"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

12 mesos de feina

psm-pollenca | 31 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Per tancar l'any l'acabarem fent un resum telegràfic del que han estat aquests darrers dotze mesos a l'Ajuntament, amb la certesa que ens deixam coses, però saben que seria impossible inclourer-les totes. Aquí va el nostre resum.

Gener

Varem començar l'any proposant a la resta de partits de l'Ajuntament una postura conjunta contra la llei de Funció Pública del Govern Balear que vol arraconar el català de l'administració. Després d'unes negociacions per afavorit la incorporació de l'equip de Govern, a Pollença fórem dels primers pobles en aprovar una postura conjunta contra aquesta llei autonòmica. Malauradament el govern Bauzà feu orelles sordes i va acabar aprovant la llei.

Tot i un primer intent fallit finalment l'equip de govern va aconseguir aprovar la dedicació exclusiva pel seu quart regidor (David Alonso del PP), amb el nostre vot en contra però amb l'abstenció d'altres grups de l'oposició que ho possibilitaren.

Febrer

Es varen aprovar els pressuposts pel 2012 amb els vots a favor de PP, Lliga i ERC. Ens varem oposar a aquests pressuposts que recollien la pujada de taxes, la nova dedicació exclusiva o el càrrec de confiança de secretària de batlia (que tants problemes duria mesos després).

Finalment l'Ajuntament no va fer al·legacions al Pla Hidrològic, mantenint-se el redactat inicial que des del PSM i altres grups defensàvem i que el PP volia canviar per permetre l'urbanització de l'Ullal.

Març

Es va aprovar definitivament el pressupost pel 2012 sense recollir la nostra al·legació de reduir els sous de l'equip de govern per absorbir el cost de la nova dedicació exclusiva, fet que motivà el nostre vot desfavorable.

L'Ajuntament va aprovar la relació de factures a pagar en el pla de pagament a proveïdors impulsat des del govern de Madrid.

Fou noticia l'aprovació definitiva de la recuperació de la Carretera Vella de Lluc i la seva publicació al BOIB, tot i que no es duria a la practica fins mesos després.

El dia 25 es va celebrar la gran manifestació per la llengua a Palma, a la que acudirem molts de pollencins.

Abril

Des del PSM ens adherirem a la campanya “enllaça't pel català” posant el llaç al gall de la rotonda. Després a aquesta campanya s'hi afegí l'Ajuntament amb el vot favorable de tots els grups, llevat del PP, que s'abstingué.

També es celebraren els actes commemoratius de la República, entre ells els organitzats pel PSM, que entre altres, programarem la presentació del llibre “Les fosses de la repressió a Mallorca”.

Maig

L'Ajuntament va aprovar els preus del Festival 2012, als que varem donar suport després que es recollissin algunes aportacions nostres, així com el canvi de traçat del camí de Cala Bóquer, que al que ens varem abstenir pels molts dubtes que presentava (dubtes que després no feren més que créixer).

El president J.R.Bauzà va visitar la seu del seu partit a Pollença organitzant un bon xivarri que va suposar una sèrie de denuncies, entre elles una de més que provada injustícia cap al nostre company Miquel Amengual.

Juny

L'Ajuntament va rescindir el contracte de la piscina del Moll a l'anterior empresa, amb unes condicions que des del PSM varem considerar molt desfavorables. Així i tot ho tragueren endavant amb l'abstenció d'altres grups de l'oposició.

La polèmica entorn de les taules i cadires a la Plaça es va encendre amb el tancament d'alguns bars com a mesura de protesta perquè se'ls feia complir amb l'ordenança. Així i tot l'equip de govern no es va atrevir a aplicar-la a tot el municipi, deixant el Moll fora de la regulació.

Es va confirmar que Pollença perdia totes les banderes blaves, fet pel que des del PSM varem demanar la substitució de la regidora responsable de platges. Es va encendre una forta polèmica, però el vots de l'equip de govern juntament amb les abstencions d'Alternativa i PSOE impediren que la proposta prosperàs.

Juliol

Després d'una campanya popular de recollida de signatures, des del PSM varem demanar l'obertura del camí de Santuiri, proposta que es va aprovar, tot i que no es va aplicar fins molts mesos després i així i tot d'una manera parcial fins a dia d'avui.

També s'aprovà que la relació de llocs de feina de l'Ajuntament inclogués el requisit de coneixement del català. A dia d'avui aquest acord, com molts altres, encara no s'ha duit a la pràctica.

Va començar el Festival de Pollença amb novetats i un nou director, amb un resultats a dia d'avui encara incerts.

Agost

Un mes sense ple. Així i tot hi hagués una certa activitat política. Des del PSM varem proposar que el Simulacre podria ser Festa d'Interès Cultural. També varem apostar per una gestió de la piscina del Moll que tingués en compte altres aspectes, a part de l'econòmic, com l'ús en activitats de caire social i de promoció turística.

Setembre

L'Ajuntament va aprovar la retirada de la paga extra de Nadal als funcionaris, a la que votèrem en contra. També es varem aprovar les propostes de l'oposició contra la incineració de residus importats i contra els privilegis militars a la Base del Moll. En aquest sentit també es va fer una nedada reivindicativa que va comptar amb el suport de diverses associacions i partits, entre ells el PSM.

El ple també va aprovar la col·locació de la font de Can Teresa abans d'acabar l'any. Veurem si es durà a la pràctica en les hores que queden.

Octubre

Es va aprovar la proposta de la oposició de retirar la paga extra de nadal (o la part proporcional equivalent) a tots els polítics, en solidaritat amb els funcionaris. Es va aprovar amb el vot a favor de l'oposició i en contra del PP i l'abstenció de la Lliga.

A proposta de l'equip de govern es va demanar el pagament de les subvencions per Can Llobera i l'aparcament del poliesportiu, ja que el PP del Consell no els vol pagar. A dia d'avui encara no s'han pagat, tot i que les obres han començat.

Sense cap dubte l'afer del mes fou el nomenament de la secretària de batlia per part del batle i la seva posterior destitució en veure que no tenia prou suports per dur endavant aquesta contractació a dit de la seva número 5 a la llista del PP.

Novembre

Es varen resoldre les al·legacions i aprovar el canvi de traçat del camí de Cala Boquer amb unes decisions més que discutibles que provocaren el nostre vot en contra.

Després d'una nova excursió reivindicativa i després de la retirada parcial d'obstacles de la Carretera Vella de Lluc que va fer el Consell, des del PSM varem demanar que s'acabàs correctament aquesta feina, moció que es va aprovar.

En canvi no va prosperar la moció per retirar la creu de la sala de plens.

La Cooperativa Pagesa va denunciar els problemes que havia tingut amb l'Ajuntament per la instal·lació del seu centre de classificació de mens devora el polígon.

Desembre

Aquest mes tampoc no hi ha hagut ple. La noticia ha estat la sortida de la Lliga dels regidors Malena Estrany i Tomeu Fuster, mentre que el regidor Martí Roca s'hi ha mantingut. Tons han quedat, emperò, dins l'equip de govern amb el PP.

La darrera polèmica encara no resolta ha estat la intenció de l'equip de govern amb el batle al capdavant, de pagar 150.000 eur. pel projecte mai executat de l'auditori. Un darrer despropòsit que esperem que l'any nou ajudi a corregir posant seny en els governants pollencins.

Bon any nou a tots !

Ahir , a la manifestació del 31 de Desembre, com cada any hi va ser el PSM amb en Biel Barceló, juntament amb en Lluís E.Apesteguia de les JEN, Mercè Bujosa d'Entesa i David Abril d'Iniciativaverds. També el PSM de Pollença assistirem a la marxa que comptà amb una gran assistencia que va superar les 9.000 persones.

 


No s'ha de pagar un projecte per l'Auditori que no es va encarregar.

psm-pollenca | 29 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El projecte fou acordat entre Jaume Mates (PP), el Llavors batle Joan Cerdà (UM) i l'actual Tomeu C. Ochogavia (PP).

Després de les noticies aparegudes aquest divendres a la premsa sobre la voluntat de l'actual Equip de Govern de Pollença de preveure 150.000 € per pagar el projecte de l'Auditori -ja descartat-, el PSM vol manifestar que ho considera un total despropòsit i una greu irresponsabilitat per part dels actuals governants.

El projecte fou acordat l'any 2003 entre el llavors president del govern Jaume Matas i els dos caps de llista locals del PP i UM per consolidar el pacte de la legislatura. Al cap dels anys aquest projecte no s'ha executat, i a banda de no arribar mai les subvencions de fins a 7 milions d'euros, la operació ha suposat que l'Ajuntament hagi perdut 675.909,32 euros del fons de cooperació corresponents als anys 2007 al 2010.

El PSM sempre va defensar que el projecte no havia de suposar cap despesa per l'Ajuntament, ja que es tractava d'una promesa del president Matas. Només faltaria que a les pèrdues ocasionades fins ara per les promeses incomplides dels líders del PP i UM hi haguéssim d'afegir ara 150.000 euros més per pagar un projecte del que no consta que se'n fes cap encàrrec. Una reclamació pel pagament d'aquest import s'hauria de fer conforme un contracte vinculant per l'Ajuntament o, en tot cas, s'hauria d'exigir el pagament als responsables d'haver fet l'encàrrec.

Sense anar més lluny, el nostre regidor va demanar poder examinar el projecte, sol·licitud que se li va denegar “perquè el projecte és propietat de l'arquitecte i en conserva tots els drets de propietat intel·lectual” (textual). Vista la nul·la utilitat que ha tingut el projecte el projecte es pot retornar al seu propietari.

Els encàrrecs de projectes sense un correcte procés de contractació ja s'han posat en entredit amb el cas de l'òpera de la Badia de Palma, amb un projecte i una maqueta encarregada per Jaume Matas a Santiago Calatrava que, amb bon criteri, l'anterior Govern Balear no va voler abonar. En en cas de l'auditori de Pollença ens trobam amb un cas anàleg i seria d'una enorme gravetat el pagament de la factura sense una correcta justificació del contracte. Ens sorprén notablement que la Regidora d'Hisenda (Malena Estrany) accepti incloure en el pressupost una partida com aquesta.

Es d'una gravetat enorme assumir aquest tractament tan a la lleugera del pressupost municipal quan a Pollença els serveis socials s'han de proveir de menjar per les famílies més necessitades gràcies a la caritat dels pollencins que hi aporten queviures comprats de la seva butxaca (en una campanya, per cert, promoguda des del PP). Quants aliments es poden comprar amb 150.000 euros?

Per això el PSM de Pollença es posiciona contra qualsevol proposta de pressupost municipal que inclogui una partida per fer aquest pagament. La qüestió ja va sortir en una reunió preparatòria del pressupost, sense que li volguéssim donar més importància pel fet de ser una primera presa de contacte, però vist que el batle es ratifica públicament en la seva intenció no ens queda mes remei, com a grup municipal, que mostrar la nostra ferma oposició.

 

D'entre les moltíssimes intervencions que hi ha hagut als plens municipals sobre l'Auditori, n'hem extret una que fa referència clarament al cost del projecte:

Acta del Ple de 29 de març de 2009. Torn de precs i preguntes. Sobre la possibilitat de veure el projecte:

respon el Sr. Batle (Joan Cerdà, UM) que el que podrà veure és l’avantprojecte, per que l’arquitecte (Rafael Moneo) el va cedir a l’Ajuntament, però el projecte és propietat intel·lectual del redactor i mentre no se li encomani la feina, per l’Ajuntament no té res.”

L'avantprojecte es va presentar públicament al saló d'actes del Club Pollença, en canvi el projecte és el que es va negar la consulta al nostre regidor.

 Fotografia de la premsa

 

L'Ajuntament ha col·locat la Font de Can Teresa

psm-pollenca | 28 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A les darreries de l'any, abans que s'esgotes el termini que es va aprovar en el ple municipal, l'ajuntament s'ha decidit a tornar a col·locar la Font de Can Teresa que durant tants anys havia acompanyat a la Plaça Major de Pollença. El lloc que ha triat l'Ajuntament, emperò, ha estat un altre ben diferent. L'equip de Govern ha decidit posar-la a la rotonda que fins ara ocupava el Gall, devora el pavelló del poliesportiu.

L'explicació és doble, han afirmat des de l'equip de govern:”per una banda a la Plaça no l'hi voliem, i després de dues dotzenes d'informes tècnics ens hem embullat tant que ja no sabíem a quin fer cas. Per això ens hem decidit per no triar ni una paret ni l'altra, sinó situar-la a un lloc que no sigui conflictiu. Els pollencins estan acostumats a que damunt les rotondes hi posem de tot, no els vindrà de nou una font.”, ha afirmat el Batle, i ha afegit: “a més, amb la nova Llei de Símbols del Govern Balear el gall pot ser un problema, ja que els del PSM hi varen posar la bandera de les quatre barres. Això sí que ens feia mal a la vista i no volem que es repeteixi, ja que són molt caparruts i en qualsevol moment poden tornar a fer-ho. Així que hem decidit llevar el gall que podia servir per aquests actes subversius, i al seu lloc posar-hi la font”.

Demanada l'opinió sobre la nova ubicació a la Tinent de Batle aquesta ha afirmat: “als no adscrits ens costava decidir-nos per posar-la a la paret de la dreta o a la de l'esquerra, així que el centre de la rotonda ens sembla un indret òptim”.

Per la serva banda, Martí Roca, com a nou portaveu de la Lliga ha afirmat: “a jo el que digui el Batle me va bé”.

Des dels diferents partits de l'oposició no s'han mostrat gaire favorables a aquesta iniciativa. El més crític ha estat el regidor Nadal Moragues, d'UMP, que ha manifestat: “al Moll tenim rotondes buides que haguessin pogut acollir aquesta font, i en canvi han preferit llevar el gall per posar-la en una rotonda de Pollença. No sembla molt lògic quan el Moll té un percentatge de fonts molt per davall del percentatge d'imposts que s'hi recapten”.

 

La font ja ha tingut els primers usuaris en dos "números" de la guardia civil que estaven destinats a la rotonda. "Anirà de primera per refrescar als subjectes que donin positiu en les alcoholemies" ha opinat el sergent Bernabé Nemérito.

 

 

 

Molts d'anys !

L'independentisme a les Illes Balears (1976 - 2011). Presentació a Pollença.

psm-pollenca | 27 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com ja us avançarem aquests proper dissabte es presentarà a Pollença el llibre de Miquel Amengual Bibiloni i Joan Pau Jordà a la Tafona de Can Reiet, amb una presentació de Pere Salas. En Miquel ens envia una petita ressenya sobre el llibre que podreu adquirir dissabte mateix:

L’independentisme, entès com aquest moviment social i polític que defensa la constitució de les Illes Balears en un estat lliure i independent, ha jugat un paper clau en la nostra història recent. Ja ho assenyala al pròleg d’aquest llibre Antoni Marimon, una de les màximes figures en l’estudi de la història del nacionalisme a Mallorca, “com molt bé reflecteix el llibre de Joan Pau Jordà i Miquel Amengual, l’independentisme pancatalanista ha suposat una mena de descolonització ideològica i ha fet veure que hi podia haver vida al marge d’Espanya, un fet que xoca amb la mentalitat provinciana de la majoria dels illencs, adoctrinats durant segles en l’espanyolisme per totes les eines de l’aparell estatal”.

D’aquesta manera, ja sigui des dels moviments en defensa del territori o de la llengua, fins a les manifestacions pel dret a l’autodeterminació, passant per les mobilitzacions en defensa dels drets civils o contra la corrupció, les persones i organitzacions independentistes han tingut un paper protagonista en la vida política i social de la nostra terra.

El llibre que presentam cerca treure a la llum les causes del sorgiment d’aquest moviment, la seva evolució i els moments de més efervescència, des del seu sorgiment en plena dictadura franquista, fins als nostres dies, així com analitzar de manera profunda les principals organitzacions que han format, i encara formen, part del moviment independentista.

 

 

 

 

Bon Nadal

psm-pollenca | 24 Desembre, 2012 09:36 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ens permetreu que ens desenganxem temporalment de la política i vos desitgem a tots un Bon Nadal. Que l'esperit que hauria de iluminar aquests dies ilumini també als que ens governen, tant al poble, com a les Illes com a l'Estat i a aquells que duen les regnes del Món, tant des de la política com des de l'economial o l'empresa. Bon Nadal a tots i especialment a aquells que tenen manco recursos per poder-lo celebrar.

 

 

 

L'ajuntament no té doblers? Depèn.

psm-pollenca | 21 Desembre, 2012 11:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La crisi s'ha convertit en la justificació habitual per fer retalls en serveis i prestacions que ofereixen les administracions, així com per justificar les pujades d'impostos als ciutadans dient que són “per fer sostenible el sistema”. D'això no n'escapa l'Ajuntament de Pollença.

Aquesta explicació té una bona part de tramposa. De vegades dobler sí que n'hi ha, el que passa és que amb l'excusa de la crisi s'aprofita per dur els doblers disponibles cap allà on més interessa el polític de torn.

Aquests dies ens ho trobam a Pollença amb unes inversions que barregen allò necessari amb allò que és accessori i prescindible. Veiem-ho.

L'Ajuntament va aprovar canviar la subvenció -aprovada- del projecte del pont elevat del poliesportiu per la rehabilitació de la teulada de Can Llobera. També va demanar la millora de l'accés a la rotonda del Gall i l'asfaltat de l'aparcament del esportiu. Tot això a càrrec del Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca. En el canvi de la subvenció del Pont per Can Llobera l'Ajuntament ja hi va perdre doblers (veure article anterior). Després s'ha sabut que el Consell no té intenció de pagar la seva part d'aquests projectes ja que són plurianuals dels que no s'han començat les obres dins el 2011.

Així i tot l'Equip de Govern va decidir dur endavant aquestes obres, tot i el risc d'haver d'assumir el seu finançament al 100%. Com quedam? No deien que no hi havia doblers?

Certament la teulada de Can Llobera necessita una reparació, ja que les filtracions podrien afectar a l'interior. El que passa és que el projecte, per tal d'ajustar-lo a la subvenció que abans tenia el pont es va “inflar” amb un ascensor i banys nous. Aquests afegits previstos sense un projecte integral de l'edifici, sense tenir ben clar que es farà després amb l'edifici, sense saber si el lloc de l'ascensor o els banys serà el més idoni, simplement per aprofitar els doblers de la subvenció. El que passa és que subvenció ara ja no n'hi ha. No hagués estat més sensat retallar el projecte per adequar-se a allò estrictament necessari que és la teulada ?

Altra tant passa amb el projecte de l'accés a la rotonda i l'aparcament del poliesportiu. L'accés a la rotonda s'ha de millorar per una qüestió de seguretat, senes dubte. Però en canvi l'asfaltat de l'aparcament no hauria de tenir la mateixa prioritat. Seria molt més prioritari l'adecentament del solar de Can Conill -molt més utilitzat i cèntric- que no aquest.

497.132,28 € per Can Llobera (el Consell n'havia de pagar el 50%) i 551.206,33 € per la rotonda i l'aparcament (el Consell n'havia de pagar el 60%). Total, 524.169,30 € que el Consell ja no pagarà i que seràn “extres” que l'Ajuntament assumeix del seu pressupost. Per això sí que hi hagut doblers i mentres tant els serveis socials de l'Ajuntament s'han d'abastir de menjar pels més necessitats amb la caritat que suposen les donacions voluntàries (i molt lloables) que fan els ciutadans coordinades per les Noves Generacions del Partit Popular. Idò.

Veure Documentació Can Llobera

Veure documentació aparcament poliesportiu.

 

Posats a asfaltar probablement hi ha llocs que ho necessitaven més que el poliesportiu. A la foto, el solar de Can Conill.

 

 

 

Per un pressupost més participatiu, que fem amb els doblers de tots?

psm-pollenca | 19 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Fa unes setmens hem pagat, més que mai, les taxes i imposts que es varen pujar l'any passat. A Pollença l'Ajuntament està fent obres per les que no arribaran les subvencions demanades, ja que el Consell no paga el Pla d'Obres i Serveis. Al mateix temps les entitats socials tenen cada cop més problemes i la demanda d'ajuda per aliments augmenta. En què ha de gastar els doblers l'Ajuntament de Pollença? S'han de seguir pagant els lloguers de solars i edificis com els de l'Hort del Puig o Can Escarrinxo? S'ha d'invertir en fer infraestructures noves o s'han de baixar els imposts? Ara és el moment de preparar el pressupost municipal pel 2013 i novament creiem que des de l'Ajuntament cal implicar als ciutadans en la presa d'aquestes desicions. Participació ciutadana ara més necessària que mai.

Aprovat el reglament de les festes d'interès cultural

psm-pollenca | 17 Desembre, 2012 09:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des del PSM ja varem anunciar fa mesos (veure article anterior) que consideràvem que podria ser molt interessant veure si el Simulacre de Moros i Cristians es podria declarar com a Festa d'Interès Cultural (FIC). Per fer això el primer que calia és que s'aprovés definitivament el Reglament del la Llei de Patrimoni que regula aquesta figura. L'aprovació inicial s'havia fet al maig de l'any 2011, just abans de les eleccions, i l'aprovació definitiva estava encallada. Per demanar aquesta aprovació definitiva al Consell de Mallorca varem proposar una moció en el passat ple (moció que també signaren A, PSOE, CIUP i ERAM) i que va ser aprovada amb la unanimitat de tots els grups.

Hem tingut la bona noticia que des del Consell s'ha tingut en compte el nostre requeriment i en la sessió del dijous passat es va aprovar definitivament el Reglament amb el consens de tots els partits.

Això significa que ja tenim l'instrument que, una vegada s'hagi arribat a un consens entre tots els partits i les associacions implicades, en permetrà demanar la declaració del Simulacre com a Festa d'Interès Cultural. El primer que cal es informar-se a fons sobre que suposa per la festa aquesta declaració i instruir el corresponent expedient. Ja hem explicat que aquesta declaració ha d'esser un motiu d'orgull de poble, de satisfacció i una eina per donar més difusió del Simulacre dins l'àmbit cultural. Per descomptat en l'àmbit festiu el Simulacre és molt conegut i té la supervivència més que garantida. Però per altra banda una declaració com a FIC pot servir per donar a conèixer millor la història i les tradicions que conformen la festa. També des del punt de vista econòmic, com ja hem vist amb la declaració de la Serra com a patrimoni de la UNESCO, és una via per aconseguir fons per activitats culturals relacionades amb el Simulacre: per muntar una sala d'interpretació en el Museu o en el Casal de Can Llobera, per finançar reparacions d'elements que formen part del simulacre (vestits antics, armes...), per difondre la història a través de publicacions, etc...

Per tant un procés il·lusionant en que s'ha de convidar a tot el poble a participar i al que s'ha obert la porta amb l'aprovació del reglament.

El Consell de Mallorca aprovarà la normativa per a regularitzar el registre de museus i col·leccions i declarar festes d’interès cultural (11.12.2012)

El Museu Alcoià de la Festa ofereix durant tot l'any una visió sobre la seva festa de Moros i Cristians. Probablement qualque cosa similiar, adaptada al nostre poble, es podria fer amb el nostre Simulacre al Museu o Can Llobera.

 

 


El nostre company Miquel Amengual presenta el llibre "L'independentisme a les Illes Balears", en un acte organitzat per l'Obra Cultural Balear de Pollença. No s'hi pot faltar.

 

 

 

 

 

La desactivació de la Lliga a Pollença

psm-pollenca | 14 Desembre, 2012 09:54 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui la premsa en va plena. Ahir els regidors Malena Estrany i Tomeu Fuster, així com un grup majoritari de militants d'aquest partit a Pollença anunciaren que deixen la Lliga Regionalista. Hi queden el regidor Martí Roca i uns quants militants més. Fins aquí es tracta d'un moviment intern d'un partit, del que tenim poc a dir més que respectar les seves decisions sobiranes. Aquest moviment, emperò, té repercussions institucionals, a l'Ajuntament, especialment importants si tenim en comte que la Lliga Regionalista és el soci de govern del PP i entre tots dos partits administren aquest municipi de 16.114 habitants i 21,5 milions d'euros de pressupost anual. No és un fet sobre el que poguem mirar cap a una altra banda.

El detonant de la dmissió és l'aposta d'en Martí Roca pel projecte d'unió entre Lliga i Convergència en el projecte "El PI", un projecte en el que els altres dos regidors no hi creien a nivell local. A ningú escapa, emperò, que les discrepàncies venien de més enfora i tenien més arrels ideològiques, per l'especial sintonia del regidor Roca amb la linea del PP més que no amb els seus companys de grup.

Els dos regidors que abandonen la Lliga quedaran com a “no adscrits”, això és, sense grup municipal. Els grups es formen a principi de legislatura (el grup del PSM, per exemple, és un grup de 1 regidor) i tenen representació a les comissions a través dels seus portaveus. En quedar sense grup aquests regidors perden la seva representació, ja que a partir d'ara l'únic regidor la la Lliga -el Sr. Roca- serà el seu portaveu. També té una vessant econòmica, ja que els grups tenen una assignació fixa i una variable en funció del nombre de regidors. La lliga passarà a tenir una assignació per 1 regidor, mentre que els “no adscrits” no tenen cap tipus d'assignació com a grup (sí un sou com a regidors).

Essent això important no és el fonamental. Allò més important és la gestió de l'Ajuntament i la governabilitat del municipi. Aquí és a on des de fa setmanes ja es notava que hi havia discrepàncies i falta de comunicació. El nomenament (i posterior destitució) de la secretària de batlia, feta sense el consens entre el PP i la Lliga, així com les votacions discrepants entre els propis membres de la Lliga dibuixaven un panorama de falta de rumb dins l'equip de govern que s'hauria de corregir el més breument possible.

A criteri de cadascú queda el fet que té la legitimitat o no d'estar en el govern del municipi quan s'han abandonat les sigles amb les que es presentaren a les eleccions. Els ciutadans voten partits amb llistes tancades i els 1.062 ciutadans que confiaren amb la Lliga atorgant-li tres regidors ara es troben que el partit al que votaren s'ha quedat només amb un regidor. Però això ja són reflexions que han de fer els seus propis votants.

Al regidors que han pres aquesta decisió només desitjar-lis encert en la seva nova etapa, sobretot pel compte que ens du als ciutadans que estam davall la seva administració, ja que són membres del govern municipal. Serà especialment dificil que regidors que han tingut aquesta ruptura puguin tenir un bon ambient de treball en un govern municipal i és dificil d'explicar als ciutadans que deixin el partit però no les seves tasques de govern.

I un apunt sobre Formentor

Per altra banda avui la premsa recull la noticia de que l'Ajuntament eliminarà el Pla Especial de Formentor per permetre agilitzar la llicència de reforma de l'hotel. Dels del PSM només volem manifestar que aquesta “agilització” s'ha de fer extensiva a tots els ciutadans del municipi que demanen llicències d'obra, sense favoritismes, i sense menyscapte de les garanties legals i mediambientals que han de complir tots els projectes. Les llicències són actes reglats, sotmesos a les normatives, per tant no depèn de la “voluntat de l'Ajuntament de donar llicència”, com afirma el batle, sinó a que es compleixi amb el planejament.

 Els tres regidors que llavors eren de la Lliga, en l'alegria de la nit electoral (Veure noticia Ultima Hora)

 

 

 

Ple Extraodinari de l'estat del municipi i control al govern municipal.

psm-pollenca | 12 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

La setmana passada tots els partits de l'oposició varem signar una petició de Ple Extraordinari per tractar tota una sèrie de qüestions que resten pendents a l'Ajuntament i sobre les que demanarem explicacions i sol·lucions. Moltes mocions que no es duen a la pràctica amb la diligència que caldria i moltes preguntes per contestar. El ple constarà que quatre punts: el primer sobre mocions aprovades pendents de dur a la pràctica, el segon sobre preguntes a diferents regidors perque donin compte de la seva gestió, el tercer per donar compte de com s'han gastat els doblers del prssupost del 2012 i si s'han cumplit els compromissos adquirits al mes de febrer i, finalment, el quart, demanar al regidor de personal sobre la seva gestió en aquests mesos que porta de dedicació exclussiva. La petició du la signatura de tots els portaveus de la oposició, per tant el ple s'haurà de celebrar. Sembla que el ple es celebrarà el dijous dia 10 de gener a les 20h, però encara s'ha de confirmar.

 

Aquest és el text de la moció:

 

EXPOSAM:

Que, de conformitat amb l’article 80.2. de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears. “ Ha de dur a terme una sessió extraordinària quan ho estableixi així una disposició legal o quan el president o la presidenta ho decideixi, per iniciativa pròpia o a sol·licitud d’una quarta part, com a mínim, del nombre legal de membres de la corporació, sense que cap d’ells no en pugui sol·licitar més de tres anualment. En aquest supòsit, la sessió del ple ha de tenir lloc dins els quinze dies hàbils des que hagi estat sol·licitada. Si la presidència no la convoca dins aquest termini, quedarà convocada automàticament per al desè dia hàbil següent al de la finalització d’aquest termini, a les dotze hores, cosa que ha de ser notificada pel secretari o la secretària de la corporació a tots els membres l’endemà de l’acabament del termini establert... “

 

Apreta "segueix" per veure la resta de l'ordre del dia del Ple:

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb