"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Carretera Vella o Carretera Macabra ?

psm-pollenca | 11 Abril, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tot i que al principi no érem gaires els que creiem amb el potencial del senderisme com a motor de la desestacionalització turística, i en la recuperació de les rutes que el fan possible, poc a poc aquesta idea ha anat essent reconeguda pels pollencins. A dia d'avui la Carretera Vella de Lluc ja és reconeguda com un reclam atractiu pels practicants d'aquest esport.

Podem imaginar la cara que se'ls deu quedar als excursionistes, molts d'ells vinguts de països del centre i nord d'Europa, quan, circulant per una ruta propietat del Consell de Mallorca, es troben en un indret determinat amb una acumulació macabra de restes de bens i altres animals en avançat estat de putrefacció. Si a més sabessin que alguns d'aquells animals són propietat de batle del poble, l'estupefacció ja seria màxima.

Això és el que passa a Pollença en un dels trams de la Carretera Vella de Lluc. La presència d'aquests animals morts no és fortuïta, ja que es tracta d'animals de granja (o domèstics), i per tant són allà a causa l'activitat ramadera. Al nostre entendre aquesta pèssima imatge que s'ofereix, que ahir va ser denunciada per la Plataforma Pro Camins Públics Oberts, ens deixa en evidència una sèrie de fets:

  1. Que el Consell de Mallorca hauria d'haver fet retirar d'una vegada per tots els obstacles que manquen per eliminar, reconeguts per la pròpia consellera.

  2. Que quan el Consell permet el manteniment de barreres pel control dels ramats de les finques colindants ho hauria de fer amb un conveni que deixés ben clares les obligacions dels propietaris de les finques. No pot ser que es beneficiïn de la presència d'unes barreres i que això no els comporti cap obligació.

  3. Que les explicacions donades pel batle, admetent que dos dels bens són seus, però que correspon al Consell retirar-los, ja que es tracta d'una via pública, no s'aguanten per enlloc. El primer responsable de retirar els animals morts és el propietari dels mateixos i si ell no ho fa, ho pot fer l'administració repercutint el cost al propietari, si es coneix -com és el cas-. Només el fet de reconèixer que sabia de la mort d'aquests animals i no haver-los retirat ja es motiu suficient per reprovar la seva actitud de falta de respecte cap al patrimoni públic, un fet especialment greu tractant-se d'un batle.

  4. Així mateix aquesta excusa suposa admetre la titularitat pública del camí, tantes vegades negada pel propi batle. Esperam que a partir d'ara la qüestió hagi quedat clara i es retiri el recurs d'alçada posat contra l'acord del Consell el passat 19 de novembre.

  5. Finalment el Consell ha de fer netejar el camí i prendre les mesures pertinents contra els responsables de la presència d'aquests animals morts. Especialment s'ha d'investigar si a més a més han estat duits allà aposta, fet que seria especialment greu.

    Una vegada més es posa en evidència la bona tasca de la Plataforma que fa la feina que haurien de fer les administracions i els responsables polítics en la recuperació i el manteniment de la xarxa pública de camins. A continuació adjuntam algunes de les fotos que ens han fet arribar des de la Plataforma.

Ultima Hora

Diario de Mallorca

Per sort en aquest cas les fotografies encara no incorporen la olor, però ja són prou explícites per fer-se'n una idea.

 
 
 
 
 
Per una banda es permeten aberracions com aquesta i per l'altra
es fan la foto promocionant "algunes" rutes senderistes
 
  

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb