"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple Verd de gener: Aprovades les quatre barres com a símbol local i el suport a Jaume March

psm-pollenca | 31 Gener, 2014 12:38 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Una vegada més el conflicte entorn l'ensenyament va protagonitzar el ple d'ahir dijous. I no per cap voluntat dels polítics pollencins de centrar-nos en aquest tema, sino per les reiterades accions de mal govern que du a terme l'executiu de José Ramón Bauçà. En aquesta ocasió a compte de la Llei de símbols i dels expedients oberts al director de l'institut de Marratxí, el pollencí Jaume March, víctima dels atacs polítics de la conselleria.

Cal destacar que en aquest ple només hi havia dues propostes de l'equip de govern, de les que una fou retirada per pròpia iniciativa del batle i l'altre per demana de l'oposició, ja que també l'havien duit encara una mica verda. Un magre ritme de gestió, certament.

Es va canviar l'odre de les mocions per deferència al públic que les esperava a la sala.


1.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable

Aquest punt fou retirat per iniciativa del Batle, ja que tal i com s'havia proposat la modificació no era correcte.


2.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de transmissió de la finca amb qualificació d'espai lliure pública obtenir per expropiació forçosa, amb contraprestació (justipreu) de la cessió temporal de la mateixa per a l'explotació com a quiosc de l'edificació existent, Zona Antiga Cala Barques, Cala Sant Vicenç.

El solar i l'edifici del local “Balaixa”, a les escales de Cala Barques, estan declarats zona verda al planejament municipal. Això suposa que s'haurà d'expropiar als propietaris. Actualment el solar i l'antiga botiga estan molt degradat. La Fundació Tabaluga de Peter Maffay ha proposat somprar el solar i cedir-lo a l'Ajuntament a canvi de tenir la concessió de l'edifici per posar-hi una botiga on es vendrien els productes que comercialitza la seva fundació. La concessió seria per trenta anys i la Fundació es faria càrrec de les obres a la botiga.

En principi sembla una bona oferta. L'Ajuntament s'estalvia l'expropiació i el solar i l'edifici es rehabiliten amb una finalitat social. La proposta seria rodona si hi hagués consens amb els ciutadans de Cala Sant Vicenç. Aquesta passa és la que encara no s'ha fet, ja que no hi ha hagut reunions ni amb comerciants de la zona ni amb l'Associació de Veïns. Per això tant des del PSM-MÉs com altres partits de l'oposició verem demanar que es retiras el punt per fer aquestes gestions i assegurar-nos que es tracta d'una proposta volguda pels santvicenters.

El batle s'irrità amb aquesta demanda però va acceptar-la, i per tant el punt es va retirar fins a un proper ple. Ara esperam que es facin les converses oportunes.


4.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A, ERAM i Regidors no adscrits de declaració dels símbols d’interès local i a favor de la llibertat d’expressió .

Una moció que va refondre les propostes de diferents partits i que va defensar el nostre regidor. En aquest article l'explicam àmpliament. Ens satisfà que Pollença hagi seguit l'estela dels pobles que s'han rebel·lat contra la Llei i el Decret de Símbols. També lamentam que el PP, si realment discrepa de la línia oficial del seu partit, no es decidís a votar a favor de la moció. Tot i això la moció va tenir un molt ampli suport. Enllaçant amb aquesta moció és recomanable llegir l'escrit que ha enviat el batle d'Esporles, Miquel Ensenyat (PSM-PAS) a la consellera, molt aclaridora i en la línea del que varem defensar ahir.

L'únic vot en contra vingué de David Alonso, del PP, que va manifestar que els únics símbols que els representen a ell són la bandera d'Espanya, de Balears i de Pollença. Respectable, però la diferència és que des de la seva postura pretén prohibir els símbols que representen a altres persones, cosa que els altres no fan amb ell.

Aprovada. A favor: 11, PSM-MÉS, A, PSOE, PI, ERAM, N.A. - En contra: 1, PP (David Alonso) – Abstencions: 5, PP, UMP.


6.- Moció presentada pels grups municipals ERAM, A, PSOE i PSM-EN de suport a Jaume March Serra i de rebuig a la política educativa del Govern de les Illes Balears.

Un mestre d'origen pollencí amb una llarga trajectòria, que dirigeix l'institut de Marratxí, que ha superat la mitja de resultats de l'informe PISA i que ha rebut premis per la qualitat de l'ensenyament, ara es veu perseguit per la conselleria, que li ha obert dos expedients disciplinaris. I tot per discrepar de la línia del govern Bauçà dins un context de conflicte educatiu, emparant-se amb unes gravacions fetes d'amagat per una alumna allà on en Jaume simplement exposa que el conflicte a l'ensenyament es resoldrà en asseure's el govern a negociar.

Aprovada. A favor: 11, PSM-MÉS, A, PSOE, PI, ERAM, N.A. - Abstencions: 6, PP, UMP.


3.- Moció presentada pel grup municipal A d’inici expedient “acció de retorn”

Alternativa demanava obrir un expedient a Joan Cerdà i Miquel Ramon per reclamar-los els doblers que ha costat el pagament del lloguer de les pistes de tenis.

Des del PSM-MÉS varem explicar que ens ratificàvem en el vot contrari a l'acord de pagament, que hagués estat millor continuar amb el procés judicial per aclarir el tema. També varem reiterar les grans irregularitats que s'havien donat en aquesta contractació, posades de manifest per l'informe jurídic i acceptades pels partits que varen votar a favor del pagament, inclòs el propi Miquel Ramon. Aquesta pèssima gestió hauria d'haver comportat l'assumpció de responsabilitats polítiques, amb la dimissió dels responsables, ja que no es pot gestionar el pressupost municipal després d'haver quedat en evidència d'aquesta manera. Aquesta assumpció de responsabilitats ni s'ha produït ni va aparèixer durant la discussió d'aquest punt, quedant amb un simple tirar pilotes fora i escapolir-se d'aquesta responsabilitat. Per tant la proposta d'Alternativa té una certa lògica des del punt de no acontentar-se en que es faci el pagament i prou. De tota manera la línia d'actuació del PSM-Més va en el sentit d'impugnar l'acord del Ple, i per aquest fet el tenim en mans dels assessors jurídics del Ple, fet que va motivar la nostra abstenció, tot i que respectam les actuacions que pugui dur Alternativa.

Rebutjada. A favor: 2, A – En contra: 9: PI, PP i UMP – Abstencions: 6: PSOE, PSM-MÉS, ERAM, No adscrits.

Aquest va ser l'únic punt que va votar el regidor d'UMP, a la resta es va abstenir. Significatiu.


5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A i ERAM en contra de la reforma de la llei de l’avortament i per un pla municipal a favor dels drets sexuals i reproductius.

Magdalena Estrany, la única dona entre els signants de la moció, la va defensar posant de manifest la injustícia que suposa la “Llei Gallardón” sobre l'avortament, que priva a les dones del dret a decidir sobre el seu cos i que posa la legislació espanyola a la cua d'Europa en aquesta matèria.

Aprovada. A favor: 16: PSM-MÉS, PP, PI, A, PSOE, ERAM, N.A. - Abstencions: 1, UMP


7.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga i CiUxP en contra de la privatització dels aeroports de les Illes Balears i a favor d’un model de gestió individualitzat i amb participació decisiva de les institucions balears.


El govern de l'estat pretén acabat amb el deute d'AENA (gestor dels aeroports) privatitzant la gestió. Els aeroports balears no han generat el deute d'AENA, sinó les obres faraòniques de Barajas i els aeroports sense avions de moltes províncies espanyoles. Es va demanar afegir que la gestió sigui transferida al Govern Balears, esmena que es va acceptar.

Aprovada. A favor: 16: PSM-MÉS, PP, PI, A, PSOE, ERAM, N.A. - Abstencions: 1, UMP


*  *  *

Entre les dacions de compte del decrets de Batlia, el batle va explicar que el 30 de desembre s'havia deixat sense efecte el decret de l'agost per que els membres de l'equip de govern amb dedicació exclusiva s'auto-atorgaven les ajudes mèdiques i socials com si fossin funcionaris, encara que per llei no els corresponen. Una qüestió sobre la que tota la oposició havíem presentat un recurs de reposició i que finalment s'ha resolt cap a les tesis que defensàvem, de que era una mesura inoportuna i il·legal, a banda d'un molt mal exemple de gestió dels doblers públics.

 

Pollença també declara la senyera símbol local

El director suspès i expedientat rep el suport del ple de Pollença

 

El director Jaume March va ser ahir present al Ple de l'Ajuntament

 

 

 

Ple de gener: Facem un Ple Verd !

psm-pollenca | 30 Gener, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En la setmana Verda que està duent a terme la comunitat educativa, avui debatrem dues mocions directament relacionades amb les reivindicacions del sector de l'ensenyament: una per l'aprovació del llaç quadribarrat com a símbol local, el que no és més que rebel·lar-nos contra les imposicions del Govern Balear a la llibertat de les escoles, i una altra pde suport al director de l'institut de Marratxí, el pollencí Jaume March, víctima d'un expedient per no combregar amb la línea de imposicions polítiques de la Conselleria.

 

1.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable  

2.- Aprovació inicial del Conveni per la cessió a l'Ajuntament del local "Balaixa" i la zona verda annexa, a Cala Sant Vicenç, i la cessió a la Fundació Tabaluga (text aproximat).

3.- Moció presentada pel grup municipal A d’inici expedient “acció de retorn” 

4.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A, ERAM i Regidors no adscrits de declaració dels símbols d’interès local i a favor de la llibertat d’expressió.  

5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A i ERAM en contra de la reforma de la llei de l’avortament i per un pla municipal a favor dels drets sexuals i reproductius.

6.- Moció presentada pels grups municipals ERAM, A, PSOE i PSM-EN de suport a Jaume March Serra i de rebuig a la política educativa del Govern de les Illes Balears.

7.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga i CiUxP en contra de la privatització dels aeroports de les Illes Balears i a favor d’un model de gestió individualitzat i amb participació decisiva de les institucions balears.

 

 Ens volem solidaritzar amb Setmana Verda promoguda per la Plataforma Crida

 

 

 

 

 

El llaç quadribarrat i la senyera, símbols d'interès local a Pollença

psm-pollenca | 28 Gener, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Nota de premsa PSM, Alternativa, Esquerra Republicana, PSOE i regidors no adscrits

En el proper ple municipal de dia 30 de gener discutirem una moció presentada per PSM, Alternativa, Esquerra Republicana, PSOE i els no adscrits, de declaració de la senyera quadribarrada i del llaç com a símbol d'interès local. D'aquesta manera Pollença es vol afegir als municipis que ja han donat aquesta passa per poder complir amb la Llei de Símbols de les Balears. Aquesta llei, que té per únic objectiu la repressió de la llibertat d'expressió i la fòbia cap a certs símbols per interessos polítics, imposa una sèrie de restriccions que, des dels grups que hem signat la moció, volem superar per permetre l'exhibició dels símbols que els pollencins considerin oportuns en edificis municipals, incloses les escoles.

A Pollença, tenim els antecedents de la penjada del símbol del llaç quadribarrat en edificis municipals des de l'any 2012, quan es va aprovar una moció en aquest sentit.

A més, el Ple de l'Ajuntament, el passat 18 d'octubre de 2013, va aprovar el sol·licitar als grups parlamentaris que s'incorporàs a la Llei de Símbols el reconeixement de la senyera tradicional de l’Estendard del Rei en Jaume per tal que pogués onejar sempre que es consideràs al costat de les altres banderes oficials de les Illes, per la seva vinculació tradicional amb la història de les Balears. La moció que es presenta ara, dins el marge que permet la Llei, ve a donar resposta a aquesta demanda dins l'àmbit del nostre municipi.

La senyera de les quatre barres és un símbol tradicional de la identitat de Mallorca i les Illes Balears, i també forma part del patrimoni simbòlic del poble de Pollença, per la qual cosa escau declarar-lo formalment com a símbol d'interès local als efectes de l'article 4 de la llei de símbols.

Esperam que l'amplia majoria que ha donat suport a les anteriors mocions es sumi també a l'aprovació d'aquesta, demostrant així la voluntat del nostre poble de no doblegar-se davant les lleis coartadores de la llibertat del govern Bauzà.

(Veure la moció)

 

La primera moció de solidaritat amb els llaços a les escoles ja es va aprovar al 2012

 

Revocades les "auto-ajudes socials" dels regidors.

psm-pollenca | 27 Gener, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des del PSM-MÉS de Pollença celebram la revocació del decret de les "auto-ajudes socials" dels membres de l'equip de govern pollencí.
 
El batle de Pollença ha confirmat que ha deixat sense efecte el decret pel que els membres de l'equip de govern amb dedicació exclusiva s'havien auto-atorgat per decret les anomenades "ajudes socials" talment com si fossin funcionaris. Aquest decret havia tingut un advertiment de Secretaria i fou objecte d'una agre discussió en el Ple, arribant el batle a proferir insults contra el nostre regidor.

Finalment, davant els sòlids arguments legals que varem presentar els grups de la oposició (PSM-MÉS, A, PSOE, ERAM i No adscrits ) en el recurs de reposició, el batle ha hagut de fer marxa enrere. Celebram que aquests doblers es destinin a Serveis Socials, una finalitat que serà molt més útil als pollencins que pagar despeses als regidors.
 
Lamentam, emperò, que per fer complir la legalitat hagi calgut una oposició tan ferma per una qüestió que és de pura lògica. Aquesta revocació del decret no s'ha realitzar per convenciment del propi batle, que reiteradament ha defensat aquests complements socials per ell i els seus companys, ni tampoc per cap tipus de pressió de part dels seus socis de govern del PI, qui s'han limitat a dir que ells no es beneficiarien d'aquesta mesura, però que en cap cas no l'han criticada.
 
També lamentam que per una oposició política a aquesta mesura, oposició que s'ha demostrat que estava més que justificada, haguessim d'agantuantar improperis  i que es proferissin insults que a dia d'avui encara no han tingut cap disculpa.
 
Ens satisfà que la quantitat prevista per aquest concepte (la valoren entorn del 10.000 euros) repercuteixi en els Serveis Socials, ja que encara que no sigui una quantitat molt alta segur que seran més ben aprofitats i de més utilitat pels pollencins que no el pagament d'uns privilegis cap als membres de l'equip de govern que ja disfruten de la dedicació exclussiva.

Cifre revoca el decreto que permite a los ediles el cobro de dietas personales

http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/01/24/cifre-revoca-decreto-permite-ediles/905676.html

Revocar, ja, les auto-ajudes dels regidors.

http://psm-pollenca.balearweb.net/post/117161

Recurs de reposició contra les ajudes mèdiques i socials als regidors.

http://psm-pollenca.balearweb.net/post/116561

Veure Recurs de reposició

El ple de setembre.

http://psm-pollenca.balearweb.net/post/116363

El mateix partit que retalla drets socials i prestacions a tots els ciutadans (PP) pretenia atorgar-se als seus membres del consistori pollencí amb dedicació exclussiva (el batle, Sra.Buades i Sr.Alonso) uns beneficis socials que no recull la legislació per als polítics: pagament de ulleres, dentistes, despeses escolars, etc...

 

Al proper Ple, tots amb en Jaume March

psm-pollenca | 24 Gener, 2014 09:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els grups municipals d’Esquerra Republicana, PSM, Alternativa, PSOE i  els dos regidors no adscrits han presentat al ple de l’Ajuntament de Pollença una moció  de suport a Jaume March Serra i de rebuig a la política educativa del Govern de les Illes Balears.

El passat 19 de desembre de 2013, a Jaume March Serra, nascut a Pollença, professor de Geografia i història, amb una extensa experiència docent i una àmplia trajectòria en càrrecs directius, se li va obrir, per part de la direcció general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, un expedient per falta molt greu d'haver conculcat el dret a l'educació i per manca de neutralitat durant la vaga de docents.

            La denúncia fou presentada per una alumna del centre del qual March és director, l'IES Marratxí, i que anava acompanyada del seu pare. Respecte a la falta de neutralitat, sembla que es va fonamentar en una afirmació de Jaume March, en resposta a una pregunta de l'alumna sobre quan acabaria la vaga. La resposta del director va ser que quan la conselleria s'assegués a negociar (en aquell moment encara no s'havien iniciat les negociacions) i que, per tant, dependria de les pressions que fessin els diferents estaments de la comunitat educativa. Precisament, una de les funcions dels directors és la resolució de conflictes i, en aquest sentit, el senyor March únicament va informar de com es podria resoldre aquest, particularment.

Els grups sotasignants de la moció consideram totalment improcedent i fora de lloc l'expedient obert a Jaume March Serra, tant per les moltes irregularitats administratives i procedimentals que s'han comès en la seva apertura com pel fet que resulta evident, i suficientment provat, que en tot moment aquest ha actuat dins la legalitat i fent un ús absolutament responsable i procedent del seu càrrec directiu.

            Resulta igualment indignant que la conselleria utilitzi mitjans tan dubtosos, amb intencions com a mínim sospitoses i parcials, que l'únic que fan és provocar  més malestar i confusió entre els docents, i que acaben afectant encara més el desenvolupament d'un curs ja prou trasbalsat per l'aplicació interessada i molt ambigua d'un TIL sense cap consens i discutit per tota la comunitat educativa.

Per això, volem que l’Ajuntament de Pollença expressi el seu suport al ciutadà pollencí, Jaume March Serra, i expressi el seu reconeixement a la seva trajectòria com a docent i al capdavant de la direcció de centres educatius. A la vegada també mostrar el rebuig a l’obertura de l’expedient per falta molt greu i a la política de confrontació i de persecució dels dirigents de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

Veure la moció

En Jaume March parlant davant l'Assemblea de Docents (Foto Ara Balears)

Ni precaritzar ni privatitzar el port públic.

psm-pollenca | 22 Gener, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En les darreres setmanes s'ha parlat de la possibilitat que el Govern Balear aprovi la privatització dels ports públics de la seva competència, entre ells el del Port de Pollença.

“Los clubes temen que el paso a manos privadas de los puertos públicos suponga la expulsión de la náutica de los aficionados menos adinerados”

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2014/01/14/nauticos-piden-govern-evite-grandes/903124.html

Des de fa temps la gestió del Ports ha estat objecte de controvèrsia: les llargues llistes d'espera per aconseguir amarraments i les sospites entorn de la concessió dels amarraments mantenint l'ordre, el descontrol en els amarraments ja concedits, els elevats preus que han de pagar els usuaris habituals que paguen com a “passants”... una situació que denota una deficient gestió, i que ha duit a aquesta empresa pública a una situació de dificultats econòmiques. La darrera, el procés de renovació d'amarraments, que ha obligat als titulars a desplaçar-se personalment a Palma a renovar la concessió, o presentar una fe de vida certificada davant notari; això tot i tenir cinc funcionaris treballant al port.

Crida l'atenció la mala situació econòmica, ja que el “producte” que ofereix aquesta empresa té una elevada demanda i és un dels sectors estratègics en el turisme nàutic, amb unes tarifes actualment ja força elevades, essent per un llaüt entorn dels 1200 euros anuals, i fins a 2.500 pels que no tenen un amarrament assignat.

La solució és la millora de la gestió, lluny dels interessos polítics, però no la privatització que ha posat en marxa el Govern Balear. L'experiència privatitzadora ja la va posar en funcionament el Govern Balear amb el port de Calanova i el resultat ha estat la pujada sistemàtica de tarifes, deixant-ne fora a molts usuaris habituals. El port és un element clau tant pel sector turístic com per l'accés dels ciutadans a la mar, la immensa majoria d'ells propietaris, amb molts esforços, de petites embarcacions. La privatització farà encara més difícil el manteniment d'aquestes embarcacions, perjudicant també als que fa anys que paguen elevades quotes esperant un amarrament fixe, que perdrien el seu lloc en la llista d'espera.

L'experiència ja ens ha demostrat com funcionen aquests processos de privatització, amb un temps de precaritzar el servei per justificar la privatització, per després concedir la concessió a empreses ben rel·lacionades amb els governants. 

Des del PSM-MÉS de Pollença estam per la millora de la gestió, el manteniment dels serveis i la gestió pública d'un servei fonamental pel nostre municipi, i creiem que l'Ajuntament s'ha d'implicar pel manteniment del servei públic.

 

 

Els amarradors ja es mobilitzaren contra les boies de pagament a l'Avançada i ara es troben amb una nova operació per recaptar més a costa dels amarrament. 
 

 

El llaç que hauria d'haver acompanyat al Pi de Sant Antoni.

psm-pollenca | 20 Gener, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un any més una festa magnífica, per sentida, arrelada i espectacular, amb els foguerons, les beneïdes i els pins de Sant Antoni del Moll i Pollença com a grans protagonistes. Enguany el Pi de Pollença ha tingut un ressò especial. El pi es va aixecar enmig de la Plaça Vella carregat amb els tradicionals paperí i el gall, però enguany amb un afegit: una samarreta verda de la Plataforma Crida!, el símbol de la lluita de l'ensenyament contra les imposicions del Govern Balear. Per arrodonir-ho encara més, en Joan Miquel Seguí coronà el pi duent ell mateix una d'aquestes samarretes, i fent també ell seva la reivindicació com a docent que és. Tot un exemple d'orgull de poble i de ciutadania que no es vol deixar trepitjar. I una vegada més la iniciativa dels ciutadans va arribar allà on els polítics feren curt.

 

En els dies anteriors a Sant Antoni va córrer un motiu de polèmica entre alguns regidors. Li havíem fet saber al regidor Joan Ramon Mateu que per la importància d'aquest dia hagués estat oportú que el llaç quadribarrat hagués lluit al balcó de Can Llobera presidint la Plaça Vella. Aquest llaç es va posar a la primavera del 2012 en compliment d'una moció aprovada al Ple, i es va treure per fer les obres, avui dia ja acabades. Per tant res impedia que aquest símbol de la defensa de la llengua catalana penjàs de la balconada, i el regidor Mateu, com a responsable de Cultura, tenia la tasca de fer-ne un de nou i penjar-lo. A la proposta de que s'havia de veure al balcó el dia de Sant Antoni, amb la repercussió mediàtica que això tindria, només ens trobàrem negatives: "és cosa del Batle, encara no està acabat, el protagonista ha de ser el Pi, el posarem els dies següents..." en definitiva, que l'Ajuntament no va saber estar al seu lloc i, per sort, els pollencins sí.

 

Qualcú podrà pensar que amb els problemes que hi ha no cal perdre temps parlant de símbols i banderes, però es veu que es una qüestió que preocupa molt al govern de Bauzà, ja que aquest dilluns entra en vigor la Llei de Símbols, amb un Decret aprovat el passat divendres que encara limita més les possibilitats que donava la Llei. El llaç s'haurà de declarar símbol d'interès local per penjar-lo a edificis públics, però a les escoles ni tan sols així hi podrà ser, ja que requerirà del permís del govern Balear, permís que mai no arribarà, vist el contingut del nou Decret. Fins i tot hi ha hagut polèmica a la xarxa perquè IB3 en principi no havia penjat a la web la retransmissió de la pujada; finalment es va penjar, encara que molt més tard que els la resta de videos de Sant Antoni, no sabrem mai si per les pressions. Molt trist, però a aquestes alçades encara hem de lluitar per moltes coses i també pels nostres símbols.

 

Actualització: El regidor Mateu ens informa que finalment avui dilluns a les 16h es col·locarà el llaç a Can Llobera. Esperam que aviat també el trobem al Moll i Sant Vicenç, tal i com es va aprovar. 

 

Foto:Diario de Mallorca

A continuació publicam les gloses que varen acompanyar al nostre fogueró:


 

 
 
 

 


Sant Antoni i els TILmonisSant Antoni dels Embuts

s'ha enfadat amb el govern:

Han sortit tots de l'Infern,

no hi quedarà cap banyut”


La consellera Trepitja,

i el dimonió Bauçà

i un batle de doble cara,

a tots els aglapirà.


Fora el TIL i els governants

que volen fotre a la gent.

Escoles i ensenyament

ben lluny d'aquests comediants.El rellotge del campanar

 

Troben que rellotge és vell,

al vint-i-ú fou posat.

Onsevulla hagués firmat

amb noranta està com ell.La Font de Can Teresa

 

Hi ha font, això ja és massa,

aferrada a Can Teresa,

l'hi han feta una endemesa

movent-la un pam cap a PlaçaLa tanca publicitària il·legal

 

Que mos tapàs el Calvari

no se podia aguantar

fins que varem remugar,

i desferen el desvari.Les auto-ajudes socials dels regidors

 

Barrams, ulleres, formació...

volen cobrar per decret.

I a jo m'han deixat ben net

pagant la contribució.

Ens veiem al fogueró

psm-pollenca | 16 Gener, 2014 11:09 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un any més arriba Sant Antoni i des del PSM-MÉS de Pollença volem fer la nostra contribució a la festa.

Vos esperam a davant l'Església del Convent amb un fogueró que, novament, no deixarà indiferent. També qui en vulgui hi trobarà torrada per espassar la gana i el fred.

Els nostres foguerons, de vegades polèmics, han demostrat al cap dels anys que la cultura popular de vegades té una visió més clara de la realitat del que ens volen donar a entendre els qui tenen la pella pel mànec i els grans mitjans de comunicació. Foguerons com el del cas Rasputín de Jaume Matas, les Cols-Cao de na Ordines o el de l'any passat, on representàrem alguns consellers que qui ha acabat cremant ha estat el propi president, resulten premonitoris.

Visca Sant Antoni !

 

 

 

Resum del 2013 (II) Juliol-Desembre

psm-pollenca | 13 Gener, 2014 16:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Acabam el resum de l'any passat que ja varem començar amb aquest altre article (Gener-Juny). Avui acabam amb els mesos de Juliol a Desembre.

JULIOL

 • Es va fer un ple extraordinari per aprovar el pressupost del 2013, allà on, ara sí, UMP hi va donar suport, prèvia petició de disculpes del regidor Nadal per haver desobeït al comitè del seu partit. Al final el suport d'UMP es va materialitzar en que es varen definir uns carrers a asfaltar al Moll, es va acordar la segona fase de millores a Gotmat i varen acordar la construcció de pistes de pàdel al poliesportiu del Moll, obres totes elles perfectament acordables sense necessitat de cap pacte per donar suport al govern.

 • El regidor que queda de la Lliga (Martí Roca) va amenaçar de deixar l'equip de govern si no es confirmava l'entrada dels regidors de Convergència. Finalment, com era d'esperar des del moment que anunciaren les negociacions, es va fer públic el pacte entre el PP i tot el PI (Lliga+Convergència), donant-se a entendre també que, a partir del vot favorable d'UMP als pressuposts del 2013, ajudarien al govern municipal sense entrar-hi.

 • La jutgessa va imposar una multa de 100 euros diaris al batle, per desobeir l'ordre de demolició d'una casa al carrer Creus.

 • Es va fer una manifestació marítima per protestar contra la intenció del govern Balear de cobrar per fondejar a la Punta de l'Avançada.

 • Va saltar la polèmica en conèixer-se que el principal concert del Festival seria a l'Auditori d'Alcúdia, amb un concert d'una obra Michael Myman interpretada per la World Orchestra.

 • El Ple va aprovar el nomenament de Clara Hammerl com a filla adoptiva.

AGOST

 • El discurs de la Patrona del Batle va destacar pel seu to partidista que va desentonar en un acte en el que es va presentar el quadre de la nova filla adoptiva, Clara Hammerl, i es varen donar distincions al metge Carretero, Corda Amarada i Vi Primitiu.

 • Es va donar a conèixer el repartiment de les àrees amb els nous socis de govern del PI. En Joan R. Mateu quedava com a regidor d'Esports i Normalització Lingüística i en Miquel Ramon com a regidor delegat de Sant Vicenç.

 • Els grups de la oposició varem fer esmenes a l'ordenança de preus del Festival de Pollença demanant més descomptes per residents. Una situació kafkiana, ja que les al·legacions mai no s'haguessin pogut aplicar al 2013, ja que el Festival ja s'havia realitzat.

 • Des del PSM varem denunciar la situació en que es trobava Formentor, on nombrosos carrers públics tenien l'accés controlat per guardes privats, que fins i tot impedien el pas amb cadenes. També del lamentable estat en que es trobaven els aparcaments de cotxes de Formentor, situats un dins un alzinar i l'altre en unes condicions de seguretat deplorables.

SETEMBRE

 • Al PSM férem el sopar d'estiu previ al començament del nou curs, amb la presència del nostre secretari general, Biel Barceló.

 • Es va saber que el batle havia signat un decret pel que s'auto atorgava a si mateix i als altres regidors amb dedicació exclusiva el dret de cobrar “ajudes socials” com si fossin treballadors de l'Ajuntament. Al ple el batle va defensar amb agressivitat aquestes ajudes ajudes, però tanmateix al final les ha hagudes de retirar davant l'evidència de ser unes ajudes no ajustades a la legalitat.

 • El batle va declarar davant la jutgessa per la qüestió de la demolició demanant que se li retiràs la multa. La jutgessa no va donar validesa a les seves explicacions i tan sols va rebaixar-ne la quantia fins a 50 euros per dia. El batle va arribar al ridícul de donar la culpa del retard en la demolició als grups de la oposició (?!?!).

 • Va començar el curs escolar amb una vaga indefinida contra el TIL i en favor de l'educació que es va allargar durant tres setmanes i amb una manifestació sense precedents en la història de Balears. Moltíssims pollencins prengueren part d'aquesta manifestació i el seguiment de la vaga, tant per part dels professors com dels alumnes, va ser molt important al nostre municipi.

 • Al ple es va discutir una nova moció de rebuig al TIL. Un nombrós col·lectiu de l'ensenyament va acudir a la sessió. Finalment els grups municipals varem pactar una moció que fou aprovada amb un ampli consens, llevat de l'abstenció d'un regidor del PP i del regidor d'UMP.

 • També al ple es va aprovar inicialment el catàleg de patrimoni, amb molt poc temps per poder-lo consultar i sense reunions prèvies, fet que va provocar el rebuig de bona part de la oposició, però es va aprovar amb els vots del nou “bloc de govern” PP+PI+UMP.

OCTUBRE

 • La premsa va anar recollint informació sobre el recent catàleg de patrimoni. Va transcendir que ni Can Morató ni Can Franch del Moll hi estaven inclosos, i que en canvi sí que es preveia que en el termini d'un anys s'haurà d'incoar el BIC del Centre Històric. També des del PSM varem denunciar que el nou camí de Bóquer passaria ben pel centre del jaciment de Bocchoris.

 • Els grups de la oposició (llevat d'UMP -aquesta coeta serà una constant a partir d'ara-) varem presentar un recurs de reposició contra el decret de les auto-ajudes socials dels regidors de l'equip de govern amb dedicació exclusiva.

 • Des del PSM varem fer una moció, que també subscrigueren ERAM, A i T.Fuster (NA) a favor de que la Llei de Símbols reconegues la senyera quadribarrada com a símbol propi. Es va aprovar amb l'abstenció de la majoria del PP i d'UMP i amb el vot en contra de David Alonso, reiterant que és el membre de l'ala més dura del PP.

NOVEMBRE

 • Es va fer ple extraordinari per la cessió dels baixos del Centre de Dia a AFAMA i per aprovar la taxa de fems pel 2014 amb un ridícula baixada de preus amb un caràcter totalment electoralista.

 • El batle no va comparèixer a l'assemblea de batles que va tractar l'aplicació del TIL, ni tampoc va delegar en ningú. Els seus socis del PI no varen pressionar perquè hi assistís ni van demanar la delegació. Aquesta inassistència, incomplint el mandat del Ple, va indignat a nombroses persones del col·lectiu de l'ensenyament, que manifestaren les seves queixes durant els actes del La Fira.

 • Al Ple, els partits de l'oposició (excepte UMP) vàrem proposar la reprovació del batle per no haver assistit a l'Assemblea de Batles, però no va anar endavant perquè el PI, juntament amb el PP, hi va votar en contra.

 • Es va conèixer que la peatonalització de la primera línia del Moll, tan anunciada, i part important del pacte amb UMP, no es començaria aquest hivern, sinó que hauria d'esperar fins després de l'estiu de 2014, per falta de finançament per part del Govern Balear.

 • Es va desmuntar la tanca publicitària il·legal col·locada a l'entrada de Pollença i que tantes vegades havíem demanat la seva retirada. Un exemple de com funcionen les coses a Pollença, on les il·legalitats tarden anys a corregir-se i així i tot encara no s'apliquen sancions als responsables.

 • A la fi també es va col·locar la font de Can Teresa, a la Plaça Major, col·locada d'una manera que no ha acabat d'agradar a molta gent, ja que es troba separada de la paret i desplaçada del seu lloc original.

DESEMBRE

 • Al ple de novembre l'equip de govern havia anunciat la possibilitat de substituir la maquinària del rellotge del campanar per una màquina moderna. Aquest fet va transcendir als mitjans quan es va procedir a desmuntar les campanes per la seva reparació. Després de la polèmica suscitada, en la que el PSM vàrem demanar que es conservàs l'antiga màquina, sembla que l'equip de govern a rectificat les seves intencions originals. Pel que fa a les campanes no es varen complir les promeses inicials de recol·locar-les abans de cap d'any.

 • Es va celebrar un ple extraordinari per aprovar definitivament les taxes de fems pel 2014. No varen acceptar les al·legacions de l'oposició amb l'excusa que si ho feien no podrien aplicar les taxes ja pel 2014, donada la data tan propera al cap d'any. Un argument que posa de manifest la mala gestió de l'equip de govern, que no pot acceptar les al·legacions per haver duit a aprovar unes taxes massa tard.

 • El gran protagonista del ple fou el pagament del deute a DUVA pel lloguer de les pistes de tennis. Un enfilall de pràctiques irregulars que hauran acabat costant 45.560 euros, més 12.000 que ja s'havien pagat. El que és pitjor és que ningú no ha volgut assumir les responsabilitats polítiques de la mala gestió, derivant-les totes a l'ex-batle Joan Cerdà. Pensam que dins l'Ajuntament encara ho ha persones que foren responsables d'aquella gestió i que no poden continuar gestionant àrees després d'aquest desgavell, com el llavors regidor d'Esports o inclòs el propi batle que llavors era primer Tinent i regidor d'Hisenda.

La polèmica entorn l'ensenyament i el TIL ha protagonitzat bona part del segons semestre, també a Pollença.

Fins divendres 10 de gener es pot al·legar al Catàleg de Patrimoni

psm-pollenca | 08 Gener, 2014 09:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el passat ple del 28 de novembre es va aprovar l'allargament del termini d'exposició pública del Catàleg de Patrimoni (veure-ho a la web de l'Ajuntament). Aquest termini acaba aquest divendres dia 10, per tant aquest serà el darrer dia per poder presentar al·legacions. En els enllaços d'abaix podreu trobar el catàleg complet. S'organitza en plànols i texts, seguint la següent estructura:

 

-carto: Cartografia (plànols per situar els edificis protegits)

Sòl rústic

Sòl urbà

 

-docs: Documentació escrita

1. Fitxes en sòl urbà I

2. Fitxes d'edificis en sòl urbà II

3. Fitxes d'edificis en sòl rústic.

4. Fitxes d'elements etnològics I (sínies, molins...)

5. Fitxes d'elements etnològics II (sínies, molins...)

6. Fitxes de margades i camins

7. Fitxes arqueològiques I

8. Fitxes arqueològiques II

9. Fitxes afegides darrerament U-12, U-129, U-130

10. Memòria d'esmena de deficiències detectades pel Consell.

11. Memòria i normes del Catàleg

 

Com es veu no resulta gaire senzill localitzar un determinat bé a dins tants arxius, a sobre molt voluminosos per baixar-los. Per això hem extret els índex de cadascun dels toms per fer més fàcil la tasca de localització dels elements. La operativa més pràctica és localitzar l'edifici o element a l'índex i després baixar-se el tom en el que es troba la fitxa.

Des del PSM restam oberts als suggeriments que ens vulgueu fer arribar.

 

Veure només els índexs

 Plànols

 Fitxes, memòria i normes complets

 

 Can Franc al Moll va ser retirat del catàleg a darrera hora, tot i que la seva fitxa encara apareix al text de l'aprovació inicial.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb