"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Els fondejos a l'Avançada

psm-pollenca | 01 Juliol, 2013 12:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir diumenge es va celebrar a les aigües de la Badia de Pollença la concentració marítima contra l'obligació de pagament per fondejar a la Punta de l'Avançada. La manifestació va tenir un notable èxit, amb gairebé un centenar de barques participants. Va quedar ben clar que els navegants no s'oposen a que es prenguin mesures per protegir el fons marí, però sí a que s'imposin taxes que tenen un afany clarament recaptatori.

Les badies de Pollença i Alcúdia tenen una important presència de Posidònia Oceànica, aquesta planta marina que manté les nostres aigües netes i és font de biodiversitat. El projecte Life Posidònia va permetre conèixer la situació d'aquesta planta en els fons de la Badia. L'any 2007, essent conseller de Medi Ambient Jaume Font (llavors PP) es va fer el Pla de Gestió de les badies, declarades Lloc d'Interès Comunitari, que marcava la zona de la platja de Formentor i la Punta de l'Avançada com a àrees de fondeig controlat (no prohibit com va dir el batle al Ple), on per fondejar s'han de fer servir les boies especialment disposades a tal efecte. L'ús d'aquestes boies ha estat gratuït durant anys, existint algunes temporades un servei de vigilància que supervisava que es fessin servir correctament. Enguany, sense ni tan sols avisar l'Ajuntament, el Conseller Company (ja ho havíeu llegit en aquest blog que les seves visites a Pollença no ens durien res de bò), va licitar l'explotació de les boies a una empresa privada que s'encarrega de fer pagar entre 11 i 50 euros per barca i dia per fer servir les boies. Aquest fet perjudica molt especialment a les petites embarcacions de molts pollencins que feien servir aquest indret com a lloc d'esbarjo en la temporada d'estiu. A més, la suposada protecció que s'ha fet servir com a excusa per justificar la privatització del servei, no garanteix en absolut que els doblers recaptats es destinin a fins mediambientals, quan l'interès de l'empresa és el de guanyar doblers i tenir un bon compte de resultats.

Durant el ple en el que vàrem aprovar una moció conjunta contra aquest pagament, l'equip de govern va quedar ben en evidència, amb un batle i una regidora de Medi Ambient que deixaren ben clar el seu nerviosisme respecte d'aquesta qüestió. El Batle va voler repartir culpes, quan qui s'ha dedicat a privatitzar i fer pagar per amarrar foren, primer el govern de Matas a Formentor i ara el de Bauzà a l'Avançada. També va quedar ben clar que la sintonia entre les altres administracions gestionades pel PP i l'Ajuntament continua essent deficient, ja que aquest fet s'afegeix a altres “travetes” fetes al nostre municipi (pèrdua de la subvenció del Festival, pèrdua de la subvenció per l'aparcament del poliesportiu, pèrdua de la subvenció de les obres de Can Llobera, pèrdua dels doblers del Pla de Cooperació per Can Conill, etc). En paraules textuals del Batle, no els havien dit res d'aquesta licitació.

És curiós que el PP només s'aferra als motius mediambientals quan es tracta de posar taxes, i en canvi se n'oblida a l'hora de protegir zones humides, parcs naturals o el Trenc, ja que en aquests casos la generació de negoci privat passa per davant a qualsevol altre motiu. Fins i tot la protecció de la Serra de Tramuntana s'ha vist perjudicada per la reducció del personal de vigilància de la Conselleria.

El que cala la Badia de Pollença, tal i com proclama la moció aprovada el dijous passat, és que es faci una gestió global dels fondejos a la badia, evitant el descontrol que actualment existeix en altres indrets, alliberant espais d'amarrament tants dins el propi Port com als molls de la Base, i si s'han de posar boies que continuïn essent gratuïtes; han de pagar els infractors no els que volen fer les coses bé i utilitzar correctament les boies.

Al final de l'article trobareu la moció i el manifest que es va llegir aquest diumenge.

 

 

 
Anunci a a la premsa ahir diumenge,  de que es poden reservar fondejos. Per anunciar la licitació ho feren més d'amagat. Ni a l'Ajuntament avisaren.
 
 
Ja ho avançàvem que el Conseller Company no ens duria res de bò per Pollença.
 
 

 

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb