"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Assemblea de MÉS PER POLLENÇA a Cala Sant Vicenç el 3 de setembre

psm-pollenca | 28 Agost, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aviat celebrarem l'aassemblea oberta del mes de setembre de MÉS per POLLENÇA, el proper dimecres dia 3, de 20 a 22h, als baixos de l'Hotel Cala Sant Vicenç (antiga pizzeria, al carrer Temporal num. 18).

Tractarem el següent ordre del dia:

1.- Presentació de l'assemblea MÉS per POLLENÇA a Cala Sant Vicenç.
2.- Torn obert de paraula entre els assistents per exposar les necessitats i mancances del nucli de Sant Vicenç.
3.- Proposta d'accions a desenvolupar per resoldre la problemàtica del nucli.
4.- Proposta de qüestions a debatre en la següent assemblea.


Opcionalment en acabar l'assemblea qui ho vulgui podrà sopar de menú al mateix hotel. Inscripcions per sopar fins dilluns dia 1 a psmpollenca@gmail.com o  a pollenca@esquerra.org

 

 

 

Multa a la lliure expressió i a la llibertat política.

psm-pollenca | 25 Agost, 2014 15:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En Miquel J. Amengual ha pagat aquest matí la multa imposada per la Delegació del Govern.

Avui dilluns el company Miquel Joan Amengual ha fet efectiu el pagament la multa que li va imposar la Delegació del Govern arran de la concentració del 22 de maig de 2012 quan José Ramon Bauzà va visitar la seu del PP de Pollença.

Recordem que fou una concentració de molts ciutadans pollencins de tota condició, no organitzada per cap entitat o col·lectiu en concret, sinó de manera espontània. La concentració responia al malestar ciutadà amb la política lingüística que llavors estava començant a posar en marxa el Govern Balear i la Llei de Símbols.

En Miquel Amengual va protegir un al·lot menor d'edat que estava gravant imatges amb el seu movil i fou abordat per un Guàdia Civil de paisà que formava part del sèquit de Bauzà. Quan en Miquel fou requerit per identificar-se amb el DNI no el va dur damunt (venia de practicar atletisme) però es va identificar dient el seu nom i número. Aquests fets bastaren per acusar-lo i imposar-li una multa de 3.000 euros.

A partir d'aquí es va fer una campanya de recollida de fons per ajudar-lo a pagar la multa i paral·lelament fer els recursos adients per anul·lar aquesta injustícia. Tot i els recursos de reposició davant la mateixa Delegació del Govern (dirigida per Teresa Palmer, del PP) com davant el Ministeri de l'Interior (dirigit pel ministre Jorge Fernandez Diaz, també del PP) la multa no s'ha volgut anul·lar ni modificar en absolut, malgrat els vuit testimonis amb noms, llinatges i DNIs de pollencins presents al lloc del fets que contradeien les acusacions de l'acta policial.

Vista la negativa als recursos i vist que només queda la via judicial que suposaria, a banda de pagar la multa, haver d'afegir-hi les taxes judicials i els costos d'advocats, inassumibles per en Miquel, finalment en Miquel ha optat per pagar.

En Miquel Amengual vol agrair a totes les persones, entitats i partits que l'han ajudat a recollir els 3.075 euros amb els que ha fet efectiva la multa, així com les mostres de suport que ha rebut durant aquests dos anys. El petit sobrant l'ingressarà en la Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents. També agrair al misser Pere Fuster el seu asessorament durant aquests dos anys.

Francesca Crespí, mare del menor al que en Miquel va protegir aquell capvespre, ha volgut ser present per agrair a en Miquel la seva acció i lamentar que s'hagi fet servir a una bona persona com a cap de turc per assustar a tota la societat que discrepa de les maneres de fer de l'actual Govern Balear.

Així mateix també han acompanyat a en Miquel en Tomeu Cifre, regidor del PSM a l'Ajuntament de Pollença i na Joana Aina Campomar, membre de l'executiva del PSM.

Gabriel Barceló, secretari general del PSM ha manifestat que :<Des del PSM donam tot el suport i solidaritat amb en Miquel Amengual i totes aquelles persones que manifestant-se de manera pacífica, han estat víctimes de la repressió policial impulsada per la Delegació del Govern i el Govern de Bauzà>.

Des del PSM de Pollença volem reiterar el nostre suport i posar en evidència la injustícia i persecució política que ha sofert en Miquel A. Amengual i que suposa un atac a la llibertat de tots els ciutadans.


 

De dreta a esquerra: Toni Marquet, militant del PSM de Pollença, Joana A. Campomar, membre de l'executiva del PSM, Miquel J. Amengual, multat per la Delegació del Govern, Tomeu Cifre, regidor del PSM a l'Ajuntament de Pollença i Francesca Crespí, mare del menor a qui en Miquel protegí.

 


 


Butlletí MÉS per Mallorca | 22 d’agost de 2014: Reglament Llei Turística, imposició batles, reglament Carretera Vella de Lluc...

psm-pollenca | 22 Agost, 2014 10:20 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Butlletí MÉS per Mallorca | 22 d’agost de 2014

Notícies

MÉS: el reglament arriba tard i és una altra oportunitat perduda per esmenar vicis de la llei del turisme Els ecosobiranistes creuen que no desenenvolupar la normativa del "tot incòs" determinarà l’activitat de l’oferta (...)
Soler, suma nou fracàs a la seva gestió envers les apostes de trot. Per MÉS les apostes de la PMU del trot, ha estat una mentida més del PP al Consell, un núvol més de fum i pols. Amb la (...)
MÉS per Calvià denuncia el menyspreu que la revista Calvià dóna a l’escola de música Els ecosobiranistes exigeixen a l’Ajuntament de Calvià una reparació davant l’indigne tractament informatiu dels (...)
MÉS considera un cop d’estat el projecte de Rajoy d’imposar batles amb el 40% dels vots Per al diputat del grup MÉS, David Abril, “es nota la la por que té el PP a perdre el poder i la seva limitadíssima (...)
MÉS sol·licitarà l’obertura d’una comissió d’investigació sobre Son Espases Posen el dit en l’herència rebuda de Matas i com el PP converteix la sanitat en negoci. El grup parlamentari MÉS (...)
MÉS: "Bauzá ha creat un caos legislatiu que genera inseguretat jurídica". Pels ecosobiranistes Bauzá és molt dur amb el compliment de la llei per part dels ciutadans i massa considerat amb (...)
MÉS presenta esmenes a la llei de finances per tal de garantir els serveis públics bàsics Els ecosobiranistes reclamen també major transparència i aposten per l’auditoria ciutadana. El portaveu de MÉS per (...)
MÉS per Mallorca presentarà propoposició contra el turisme sexual Unicef, segons estimacions, indica que 2,8 milions d’infants al món pateixen aquesta situació Avui matí la diputada (...)
MÉS denuncia la manca de coordinació entre Consell i Govern en la gestió de la RMI La formació MÉS per Mallorca denuncia que els usuaris de la Renda Mínima d’Inserció no veuen garantides les seves (...)
MÉS es solidaritza amb Canàries pels sondejos aprovats per part del Govern Rajoy La formació ecosobiranista denuncia la hipocresia de PP i de Bauzá ja que no han mostrat el seu rebuig a les (...)
MÉS i Compromís portaran els sondejos ocultats al Congrés dels Diputats Ambdues formacions denuncien la connivència del Govern Rajoy que fa més d’un any que coneix que hi ha hagut sondejos (...)
MÉS denuncia una discoteca de s’Arenal per fer apologia de la violència masclista “Volem que el Govern sancioni a la discoteca i facin retirar totes les camisetes i l’Institut de la Dona valori (...)
MÉS denuncia que l’ordenança de la carretera Lluc – Pollença permetrà la seva privatització La formació econacionalista lamenta que l’ordenança de regulació d’usos de la carretera vella de Lluc a Pollença s’ha (...)
MÉS exigeix que el bust de l’emperador August Velat quedi a Mallorca La formació econacionalista reclama el dret de tempteig de l’administració sobre la peça trobada a Pol·lentia al segle (...)
Més notícies

Darrers vídeos

Antoni Noguera: "El PP és còmplice del genocidi palestí"
Neus Truyol: "PP obliga a les dones a avortar en la clandestinitat"
Neus Truyol(MÉS): "Volem uns Serveis d'Ocupació municipals"
Antoni Verger(MÉS): "El projecte del Port del Molinar haurà de consensuar-se amb veïns i entitats"
Segueix-nos a Twitter | Facebook | Youtube

El Reglament d ela Llei de Turisme i les VTV, el PP contra Pollença

psm-pollenca | 20 Agost, 2014 09:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Amb la Llei Delgado-Bauzà de Turisme de l'any 2012 ja es va veure quins eren els interessos i prioritats d'aquest Govern en matèria turística. Una llei pensada perquè les grans cadenes hoteleres tinguessin total llibertat per acabar de treure rendiments econòmics dels seus antics hotels, oblidant-se de l'oferta de més petita escala o de tot el secotr de l'oferta complementària. Aquesta Llei Turística, unida a la modificació de la Llei d'arrendaments urbans que va modificar el govern Rajoy, va deixar fora de la legalitat als lloguers en edificis plurifamiliars. Els apartaments en blocs de pisos varen passar a estar en un a difícil situació legal que encara no ha estat ben resolta, exposant als seus propietaris a les sancions de la conselleria si els comercialitzen.

Ara, la Conselleria de Turisme, ha preparat un borrador de Reglament a la Llei Turística que, lluny de modular i aclarir els dubtes que plantejava la Llei, encara ve a agreujar els problemes que havia generat.

Respecte del lloguer turístic d'apartaments en blocs de pisos no n'aclareix res, deixant als propietaris en la mateixa inseguritat jurídica. Fins i tot l'actual conseller Martínez s'ha atrevit a dir que «no es tramitaran sancions si no hi ha denuncies». Es dir, la seguretat dels llogaters estarà en funció que algú els denuncii o no.

Però per acabar-ho d'adobar el Reglament estableix que les els habitatges turístics entre mitgeres que es vulguin llogar hauran de tenir una antiguitat superior al 1960. Aquests, a més, necessitaran el consentiment del veï. Així ho especifica l'article 105:


Article 105. Habitatges objecte de comercialització d’estades turístiques

1. De conformitat amb l’article 52 de la Llei 8/2012, la tipologia dels habitatges objecte de comercialització d’estades turístiques és la següent:


a) Habitatge unifamiliar aïllat, que inclou la possibilitat d’habitatge unifamiliar entre mitgeres, sempre que sigui l’únic a la parcel·la i sigui de construcció anterior a l’any 1960, i sempre que s’aporti una declaració signada pels propietaris dels habitatges contigus on manifestin el seu consentiment per a que es comercialitzin estades turístiques. En el cas que els propietaris dels habitatges contigus revoquin aquest consentiment, s’obrirà procediment per donar de baixa l’habitatge objecte d’estades turístiques.


(...)


Resulta absurd demanar una antiguitat tan gran per un habitatge turístic. Aquesta antiguitat del 1960 és la mateixa que es demana per un agroturisme! Tampoc és comprensible que es deixi en mans del veï la possibilitat o no de llogar un habitatge; perquè no es demana el mateix requisit als hotels? El "Sí" d'un veï pot arribar a tenir un important valor econòmic. El control de renous i molesties s'ha d'exigir en tots els casos, siguin turistes o residents, sempre conforme a les ordenances que ja estan en vigor. No té sentit criminalitzar «a priori» als habitatges que es lloguin.

Per altra banda de res han servit les mocions aprovades a l'Ajuntament per tal que es regulin els lloguers en apartaments. Segueix la incongruència que un habitatge aïllat es pot llogar, malgrat sigui urbanísticament il·legal, i en canvi un apartament no, per molt legal que sigui. Orelles sordes a les peticions del nostre municipi, que té en els habitatges turístics una de les seves principals fonts d'ingressos.

Ja n'hi ha prou que des de diferents organismes dirigits pel PP aquesta legislatura s'estiguin fent normes i actuacions que van contra els interessos dels pollencins. Aquest cas n'és un més. Necessitam un Ajuntament que es sàpiga posar fort davantt aquestes actitud i defensi els nostres interessos, no que acali el cap i consenti que ens maltractin com a poble.


Veure articles anteriors:

El PP contra el lloguer turístic d'apartaments i cases.

Les al·legacions pollencines a la Llei General Turística

 

 

 

 

L'ordenança de la carretera vella de Lluc a Pollença permetrà la seva privatització

psm-pollenca | 12 Agost, 2014 12:35 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Deploram que l’ordenança de regulació d’usos de la carretera vella de Lluc a Pollença s’hagi fet a mida per poder donar encaix legal a les usurpacions històriques

Des del grup de MÉS al Consell varem denunciar ahir les intencions de privatització de la carretera vella Lluc – Pollença a través de la nova ordenança reguladora d’usos, ja que permet "l'ús privatiu" de parts de la carretera. Amb l’excusa de l’informe del Consell Consultiu, el PP fa desaparèixer del text inicial de l’ordenança qualsevol menció a la integració d’aquest camí a la Ruta de Pedra en Sec.

En canvi, el Consell Consultiu fa una forta estirada d'orelles al Consell de Mallorca dient que no té gaire sentit fer una ordenança reguladora d'un camí que encara no s'ha acabat de recuperar, però aquesta afirmació és ignorada pel Consell de Mallorca.

Des de MÉS creiem que no hi ha excusa, i tampoc té sentit, que el Pla Especial de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec, una eina de protecció dels camins públics, encara no s’hagi aprovat. És pervers usar l’ordenança per tal d’evitar la recuperació total del camí.

Denunciam també que el traçat actual de la carretera vella Lluc – Pollença travessa vàries vegades la Ma-10 sense fer-ne la delimitació corresponent, cosa es posa en perill la integritat física dels vianants al llarg de més de 500 metres.

Des de MÉs per Pollença creiem que amb aquesta ordenança s’està regulant donant encaix legal a unes usurpacions del camí que no s’han revertiti que aquesta ordenança s’ha fet a mida.

Finalment donam suport a la Plataforma Procamins Públics i Oberts, en la reclamació que la nova ordenança d’aquesta carretera, inaugurada l’any 1920 per ser transitada en carro, hauria de poder mantenir aquest ús, cosa que el text actual ignora.

Des de MÉS hja varem presentar la setmana passada, en temps i forma pertinents, les al·legacions al Consell de Mallorca per corregir tots aquests efectes negatius de l'ordenança.

 

Un entorn de protecció pel Pont Romà

psm-pollenca | 11 Agost, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el darrer Ple, el de juliol, des de MÉS per Pollença varem presentar una moció per demanar al Departament del Patrimoni del Consell de Mallorca que delimiti l'entorn de protecció del Pont Romà.

El Pont Romà és un Bé d'Interés Cultural des de l'any 1966 (veure fitxa) i com a tal, segons la Llei de Patrimoni, s'ha de delimitar un «entorn de Protecció» en el que s'ha de fixar el que es pot fer i el que no, per tal de protegir la contemplació i gaudi del bé protegit. Això, en el cas del Pont Romà, no s'ha fet mai.

Actualment, amb l'adaptació i modificació del Pla General de Pollença, l'Equip de Govern pretén fer una sèrie d'actuacions a l'entorn del Pont Romà que augmentarien l'edificació, especialment preocupant en el cas de les finques situades entre el torrent i la carretera de Lluc, ja que obstacularitzarien la visió del pont des de l'entrada a Pollença.(Veure article "Molt per millorar en l'urbanisme de Pollença")

Amb la nostra moció demanàvem que es delimiti aquest entorn i es fixi quines actuacions s'hi poden dur a terme, per evitar tenir problemes amb l'aprovació del nou Pla General i garantir que el que es faci no perjudiqui un element tan singular com és el Pont Romà.

A banda de l'indubtable valor patrimonial, el Pont Romà també podria tenir un atractiu turístic encara no prou aprofitat, ja que no hi ha cap aparcament aprop en el que deixar un autocar, i els voltants no estan prou cuidats.

En la nostra moció també demanavem que es faci un projecte d emillora i que l'Ajuntament miri de finançar-lo a través de subvencions, especialment tenint en compte la seva situació dins la Serra de Tramuntana, que va servir per obtenir sbvencions pel Calvari i pel Claustre.

La moció es va aprovar per unanimitat, fet que ens alegra i ens dona esperances que aviat veurem una acció decidida per posar en valor aquest element singular de Pollença.

Aquí hi ha el text íntegte de la nostra moció.

 

 

Foto: "The Mallorca Photo Blog"
 

 

La Patrona ja és aquí

psm-pollenca | 01 Agost, 2014 01:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà és el dia gran de les festes de Pollença, el Dia de la Patrona. Un dia esperat que els pollencins vivim amb il·lusió. Des del PSM de Pollença volem donar els molts d'anys i desitjar el millor a totes les pollencines i pollencins.

En aquests dies tenim més a flor de pell que mai l'amor cap a Pollença i l'orgull de viure i fer poble. És normal que així sigui, per això són les festes. Això no ens ha de fer oblidar que aquesta estimació s'ha de cuidar en el dia a dia durant tot l'any. Si cada dia posam l'interés general per davant, si feim tot el possible perquè els pollencins visquin millor, si tenim cura del nostre entorn natural i del patrimoni històric i cultural que ens envolta, llavors podrem viure plenament una Patrona. Si no fos així les festes no deixarien de ser més que un simple divertiment puntual sense cap rerefons; respectable i legítim, però sense la plenitud que li dona el seu sentit més profund.

Tenim dret a celebrar i a fer festa malgrat els problemes que ens envolten. No ens oblidam d'una crisi que encara castiga a molts pollencins, ni de la lluita contra les imposicions del TIL o de les barbàries que es cometen en molts indrets del Planeta. Tampoc ens oblidam dels pollencins que per feina, malaltia o necessitat d'emigrar no podran gaudir de la Patrona. Tot i això gaudim de la festa amb el respecte i la rauxa que mereix. Molt bona Patrona !

 

En Joan Mas va defensar el nostre poble de la barbàrie, també la nostra manera de viure, la nostra cultura. Per això l'hem representat vestit de verd en defensa dels valors que avui en dia cal preservar, l'educació de qualitat i en català davant els que la volen eliminar. "Els temps de moros ja s'acabaren, més temps són ara de nous perills", uns nous perills que ja no venen de la mà de sarrains armats, sinó de certs personatges que pululen per les esferes del poder.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb