"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Millora de la Carretera del Far a força d'insistència

psm-pollenca | 30 Setembre, 2014 09:52 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

EL Consell ha fet públic el començament de les obres per a la millora de l'asfaltat de la Carretera de Formentor i del mirador del Colomer. Ens alegra ja que son millores que haviem demanat reiteradament en els plens de l'Ajuntament. Ha costat que se n'adonassin de la importància turística d'aquests elements pels que cada any transiten milers de persones, tant en cotxe com en bicicleta. Al final la persistència dona resultats.

Ple de 24/11/2011. PREGUNTA PSM: 1. Podria sol·licitar l'ajuntament que el Consell inclogui dins els seus pressuposts l'asfaltat de la carretera de Formentor al far, donat el seu pèssim estat, i l'elevat nombre de trànsit que suporta ?
No es va contestar

Al Ple 26/01/2012, insistim: PREGUNTA PSM: 1. Podria sol·licitar l'ajuntament que el Consell inclogui dins els seus pressuposts l'asfaltat de la carretera de Formentor al far, donat el seu pèssim estat, i l'elevat nombre de trànsit que suporta ?
Contesta T.Cifre O., PP, batle: El Consell no té previst fer cap actuació a aquesta carretera.

Ple de març de 2013, hi tornam: PREGUNTA PSM: Vista la quantitat de ciclistes que en aquesta temporada de l'any fans servir les diferents carreteres del municipi, especialment la carretera MA-10 que arriba fins al far de Formentor, vistes les males condicions en que es troba aquesta carretera a partir de l'Aparcament propietat del Hotel Formentor, fins arribar al far, es pot sol·licitar al Consell de Mallorca la previsió en reparació de carreteres pel pressupost del 2014 de la millora d'aquest tram?
Contesta: T.Cifre Ochogavia (PP, batle). Es sol·licitarà, però no en confien i no poden fer res més

Segur que amb un Ajuntament amb més confiança i empenta molts assumptes que pengen a Pollença i molts incompliments d'altres administracions es sol·lucionarien més aviat. Cal més determinació i defensa dels interessos dels pollencins davant el Consell, el Govern i l'Estat.

 


El Consell de Mallorca inicia dimecres la millora de la carretera d’accés al far del cap de Formentor, que es tallarà al trànsit mentre durin les obres (29.09.2014)

Des de Carreteres s’ha previst començar l’asfaltatge just al final de la temporada turística, però abans que comenci el mal temps de l'hivern que pugui impedir dur a terme la pavimentació

La Direcció Insular de Carreteres del Consell de Mallorca començarà el pròxim dimecres, dia 1 d’octubre, les obres de reforç del ferm de la carretera d’accés al far del cap de Formentor (Ma-2210), una actuació necessària, ja que el paviment es troba molt deteriorat i envellit. 
Les obres s’executaran, en concret, del pk 8,650 (després de l’hotel Formentor) fins al pk 19,290, tram que es tallarà completament al trànsit de les 8 a les 20 hores, de dilluns a dissabte, mentre es fan les obres. En principi, la previsió és que les obres durin un mes.
Des de Carreteres s’ha previst començar l’asfaltatge just al final de la temporada turística, però abans que comenci el mal temps de l'hivern que pugui impedir dur a terme la pavimentació.
Aquesta carretera és molt transitada els mesos d’estiu pels turistes que visiten l'illa. Però, a més, la millora de la carretera és una reivindicació del col·lectiu de ciclistes que també circulen freqüentment per aquesta carretera de la Serra.
El pressupost de l’actuació és de 776.961 euros i forma part del pla especial aprovat enguany pel Departament d'Urbanisme i Territori, que dirigeix Mauricio Rovira, per incrementar la seguretat vial a les carreteres. En la mateixa carretera de Forrmentor, també es durà a terme el condicionament del mirador del Colomer i la substitució de la barrera de seguretat metàl·lica per una barrera mixta de fusta i acer.
La Direcció Insular de Carreteres demana disculpes per les molèsties que pugui ocasionar als conductors aquest projecte mentre durin les obres.

 

 

 

 

 

 

L'esbucament del TIL pollencí

psm-pollenca | 29 Setembre, 2014 09:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El decret del TIL va ser anul·lat el dimecres passat pel Tribunal Superior de Balears. A l'endemà va suspendre cautelarment l'aplicació del mateix que en feia el Decret de maig del 2014. L'aplicació del TIL ha estat declarada il·legal, no per raons «de forma» com pretén vendre el Govern, sino per qüestions ben de fons, com haver obviat a la màxima autoritat lingüística, la UIB, ja que el Govern no tenia cap gana de sentir dels experts que el seu TIL era una aberració pedagògica.

Que quedi ben clar. El TIL, no consistia en aplicar el «trilingüísme» a les escoles. El TIL era el darrer cartutx que li quedava al Govern per reduir hores de català. Primer ho va intentar deixant als pares la lliure elecció de llengua que es va saldar amb un suport amplíssim a mantenir el model dels darrers anys i no reduir hores de català. Després el Govern ho va intentar a través d'una elecció per via informàtica que no va obtenir millors resultats. Davan el fracàs de les seves pretensions, finalment el Govern les va disfressar de trilingüísme (qui no estaria d'acord amb aquest concepte?) però la comunitat educativa no va caure en el parany i es va unir en una vaga de tres setmanes i la manifestació més nombrosa que la història de Balears, just avui fa un any.

En tot aquest afer no podem estar gaire satisfets del paper que han jugat els polítics pollencins del PP. Per una banda na Isabel Cerdà, Directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, responsable del desplegament del TIL, ha format part de l'equip de la destituïda Joana Maria Camps al costar de Gabriel Estarelles, en una posició activa defensant la postura del Govern Bauzà en contra de tota la comunitat educativa. Na Isabel Cerdà es membre del PP de Pollença des del 1994. Per l'altra banda el PP pollencí amb el batle al capdavant ha intentat nedar entredues aigües per no posar-se en el centre de les crítiques. La seva pressumpta discrepància amb l'aplicació del TIL no ha anat més enllà de simples abstencions a les mocions que presentava l'oposició, però encara és l'hora que coneguem accions concretes per reconduir la situació o cap tipus de demanda a la seva companya, la Sra. Cerdà, per canviar el rumb en aquest afer. Ben al contrari, na Isabel ha estat present en llocs destacats en festes i celebracions al costat del batle.

Per diferents fonts ens ha arribat la oferta de Bauzà a Isabel Cerdà per fer de Consellera després de la destitució de na Camps. Mirau si hi confiava en ella per fer aplicar el TIL. Sembla que la negativa hauria vingut més aviat per qüestions estratègiques que altra cosa, ja que na Isabel encapçala un grup oposat a la línia de l'actual batle pollencí. (Veure Sa Plaça i Diario de Mallorca d'ahir diumenge 28/9/2014).

Al cap i a la fi l'anul·lació ha estat una victòria de la societat civil balear, que tantes vegades s'havia mostrat dormida, però que a la fi ha despertat per lluitar contra els capricis irracionals del govern del PP. Ara és l'hora de consolidar aquesta victòria i no permetre més subterfugis que ens pretenguin imposar les seves obsessions il·legals. I especialment és l'hora de cercar diàleg amb altres interlocutors del Govern que no estiguin tan encaparrotats en persistir en l'error. Segur que la comunitat educativa està oberta a aquest diàleg franc, ja que son els primers interessats en millorar la qualitat de l'ensenyament dels infants, sense manipulacions.

 

 

 Un any de lluita de la que hem de celebrar el seu èxit, però que cal consolidar sense baixar la guàrdia.

 

 

 

Demà dissabte, assemblea oberta de MÉS per Mallorca

psm-pollenca | 26 Setembre, 2014 08:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dissabte MÉS per Mallorca celebra una Assemblea Oberta per ratificar l’entrada del BLOC per Felanitx i iniciar el procés participatiu d’elaboració del programa electoral.

El proper dissabte dia 27 de setembre MÉS per Mallorca celebrarà una nova Assemblea Oberta al CEIP Aina Moll de Palma. Amb aquesta assemblea la formació continua amb el procés de creixement i obertura a la ciutadania de Mallorca que vol el canvi polític. Un dels punts de l’ordre del dia serà la ratificació de l’entrada del BLOC per Felanitx, segona força política felanitxera i alternativa de govern al PP.A més, l’Assemblea de dissabte serà l’inici del procés participatiu d’elaboració del programa electoral.

D’altra banda, MÉS per Mallorca impulsarà un procés de primàries obertes per elegir els candidats i candidates al Parlament i al Consell. Hi podran participar tots aquells ciutadans i ciutadanes que ho desitgin. Dia 15 octubre comença termini de presentació de candidatures i d’inscripció en el cens. La campanya serà de l’1 al 14 de novembre, i el cens es tancarà dia 6 de novembre. La jornada de votacions de les primàries serà dia 15 novembre.

MÉS, el partit en mans de les persones.

 

 

 

MÉS per Pollença proposa al Ple de l'Ajuntament un Pla d'infraedtructures i millores per Cala Sant Vicenç.

psm-pollenca | 25 Setembre, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

S'acompanya de nombroses preguntes sobre problemes concrets amb l'objectiu de capgirar l’estat de deixadesa de Sant Vicenç

 

 

 

Tant els partits polítics, com les Associacions de Veïns i l’Associació Hotelera som ben conscients de les mancances i el dèficit històric en inversions que ha patit Cala Sant Vicenç, per això entenem que ara és l’hora de donar l'impuls que la Cala necessita.

Per això al proper Ple de l'Ajuntament, el dijous dia 25, es debatrà una moció de MÉS per Pollença en la que es proposa que l'Ajuntament el·labori un pla d'actuacions per inversions i milllores al nucli de Cala Sant Vicenç. Aquesta moció sorgeix arran de l'Assemblea Oberta que a MÉS varem calebrar a la Cala on hi assistiren nombrosos veïns d'aquest nucli.

El nucli urbà de la Cala Sant Vicenç és un dels indret del municipi que any rere any s’ha vist perjudicat a l’hora d’elaborar els pressuposts municipals i a l’hora de planificar les inversions prioritàries per mantenir i millorar les infraestructures públiques com són els carrers, voravies, places, escales, zones verdes, instal•lacions elèctriques, xarxes d’aigua, entre d’altres.

Malgrat l’evidència de la manca de manteniment i d’inversió, hem pogut comprovar que durant la present legislatura, hi ha hagut quatre regidors delegats diferents de la Cala Sant Vicenç, i que els pressuposts aprovats i la seva execució no ha tingut aquest nucli com una àrea de màxima prioritat.

A més a més, diferents grups municipals han reconegut les diferents manifestacions i demandes realitzades per als representants dels veïns de la Cala Sant Vicenç que reclamen la necessitat de millorar les vies públiques i les infraestructures municipals.

Per tal de capgirar la degradació turística i urbana que pateix aquest nucli, entenem que és prioritari la realització d’un projecte integral que contempli, per una banda, el manteniment a partir de la població que hi viu durant les diferents estacions de l’any, i per altra banda, un pla plurianual de millora de les infraestructures públiques, com són les instal•lacions de cablejat, canonades, asfaltat, voravies, escalonades, eliminació de barreres arquitectòniques, entre d’altres; així com l’adquisició de les zones verdes i la recepció integral dels diferents canals de la TDT.

Aquests son els acords que proposa la moció:

Primer.- L’Ajuntament de Pollença elaborarà un pla integral de manteniment i de millora de les infraestructures públiques, que podria comptar si mostren els seu interès amb l’Associació de Veïns i l’Associació Hotelera, així com dels grups de l’oposició municipal, per tal de ser aprovat dins el 2014.

Segon.- L’Ajuntament de Pollença pactarà amb els diferents grups municipals la temporalització de l’execució del pla, i es preveurà la partida necessària als pressuposts de 2015 per tal d’executar-ne la primera fase.

(Veure moció íntegre)

 

I aquestes les preguntes que es formulen a l'Equip de Govern:

Peticions i preguntes al ple ordinari de juliol de 2014

 

SOBRE CALA SANT VICENÇ


 1. Té previst l’Ajuntament de Pollença sol·licitar la inclusió d’una variant de la ruta de pedra en sec que arribi fins a la Cala Sant Vicenç?

 2. En quin punt es troba el pla de demarcació de costes per millorar la primera línia que es va realitzar fa uns anys?

 3. Té previst l’equip de govern iniciar l’expropiació de la zona verda de Balaixa a la Cala Sant Vicenç?

 4. Quines intervencions té previst realitzar l’equip de govern referent als edificis abandonats i que presenten un estat important de deteriorament?

 5. Quines actuacions es tenen previstes realitzar per tal de garantir la neteja i el tancament dels solar a la Cala Sant Vicenç?

 6. Quines actuacions té previst realitzar l’equip de govern per tal de poder utilitzar l’església de la Cala Sant Vicenç? Ja s'ha recollit la nota del Registre sobre la propietat?

 7. Quants de doblers ingressa l’Ajuntament de Pollença dels imposts que es generen a partir de l’IBI a la Cala Sant Vicenç?

 8. Per què aquest estiu no s’ha destinat un policia, amb les funcions de policia de barri, a la Cala Sant Vicenç? Quan es té previst destinar-hi un policia com es va fer fins fa una mesos?

 9. Es té previst fer qualque actuació per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda a les platges de cala Molins i cala Barques?

 10. Té constància l’equip de govern del deteriorament dels passamans de la zona coneguda com el maressar a la Cala Sant Vicenç?

 11. Es té previst realitzar qualque actuació per garantir definitivament la visualització dels canals de la TDT a la Cala Sant Vicenç?

 12. Es té previst realitzar qualque actuació per millorar la connexió de Sant Vicenç amb transport públic?

 13. Quin ús tenen els dipòsits soterrats de recollida de fems que es feren la legislatura passada?

 14. Quines actuacions referent a instal·lacions elèctriques s’han realitzat les darreres setmanes a la Cala Sant Vicenç? Per quin motiu hi ha hagut carrers de la zona de «Los Encinares» que han estat a les fosques durant molts de dies?

 15. Es podria fer una millora de l'escala de la Plaça dels Pins que presenta una important degradació?

 16. Les dutxes de Cala Barques estan situades al costat d'una instal·lació elècrica. S'ha comprovat que això no suposi cap perill?


ALTRES


 1. Demanam que l'Ajuntament presenti al·legacions al Pla Especial de la Ruta de Pedra en sec per tal de garantir el seu ús públic, sense usos privatius, i que discorri per la Carretera Vella de Lluc, sense haver construir ponts o passos elevats per damunt el torrent, així com demanar que s'incorpori la variant del Camí de Síller.

 2. Demanam que l'Ajuntament presenti al·legacions al Reglament de la Llei Turística. Entre elles per donar seguretat jurídica als propietaris d'habitatges en edificis plutrifamiliars que els vulguin llogar. També a la regulació de les Hostatgeries, que afectaria a la del Puig de Maria fent impossible el seu funcionament.

 3. Quines actuacions ha fet l'Ajuntament entorn al xibiu del mirador de la Creueta?

 4. Perquè el batle diu que les denuncies de Costes entorn dels xibius de la Platja del Moll no tenen res a veure amb l'Ajuntament, quan sap perfectament que una de les denuncies és contra l'Ajuntament?

 5. Ens poden explicar, una vegada obertes les propostes arquitectòniques per la Paixeteria, com es cumplirà la moció que va aprovar el Ple per obrir un procés participatiu entre els ciutadans i quin nivell de vinculació tindrà cap a la proposta final que s'esculli?

Veure l'ordre del dia i tota la documentació del Ple, a continuació:

 (Segueix)

El camí de Síller, lliure i de la Ruta de Pedra en Sec

psm-pollenca | 22 Setembre, 2014 09:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Pollença demana la incorporació de la variant de Cala Sant Vicenç pel Coll de Síller a la Ruta de Pedra en Sec

Actualment el Consell de Mallorca està preparant una modificació del Pla Especial de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221) per fer-hi tot un seguit de modificacions, entre elles l'extensió de la mateixa fins al cap de Formentor passant pel Port de Pollença. (actualment acaba a la vila de Pollença). Aquest modificació s'ha enviat als Ajuntaments per tal que hi facin al·legacions.

Consideram que cal aprofitar l'oportunitat per incorporar a Cala Sant Vicenç a aquesta ruta senderista que cada cop és més coneguda i utilitzada per caminants d'arreu d'Europa. El Camí de Síller presenta unes condicions òptimes per funcionar com una variant de la Ruta, ja que es tracta d'una excursió molt demandada. Tan sols caldria, en la linia de les demandes de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts, la clarificació de l'accés a aquest camí, que forma part del Catàleg de Camins i és considerat com a públic, però que actualment presenta restriccions amb una barrera semitancada.

Des de MÉS per Pollença apostam per resoldre definitivament l'accés a aquest camí i aprofitar el potencial senderista i turístic amb un ramal de la Ruta de Pedra en Sec que ajudaria a dinamitzar Cala Sant Vicenç i afegeria valor a la Ruta. Aquesta esmena al Pla Especial es farà a través dels consellers de MÉS al Consell de Mallorca, però consideram que l'Ajuntament també s'hauria d'implicar en aquesta reclamació.

Aquest passat dissabte es va fer l'excursió reivindicativa organitzada per la Plataforma Pro Camins Públics Oberts i els representants de MÉS ens hi sumarem per donar suport a les demandes de la Plataforma. Si per alguna cosa va servir l'excursió fou perque els veï de la finca colindant obris de pinta en ample la barrera, però unes hores després ja tornava a estar semitancada.

Aprofitam per recordar la problemàtica que continua en aquest i altres camins del municipi, i que malauradament no s'ha sol·lucionat en absolut durant la presnet legislatura:

 • Sol·licitam que es garanteixi un pas clar entre el Port de Pollença i la Cala de Sant Vicenç a tots els senderistes.

 • Aprofitam per recordar que alguns trams del camí vell de Pollença a Lluc encara no són transitables.

 • No s'ha resolt encara l'acord referit al camí de Cala Bóquer.

 • Sol·licitam que es garanteixi un pas lliure al camí de Ternelles.

 • Volem recordar que molts dels camins inclosos dins l’inventari municipal, a dia d'avui segueixen presentant problemes de pas.

(Veure comunicat de la Plataforma)

 

Participants a l'excursió organitzada per la Plataforma

 


 
La barrera va tornar a ser tancada després de passar-hi l'excursió
 
 
 La Ruta de Pedra en Sec, tal i com es proposa a la modificació del Ple Especial. S'hi pot veure l'allargament des de Pollença fins a Formentor i la Variant H del Puig.
Demanam que s'hi afegeixi la variant de Sant Vicenç pel Camí de Síller.
 
 
 

 

 


Excursió pel Camí del Coll de Síller a les 17h.

psm-pollenca | 20 Setembre, 2014 12:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Obertes les propostes per la Pescateria

psm-pollenca | 18 Setembre, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir dimecres es varen obrir els sobres amb les propostes d'intervenció arquitectònica a la Peixateria de la Plaça Major. Recordem que es va convocar un concurs entre diversos equips d'arquitectes que habitualment treballen al Centre Històric per tal que presentassin les seves propostes. El plec de condicions d'aquest concurs estableix un programa de funcionament de planta baixa i dues plantes pis, situant-s'hi la oficina d'informació turística, banys i magatzem a la planta baixa i sales multifuncionals a les plantes primera i segona.

Arran de la convocatòria d'aquest concurs també es varen mobilitzar veus crítiques amb el fet que la intervenció tal i com la plantejava l'Ajuntament pogués suposar la pèrdua total del patrimoni etnològic que suposa la Peixateria, veus que s'organitzaren entor d'un grup anomenat «Un téntol per la Pescateria».

Així mateix, també el Ple de l'Ajuntament, el passat mes de maig, va aprovar que l'elecció del projecte a executar es sotmetés a un procés de participació dels ciutadans de Pollença. Es va aprovar amb 12 vots a favor i 5 abstencions del PP. Esperam que aquesta abstenció no es tradueixi en passotisme respecte d'obrir l'elecció a la participació dels pollencins. Hi ha un mandat del Ple molt clar i l'elecció entre aquests projectes no pot ser una desició exclussiva del jurat, sino que s'han d'habilitar els mecanismes per tal que el procés s'obri a la ciutadania, perquè la gent pugui conèixer, opinar i influir en la desició sobre quin projecte és millor. Tot això sense menystenir el bon criteri dels membres del jurat.

Pert tant, molt oportuna la petició d' «Un téntol per la Pescateria» d'un vertader procés participatiu, ja que finalment l'obra es pagarà amb doblers de tots els pollencins i tots hi tenim coses a dir. Tanmateix ens consta que l'Ajuntament no podrà executar l'obra durant aquesta legislatura, i per tant serà un nou consistori el que el dugui endavant, per tal cal que la solució escollida compti amb el màxim consens ciutadà i polític.

 

 
 
 
Interior de la Pescateria (del perfil de Facebook de l'Ajuntament)
 

 

El darrer curs del TIL

psm-pollenca | 15 Setembre, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui, jornada de vaga convocada per l'Assemblea de Docents de Mallorca i els sindicats que en formen part STEI, CCOO i UGT reproduim l'article del nostre company i Coordinador de MÉS per Mallorca, Biel Barceló. Compartim l'optimisme en que aquest serà el darrer curs de TIL.

El curs escolar 2014-2015 serà el darrer curs en què s´aplicarà el TIL. Una nova majoria parlamentària, alternativa a l´actual PP tan radicalitzat, derogarà aquest despropòsit pedagògic fruit de l´obsessió del president Bauzá contra la nostra llengua; i un nou Govern recuperarà el camí del diàleg i el consens com a metodologies per a definir les línies mestres de les polítiques educatives en aquest país.

Això serà a partir del curs 2015-2016, després de les eleccions del proper mes de maig. Ara, però, comença el curs escolar amb la mateixa manca de diàleg i el mateix autoritarisme que ha caracteritzat per desgràcia aquests dos darrers anys. Durant aquesta legislatura els responsables polítics del PP s´han dedicat a atacar els docents, en compte de considerar-los uns aliats en la lluita contra el fracàs escolar i en l´assoliment de nivells òptims de qualitat. La persecució, justificada amb el fals pretext de la lluita contra la "politització de les aules", ha arribat fins al punt d´obrir expedients disciplinaris per motius polítics i d´animar a les famílies a denunciar els professors dels seus fills. Una depuració en tota regla.

El desconcert de tota la comunitat educativa ha estat evident. El Govern ha perpetrat la retallada més gran del pressupost d´educació des de la transferència d´aquesta competència (120 milions manco, 1.000 professors i mestres manco, increment de ràtios d´alumnes per aula, retallada de programes socials i ajudes per menjador i compra de llibres...). I mentrestant, no ha escoltat ningú: l´autoritarisme, la manca de diàleg i la imposició de les dèries lingüístiques del president, en contra de qualsevol criteri pedagògic o professional, ha estat la marca de la casa. La conseqüència ja la coneixem: el PP de Bauzá ha estat l´artífex del conflicte educatiu més gran que hi hagi hagut en tota la època democràtica en el nostre país.

La comunitat educativa d´aquestes illes necessita com el pa un Govern que aturi els atacs al sistema educatiu, que hi repari el mal causat, que dialogui de manera sincera amb tot el sector, que valori els docents, que tengui en compte l´opinió de pares i mares, d´experts... I sobretot, un Govern que cuidi la baula més feble d´aquesta cadena: els alumnes. Si els governants d´un país han de tenir una obsessió en matèria educativa, aquesta ha de ser la preocupació perquè els nins i nines acabin el seu pas pel sistema educatiu essent persones ben formades, crítiques, lliures, capaces de tirar endavant el seu projecte de vida i de contribuir a millorar i a cohesionar la nostra societat i projectar-la cap al futur. Lamentablement, en aquest punt el Govern actual està fracassant estrepitosament.

Apel·lar una vegada més al president Bauzá, a la consellera Camps i al seu equip per tal que aquest curs que comença es reprengui el seny i el diàleg i pugui arribar a ser un curs normal és, dissortadament, una utopia. La comunitat educativa i moviments polítics com ara MÉS per Mallorca ja hem de preparar el futur de l´educació pensant en el mig i el llarg termini. Un futur que passa per millorar l´ensenyament de llengües (català, castellà i anglès, sí, però també alemany, francès...) i, sobretot, passa per afrontar els vertaders problemes de l´educació: lluitar contra el fracàs escolar, dotar les escoles dels recursos adequats, respectar l´autonomia dels centres, escoltar docents, alumnes, pares i mares... Tot això, desterrant definitivament de les aules l´autoritarisme i el messianisme.

MÉS creu en l´educació com una inversió de futur. Cada euro invertit genera oportunitats socials, estableix un teixit social de ciutadans que faran créixer l´economia i generaran benestar. L´educació compensa desigualtats i genera democràcia. L´educació ha de donar resposta a un model econòmic sostenible perquè sabem que el fracàs escolar no ve motivat per la llengua en què s´imparteixen les classes, sinó perquè, fins fa poc, el model econòmic conduïa a l´abandonament escolar oferint llocs de feina de baixa qualificació professional. S´haurà de tornar la confiança cap als docents i la recuperació del prestigi social. I s´haurà d´invertir en l´èxit escolar com a principal objectiu educatiu. Tot això es podrà fer amb l´esforç de tota la comunitat educativa i comptant amb tots aquells qui l´actual Govern ha arraconat.

Tot això començarà el curs 2015-2016. Fins llavors, farem feina cada dia amb un somriure perquè sabem que el futur serà millor, perquè el podrem decidir entre tots i totes.

 

 

La preocupant deixadesa de Medi Ambient a l'Albufereta i La Gola

psm-pollenca | 05 Setembre, 2014 16:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear és la responsable directe de dos importants espais naturals que ens afecten de ple, com són La Gola i l'Albufereta. Aquests espais depenen de la Conselleria i l'Ajuntament forma part dels consorcis que les gestionen; d'aquesta manera, en teoria, l'Ajuntament pot influir sobre les decisions que es prenen respecte aquestes zones humides.

Darrerament hem viscut episodis que demostren la deixadesa de la Conselleria respecte d'aquestes zones. Al principi de l'estiu l'Ajuntament va haver d'assumir el cost de dragar la connexió entre la Gola i el mar perquè l'aigua no podia sortir i la brutor i els olors començaven a proliferar; aquesta feina l'hauria d'haver feta la conselleria, però el seu passotisme provocà que haguessim de ser els pollencins que pagassim aquestes feines. Des de l'any passat la Conselleria tampoc no ha posat els mitjans per obrir el Centre Ornitològic de la Gola, centre que quan l'anterior Govern el va obrir va ser tot un referent a Mallorca. Recentment s'ha registrat un incendi en el parc de La Gola que ben bé pot estar relacionat amb aquesta deixades i brutor que s'hi acumulen.

Si parlam de l'Albufereta la Conselleria no cubreix les places vacants de guarda que hi ha assignades aquesta zona humida. En un ple de l'Ajuntament la regidora de Medi Ambient Maria Petra Buades va afirmar que en una reunió del consorci gestor s'havia negat a votar a favor del pressupost assignat a aquest espai per considerar-lo insuficient pel seu manteniment correcte. Aquesta falta de control està en l'origen de les imatges que hem pogut veure recentment allà on un grup de persones practiquen surf amb pales per l'interior de l'Albufereta, una zona on realitzar-hi aquestes activitats és totalment prohibit, sense que ningú els cridàs l'atenció sobre la impossibilitat de fer-ho. Qui els ho havia de dir si no es cubreixen les places de guardes vacants?

En definitiva, cal que es doni un tomb a les polítiques de la Conselleria de Medi Ambient a Pollença. Haguessim volgut que l'equip de govern de PP i PI fos més ferm en la defensa dels interessos pollencins a banda de limitar-se tan sols a no votar un pressupost. De res han servit les genuflexions davant el Conseller Company, tan habitual del nostre poble per assistir a esdeveniments, però tan poc sensible amb els nostres vertaders problemes. Aquest desig ja es veu que serà impossible durant la present legislatura i que caldrà esperar a uns nous governs pollenci i balear per assolir les inversions i els respecte que les zones humides de Pollença mereixen. Fins a llavors continuarem reclamant que es corregeixin aquestes deixadeses.

 

Persones fent surf de pales per dins l'Albufereta. Control nul.

 

 

 

Avui assemblea oberta de MÉS a Cala Sant Vicenç

psm-pollenca | 03 Setembre, 2014 09:54 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui els ciutradans de Pollença i especialment els de Cala Sant Vicenç estam convocats a l'assemblea oberta del mes de setembre de MÉS per POLLENÇA, dimecres dia 3, de 20 a 22h, als baixos de l'Hotel Cala Sant Vicenç (antiga pizzeria, al carrer Temporal num. 18).

Tractarem el següent ordre del dia:

1.- Presentació de l'assemblea MÉS per POLLENÇA a Cala Sant Vicenç.
2.- Torn obert de paraula entre els assistents per exposar les necessitats i mancances del nucli de Sant Vicenç.

3.- Proposta d'accions a desenvolupar per resoldre la problemàtica del nucli.
4.- Proposta de qüestions a debatre en la següent assemblea.

 

Entre tots feim poble i feim democràcia. Vine i participa !


 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb