"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Presentació de la candidatura de Junts Avançam i darrer ple ordinari de la legislatura

psm-pollenca | 27 Abril, 2015 15:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir diumenge a JUNTS AVANÇAM, la candidatura progressista unitària de Pollença entre ciutadans independents, MÉS, PSIB i Esquerra Republicana, varem presentar els nostres candidats amb Miquel Àngel March de cap de llista.

La candidatura està composada pel màxim de membres que legalment s'hi poden inscriure, els disset titulars i deu suplents, la única candidatura del municipi que ha pogut completar totes les places. L'acte va ser conduït per Xesca Palou de manera impecable, amb el bon humor que la caracteritza.

A banda de les intervencions de tots els membres de la candidatura hi intervengueren els líders autonòmics dels tres partits membres de la coalició (Francina Armengol, Gabriel Barceló i Joan Lladó), també els portaveus municipals dels tres partits (Toni Cànaves, Tomeu Cifre Bennàsar i Miquel Àngel Sureda), la candidata a la delegació del Port de Pollença, Iliana Capllonch i per acabar el cap de llista i candidat a batle Miquel Àngel March.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Avui s'ha celebrat el darrer ple ordinari de la legislatura, encara que pel canvi de dia (en dilluns en lloc del dijous) s'ha convocat seguint el procediment extraordinari. Aquestes eren les qüestions que s'hi han tractat (faltava amb justificació Javier Barba, PSOE):

1.-Conveni amb la Prefectura de Trànsit i la FEMP per compartir dades en seguretat vial.

Un conveni per compartir dades amb Trànsit per tamitació d'infraccions.

Aprovat per unanimitat. 

 

2.-Conveni Ajuntament-IBANAT per la gestió conjunta de les dependències del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola.

Un centre que durant l'actual legislatura s'ha mantingut tancat amb el beneplàcit de l'actual equip de govern. S'ha fet un conveni per possibilitar la reobertura que li suposarà un cost anual aproximat a l'Ajuntament de 30.000eur (recordam que a l'anterior legislatura no li suposava cap cost a l'Ajuntament). Hem manifestat que volem que quedi clar el compromís d'IBANAT de posar al dia les instal·lacions, ja que després d'aquests anys de deixadesa tenen molts de desperfectes, i que el personal del Centre de Turisme Ornitològic ha de tenir coneixements turístics però també naturalístics. En la rèplica del batle ha deixat clar que aquests punts es cumplirien.

Aprovat per unanimitat

 

3.-Extrajudicial de crèdit 2/2015

Tot un seguit de factures que no tenen pressupost assignat al 2015. Les més destacables, les de les obres a Can Llobera. Resulta que s'han fet obres que no estaven previstes i l'informe de l'Interventor deixa ben clar que s'hauria d'haver fet un projecte complementari i que, per tant, s'incumpleix la llei pagant aquestes factures directament. Manca molta millora de gestió en el tema dels contractes, ja que el mateix informe assenyala altres irregularitats en les factures.

Aprovat. A favor: 10, 5PP, 5PI ; En contra: 5, 1MÉS-PSM, 1PSOE, 1ER, 2A ; Abstencions: 1UMP 

 

Preguntes:

Hem demanat de paraula per les següents qüestions, a les que ha contestat el batle:

 

Perquè a les recents obres de Gommar hi ha faroles que no deixen espai per la cadira de rodes a les voreres, discs de trànsit enmig de les voreres o voreres de menys de 80cm incumplint la normativa d'accessibilitat?

R: Les obres no estan recepcionades. Si hi ha coses incorrectes es faran modificar.

Les obres a l'Hotel Don Pedro tenen llicència d'obres?

R: Segons el batle sí.

Poden insistir a Carreteres del Consell perque millorin les baranes al mirador de la Creueta? S'ha mogut la caseta fora de la propietat privada?

R: Ho demanaran. Ha estat Carreteres qui ha fet moure la caseta i suposa que ara està en zona de carreteres.

S'han pagat els asfaltats que estaven deficients al centre de Pollença?

R: No s'ha pagat res i es comprovarà si s'han reparat les deficiències. 

Junts Avançam presenta la seva candidatura el Diumenge 26

psm-pollenca | 22 Abril, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
Aquest proper diumenge dia 26, a les 12h del migdia, a la coalició Junts Avançam presentarem públicament davant els pollencins el que és la nostra candidatura a l'Ajuntament de Pollença, amb els vint-i-set candidats que figuren a la nostra llista.
La nostra candidatura s'ha fet amb una clara voluntat de presentar una opció capacitada per governar Pollença, des de l'eficàcia però també des de la proximitat als ciutadans. Veïns i veïnes de Pollença el Moll i Sant Vicenç als que aquest diumenge veurem de prop i escoltarem per fer arribar les nostres propostes per una manera diferent de governar el poble, més plural, transparent i honesta.
En acabar la presentació hi haurà un refrigeri. L'acte, dins el Claustre del Convent de Sant Domingo, serà obert a tothom.
 
Dia: Diumenge 26 d'abril
Hora: 12h del migdia
Lloc: Claustre del Convent de Sant Domingo

Repensem Mallorca, de David Abril, a Can Llobera

psm-pollenca | 20 Abril, 2015 16:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà dimarts, dins el programa d'actes de Sant Jordi, el nostre company i diputat de MÉs per Mallorca, David Abril, presentarà el seu llibre "Repensem Mallorca".

Es tracta del seu meu primer llibre, una síntesi d’allò que pensa que són els problemes estructurals i també conjunturals de Mallorca, de les Illes, i una proposta de Mallorca en transició per sortir-ne junts, col·lectivament, del parany.

Abril també explica que es tracta, d’alguna manera, d'una forma de retornar tot allò que ha après en els darrers anys des de diferents espais, a l’acadèmia, els moviments, la política i les institucions, sense que hagi de caldre anar a cercar allò après en els diaris de sessions.

També i sobretot l'entén com un manual de combat, per passar de la indignació a l’acció. 

 

Crec que més enllà dels avatars polítics i dels tempus electorals —que tampoc no vull menysprear—, s’ha de posar damunt la taula la idea de la transició cap a una Mallorca diferent: cap a una Mallorca solidària, sostenible i sobirana, que capgiri l’actual tendència d’una societat de cada vegada més desigual, en risc de col·lapse, i que és tractada, per part de l’Estat, com una colònia. I per què? Perquè jo, com vosaltres, vull viure en una terra on tothom que viu i conviu amb mi ho pugui fer dignament. I ja que vivim en un autèntic paradís, que cada any visiten milions de persones, que totes i tots els habitants de Mallorca i les illes tenguin dret a ser feliços.”

Llegiu el comentari de Macià Blazquez a Albasud.

 

  

 

Les 10 primeres propostes i els 9 primers candidats de Junts Avançam.

psm-pollenca | 17 Abril, 2015 16:06 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

 

La coalició pollencina JUNTS AVANÇAM formada per candidats independents, MÉS per Pollença, PSIB-PSOE i Esquerra Republicana ha presentat els 9 primers llocs dels candidats a la llista municipal.

Aquests primers llocs de la candidatura ja són una bona mostra de la pluralitat i la preparació dels candidats que presenta la coalició per aconseguir el suport dels ciutadans.
Els primers 9 llocs de la llista són els seguents:

1. Miquel Àngel March Cerdà.
Ja va ser presentat públicament. Independent de llarga trajectòria en l’associacionisme. És professor de secundària.

2. Iliana Capllonch Cerdà
També ja s’havia donat a conèixer el seu nom com a nº2 i candidata pel Port de Pollença. Treballadora del món turístic i amb molta activitat dins associacions de caràcter social.

3. Tomeu Cifre Bennàsar
Regidor a l’Ajuntament des del 2008, va gestionar durant nou mesos l’àrea de cultura. De professió arquitecte.

4. Miquel Àngel Sureda Massanet
Regidor a l’Ajuntament des de les passades eleccions del 2011. Treballa com a mestre d’anglès al Port de Pollença.

5. Magdalena Seguí Cerdà
Independent. Llicenciada en Belles Arts i vinculada a associacions de dones i presidenta del Cor de Pollença.

6. Toni Cànaves Caplloch
Regidor a l’Ajuntament des del 2011. Es mestre del col·legi Joan Mas de Pollença.

7. Bernat Lopez Plomer
Resident a Cala Sant Vicenç, no ha tingut cap càrrec de representació política. Treballador de fusteria.

8. Margalida Bosch Cerdà
Treballadora de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Pollença, tampoc mai ha tingut cap càrrec electe.

9. Martí Cladera Cifre
Independent. Metge de professió, treballa tant a la sanitat pública com en el món de la medicina esportiva.

Decàleg de Junts Avançam
Igualment la Coalició ha presentat el decàleg on s’exposen els principals eixos de Junts Avançam, a partir dels quals s’ha redactat el programa electoral que properament presentarem aquests eixos que s’adjunten se basen en els principis de transparència, participació i en la gestió acurada dels recursos públics.
Aquest és el decàleg de Junts Avançam:

1. Aproparem l´administració a la ciutadania a través de les noves tecnologies i dotarem algunes àrees i serveis municipals al Port de Pollença.

2. La transparència serà un eix fonamental de la nostra acció de govern. Publicarem a la web municipal l’agenda institucional del batle i regidors, actes de juntes de govern i plens, així com les despeses de representació de l’ajuntament.

3. Fomentarem la participació ciutadana. Les inversions anuals seran sotmeses a votació popular. Els ciutadans tendran torn de paraula en el plenari. Farem una reunió de rendiments de comptes i balanç anual oberta a tota la ciutadania.

4. Destinarem i executarem un pressupost anual per a la Cala Sant Vicenç per a conservació i manteniment integral del nucli.

5. Crearem un pla d’excel·lència turística municipal i hi implicarem els diferents sectors econòmics amb l’objectiu de ser referent mundial. Complementarem el sol i platja amb oferta cultural, gastronòmica, de natura i esportiva.

6. Posarem a l’abast tots els recursos del municipi amb l´objectiu de millorar la qualitat del turisme de vivendes vacacionals, motor econòmic i de repartiment de riquesa entre moltes famílies.

7. Posarem els mitjans per agilitzar la tramitació de llicències d´obra. Finalitzarem les urbanitzacions que es troben en situació deficient des d’un urbanisme responsable.

8. Treballarem per una educació que doni igualtat d´oportunitats a tothom i posi en valor la cultura, la llengua del poble i potenciarem els esports populars.

9. Prioritzarem els serveis socials i defensarem la millora de les infraestructures sanitàries per ampliar la cartera de serveis.

10. Ordenarem la via pública, eliminarem barreres arquitectòniques i posarem ordre en els casos de sobreocupació de la via pública. 

 

Respostes a les nostres preguntes del ple de març

psm-pollenca | 15 Abril, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Preguntes al ple ordinari de març de 2015


 1. Hem viscut novament el tancament d'un tram del Camí Vell de Lluc a l'alçada de Cana Borrassa. Si hi ha un problema de control d'ovelles, no considera que la solució oportuna es tancar la finca i no el camí que passa annex a la finca? Perquè es va agafar la solució per la seva ma? Qui pagarà les «barreres automàtiques» que ara es diu que s'hi posaran?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Digué que no tenia perquè contestat la pregunta (?!). Va afirmar que el Consell li havia donat permís i que la Guàrdia Civil el faria responsable en cas d'accident a la carretera per sortida d'un animal.

  El Consell dels seus companys de partit (al manco llavors ho eren) li va donar permís per tancar un camí públic. Per evitar la sortida d'animals la solució és tancar la finca, no el camí. Continuam amb una acvtitud reprobable per part d'un representant públic.

 2. Podria preocupar-se també pel fet que la resta de Carretera Vella de Lluc sigui accessible, ja que encara presenta nombrosos trams tancats, tal i com ha denunciat la Plataforma Pro Camins Públics Oberts?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). No és competència de l'Ajuntament, sinó del Consell. Que se'n preocupi el Consell.

  El batle té una gran capacitat per desentendre's d'allò que no li interessa.

 3. Ens pot informar del resultat de la declaració al jutjat per delicte contra el medi ambient referent al local Colombus?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Segons el batle són diligències prèvies. Segons ell sempre ha actuat conforme la llei.

  Però segueix imputat.

 4. En la citació per la declaració del batle es diu que és en qualitat d'imputat. Hi està realment? Si és així, fa comptes complir amb el codi ètic del seu propi partit?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Segons ell és una persona disciplinada, però no sumisa.

  Al cap del temps hem pogut veure que no feia comptes complir amb el codi ètic del seu propi partit, un codi ètic que no va criticar en les anteriors eleccions pensant que mai l'afectaria.

 5. Demanam que ens expliquin clarament, per les repercussions econòmiques mitjà termini que pot tenir, com es tramitarà i informarà el projecte de legalització de la casa d'Alberto Cortina a Formentor, amb llicència anul·lada judicialment.

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). La llicència es tramita com qualsevol expedient de legalització. Ja hi ha un informe de deficiències del projecte i s'esperen informes d'altres organismes.

 6. Respecte de la nova plana web, poden posar informació útil de servei en primera plana i no limitar-se a fotos de l'equip de govern dins obres? Perquè es continua amb els mateixos errors que l'anterior i no s'hi posen els plens a l'agenda ni l'odre del dia ni tampoc les actes aprovades?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Diu que la web es va millorant, que es penjaran tots aquests documents i que s'estudia si les actes es poden penjar.

 7. Per aquesta plana web s'ha pagat una factura específica? Si s'ha pagat aquesta factura, perquè ha estat TIC Mallorca qui ha acabat fent la plana web?

  R:David Alonso (Regidor de noves tecnologies, PP). Digué que la eb l'havia feta tota TIC Mallorca i que no s'ha pagat cap factura per la plana web.

 8. Ens hem assabentat sobre el Festival del 2015 a través de la premsa. Perquè enguany que hi pot haver canvi de govern no ens han explicat el Festival en una junta de portaveus?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Perquè segons ell, la seva feina era deixar el Festival organitzat abans de les eleccions.

  Això no és cap excusa per haver exclòs a la oposició de qualsevol decisió sobre el Festival.

 9. Quantes persones anaren a l'ITB de Berlín a càrrec del pressupost municipal? Quin import va suposar?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). El batle, el regidor del Festival Martí Roca, la regidora de Turisme Maria P.Buades, la tècnica de turisme i la cap de premsa. L'import no el sap encara.

 10. Perquè s'ha posat el despatx de la tècnic de turisme dins l'edifici de l'Ajuntament, lluny de les oficines d'informació i de la resta de personal?

  R: Maria P. Buades (regidora de turisme, PP). S'ha posat al nou despatx per efectivitat. Per tenir a prop els serveis d'altres dependències municipals. Cada dia es desplaça a les oficines de turisme.

 11. Perquè no varen complir amb el planejament, que diu que les zones VR s'ha de pavimentar de pedra, en concret els carrer Ramón Picó i Àngels i l'han pavimentat d'asfalt?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Consideren que l'asfalt es trobava en molt mal estat i que per empedrar s'havia de fer un Pla Especial.

  Evidentment, a tan poques setmanes de les eleccions, no podien perdre temps fent un pla especial.

 12. L'asfaltat que s'ha fet en aquests carrers presenta una mala compactació i uns acabats deficients, amb entregues mal executades i algunes comportes a nivell baix, possible causa de caigudes. Ja s'han abonat aquests asfaltats? Hi ha informes tècnics respecte de la qualitat de l'execució?

  R: Martí Roca (regidor de serveis, PI). No s'ha pagat res dels asfaltats i s'està a l'espera de que ho deixin tot ben acabat.

 13. L'anomenada «neteja» de la Font del Gall, s'està fent amb qualque tipus de projecte tècnic que la justifiqui? Hi ha qualque tècnic en patrimoni, independent de l'empresa que fa les obres, que supervisi la intervenció?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Diu que hi havia tècnics municipals assignats a supervisar aquesta obra, que l'empresa està prou qualificada. Preparen la reparació de la font del Carrer Mena.

  La Font del Gall no patia cap gran problema amb la pàtina que tenia; no calia blanquejar-la per reparar les fissures. No es va redactar cap projecte ni es va assignar a cap tècnic independent de l'empresa la feina de documentar el procés. Evidentment molt manco es va demanar assessorament al Departament del Patrimoni. 


Sense un canvi de govern municipal és ben clar que no es solucionaran els tancaments il·legals de la carretera Vella de Lluc ni la recuperació de tots els espais i bens públics.
 
 

 
 

Homenatge als Republicans 2015

psm-pollenca | 08 Abril, 2015 16:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un any més retrem homenatge als qui defensaren la legalitat de la República i els seus valors i patiren la repressió feixista durant i després de la Guerra Civil. Tants anys després i encara no s'ha fet justicia amb la majoria dels assassinats, ja que gairebé no s'han obert les foses per retornar els ossos als seus familiars ni donar-lis un enterrament digne. En un moment on les llibertats es veuen amenaçades amb mesures com la "Llei Morassa" del govern central, o amb mesures de censura com les que sofreixen les publicacions crítiques amb el Gobierno, cal reivindicar l'obertura democràtica i els guanys en llibertats que va suposar la Segona República. 
 

Assemblea extraordinaria: llista i campanya

psm-pollenca | 07 Abril, 2015 12:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El camí cap a les eleccions del proper 24 de maig continua, un camí que volem que ens dugui a un canvi real de fer les coses tant al nostre Ajuntament com a les institucions de Mallorca i Balears. 

A nivell de Pollença, despres d'haver presentat al cap de llista de la coalició Junts Avançam i a la nº2 i candidata pel Moll, Iliana Capllonch, ja ha arribat l'hora de concretar la resta de la candidatura. En l'assemblea d'avui ho debatrem i concretarem. És important que una candidatura com la de Junts Avançam, que es presenta per ser guanyadora i suposar un canvi real, no simplement simbòlic o testimonial, vagi fent passes fermes amb la finalitat de presentar una candidatura i un programa ampli, que connecti amb els desitjos de la majoria de pollencins. Les idees són molt importants, però les persones que les representen també, i avui farem un avanç important en aquest sentit amb la proposta de candidatura.

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb