"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Avui, ple de gener

psm-pollenca | 31 Gener, 2013 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui dijous 31 de gener, a les 20h a la Sala de Plens de l'Ajntament de Pollença.

Seguiu-lo allà mateix o per ràdio Pollença al 107.9 FM o bé on-line a radiopollença.net.

 


 

 

 

Assemblea de gener: temes del Ple, coalició...

psm-pollenca | 30 Gener, 2013 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà dimecres 30, a les 21,15h farem l'assemblea de cada mes oberta a militants i simpatitzants, per recollir propostes de cara al ple i sobre altres questions de l'actualitat municipal.

Per aquesta, a banda de tractar sobre el ple de dijous, parlarem de l'assemblea de coalició del PSM-Entesa i IniciativaVerds i l'elecció del seu nou nom (el dissabte dia 2) . http://dbalears.cat/actualitat/balears/els-afiliats-psm-trien-entre-mes-cinc-noms-mes.html

També sobre la renovació dels càrrecs de l'Agrupació de Pollença. 

Atenció: Excepcionalment l'assemblea serà a l'estudi de'n Tomeu Cifre


 

 

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa celebrarà el proper dissabte 2 de febrer una assemblea de militants i simpatitzants dels tres partits integrants amb l’objectiu d’encetar una nova etapa en què consolidarà l’estructura organitzativa, s’obrirà a la participació de persones que no siguin membres de cap partit i actualitzarà la proposta política per tal que la formació esdevengui l’instrument principal del canvi polític a Mallorca i a les Illes Balears.

 

El secretari general del PSM, Biel Barceló, i el coordinador d’IniciativaVerds, David Abril, han explicat que l’assemblea de dia 2 de febrer aprovarà un document polític de crida que suposarà l’inici d’un procés per repensar, obrir i enfortir la coalició. En aquest procés estaran cridats a participar tots els ciutadans de Mallorca i totes les candidatures municipals independents que s’hi vulguin sumar per tal de contribuir al canvi polític en aquest país, des d’una perspectiva d’esquerres, sobiranista i ecologista.

 

D’altra banda, l’assemblea de dia 2 de febrer també triarà un nom nou per a la coalició, que superi la suma de les sigles dels tres partits integrants i traslladi la imatge de creixement i d’unitat dins la pluralitat que caracteritzarà la nova etapa de la coalició.

 

Aquest procés que començarà la coalició dia 2 culminarà amb una nova assemblea que se celebrarà el proper mes d’abril, en la qual s’aprovaran les línies generals de la proposta política, els fonaments organitzatius d’aquest nou subjecte polític, que funcionarà de manera assembleària, i una Executiva de la coalició. Aquest nou subjecte polític serà obert, dinàmic i participatiu, per tal d’esdevenir alternativa a un bipartidisme que ha demostrat ser incapaç de respondre als desafiaments de la nostra societat, especialment a un model econòmic creador de desigualtats i destructor del territori i de la cohesió social.

 

Biel Barceló i David Abril han explicat que “davant la involució democràtica i el desastre econòmic i social al qual ens està abocant l’actual Govern del PP cal oferir una alternativa de govern que tengui com a prioritats el benestar de les persones, l’increment de l’autogovern de les nostres illes i la protecció del nostre territori i el nostre paisatge”.

Documents

Document polític de crida (72 KB)
Document amb les propostes de nom per a la coalició (73 KB)

 

Ple de gener: ordenances, plets i mocions

psm-pollenca | 29 Gener, 2013 12:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà dimecres 30, a les 21,15h farem l'assemblea de cada mes oberta a militants i simpatitzants, per recollir propostes de cara al ple i sobre altres questions de l'actualitat municipal.

Per aquesta, a banda de tractar sobre el ple de dijous, parlarem de l'assemblea de coalició del PSM-Entesa i IniciativaVerds i l'elecció del seu nou nom (el dissabte dia 2) . http://dbalears.cat/actualitat/balears/els-afiliats-psm-trien-entre-mes-cinc-noms-mes.html

També sosbre la renovació dels càrrecs de l'Agrupació de Pollença. 

Com sempre a l'estudi d'en Toni Marquet, al final del carrer Albeguins.


 

Aquest dijous hi haurà el ple ordinari de gener. A banda de la vostra opinió sobre els assumptes que s'hi tractaran també estam oberts a preguntes per formular de paraula al Ple.

Dijous 31, 20h a la Sala de Plens de l'Ajuntament, (retrasmés per Ràdio Pollença)

Veure documentació completa del Ple de Gener

ORDRE DEL DIA de la sessió:


I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de setembre de 2012

2.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’Ordenança Municipal d’Obres Menors

L'ordenança que ja va ser aprovada inicialment fa dos mesos. No hi ha al·legacions.

3.- Aprovació inicial, si escau, de la modificació PECH a l’àmbit de les illetes de Plaça (edifici de la Peixateria)

Modificació puntual del Pla Especial del Centre Històric "Illetes de Plaça" per permetre fer una planta més a la peixateria, com als edificis veins, i que pugui tenir PB+PPis+Pl Porxo Habitable.

4.- Aprovació, si escau, de la modificació de pressupost prorrogat 2012.

Per afegir-hi els doblers de l'Estat pel Calvari i el Claustre. També per llogar l'antena de TDT de la Cala Sant Vicenç.

5.- Aprovació inicial, si escau, de l’ordenança de preus públics de taller de teatre.

Es volen cobrar 20 €/mes. Fins ara es cobraven 50€/any.

6.- Ratificació del decret de batlia núm. 1181, de 4 de desembre de 2012.

Els propietaris de 9 solars de Formentor contra el Pla General de Pollença adaptat al POOT, ja que no volen que es desenvolupi l'urbanització. Es vota anomenar lletrat i procurador en el recurs de casació que han presentat despres de perdre el judici.

7.- Ratificació del decret de batlia núm. 1219, de 17 de desembre de 2012.

Nomenament de lletrat i procurador per defensar l'Ajuntament ja que hi ha uns propietaris del Vilà que demanaren responsabilitats a l'Ajuntament per la desclassificació, i l'Ajuntament desestimà la indemnització per tractar-se dels efectes d'una llei del Govern Balear.

8.- Ratificació del decret de batlia núm. 12, de 3 de gener de 2013.

Lletrat i procurador per defensar a l'Ajuntament davant els propietaris del solar posterior al Centre Cultural, que volen cobrar ja la quantitat que no està en discussió. Retiraran el contenciós si l'Ajuntament pressuposta l'import de l'expropiació al pressupost 2013.

9.- Interposició de reclamació civil a l’entitat ALLIANZ Companyia de Seguros y Reaseguros SA, per que es faci càrrec de la indemnització de la responsabilitat patrimonial demandada pel Sr. Joan Llorenç Bota Rotger i el Sr. Miquel Ramon Amengual

Allianz no vol pagar les responsabilitats per accidents al Pi de Sant Antoni i l'Ajuntament li ho reclamarà judicialment. Estranya que una qüestió tan delicada no estigui perfectament contemplada a l'assegurança.

10.- Moció presentada pel grup municipal de CiU i IB Lliga a favor d’una política comercial equilibrada.

11.- Moció presentada pel grup municipal del PSM-EN per a la declaració de “ personae non gratae” del ministre José Ignacio Wert Ortega i del conseller Rafael Angel Bosch Sans.

La moció que vos varem explicar en un anterior article (clica).

12.- Moció presentada pel grup d’Alternativa per millorar la participació ciutadana.

13.- Propostes/Mocions d’urgència


II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia

2.- Informe resultat de l’auditoria i del Pla director de Museu. (Veure Pla Director, part 1 i part 2)

3.- Precs i preguntes.

 

Continua el ball d'informacions sobre el Festival sense que ningú no assumeixi cap responsabilitat política.

(Foto i noticia de l'Ultima Hora)

 

 

 

150.000 € per l'Auditori ? Vota !

psm-pollenca | 26 Gener, 2013 09:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ara a l'Ajuntament s'està en la fase prèvia a l'aprovació del pressupost general pel 2013. Com ja hem informat en anteriors articles, l'equip de govern ha proposat incloure una partida de 150.000 € per pagar el cost del projecte que es reclama des de l'estudi de l'arquitecte.

Ja coneixeu la postura del PSM al respecte, contrària a que es facin pagaments si no es justifica correctament la contractació de la feina i s'esbrina qui han estat els responsables de la contractació. En aquest assumpte també volem saber la opinió dels ciutadans. Per això hem obert una enquesta basada en Facebook perque hi pogueu dir la vostra. S'ha de tenir compte a Facebook (cosa molt habitual i que molts dels nostres lectors tenen, però que si no es té es pot crear en dos minuts), fet que facilita controlar que no es facin dobles votacions. No queda registrat el sentit de vot de les persones. Animau-vos a participar. Tindrem l'enquesta oberta durant una setmana.

(Si no vos funciona agririem que ens ho diguessiu)

Enquesta: Ha de pagar l'Ajuntament 150.000 E pel projecte de l'Auditori ? (clica)

 

 

 

Wert i Bosch, persones "no grates" a Pollença.

psm-pollenca | 25 Gener, 2013 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El PSM proposarà a la resta de grups municipals que el ple de l'Ajuntament reprovi i declari persones “no grates” a Pollença al ministre d'Educació José Ignacio Wert i al conseller d'Ensenyament Rafel Bosch per la política educativa i lingüística especialment perjudicial pels interessos dels ciutadans de les Balears.

La moció es justifica en la defensa que ambdós personatges han fet de la nova llei d'educació estatal, promoguda des del ministeri i que s'aplicarà amb el beneplàcit de l'actual conseller. La nova LOMCE ha estat rebutjada per la l'immensa majoria de sindicats de l'ensenyament i dels sectors de l'ensenyament, tant educadors com pares d'alumnes, ja que no suposarà una millora de la qualitat educativa i hi introduirà elements discriminatoris entre els alumnes.

A més la llei pretén instaurar la minorització de la llengua catalana relegant-la a la categoria de matèria no troncal. Recordem les paraules del ministre Wert en el seu afany d'espanyolitzar” els alumnes o les del conseller Bosch dient que la llei té “moltes aportacions balears”, fet que el converteix en corresponsable de la mateixa.

El PSM espera que altres grups municipals es puguin sumar a aquesta iniciativa que suposa la continuació d'altres adoptades pel consistori en defensa de la llengua pròpia i de l'ensenyament de qualitat.

Hem d'agrair la col·laboració dels companys del Bloc-Compromís pel País Valencià en aquesta moció, concretament de Joanjo Garcia, regidor a l'Ajuntament de Xàtiva.

Al municipi de Pollença hi ha quatre centres de primària i dos instituts així com un col·legi concertat, centres que hauran d'aplicar la nova llei LOMCE.

Comunicat Stei:"WERT massacra les arts i les humanitats"

Ultima Hora:"Wert mantiene el catalán fuera de las asignaturas troncales en la nueva ley"

Ultima Hora:"Ignacio Wert: «Soy como un toro bravo; me crezco con el castigo»"

dBalears:"Bosch destaca que la llei Wert té moltes aportacions balears"

El conseller Bosch, un dia que no feia submarinisme per Cabrera

 
El ministre Wert el dia que va dir que volia "espanyolitzar" als nins catalans
 
 

MOCIÓ:

DECLARACIÓ DE “PERSONAE NON GRATAE” DEL MINISTRE

JOSÉ IGNACIO WERT ORTEGA I DEL CONSELLER RAFAEL ÀNGEL BOSCH SANS

El camí de les persones catalanoparlants al llarg de la Història no ha estat un camí fàcil. Des de la pèrdua del nostre autogovern i la implantació dels Decrets de Nova Planta, la persecució de l’Estat envers els catalanoparlants ha estat constant i duita a terme des de tots els àmbits.

Amb el procés democràtic iniciat al 1978 es va poder establir, per primera vegada en dècades, un marc legal protector envers la nostra llengua i garant de la seva supervivència i dels drets dels i les catalanoparlants que tindria com a peça fonamental Llei de Normalització Lingüística, que ens ha permès gaudir de les primeres generacions de joves educats en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Ara, des del Govern Espanyol, 305 anys després de l’inici del genocidi cultural i lingüístic, s’anuncia una reforma educativa que pretén relegar l’ensenyament del català a un segon plànol i que té com a base ideològica la suposada i falsa persecució de la llengua castellana a les comunitats autònomes on hi ha més d’una llengua oficial.

La LOMQE pretén negar la condició de llengua vehicular del català i com a conseqüència ataca els programes òptims d'ensenyament al nostre sistema educatiu. El seu objectiu és, per tant, fer inviables els programes d'immersió lingüística i d'ensenyament en llengua pròpia: els únics que garanteixen competències suficients en les llengües minoritzades i que promouen el respecte i la igualtat entre les llengües i les cultures.

Dita reforma educativa (LOMQE), a més a més, pretén subvencionar els centres educatius que separen els i les estudiants per sexes; incentiva l’educació privada i concertada; resta importància a l’educació infantil i pretén introduir el paradigma econòmic del benefici a les aules.

Tot això s’ha d’afegir a les constants sortides de to del ministre d’Educació José Ignacio Wert que ha demostrat en reiterades ocasions el seu tarannà pseudodemocràtic i nostàlgic del passat.

Per tot això, demanam la immediata dimissió del Ministre Wert així com també demanam la dimissió del Conseller d’Educació Rafel Bosch per donar suport a aquesta nova reforma que ens trasllada a temps del franquisme i que acabarà provocant una anul·lació de la nostra identitat com a poble, resultat que està buscant el PP balear des de fa molts anys, especialment en aquesta legislatura.

Estarem ara i sempre del costat del nostre poble, la seva cultura i la seva llengua; posant en valor la pluralitat existent a l’Estat i denunciant les contradiccions d’un espanyolisme ranci i desfasat que ara novament encarna el Partido Popular amb els seus representants en el PP balear, que han seguit fil per randa el principi de deixar morir la nostra llengua amb les actuacions de l’equivalent de Wert al Govern Balear, el conseller Rafel Bosch i la seva nova Llei de Funció Pública.

Es per tot això que proposem al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents acords:

 1. El Ple de l’Ajuntament de Pollença manifesta el seu rebuig al nou projecte de llei d’educació (LOMQE) que promou el ministre d’educació, José Ignacio Wert, pel que suposa d’atac a l’ensenyament del i en català, així com per tractar-se d’una reforma classista, segregadora i mercantilista.

 2. El Ple de l’Ajuntament de Pollença reprova el ministre d’Educació, José Ignacio Wert i exigeix la seva dimissió immediata, així com la del Conseller d’Educació, Rafel Bosch, per donar suport aquesta nova reforma i, en conseqüència, declara persona non grata a cada un d’ells dins els municipi de Pollença.

 3. Donar trasllat d’aquests acords al Congrés dels Diputats, al Govern Espanyol i al Govern Balear.

 

Quin Festival !

psm-pollenca | 22 Gener, 2013 09:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Recopilem. Per saber on som cal fer un poc de memòria i recordar d'on venim. L'any 2010, després de molts d'anys de funcionar com un organisme autònom, el Festival de Pollença va canviar la seva gestió econòmica. Això es va fer per augmentar el control i donar més transparència a la gestió del Festival ja que els sistema aplicat fins aleshores, funcionant com un organisme municipal que rebia subvenció del propi Ajuntament, no era el correcte (tot i els molts anys que venia funcionant així). Per esvair qualsevol dubte sobre la seva gestió es va optar per aquest sistema, integrant el seu pressupost com si d'una àrea més de l'Ajuntament es tractàs. En aquell moment des del PSM varem dir que haguéssim preferit crear una fundació amb l'Ajuntament, la Conselleria de Turisme, el Consell i aportacions privades; d'aquesta manera s'hagués compromès a aquestes altres institucions i no els hagués estat tan senzill deixar de donar les subvencions (180.000 € en el cas de la conselleria de Turisme), a banda que el sistema hagués permès les aportacions privades d'una manera legal i transparent. No es va voler anar per aquest camí. Resultat: En la part negativa es varen perdre les subvencions d'altres administracions, encara que en la positiva es va aconseguir que el sistema fos més transparent i auditable.

Després de dos anys de funcionar d'aquesta manera, al 2012 es va contractar un director artístic nou, el compositor Joan Valent, sembla que confiant en que la seva àmplia agenda de contactes permetés suplir les mancances econòmiques del Festival i confiant que podria captar aportacions privades per organitzar les “activitats paral·leles”, algunes d'elles gratuïtes. La Regidora de Cultura va confiar en el Director per engegar un model nou de Festival, el resultat artístic del qual cadascú el valorarà com vulgui. El que està clar es que es tractava d'un model molt lligat a la figura del Director. Les “activitats paral·leles”, cine, música al carrer i el cicle de novel·la negre, funcionaren bé, en general, amb una presència de públic important i ressò mediàtic, amb la presència de personatges famosos. En canvi el bessó del Festival, la música clàssica, ha sofert una important davallada de públic i d'ingressos -això es objectiu-, i segons els entesos, de nivell -això ja és més subjectiu-.

Després de força mesos demanant pels resultats del Festival de Pollença 2012, a la fi, abans del ple extraordinari se'ns va facilitar el que haviem demanat, consistent en un informe d'intervenció i un informe de la regidora. En vista del contingut d'aquests informes, en el ple extraodinari des del PSM varem manifestar la nostra preocupació pels elements negatius que s'hi reflectien i perquè de cara al 2013 ens semblava que el model començat l'any passat difícilment podria tenir continuïtat a la llum del que mostraven els informes. Aquesta falta de rumb ens semblava un problema per la credibilitat i prestigi que encara li pugui quedar al Festival. Aquests comentaris aixecaren l'enuig de la regidora que va titllar el nostre regidor de noningú, intentant ridiculitzar-lo, fins i tot.

Ves per on, aquells documents que varen provocar els nostres comentaris de preocupació, apareixeren l'endemà damunt la premsa acompanyats de sengles declaracions de la regidora i del director artístic, destapant la caixa dels trons. Els problemes: la creació d'una “associació d'amics del Festival” per part del director sense demanar autorització a l'Ajuntament per tal de recaptar subvencions d'empreses privades (recordau el que dèiem més amunt de la Fundació?), de tal manera que realment l'Ajuntament no sap el que ha costat el Festival 2013 ni a on han anat a parar els doblers (tornau a recordar el que dèiem del perquè dels canvis al Festival 2010 sobre el control econòmic?). També sembla que hi ha hagut un excés d'entrades regalades per part del Director, un fet que en èpoques passades era molt criticat. Per corregir això la regidora va decidir treure la direcció a concurs públic de cara a la propera edició, fet que suposa un entrebanc per la continuïtat del Director.

A partir d'aquí hi ha hagut declaracions creudaes i contradictories entre l'Ajuntament -la regidora, especialment, perque el batle en aquest assumpte està desaparegut- i el Director, així com articles de premsa que fins i tot demanen la dimissió de la regidora Estrany. Crida molt l'atenció ja que quan es va contractar al Sr. Valent i durant els actes del Festival semblava que la sintonia era total amb constants elogis mutus. Ara hem sabut, emperò, que els problemes venien d'enfora.

La responsabilitat pivota principalment sobre la regidora, ja que la seva obligació, a banda de contractar un director, era la de muntar un sistema que funcionés i deixar clar al director quina era la seva tasca dins aquest organigrama. La regidora no pot apel·lar a "l'herència rebuda", ja que al 2012 s'ho ha muntat així com ha volgut. El director no té perquè saber com funciona la contractació ni els expedients en un Ajuntament, però la obligació de la regidora era fer-li-ho saber i conduir la seva feina pels tràmits -sovint farragosos- que son obligats en una administració pública.

Com deim a la capçalera un autèntic festival que ens ha tornat fer empegueir a molts pollencins i una important preocupació de cara al 2013, ja que sembla que l'Ajuntament no té gens clar el model que vol seguir, ni sabem si continuarà el mateix director, vistes les declaracions d'aquests dies.

Veure informe d'Intervenció

Veure informe de la Regidora Estrany

Veure quadre gestió econòmica.

Veure article Ultima Hora: "Pollença privatizará la gestión de su festival tras detectar «anomalías»"

Veure article Diario de Mallorca:"Joan Valent y el Ayuntamiento niegan ´anomalías´ en la gestión del Festival de Pollença"

Veure article Elena Vallés:"Un verano sin Sakamoto ni Franzen gracias al ayuntamiento de Pollença"


Actualització 23/01/2013

Avui el batle contradiu a la Regidora de Cultura públicament.

Noticia Ultima Hora: "El alcalde de Pollença defiende la gestión artística de Valent en el Festival. No descarta que continúe en 2013 si eligen repetir su modelo multidisplinar"

 

 

 

 

 

Resultat del Ple Extraordinari: El govern municipal no aprova l'exàmen.

psm-pollenca | 18 Gener, 2013 13:34 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Reprenem l'activitat després de Sant Antoni donant les gràcies a tots els pollencins que passaren pel fogueró del PSM. Com ja es va veure, el dedicarem a les “proeses” dels nostres governants autonòmics per aigües de Cabrera. Al submarinista Bosch i al pagès de Rólex i Mercedes, Biel Company, els acompanyaven a bord de “Na Rasputina” el conseller Delgado en plena eufòria genital i el president Bauzà que s'ho mirava tot satisfet. No hi podien faltar ni les llagostes ni el Moet Chandon, complements imprescindibles pels actuals patrons de la política balear.

Anant al Ple de dimarts, es va posar en evidència la gran distància entre les expectatives creades pel propi equip de govern amb les seves promeses, i la dura realitat dels fets. Ni les mocions, ni el compliment dels compromisos pel pressupost 2012, ni les respostes a la llarga quantitat de preguntes ni tampoc les explicacions del regidors David Alonso per justificar la dedicació exclusiva a l'Àrea de personal i Noves Tecnologies pogueren satisfer les promeses fetes mesos enrere. (veure ordre del dia complet)


1r.- Sol·licitud d’informació per escrit en els propers 15 dies i proposta al Ple del següent acord respecte de l’estat del compliment de les mocions aprovades pel Ple Municipal.

Es va demostrar que en moltes de les mocions no s'ha fet res i en altres s'ha fet el que a l'equip de govern l'hi ha semblat, no el que realment indicaven les mocions aprovades. En el termini de quinze dies hauran de proposar un calendari de compliment d'aquestes mocions i un responsable per a cadascuna d'elles. Per part del PSM ens oferim per gestionar alguna de les mocions que des de l'equip de govern no sàpiguen o no puguin dur endavant sols, sempre i quant es posin els mitjans materials i humans per dur endavant aquestes mocions.

2n.- Petició d’informació a cada regidor responsable de les següents qüestions relacionades amb la gestió municipal.

Eren preguntes als diferents regidors del govern respecte de les seves àrees. Per la seva quantitat n'anirem donant informació en diversos articles. Fou destacable la resposta irada del batle quan li varem demanar -amb total educació- per la tramitació del Centre de Classificació de la Cooperativa Pagesa. També que certes preguntes relacionades amb la Residència no les va contestar la regidora responsable, que no obrí boca, sinó el Batle. Des del PSM varem exposar que els canvis que es volen fer en el Festival de cara al 2013 posen de manifest que el model seguit al 2012 no ha acabat de funcionar en la part del seu nucli de música clàssica (sí, en canvi, en les activitats gratuites paral·leles); curiosament la regidora va afirmar que tot havia funcionat molt bé, pero despres hem pogut veure a la premsa tota una sèrie d'informacions respecte al Festival que posen en dubte la postura de la regidora.

3r.- Dació d’informació respecte de l’estat d’execució del pressupost municipal 2012 i compliment dels compromisos adquirits per l’aprovació del pressupost.

El compliment ha estat parcial, com posa en evidència la liquidació provisional del 2012, i en alguns aspectes, nul·la. En altres el compliment es preveu “aviat” o que “està en marxa”, però no s'ha vist encara cap realització -i estam parlant del pressupost pel 2012-.

Des del PSM consideram que el compliment dels compromisos adquirits quan es va aprovar el pressupost és molt magre. Nosaltres votàrem en contra del pressupost, ja que no s'havien satisfet les nostres demandes i els compromisos adquirits ja ens semblaven insuficients. A més el temps ha demostrat que, independentment dels números, la manera com s'han volgut executar les depeses tampoc no la compartim (contractar una nova secretària de batlia, despreses supèrflues, pujada d'imposts, una nova dedicació exclusiva...).

4rt.- Dació d’informació del Regidor de Personal i Noves Tecnologies respecte de les activitats desenvolupades, que suposadament varen justificar l’assignació de la dedicació exclusiva.”

El regidor va fer una llarguíssima exposició d'activitats que ha duit a terme en aquest darrer any. Reunions, gestions, noces fins i tot, moltes, realitzacions concretes, ben poques. Ens va donar la mateixa impressió que quan es llegeix un currículum d'aquells “inflats” per omplir moltes planes. Recordam que en el seu moment varem votar contra aquesta dedicació exclusiva que, vist amb el temps, no ens sembla per res justificada.


 

En Company fa de patró,

en Bosch neda dins la mar,

i en Delgado i en Bauzà

obrin el Moet Chandó.

 

Vos esperam al fogueró

psm-pollenca | 16 Gener, 2013 08:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Bon Sant antoni a tots. Vos esperam al fogueró davant el Claustre del Convent, amb torrada, vi i mesclat per qui en vulgui. També hi tindrem posada una guardiola per recaptar les darreres ajudes per ajudar al company Miquel Amengual en el pagament de la multa de la Delegació del Govern.

 

 

Deixarem la crònica del ple d'ahir pels propers dies, en poder-ne fer una anàlisi més a fons, ja que va ser llarg i amb molts temes damunt la taula. 
Avui recollim de la premsa dues questions que, d'una o altra forma, ahir estaren dins el debat.
 
Los regidores no adscritos de Pollença ponen condiciones para seguir en el gobierno

Convergència brinda su apoyo al PP para gobernar «sin recibir compensaciones»

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/regidores-adscritos-ponen-condiciones-para-seguir-gobierno.html

Los dos exediles de la Lliga piden ´transparencia´ a Cifre

Malena Estrany y Tomeu Fuster han enviado al alcalde sus condiciones para seguir formando parte del gobierno

http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/01/16/exediles-lliga-piden-transparencia-cifre/820507.html

Pollença privatizará la gestión de su festival tras detectar «anomalías»

Un informe de Intervención dice que la edición de 2012 «escapa al control público»

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/pollen-privatizara-gestion-festival-tras-detectar-anomalias.html

Avui, Ple Extraordinari

psm-pollenca | 15 Gener, 2013 08:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Finalment avui dimarts ales 20,00h es celebrarà el Ple Extraordinari que varem demanar tots els partis de l'oposició de Pollença. Despres de la comissió informativa del divendres passat, on se'ns va facilitar part de la informació que demanàrem, avui podrem parlar i debatre sobre moltes qüestions que pengen a Pollença. Recordau que podeu assistir a la sala de plens o bé escoltar-ho per ràdio Pollença, 107.9 FM o bé a radiopollença.net

Aquest és l'ordre del dia del Ple:

 

1r.- Sol·licitud d’informació per escrit en els propers 15 dies i proposta al Ple del següent acord respecte de l’estat del compliment de les mocions aprovades pel Ple Municipal.

 

 • 27/09/2007 Proposta de recuperació de l'ús públic del camí del coll d'en Patró. Iniciar l’obertura d’un expedient d’investigació que reculli fonts orals  no contemplades al catàleg, per acabar de complimentar-lo i iniciar la recuperació del camí amb especial cura de protegir el tram del camí empedrat. Indicar el tram en el seu inici i al seu final.

 • 27/03/2008 Redacció d'un projecte de creació de recorregut arqueològic a Pollença.

 • 22/12/2008 Obrir expedients per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que actualment no té nom però es diu "prolongació de la Gola", nomenar filla adoptiva a Clara Hammerl.

 • 25/03/10 Fer un codi ètic i dissenyar  mesures institucionals locals per a la prevenció de pràctiques irregulars.

 • 24/06/2010 Tancament de solars sense edificar.

 • 30/09/2010 Moció de proposta d’accés públic al la zona de domini públic enfront de la base aèria del Port de Pollença.

 • 28/10/2010 Dedicar un carrer al batle assassinat Pere Josep Cànaves i als membres de la junta gestora de febre de 1936

 • 31/03/2011 Moció per la reposició de pins a la primera linea del Port de Pollença.

 • 28/07/2011 La realització i aprovació d’un catàleg de llocs de treball del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament de Pollença i dels organismes depenents del mateix: Emser, Residencia, Patronat de Turisme.

 • 29/09/2011 Inclusió dels camins públics en l'inventari de bens i resolució dels expedients d'investigació.

 • 24/11/2011 Moció per a la recuperació del conveni amb la Conselleria de Turisme.

 • 24/11/2011 Moció aparcaments al Port de Pollença.

 • 26/01/2012 Moció per sol•licitar al Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí i a la Demarcació de Costes en Illes Balears que faci efectiu, d’acord amb les determinacions de la Llei de Costes, l’accés a Cala Castell contemplat en l’annex 11 del projecte de delimitació de bens de domini públic marítim terrestre aprovat per Ordre Ministerial de data 31 de desembre de 2008.

 • 26/01/2012 Moció per la reestructuració horària del transport públic.

 • 26/01/2012 Moció per l'aprofitament del centre Miquel Capllonch.

 • 23/02/2012 Moció referent a la revisió dels valors cadastrals.

 • 09/03/2012 Promoció de Pollença com a ubicació de rodatges cinematogràfics, televisius i de fotografia (Consorci de Turisme de Pollença).

 • 30/03/2012 Creació d'una comissió d’avaluació i seguiment de la crisi.

 • 25/07/2012 Moció per la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació.

 • 25/07/2012 Moció a favor de que la relació de llocs de feina de l'ajuntament fixi el català com a requisit.

 • 25/07/2012 Moció per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes Certificades.

 • 27/09/2012. Moció d’obertura d’expedient sancionador als propietaris de la fàbrica Can Morató.

 • 27/09/2012 Moció a favor de suprimir els privilegis a la base militar del port de Pollença.

 • 27/09/2012 Reposició de les fonts públiques municipals.

2n.- Petició d’informació a cada regidor responsable de les següents qüestions relacionades amb la gestió municipal.

Al Batle:

 1. Pacte de govern de l’actual equip de govern i estat d’execució del mateix.

 2. Motius que justifiquin la tramitació del projecte del centre de selecció de la Cooperativa Pagesa.

 3. Com es troba l’assumpte de l’herència baixos del Bar Caty?

 4. Ha rebut el batle contestació del batle de SA Pobla i de la Direcció de Carreteres respecte a la informació que li van traslladar del perill de col·lapse del voral de la carretera a Sa Pobla a l’altura de son Ventura.

 5. Quan publicaran les bases del borsí d’interins d’auxiliar de clínica de la Residència?

 6. Quines mesures pensa prendre per millorar la vigilància i l’estat del parc de la Gola. Qui controla actualment i té la responsabilitat del Parc de la Gola?

 7. S’ha pres qualque mesura per solucionar el problema de que els carrers asfaltats a les obres de rehabilitació de la urbanització Gotmar del Port de Pollença es troben ja en mal estat.

 8. Com es troba l’estat per al finançament de les fases pendents del projecte de la Urbanització de Gotmar? Concretament el carrer Oranella manca enllumenat i en l’asfalt hi ha clots perillosos.

 9. En quin punt es troben les tramitacions administratives i les execucions de les millores per donar per acabat el centre de dia de Pollença? Ja saben qui ho gestionarà i de quina manera?

 10. En el plenari de juliol de 2012 d’aquest consistori es va demanar a l’equip de govern la instal·lació de passos de vianants elevats en el carrer Vicens Buades (pag.36 de l’acta del plenari): Està projectat executar aquestes obres per a reduir la velocitat dels vehicles.

 11. Ens han arribat rumors de que la depuradora no funciona perfectament: Ens poden informar de l’estat de funcionament actual de la mateixa? Es pot visitar per comprovar el seu funcionament?

A la regidora de Medi Ambient, Turisme, EMSER i Policia:

 1. Previsió de gestió de les platges del municipi pel 2013 i determinacions respecte de la recuperació o no de les banderes blaves.

 2. Estat del compliment del plec de condicions respecte del servei de platges.

 3. Actuacions previstes respecte de la plaga del Becut vermell.

 4. Estat de la revisió de l’estudi per les taxes de fems.

 5. Quan pensa presentar els canvis necessaris a l´Ordenança d’animals domèstics, per permetre els animals de companyia com usuaris de les zones de bany en temporada alta? Ens pot informar la regidora de la feina que ha realitzat durant mesos la seva àrea amb “el touroperador especialitzat” Guide4dogs.

 6. Pensen intensificar la vigilància al pati del centre cultural Miquel Capllonch?

 7. En quin punt es troba l’expedient per a la modificació dels vigents estatuts d´EMSER.

 8. Quan pensen fer proves selectives per la plaça d’encarregat de la recollida de fems d´EMSER?

 9. Acabada la temporada turística s’han detectat queixes d’usuaris de les platges (locals i turistes) davant la insistència dels venedors ambulants i oferiment de serveis vari: Es pot aplicar qualque tipus d’ordenança per a reduir aquestes molèsties la pròxima temporada?

 10. Té coneixement l’equip de govern sobre el consum continuat de grogues per part de grups de joves (i possible tràfic) en la plaça Pascual Roch (cantó Metge Llopis-Méndez Núñez) d´eu Moll, on fa ja uns anys els veïns van presentar signatures denunciant aquesta situació? Li consta, així mateix, a l’equip de govern alguna queixa per part de veïns del municipi sobre el consum de grogues en la zona infantil de l’edifici Miguel Capllonch?

A la regidora d´Hisenda i Cultura:

 1. Pagament de les obres de rehabilitació de Can Llobera i el pas de vianants del poliesportiu incloses en el Pla d´Obres i Serveis. Com es farà a la despesa si no s’ingressa la part corresponent al Consell de Mallorca, valorada en 227.522,59 € al pressupost 2012.

 2. Informació sobre els resultats de públic i econòmics de Festival de Pollença 2012.

 3. Previsions respecte dels lloguers que encara paga l´Ajuntament (local serveis social, solar Hort del Puig, etc.)

 4. Planificació del Festival 2013?

 5. Com estan les gestions per fer pagar l´IBI als habitatges de la Base Militar?

 6. La Base Militar està al corrent de pagament pel que fa a la recollida de fems?

 7. El passat 2 de novembre varem registrar la sol·licitud d’un informe elaborat per intervenció on es detallessin els conceptes i imports corresponents al deute contret per el Consell Insular de Mallorca i el Govern de les Illes Balears amb aquest ajuntament. Quan ens lliuraran aquest informe?

Al regidor de personal:

 1. Quin personal de l´Ajuntament no fitxa? Per què motiu?

 2. S’ha produït la suspensió d’ocupació i sou per 15 dies d’un treballador de l´Ajuntament: Ens poden explicar a què es deu aquesta suspensió?

Al regidor delegat de la Cala Sant Vicenç, joventut i esport:

 1. Estat de les feines per la correcta recepció dels canals de TDT a Cala Sant Vicenç.

 2. Valoració i continuació del programa “centre obert” a l’escola Miquel Capllonch?

 3. Per què s’ha optat per fer una pàgina institucional de facebook i no s’ha millorat la pàgina web? Qui és el funcionari o personal encarregat de la seva gestió?

 4. Com es troba la intenció de l´Ajuntament de portar la xarxa d’aigua municipal fins la Cala Sant Vicenç i l’assumpció del servei de subministrament per part de la Empresa Pública municipal.

 5. Està constituïda l’àrea de joventut o ha desaparegut, quines han estat les activitats realitzades amb el que portam de legislatura i quina previsió d’actuacions es tenen preparades pel 2013?


Al regidor de l’àrea de Serveis:

 1. Estat del compliment del plec de condicions pel servei de neteja viària.

 2. A canvi de no contractar una empresa per fer el seguiment de la contracta de neteja viària? (art.41) quants de treballadors més ha contractat l´UTE?

 3. Quan se crearà l’apartat de neteja viària vinculat a la pàgina web amb dades obertes al públic com diu l’article 7 del plec de condicions? Quan publicaran a la pàgina web municipal la memòria de l’any 2011 de l’empresa de neteja viaria? (article 57)

 4. Hi ha la intenció d’arreglar les voravies dels solar no urbanitzats dels carrers més transitats?

 5. Per què no es reparteixen més les petites feines i compres encarregades a empreses del municipi.

Al regidor de Fires, Serveis Socials:

 1. Per què el regidor de fires no va informar en cap moment als grups de l’oposició dels canvis que vol realitzar a la Fira 2013? Quina és la seva valoració de la Fira del 2012?

 2. Quines gestions concretes ha fet i quines gestions pensa fer per demanar al Govern solucionar la seva morositat amb l’empresa que gestiona la residència d´eu moll.

 

3r.- Dació d’informació respecte de l’estat d’execució del pressupost municipal 2012 i compliment dels compromisos adquirits per l’aprovació del pressupost:

 • Eliminació de barreres arquitectòniques.

 • Manteniment de parcs infantils.

 • La reposició dels arbres morts de la via pública.

 • Conservació i manteniment d’enllumenat.

 • Eliminació de pintades de la via pública.

 • Procés participatiu de la ciutadania per prioritzar les obres de millora del municipi.

 • Repartiment econòmic de les subvencions.

 • Programa de normalització lingüística

 • Gestió directe de la recaptació d’alguns dels tributs.

 • Compromís d’estudiar la necessitat d’una infermera titulada a la que al mateix temps pogués fer de cap de les auxiliars de clínica.

 • Regularització de la contractació de la conservació i manteniment de jardins

 • Procés participatiu als pressuposts del 2013.

4rt.- Dació d’informació del Regidor de Personal i Noves Tecnologies respecte de les activitats desenvolupades, que suposadament varen justificar l’assignació de la dedicació exclusiva.

 

 

 

 

CRISI DE GOVERN A POLLENÇA

psm-pollenca | 14 Gener, 2013 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

No tenim per costum parlar d'assumptes interns d'altres partits. Ara bé, la informació apareguda ahir al Diario de Mallorca, on el periodista Joan Frau fa una crònica sobre possibles canvis en el govern municipal de Pollença, excedeix àmpliament el que es pot considerar “intern” i passa a ser un assumpte d'interès general.

Recordem que actualment l'equip de govern exerceix en minoria de 8 regidors dels 17 del Ple. Els vuit regidors de l'Equip de Govern, si finalment na Malena Estrany i en Tomeu Fuster formalitzen la seva sortida del grup de la Lliga Regionalista corresponen a : 5 regidors del PP, 1 regidors de la Lliga (Martí Roca) i 2 regidors “no adscrits" (Tomeu i Malena).

Nosaltres ja ho havíem advertit feia estona. Qualque cosa no funciona dins aquest equip de govern que ha empés al batle a declarar que s'han de fer canvis. L'excusa pot ser que “havia fet un pacte amb la Lliga” (pacte que a dia d'avui encara mantenen en secret, si realment existeix), però aquest fet, per ell tot sol, no justifica una crisi de govern i la remodelació que ens anuncien. El cert és que les coses no funcionen, l'equip de govern no és tal, sinó que són diferents regidors cadascun pel seu vent.

Ho hem vist en diferents actuacions i actualment amb es pressuposts pel 2013. La regidora Malena Estrany ha preparat un esborrrany de pressupost en que la “tallada grossa”, allà on hi ha marge per decidir, les inversions, és controlada pel batle. Per una banda trobam amb un esforç per reduir les partides i augmentar els ingressos (en alguns casos de manera poc assenyada) i per l'altra amb uns milions destinats a inversions que es podrien destinar a partides que clarament estan mancades, però que com que controla el batle semblen apart del pressupost (entre ells els famosos 150.000 per l'auditori). Aquesta descoordinació i precarietat de l'equip de govern arriba, doncs, en un moment especialemnt delicat, ja que depenent de com es resolgui la crisi seran uns o altres els que gestionin aquest pressupost.

Si hem de fer cas al batle, la seva intenció d'incorporar CxI a l'equip de govern toparia, per una banda amb les reticències dels “no adscrits”, que per precisament, segons les seves declaracions, abandonaren el partit per no coincidir amb l'acostament i fusió amb CxI, i per altra banda amb les declaracions de la pròpia CxI que reiteradament han afirmat que el seu lloc durant aquesta legislatura no és el govern municipal. Però així i tot sembla clara la voluntat del batle de canviar coses i posa en evidència que no pot continuar així. Tot plegat un bon embull que caldria desfer quan abans millor, tant per resoldre la qüestió del pressupost (no tindria sentit que l'elaborassin regidors que després no l'executaran) com perquè els pollencins tinguin interlocutors vàlids en les diferents àrees que puguin prendre decisions duradores i no subjectes als canvis que ens anuncien.

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb