"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Un ple, un dinar i un pacte

psm-pollenca | 26 Juliol, 2013 17:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Vos resumim el resultat del ple ordinari de juliol, celebrat ahir dematí.

 

Segon.- Ordre del dia de la sessió:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior de dia 9 de juliol de 2013

2.- Nomenament de Filla Adoptiva de Pollença a la Sra. Clara Hammerl

Es va aprovar aquest nomenament després que s'hagi tramitat el corresponent expedient. Clara Hammerl, la dona de Guillem Cifre de Colonya, té merits propis per ser filla adoptiva, per la seva col·laboració amb l'escola de Colonya i per haver estat la primera presidenta d'una caixa d'estalvis quan el seu marit va morir, en un context social hostil.

Aqui podeu trobar l'informe sobre la seva vida que s'ha fet per l'expedient.

Aprovat per unanimitat

3.- Aprovació inicial de la nova delimitació de la Unitat d'Execució 13.1 del vigent PGOU (parcel·la hotelera del Pollensa Park).

Es tractava de corregir la delimitació de la unitat d'actuació que legalitzarà l'excés d'alçada de l'hotel i permetrà les cessions per fer algunes infraestructures i trossos de vial que falten a l'entorn de l'hotel. Es veu que la delimitació tenia errors per motiu de la cartografia deficient. Varem decidir abstenir-nos per poder examinar a fons l'expedient i fer les al·legacions oportunes, si així ho consideram convenient.

Aprovat. A favor: 16, tots manco PSM – Abstencions: 1, PSM.

4.- Dedicació d’un carrer a la Sra. Margarita Comas Camps

La dona de Guillem Bestard, pedagoga pionera, menorquina de naixement. Es tracta del carrer annex a La Gola. Aquesta dedicació i l'anterior nomenament de filla adoptiva es varen aprovar al ple de desembre de 2008 per unanimitat de tots els grups a proposta d'una moció d'Alternativa.

Aqui podeu trobar l'informe sobre la seva vida que s'ha fet per l'expedient.

Aprovat per unanimitat

5.- Aprovació, si procedeix, del conveni entre l’IBISEC i l’Ajuntament de Pollença per procedir a la reforma de la coberta del CEIP Joan Mas.

Segons aquest conveni la Conselleria, a través de l'IBISEC, posa 60,000 eur. I l'ajuntament altres 50.000 eur. A dreta llei l'Ajuntament no hauria de posar res , però si no els posava la Conselleria no ho hagués fet. Aquest import que no ha volgut posar la Conselleria és aproximadament el que cobra cada any un assessor dels posar a dit pel govern de Bauzà, que per això sí que té pressupost.

Aprovat per unanimitat.

6.- Distincions La Patrona 2013

En principi hi havia d'haver quatre distincions, que es reduiren a tes en comprovar que és el màxim que permet l'ordenança municipal a l'efecte.

Els guardonats són el metge Carretero, per la seva feina altruïsta de servei mèdic als ciutadans del Moll quan es trobava amb families de pocs recursos, al grup Musical Corda Amarada per la seva feina durant les festes de la Patrona, i a l'Associació Vi Primitiu en els 10 anys de la Fira del Vi.

Aprovat per unanimitat.

6.- Varis”


Precs i preguntes

Es varen contestar molts precs i preguntes, dels que en farem un article específic. Cal destacar que no volgueren donar cap explicació al Ple sobre el pacte de govern PP-PI ni amb UMP, tot i que ja el tenien molt avançat. Tampoc volgueren donar explicacions sobre la Junta de Govern. Tot plegat una falta de respecte i transparència cap a la sobirania municipal representada al Ple.

Dinar

Com ja ha recollit la premsa, després es va celebrar el dinar de regidors amb motiu de la Patrona. Feia uns anys que aquest dinar era pagat per cadascun dels regidors, però enguany l'equip de govern ha volgut tornar a l'antiga mala costum de carregar el cost al pressupost municipal, es a dir, a l'esquena dels contribuents. Ens sembla una passa enrere lamentable i una manca total de sensibilitat cap a les famílies que paguen els seus impostos i no es poden permetre dinars a restaurants. Per aquest motiu els partits de la oposició no hi assistirem, anant finalment a dinar només regidors del PP i del PI.

L'AUSTERITATS ÉS PER A TOTS.

Els grups de l'oposició  signants rebutjam que es torni a les males pràctiques del passat on era públic i notori que l' Ajuntament  pagava de les butxaques dels contribuents el dinar dels regidors per celebrar les festes de la Patrona. Des de fa uns anys s'havia canviat el sistema i cada regidor pagava el seu dinar, no obstant sembla que amb el nou pacte de govern no només tornen regidors sinó que tornen vells costums. A pesar de que a la Comissió Informativa varem deixar clar que només anirien a dinar si cada regidor pagava el seu dinar, així i tot l'equip de govern ha decidit que siguin tots els ciutadans els que paguem el seu dinar, cosa per la qual els regidors de l'oposició ens hem negat a anar al citat dinar, que es dura a terme al migdia d'avui dijous 25 en un cèntric restaurant de Pollença.

(Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra, i no adscrits)

 

I pacte

També després del Ple varem poder veure a les directives del PP i del PI en una reunió a les sales de l'Ajuntament per tancar el pacte de govern, pacte que pel que els propis implicats han anunciat, s'ha acabat de signar aquest migdia. Esperam que aviat donin detalls d'aquest pacte i que es facin les delegacions d'àrees corresponents.

 


 

Avui han començat les festes de la Patrona! Molts d'anys a tots.

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb