"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

psm-pollenca | 16 Abril, 2013 09:29 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des que a les passades eleccions es va configurar un ple municipal amb tanta varietat de partits, i després de veure com es conformava un Equip de Govern en minoria PP-Lliga Regionalista, els partits que ens quedàrem a l'oposició varem decidir lliurement cercar vies i espais de comunicació més fluids que en passades legislatures. Això es va concretar en un major intercanvi d'informació, la posada en comú de les mocions abans dels plens i la realització de reunions amb una periodicitat que ha anat variant al llarg dels mesos, de manera més o manco informal. Això s'ha anat fent des del respecte a l'autonomia de cada partit, sense pretendre imposar cap sentit de vot en un clima de confiança mutu.

Des que es va anunciar la creació d'un nou partit, el Pi, és evident que aquest ha estat un factor que ha alterat les condicions en que es trobava el ple de l'Ajuntament, o al manco així ens ho sembla des del PSM i pareix que coincidim amb la resta de partits de l'oposició. El nou partit va posar en evidència les diferències internes a la Lliga i, encara que ells ho neguen, pensam que va influir en la sortida dels membres no adscrits de l'equip de govern. Per tant, si aquests moviments afectaren a l'equip de govern, no ha d'estranyar que també hagin afectat de qualque manera als partits de l'oposició.

Així, des de la constitució d'aquest nou partit i la desaparició dels dos que l'han format (Lliga Regionalista i Convergència per les Illes), ens trobam a Pollença en que existeix un partit, el Pi, que encara que oficialment no té regidors, perquè no es va presentar a les eleccions, a efectes pràctics compta amb tres afiliats que sí són regidors, J.R.Mateu, M.Ramon i M.Roca, aquest darrer membre de l'equip de govern. Aquest fet, unit a les declaracions del president del Pi, Jaume Font, afirmant que el seu partit té un pacte de govern amb el PP a Pollença (veure noticia), o bé el propi blog “La Punta” que s'anuncia com a mitjà d'informació del Pi pregonant que la creació del Pi suposa “la desaparició de les antigues formacions que el conformen entre elles CxI(veure blog La Punta), o el fet que ja es facin reunions conjuntes de partit (com ens va informar el propi Joan Ramón), ens posa de manifest que, ara per ara, la situació del Pi respecte de la seva situació dins l'equip de govern o fora d'ell, és prou indefinida, al nostre entendre.

Per això varem coincidir amb la resta de partits de l'oposició, que, fins que no s'aclareixi aquesta indefinició el tracte que tindríem amb els regidors que són del Pi (o que són dels grups municipals CIUP i LLR, però afiliats al Pi, si es vol dir així) no podria ser el mateix que amb un altre partit de l'oposició i no es podria mantenir el nivell de coordinació que hi havia fins ara. No ens correspon a nosaltres aclarir quin serà el futur del Pi, per suposat, sinó a ells. Des del total respecte i amb tota la cordialitat, esperarem que decideixin el seu futur definint-se clarament dins o fora de l'equip de govern. Sigui quina sigui la seva decisió la respectarem, ja que serà ben legítima, i en qualsevol cas esperam continuar amb una bona col·laboració. Sense cap dubte preferíem tenir-los definitivament al costat, a l'oposició, pel que resta de legislatura, ja que suposaria que no continuarien (si tots deixassin el govern) recolzant al PP en les seves polítiques agressives ni en el seu desgovern de Pollença. El regidor Joan Ramon Mateu, quan entre tots li ho varem comunicar, ens va manifestar que entenia aquesta decisió, ja que ells eren els primers en reconèixer que es troben en una situació a l'espera d'esdeveniments. Nosaltres per ara també quedam a l'espera d'aquests esdeveniments que depenen de la seva decisió i sigui quina sigui la respectarem.

 

Rafel Ballester, President de CxI de Pollença i membre de l'executiva del Pi (veure article), Martí Roca, regidor de la Lliga i membre del Pi, Jaume Font, president de la Lliga i del Pi, i Joan Ramon Mateu, regidor de CxI i membre del Pi. Si això no és un partit, ho sembla.

 

 

 

Ens ha arribat que per Pollença s'han repartit octavetes anònimes ofensives contra el batle. No les hem vistes, però sigui com sigui no és la manera en que s'ha de fer la política i per tant les condemnam.

Des del PSM expressam les nostres opinions de manera oberta, exposant-nos a les crítiques que això pot comportar. Fer les coses d'amagat va contra l'exercici de la llibertat que hauria de representar la pràctica política.

 
 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb