"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Raons pel canvi: un Ajuntament que no ha sabut fer-se valer

psm-pollenca | 04 Maig, 2015 10:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Anam a fer una sèrie d'articles per repassar el que ha estat la realitat del municipi en aquesta legislatura, ara que el bombardeig de missatges triomfalistes per part dels governants actuals ens poden fer perdre la memòria, tan necessària perquè els ciutadans passem comptes davant les urnes.

Un dels motius que fan que el canvi polític a Pollença sigui, no ja convenient, sinó una necessitat, ha estat la manca de fortalesa de l'Ajuntament per reclamar de les altres institucions el finançament i el compliment dels seus compromisos amb Pollença.

Va començar l'estiu del 2011 amb la retirada de la subvenció de la Conselleria de Turisme al Festival de Pollença, una subvenció que pujava a 250.000 euros anuals. Llavors l'actual batle va justificar i defensar al seu company conseller Carlos Delgado en aquesta decisió.

Continuant amb la Conselleria de Turisme podem parlar dels doblers perduts a causa de la no execució de l'Auditori de Moneo (recordau, el projecte estrella de la legislatura conjunta de Tomeu Cifre O. i Joan Cerdà beneït per Jaume Matas). No es tracta de la subvenció que s'hauria rebut per fer-lo, sinó dels doblers del Pla de Cooperació que es rebien cada any, que s'havien d'incrementar per finançar aquest projecte, i del que, en lloc d'incrementar-se, no se'n rebé ni un euro durant anys. Total: 675.909,32 euros

Després va continuar amb el tancament del Centre Ornitològic de La Gola en paral·lel a la deixadesa d'aquesta zona humida. La conselleria responsable era la de Medi Ambient, a traves de l'IBANAT. Tanta va ser la deixadesa que fins i tot un sementer que s'havia reforestat amb una subvenció de La Caixa es va deixar morir per manca de manteniment i reg. El centre de turisme ornitològic, pioner a Mallorca, ha estat tancat tota la legislatura i a força de mocions i esmenes al pressupost de la oposició s'ha aconseguit que ara s'hagi introduït una partida per tal que l'ajuntament pugui col·laborar amb la Conselleria a la seva obertura. No s'ha sentit de l'equip de govern cap crítica al conseller Company per l'estat de la Gola.

També a la Gola, l'estiu passat, l'Ajuntament va haver d'assumir el dragat del fons a l'alçada del pont, per permetre la renovació de l'aigua, ja que s'havia tapat i l'aigua s'estancava. Una despesa de 4.165,53 euros.

Pel que fa al manteniment de les escoles, ja és una contant l'abandonament a la que ens ha tingut sotmesa la Conselleria d'Educació. A cada ple on es fa dació de comptes de factures, els informes de l'Interventor recorden que moltes despeses de manteniment de les escoles les hauria de fer la Conselleria i, en canvi, van a compte dels pollencins. I no es tracta de quantitat petites (5.904 euros per les reparacions a la façana del Joan Mas, 10.935,96 al Costa i Llobera, tancament plafons C.P. Port 5.133,25 euros, caixó extractor al Joan Mas de 3.886,34 -això només des de l'octubre cap aquí-).

I la cirereta del pastís la podem considerar el finançament de les obres de l'aparcament del poliesportiu i de Can Llobera, unes obres incloses en el Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca que aquesta institució no ha pagat, però que, curiosament, els seus responsables han estat rebuts amb tot els honors a la inauguració. No ha estat fins les darreres setmanes, quan el PP va decidir apartar el batle per les seves imputacions, que aquest no s'ha decidit en posar en marxa el procediment judicial i reivindicar-se davant els seus encara ara companys de partit. En total 524.169,30 euros més que afegir al feix.

En definitiva, un Ajuntament que no ha mirat gens pels pollencins, que hem suportat una pujada de taxes i impostos a la vegada que es deixaven perdre totes aquestes ajudes i subvencions mentre l'equip de govern amb el batle al capdavant ho consentien sense piular.

Cal un canvi. Cal Junts Avançam.

 

Molta fotografia però poca reivindicació del cumpliment de deures davant els polítics d'altres institucions.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb