a la pràctica nombroses mocions aprovades com la restituació de la font de la Plaça o l'obertura del camí de Santuïri.

Aprovada: A favor: 16, PP, LLR, PSM, A, ERAM, PSOE, CIUP – En contra: 1, UMP.

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i ERAM de solidaritat i per minimitzar l’impacte de la retirada de la paga extra de Nadal

Un altre punt polèmic. Es proposava eliminar la paga extra de Nadal als polítics amb dedicació exclusiva, i el percentatge equivalent a la resta de polítics (inclosos els de l'oposició). Va ser tot un espectacle veure als portaveus dels partits del govern, el batle i la Sra. Estrany, defensar amb ungles i dents la seva paga, i lamentar-se amargament de la molta feina que fan i el mal pagada que està. Cosa curiosa, ja que el sou el se posaren ells mateixos a principi de legislatura i tampoc ningú els va obligar a presentar-se a les eleccions. Tot un contrast amb les promeses pre-electorals de dedicació a la política per “regenerar-la” i per “amor al poble”. De tot el que explicaren, qualsevol que ho sentís entendria que governar els suposa un martiri insofrible. Per plantejar-s'ho.

Aprovada: A favor: 9, PSM, A, ERAM, PSOE, UMP, CIUP – En contra: 5, PP – Abs: 3, LLR.

9.- Moció presentada pel grup municipal A per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia

Una moció que pretenia que la zona de Can Cullerassa s'habilitàs per poder-hi dur cans. Despres d'una agre discussió entre el regidor d'Alternativa i la regidora de Medi Ambient, es va retirar la moció, ja que l'Ajuntament té plans respecte a aquest assummpte que xoquen amb la proposta de la moció.

Retirada.

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; UMP i ERAM relativa a allargar la ruta de la Pedra en Sec fins a la Cala Sant Vicens

Es va recordar que la idea era arribar al Cap de Formentor, però que fins que això sigui possible seria bo fer un ramal fins a Sant Vicenç. El batle va dir que hi estava d'acord però va embullar la troca amb qüestions i pegues que no tenen perque esser-ho. Des del PSM posarem de manifest la contradicció del PP, que està d'acord en que la gestió del refugi de Pollença sigui de gestió pública, tot i conèixer que els seus companys del Consell fan comptes privatitzar-lo. També explicarem com encara hi ha conflictes en alguns trams de l'actual ruta, concretament entre Can Serra i Pollença. Aquí va ser quan el batle va dir la frase que explicam al principi, fet que ens preocupa profundament perquè posa de manifest la debilitat del govern municipal.

Aprovada per unanimitat.

11.- Moció presentada pel grup ERAM a favor del dret a decidir com a poble cap a l’estat propi i de suport a l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca

Una moció en la línia de la ja aprovada pel Ple en els anys noranta a instància del PSM. Varem sentir una argumentació incompressible per part del batle, explicant que es tracta d'una moció lògica que no comparteixen i que no entenen com els altres partits sí la compartim. El batle hauria d'entendre que hi ha qüestions que van més enllà d'un o altre partit.

Aprovada: A favor: 8, PSM, A, ERAM, PSOE, UMP, CIUP – En contra: 5, PP – Abs: 3, LLR.

12.- Moció institucional per la defensa de principis en la propera conferència de negociació del Tractat sobre el Comerç d’Armes

Una moció a la que varem donar suport perquè la proposava Amnistia Internacional. En la nostra opinió tant el comerç com la fabricació de màquines i eines per matar persones hauria d'estar totalment prohibida.

Aprovada per unanimitat.

13.- Dació de compte de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença de l’exercici 2011

El batle va explicar la liquidació. No s'havia de votar.

14.- Propostes/Mocions d’urgència

No n'hi va haver.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

El govern central ha donat una subvenció per reparar la zona del Calvari i els arcs del Claustre del Convent. El primer projecte s'havia preparat pel Pla d'Obres i Serveis, descartant-se després per falta de finançament.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

Aquí va destacar el decret de nomenament de la secretària de batlia el divendres 5 i el decret de revocació del nomenament el dilluns 8. Es a dir, que el batle va tenir la secretària anomenada tot el cap de setmana. S'ha de destacar que això no ho va explicar quan el dilluns va anar a la ràdio a explicar aquest assumpte.

3.- Precs i preguntes”

Es varen deixar per següent Ple perquè varen tocar les dotze de la nit.

 

De poc han servit les visites i rialles amb la presidenta Salom o el vicepresident Juan. A l'hora d'amollar els doblers, el batle ha de recorrer a l'oposició per fer força al Consell.

 

 
 
 

 

Ple d'Octubre: més retallades, projectes sense doblers (Pla d'Obres i Serveis), mocions, precs i preguntes...

psm-pollenca | 24 Octubre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dijous a les 20,00h es celebrarà el Ple ordinari d'octuble. Vos adjuntam l'ordre del dia i la documentació que correspon a cadascun dels punts en aquest enllaç (clicar aqui):

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de maig de 2012

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de juny de 2012

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juliol de 2012

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal d’obres menors.

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal de la Fundació Escola de Música de Pollença; de l’Institut Municipal Ràdio Pollença i del Patronat Residència Social Santo Domingo.

6.- Declaració institucional de suport a les cooperatives 2012.

7.- Moció de sol·licitud al Consell de Mallorca per a l’adopció de l’acord/resolució que pertoqui respectes les obres de l’Ajuntament de Pollença incloses en el Pla d’Obres i Serveis 2011 i Pla Plurianual 2011-2012-2013 i 2014.

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i ERAM de solidaritat i per minimitzar l’impacte de la retirada de la paga extra de Nadal.

9.- Moció presentada pel grup municipal A per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia.

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; UMP i ERAM relativa a allargar la ruta de la Pedra en Sec fins a la Cala Sant Vicens.

11.- Moció presentada pel grup ERAM a favor del dret a decidir com a poble cap a l’estat propi i de suport a l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca.

12.- Moció institucional per la defensa de principis en la propera conferència de negociació del Tractat sobre el Comerç d’Armes.

13.- Dació de compte de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença de l’exercici 2011.

14.- Propostes/Mocions d’urgència.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia.

3.- Precs i preguntes”

Aquestes són les del PSM

 

PREGUNTES AL PLE ORDINARI D'OCTUBRE

 1. Disposen ja de la informació completa sobre el Festival de Pollença (assistència, costos definitius, ingressos per entrades i publicitat, nombre d'abonaments venuts, etc) ? Ens la poden facilitar ?

 2. Perquè encara no s'ha convocat la plaça de de tècnic del Museu de Pollença ? Com es possible que hi hagi una persona contractada com a becari sense cap tècnic que li faci la formació que això suposa? Fan comptes fer l'exposició que cada any s'organitzava per La Fira?

 3. Quins han estat els resultats de la implantació de l'ORA al Port de Pollença (recaptació, sancions, etc...)?

 4. Fa més d'un any que el Camí del Coll de Síller està sense senyalització, fet que suposa un important inconvenient especialment pels turistes del Port de Pollença. Es pot tornar a col·locar la senyalització que indica aquest camí ?

 5. La legislatura passada es va aprovar la senyalització del camí de Ternelles. Poden executar aquesta moció?

 6. En quin estat es troben les obres per complir amb el compromís que va adquirir el batle davant els veïnats del camí de Santueri, d'obrir immediatament el camí al trànsit peatonal i de bicicletes, i a vehicles abans de l'1 de Novembre?

 7. Ja tenen els resultats de les enquestes turístiques del la temporada 2012? Ens els poden facilitar?

 8. S'ha fet cap informe respecte del compliment del Plec de Condicions del Servei de Neteja Viària per part de l'empresa adjudicatària? Ens el poden facilitar?

 9. S'ha fet cap informe respecte del compliment del Plec de Condicions del Servei d'explotació de platges per part de l'empresa adjudicatària? Ens el poden facilitar?

 10. En quines condicions es troba el conveni entre l'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient pel manteniment i neteja del parc de La Gola, a totes llums insuficient ?

 11. Fan comptes demanar les banderes blaves per les platges del municipi de cara a la propera temporada, o novament no les demanaran, ja que varen afirmar que no eren útils per avaluar la qualitat de les nostres platges?

 

Els projectes del P.O.S. del 2011 que l'Ajuntament va demanar varen ser la coberta de Can Llobera i l'aparcament del polisportiu. El Consell no vol donar els doblers i l'Ajuntament els demanarà amb una moció proposada per l'Equip de Govern. Es sorprenent que essent companys de partit (PP) i tenint majoria absoluta al Consell no puguin arreglar una qüestió com aquesta i s'hagi de fer una moció per part de l'Ajuntament.

 

 

El Museu de Pollença, sense rumb

psm-pollenca | 22 Octubre, 2012 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja fa unes setmanes ja varem tocar el tema del Museu de Pollença, posant de manifest la deixadesa que pateix en la qüestió de la seva direcció (veure article de l'agost). Ara ha estat la revista "Sa Plaça" la que ha fet un ampli reportatge en el seu darrer quinzenal entorn d'aquesta qüestió. El reportatge inclou declaracions del nostre regidor, Tomeu Cifre, i també de la regidora de Cultura, Malena Estrany. S'explica com encara no s'han aprovat les bases per treure a concurs la plaça de tècnic del Museu. S'ha de deixar ben clar, que les bases, la darrera vegada que es tragueren a concurs fou fa quatre any, i foren modificades respecte de l'anterior convocatòria.

Apreta l'article per veurer-lo clarament

 

 

Aturem l'injusticia contra en Miquel.

psm-pollenca | 18 Octubre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de l'Agrupació de Pollença del PSM vos demanam la col·laboració per ajudar al nostre company Miquel Joan Amengual, qui el dia 22 de maig va cometre el “gran pecat” d'acostar-se a la seu del PP quan José Ramon Bauzà va visitar Pollença en la gira electoral prèvia al congrés del seu partit.

En Miquel va defensar un menor de l'assetjament d'una persona que va resultar ser un guàrdia civil de paisà i no va entregar el DNI (bàsicament perquè no el duia a sobre). Totes les al·legacions d'en Miquel, reforçades amb el testimoni de vuit pollencins han estat rebutjades en via administrativa, i finalment se li ha imposat una multa de 3.000 euros. Aquesta multa s'ha de pagar independentment que després es pugui acudir a la via judicial. Per en Miquel aquesta quantitat és inassumible. Per aquests motiu hem engegat una campanya de solidaritat i captació de fons per ajudar-lo en la tasca de pagar la multa i posar el recurs judicial, que també té uns costos. Si finalment aconsegueix recuperar l'import de la multa, en Miquel es compromet a destinar els doblers al pagament de les multes d'altres pollencins que també han estat multats. Donarem compte de la quantitat recollida i les despeses assumides, sempre conservant la confidencialitat dels donants.

Encara que el temps per fer el pagament és curt, intentarem organitzar diversos actes per recollir els doblers necessaris. També s'han obert dous nous comptes a nom d'en Miquel on poder fer les aportacions que cadascú pugui assumir:

Colonya: 2056 / 0000 / 66 / 4218002807

Sa Nostra: 2051 / 0036 / 00 / 1070024783

També us demanam la col·laboració per difondre aquesta campanya, que té el seu espai a la xarxa a l'adreça:

http://solidaritatmiquel.balearweb.net

 

Hem intentat ajudar en Miquel en les al·legacions presentades per via administrativa. A pesar de la contundència dels testimonis aportats, la Delegació del Govern s'ha mantingut en les seves falses cusacions. Ara només queda acudir als tribunals, però abans s'ha de pagar la multa.

 

En Miquel Amengual i el nostre regidor, Tomeu Cifre, entregant les al·legacions.

(Veure notíciaUltima Hora)

L'"Exèrcit de Pancho Villa" va guanyant batalles

psm-pollenca | 15 Octubre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Amb aquest qualificatiu que volia ser despectiu, “L'Exèrcit de Pancho Villa”, l'actual batle de Pollença va voler, durant la legislatura passada, desprestigiar la tasca de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts. Aquest suposat insult, pronunciat durant el ple en el que es va debatre sobre el camí de Ternelles, ha anat convertint-se en una metàfora de la feina de la Plataforma: idealisme, empenta i coratge en la defensa dels camins que són de tots.

Poc a poc, aquelles iniciatives i reivindicacions que sortien de grups minoritaris han anat fent forat en la societat pollencina i actualment la reivindicació dels camins públics ha transcendit a un gruix cada cop més ampli de pollencins, reconeixen el seu valor com a element de desestacionalització turística i qualitat de vida per pollencins i turistes. I poc a poc també la feina ha anat donant els seus fruits, no tan aviat com s'hagués volgut, segur, però amb la certesa al final la raó s'imposa.

Per una banda el camí de Ternelles ja té un ús públic sentenciat judicialment i un recurs de l'Ajuntament per aconseguir també la titularitat de la via.

I per altra banda l'empenta donada en la Carretera Vella de Lluc va aconseguir que el Consell aprovàs la recuperació de la via i la retirada dels elements que usurpen i destorben la titularitat i l'ús públic.(Veure BOIB)

Com que aquesta retirada de reixetes i barreres ja s'hauria d'haver produït, els representants de la Plataforma s'entrevistaren amb els actuals responsables del Consell, en concret amb Margalida Roig Catany, Consellera del Departament d'Hisenda i Funció Pública, qui es va mostrar ferma en la retirada de les barreres que queden destorbant el camí. De fet, la Plataforma ha organitzat una marxa pel proper 25 de novembre en la que pensaven retirar les barreres si encara hi son, però de la reunió mantinguda varen obtenir el compromís que seria el propi Consell (com ha d'esser) el qui retiraria les barreres abans d'aquesta data. De tota manera la Plataforma s'ha oferit al Consell a ajudar en la retirada, si els cal col·laboració, com ja han fet en la reparació d'altres camins públics.

Vos convidam a escoltar l'entrevista que feren a Ràdio Pollença a Joan Crespí i Joan Ramon Bosch arran d'aquesta reunió al Consell de Mallorca.

Entrevista a Ràdio Pollença 4-10-2012

Finalment també comentarem que la Plataforma i també va donar suport als veïnats de Santuïri en la seva demanada d'obrir el camí, i el PSM va conduir aquesta reivindicació dels veinats cap al ple en forma de moció. Aquesta moció d' “obertura immediata”es va aprovar i en una posterior reunió el batlle es va comprometre a una obertura peatonal i en bicicleta immediata i al trànsit rodat abans de Tots Sants. Ens acostam a aquesta data i no veiem que s'hagin fet avanços, però continuarem a l'espera que es compleixi amb tots aquests compromisos.

Segur que no s'hagues avançat en cap d'aquests fronts si no hagues estat per la feina, insistència i entusiasme de l"Exèrcit de Pancho Villa".

Barrera de l'Empeltada que ja fou retirada l'any 2010. Esperam que la propera retirada la faci el Consell.

 

Del web de la Plataforma

Respostes del Ple de Setembre: Festival, pins, becut...

psm-pollenca | 12 Octubre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

PREGUNTES DEL PSM AL PLE ORDINARI DE SETEMBRE

 1. En quin estat es troba l’expedient d’infracció urbanística per la col·locació d’una tanca publicitària il·legal a l’entrada de Pollença pel Roser-Vell?

  R: Batle (PP): La sanció s'està instruint a falta de resolució. S'ha iniciat l'expedient de demolició.

  Un atemptat paisatgístic a l'entrada de Pollença que ningú de l'Ajuntament veia fins que ho varem denunciar, ara ja fa un any.

 2. Quan ens facilitaran la informació del pressupost desglossat per conceptes de les festes del Port de Pollença i de Pollença, que varem demanar al juliol ?

  R: M.Llobeta, Regidor de Festes (PP). El pressupost s'ha reduit el 18% i ens passaran totes les despeses.

 3. Quan disposaran i ens facilitaran la informació completa sobre el Festival de Pollença (assistència, costos definitius, ingressos per entrades i publicitat, nombre d'abonaments venuts, etc) ?

  R: M.Estrany, Regidora de Cultura (LLR). La tècnica de cultura és de vacances i en tornar passarà la informació.

  Pensam que s'ha de fer una reunió de tots els grups per analitzar el Festival del 2012 i preparar el de l'any vinent.

 4. Fan comptes convocar la plaça de tècnic del Museu de Pollença ? Com fan comptes gestionar les exposicions i activitats a dur a terme en els propers mesos ?

  R: M.Estrany, Regidora de Cultura (LLR). La seguent setmana es duran les bases a la Junat de Govern per convocar la plaça. Es manté tota la programació del Museu.

  En realitat, a junta d'aquest dimarts va retirar les bases sense aprovar-les. No sabem ni com ni si es farà l'exposició de la Fira, que ja hauria d'estar preparada.

 5. Quina intervenció ha tingut l'Ajuntament en la qüestió anunciada a la premsa sobre el pou de Can Seguí ?

  R: Batle (PP). El pou que estava abocant aigua tenia un permís temporal que s'emprava malament perque llençava l'aigua al terreny, per això es va revocar el permís. Es un pou gestionat per Arguta S.L. Que havia perdut la concessió de l'Ajuntament pel fet de contenir coliformes.

 6. Es modificarà la representativitat dels grups de l'equip de govern i de l'oposició als diferents òrgans col·legiats si es materialitza la unió de partits entre Lliga Regionalista i Convergència per les Illes ?

  Ningú va contestar.

 7. Al regidor de Festes: Com s'explica que la junta de Govern aprovàs el programa d'activitats de les festes de la Patrona una setmana després (7 d'agost) d'acabades les festes de la Patrona ?

  R: M.Llobeta, Regidor de Festes (PP). Efectivament es va aprovar després de les festes per complir amb aquesta formalitat.

  Pel PP es veu que el fet d'aprovar o no una cosa es una simple formalitat, ja que ells ho fan o ho deixen de fer independentment que s'aprovi o no. Aprovar una cosa quan ja està feta no té ni cap ni peus.

 8. Al mes de maig s'aprovà inicialment l'expedient de desafecció d'una part del Camí de Bóquer. Quan tenen previst resoldre les al·legacions i fer l'aprovació definitiva ?

  R: Batle (PP): S'estan estudiant les al·legacions per evitar discriminacions als veinats.

  Fa cinc mesos que es va fer l'aprovació inicial i encara no han sabut resoldre les al·legacions.

 9. Per quan preveuen, ara que no fa tanta calor, executar la moció de reposició dels pins caiguts o tallats de la primera línia del Moll ?

  R: M. Roca, regidor de Serveis (LLR). S'està fent un inventari dels arbres del Moll i Pollença i després es replantaran els que falten amb la col·laboració de les escoles.

  Fa més de dos anys que varem fer aprovar aquesta moció

 10. Quantes actuacions i quines ajudes ha facilitat fins a dia d'avui la Conselleria d'Agricultura respecte de la plaga del “becut vermell” ? Quantes denuncies per incompliment de la normativa sobre la plaga del “becut vermell” ha tramitat l'Ajuntament davant la Conselleria d'Agricultura ?

  R: M.P.Buades, regidora de Medi Ambient (PP). Des de setembre de 2011 fins a maig de 2012 s'han tallat 62 palmeres. S'han enviat 4 expedients sancionadors a la conselleria. S'han resolt 5 actes. Al solar de Llenaire s'hi han duit 456 palmeres.

 11. Ja ha començat la seva tasca el nou gerent de la residència geriàtrica municipal ?

  Va començar el 15 de setembre.

Contractació secretària de batlia: penúltim acte.

psm-pollenca | 09 Octubre, 2012 09:34 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir divendres, com ja varem avançar en l'anterior article, el batle va anunciar a Ràdio Pollença que no faria la contractació com a secretària de batlia de la nº6 del PP. Després d'una llarga exposició, on no va reconèixer en cap moment que s'hagués equivocat, va dir que la pròpia interessada havia renunciat a la plaça.

En la seva exposició el batle va mesclar conceptes com la legalitat de la plaça o que ningú va al·legar contra l'existència de la mateixa a la plantilla. Ningú ha qüestionat en cap moment la legalitat de la contractació, sinó l'oportunitat d'una nova contractació “a dit” en un moment de retallades als funcionaris, personal laboral i serveis als ciutadans. Respecte de l'al·legació ja ho hem explicat en l'anterior article, des del PSM varem proposar l'eliminació de la plaça, no en forma d'al·legació una vegada feta l'aprovació inicial, sinó com a proposta prèvia als pressupostos del 2012, i així consta en el registre d'entrada.

Tots els grups municipals, llevat del PP, per tant 12 regidors, s'han anat manifestant en contra de la contractació, inclosos els seus socis de govern de la Lliga Regionalista en paraules de la seva portaveu, Malena Estrany. Només el PP l'ha defensada (el batle, perque entre les bases ens consta que també hi havia crítiques), però novament ens ha triat al PSM com a blanc de les seves crítiques. Certament preocupa molt -massa- al batle l'activitat del nostre petit grup municipal. El PSM va comunicar directament al batlle abans de fer-ho públic, la nostra oposició a la contractació sense obtenir resposta. En canvi nosaltres ens n'hem hagut d'assabentar per la ràdio.

Una cosa ha de quedar ben clara. El batle, sense encomanar-se a ningú, va decidir fer la contractació, perque era la seva competència, i ara ha decidit no fer-la. La resta només hem pogut opinar (que menys!), una vegada la desició ja estava presa, però no hem tingut cap capacitat legal per aturar-ho. Si ho han aturat ELLS ha estat perque se n'han donat compte del seu gran error, malgrat no ho vulguin admetre públicament.

També de la seva exposició podem extreure que la feina com a batle el supera, però això ho hauria d'haver pensat abans d'acceptar el càrrec. Hem de deixar ben clar que en cap moment hem entrat a criticar a la persona ni les seves capacitats, sinó la falta d'oportunitat que ha tingut el batle en aquesta contractació. De fet, la seva carta de renúncia l'honora i contrasta enormement amb la caparrudesa del propi batle, que encara defensa la contractació com un moix panxa-enlaire. Convidam als lectors d'aquest blog que escoltin per ells mateixos l'entrevista i en treguin les seves conclusions (escoltar audio de Ràdio Pollença).

Ara hem de treure unes conclusions d'aquesta experiència abans escriurer-ne definitivament el darrer acte. Primer de tot esperam que en properes desicions es consulti abans amb els grups de l'oposició, i evitariem aquests ridículs públics de l'Ajuntament. Pel que fa a aquesta plaça en concret, consideram que en la tramitació dels pressuposts del 2013 s'ha d'eliminar definitivament. A continuació treballar perquè les places de lliure designació ja ocupades es converteixen en places funcionarials o laborals sotmeses als pertinents processos selectius, per donar tranquil·litat als treballadors (ja que com a personal de confiança acaben en acabar la legislatura) i estabilitat a les tasques que realitzen dins l'Ajuntament.

 

Clica la imatge per veure la informació de premsa

 

 

La contractació de la secretària-regidora porta cua.

psm-pollenca | 06 Octubre, 2012 13:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Darrera hora 8/12/2012: El batlle ha reculat i no contractara la num.6 del PP com a secretaria personal. L'explicacio oficial: la interessada ha renunciat. Ho ha dit a Radio Pollença. Una altra vegada potser serà millor consultar amb tots els grups municipals abans de prendre desicions d'aquesta dimensió i tots ens estalviarem el ridícul públic de l'Ajuntament.
Novament ens n'hem hagut d'assebentar pels mitjans de comunicació. De tota manera ens alegram que s'hagi avortat aquesta batlada.

Ara mateix no està disponible, però segur que ben aviat a la web de Radio Pollença es podrà escoltar la intervenció del batlle, amb una nul·la autocrítica.


La denúncia que varem fer des del PSM el passat dijous, destapant la intenció del batlle de contractar per la via del càrrec de confiança a la nº6 de la llista del PP, l'ex-regidora Nora Tugores, ha provocat reaccions en tots els partits pollencins i ha estat motiu de comentari per tot el poble.

Els diferents partits de l'oposició s'han anat posicionant contra aquesta contractació. Fins i tot els socis del PP s'han manifestat a través de la seva portaveu, Malena Estrany, ahir divendres a Ràdio Pollença.

Després d'això avui la premsa recull les opinions de la oposició, de la pròpia Lliga i del batlle. 

Des del PSM consideram que el que ara cal es esperar a veure si realment es signa el decret d'aquesta contractació, a la que el propi batlle havia posat data en el proper dilluns dematí. De moment, no s'ha cumplit la promesa d'enviar-nos la documentació: les seves funcions, tasques, horaris i tot el que comporta tant en caracter general com l' especific que correspon als regidors de l' oposició (protocol, seguiment de mocions, reunions oficials etc). Això i les declaracions d'avui a l'ultima Hora en du a pensar que probablementel Pp farà anques enrere amb aquesta desició, ja que seria molt difícil justificar-la.

Finalment apuntam que el batlle ha justificat la plaça de secretària de batlia (de segona secretària, s'ha de dir, perque ja en té una) en el fet que anas inclosa en els pressuposts del 2012. S'ha de dir que és cert que hi figurava, però que això per res l'obliga a contractar una nova secretària ni molt manco que sigui la seva nº6. De tota manera el PSM va votar EN CONTRA del pressupost del 2012 perque ja varem explicar que consideravem que no es retallaven despeses inutils.

Les propostes del PSM als pressupostos se feren abans de l'aprovació inicial. Com que no es tingueren en compte hi varem votar en contra. En concret en un dels punts varem proposar:

"Ajustar el pressupost a les tres dedicacions exclussives actuals, sense afegir-ne de noves, i eliminar les places vacants de personal de lliure designació (a dit)." (veure el document complet)

Per tant NO ES CERT que ningú proposas eliminar aquesta plaça, i així consta en el registre d'entrada de l'Ajuntament. Es va proposar en el procés de consensuar el pressupost i el varen rebutjar. Després d feta l'aprovació inicial ens centràrem en una sola al·legació, que la dedicació exclussiva del regidor Alonso no costas més doblers a l'Ajuntament. Com que també es rebutjà tornarem a votar en contra de l'aprovació definitiva del pressupost 2012, quedant-nos totsols en aquest vot en contra.

 

Ultima Hora 4/10/2012:"El alcalde contrata a la número 6 de la lista del PP como secretaria de Alcaldía.El PSM habla de «fraude democrático» y pide a la Lliga que paralice el proceso"

Radio Pollença 5/10/2012: Declaracions de Malena Estrany, portaveu de la Lliga Regionalista.

Ultima Hora 6/10/2012:"La Lliga echa un pulso a sus socios del PP y Alternativa sugiere una moción de censura.La contratación de Nora Tugores como secretaria de Alcaldía abre la crisis"

Diario de Mallorca 6/10/2012:"La intención del alcalde de contratar a una asesora abre una crisis en el pacto"

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb