"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

REBUTJAM LA MANCA DE TRANSPARÈNCIA DE L’EQUIP DE GOVERN

psm-pollenca | 27 Abril, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Una vegada més l’equip de govern, i especialment el batle, va demostrar ahir el seu talant prepotent i autoritari en l’aprovació del document més important de l’Ajuntament que són els pressuposts.

L’equip de govern va dur a aprovació en el ple d’ahir els pressuposts per l’any 2013 d’una forma més que lamentable i totalment qüestionable. Els pressuposts no només són un llistat de números i partides, els pressuposts expressen la voluntat d’un equip de govern entorn a les actuacions que se pensen dur a terme en el nostre municipi. Per tant, és un dels documents més importants que s’aproven per plenari i donat que l’actual equip de govern està més que amb minoria hauria de voler negociar un pressupost que reflectís no només la voluntat de 6 regidors, sinó la voluntat de la majoria per tal que el màxim beneficiat fos el poble, per damunt dels interessos personals.

Però de nou, com hem pogut veure darrerament, les formes del batle han estat més que reprovables. Ahir i d’una forma totalment oberta se’n va intentar riure de la majoria dels pollencins duguen un pressupost a aprovar sense cap voluntat de cercar consens, i fent canvis en el propi plenari com si d’una tómbola es tractes. El pressupost és un tema molt seriós i un batle no se pot permetre jugar d’aquesta manera, perquè al final qui hi perd és el nostre poble.

El pressupost que l’equip de govern va dur a aprovació no només havia sofert més de 80 modificacions respecte de l’esborrany presentat per l’ex-regidora d’hisensa en el mes de gener, unes modificacions de les que no se’ns va explicar cap ni una després de 3 mesos entre la darrera reunió i la comissió informativa, sinó que, a més, el batle en el propi ple va efectuar més de 10 canvis, alguns d’ells més que substancials. Tot això a canvi del vot favorable de dos partits, Convergència per les Illes i Unió per Pollença (CiUP), i Unió Mollera Pollencina (UMP), fruit de les negociacions que el propi batle i el regidor de la Lliga varen estar efectuant d’esquenes a la resta de partits en els dies previs al ple.

Un fet destacable i lamentable va ser que en cas d’UMP aquestes negociacions se varen dur a terme amb el President del partit d’esquenes al seu propi regidor i portaveu de l’Ajuntament. Afortunadament el regidor d’UMP clarament va rebutjar aquest joc possibilitant que el pressupost ahir se rebutjàs per majoria i així es pugui tractar a una Junta de Portaveus, que és el que se va fer en l’anterior pressupost. Volem una negociació oberta i transparent, per tal que tots els partits puguem donar la nostra opinió al respecte.

La “prepotència” del batle està posant en perill d’una manera preocupant la governabilitat d’aquest Ajuntament, per la qual cosa li demanam que o bé que faci autocrítica en un exercici de responsabilitat, o bé dimiteixi, però amb aquest talant no se pot continuar duent el timó de l’Ajuntament perquè tots sortirem perjudicats.

Finalment també volem ressaltar que al final del ple no hi va haver-hi temps per tractar dues mocions urgents que consideram de molta importància. Per una banda una moció a favor de la implantació de la zona verda gratuïta per a residents al Port de Pollença i per altra l'aprovació per Ple del contracte per la la Direcció Artística del Festival de Pollença. La falta de temps provocà que les mocions quedassin pendents i esperam que el batle no aprofiti aquesta circumstància per decretar mesures contraries a la voluntat majoritària del Ple i, en qualsevol cas, convoqui la Junta de Portaveus o un Ple Extraordinari per tractar aquestes qüestions.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb