"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Una nova legislatura i temes pendents en matèria de camins públics.

psm-pollenca | 24 Juny, 2015 23:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja s'ha iniciat aquest nou mandat municipal que ha duit a MÉS per Pollença, com a part de la candidatura de Junts Avançam a formar part de l'equip de govern, així, juntament amb Unió Mollera Pollencina, en les tasques de govern i amb els regidors de Tots per Pollença, Alternativa per Pollença Proposta per les I lles i Partit Popular, tenim la responsabilitat de vetllar pels interessos, i contribuir a la millor qualitat de vida de totes i tots els nostres veïns.

És una tasca que ens engresca, entenem que aquest camí, tot i les ganes d'avançar, s'ha de fer sense preses, però aprofitant l'ocasió que els electors ens han oferit per tal de treballar per aquest municipi.

Des de MÉS per Pollença treballarem amb els companys de Junts Avançam, iniciant un camí de almenys quatre anys, en què volem treballar per la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns, per la defensa de les nostres senyes d'identitat i per la defensa del nostre territori. Les aportacions dels diferents partits i dels veïns,de segur ens ajudaran en aquesta tasca.

S'inicia doncs un mandat, en què nosaltres treballarem dins Junts Avançam, per Pollença i desitjam que “amb” Pollença.

Així mateix, des d'aquest espai, pretenim seguir informant i recollir els vostres suggeriments.

 

De moment ja ens han arribat les aportacions de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts, que una vegada iniciat el mandat ens recorden les seves demandes. Esperam aviat tenir una trobada en persona per poder planificar la feina de cara a la legislatura en aquesta tasca que compartim:

 

Propostes en qüestió de camins per la legislatura 2015-19.

 

  1. Inclusió dins l’inventari de béns de tots els camins del catàleg de camins de Pollença, que no estan pendents de cap al·legació.

  1. Prioritzar la resolució diligències prèviament aprovades en plenari de 2007 del camí coll d’en Patronet.

  2. Iniciar diligències per resoldre problemàtica dels camins del Coll de Síller i Boquer.

  3. La publificació del camí de Cala Castell d'acord amb la darrera sentència del tribunal suprem i del PGOU.

  4. Des de l’Ajuntament sol·licitar al Consell que garanteixi el pas per la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Inclosa en l’inventari de béns del Consell.

  5. Actualitzar una mapa de camins públics o d’ús públics del municipi amb interès excursionista, per tal de promocionar el senderime al nostre municipi.

  6. Compromís de tots els membres del govern municipal de recolzar les propostes fetes per tal de garantir el pas en camins prèviament inclosos en el catàleg, fent una recuperació d’ofici en tots aquells que siguin inclosos en l’inventari de béns així com les netejes en els camins que per aquest motiu presenten dificultats de pas.

  7. Resoldre expedient pendents.


Aquestes sòn les principlas demandes que feim arribar al govern entrant a l'Ajuntament de Pollença. Dir que bàsicament sòn les mateixes que vam fer per la legislatura 2011-2015, que desgraciadament es va significar pel poc compromís de l'equip de govern, per tant , es tracta d'una proposta a quatre anys, en que com em fet en cada legislatura, oferim el nostre recolzament al consistori en cas de voler treballar en la recuperació d'aquests camins, i recordant que en tot cas, nosaltres seguirem reivindicant aquesta tasca en benefici de l'interès general.


PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 La feina de la Plataforma de mica en mica va obtenint resultats.

Cal que els governs insulars i locals assumeixin la responsabilitat que els pertoca en aquesta matèria.

 

 

 

Primeres passes dins l'equip de govern

psm-pollenca | 23 Juny, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La primera setmana des de la presa de possessió del nou batle Miquel Àngel March, de la coalició Junts Avançam, va ser de presa de contacte amb l'Ajuntament. Aquesta, en canvi, una vegada ja decidit el repartiment d'àrees de govern, està suposant que ens anem fent una idea dels reptes que cadascú haurà d'assumir d'una manera més directe dins l'Ajuntament, sempre sense oblidar que hem iniciat una feina que és d'equip, i que per tant no hi ha compartiments estancs entre àrees.

El primer, les urgències, que sovint agafen el temps d'altres coses que són tan importants o més. Els problemes més grans venen de qüestions relacionades amb el personal. També és el valor més gran, ja que sense el personal res no funcionaria. Per tant segur que és allò que ens ocuparà més temps i esforços. Pot semblar que, en tractar-se de gestions internes, les qüestions de personal han de tenir poca repercussió en el poble (i per tant poc interès pels polítics), quan en realitat és tot el contrari, ja que un personal motivat i ben coordinat és la primera clau per una acció de govern eficaç i que doni resultats.

Després, algunes penyores que cal resoldre aviat: el contracte de la neteja viària, la minva de personal de confiança a causa de la Llei d'Estabilitat, acabar de tancar el Festival de Pollença i les festes d'estiu, el llistat interminable de contractes que es troben en situació irregular, totes les patates calentes en matèria d'urbanisme (Villa Cortina, Formentor, Pla General, Catàleg...), no acabaríem mai... I la resolució de totes aquestes qüestions sempre amb la transparència i consens que volem tenir com a senya d'identitat del nou govern municipal.

Només ens cal demanar paciència als ciutadans. Segur que molts tenen afers més o manco particulars que per cadascú tenen una gran importància, però ara allò que cal és resoldre més urgentment són els problemes que afecten a l'interès general.

Ara les delegacions de les àrees ja estan fetes. Podreu trobar-les publicades a la web municipal, i aquest dimecres debatrem amb tots els grups municipals la composició de la Junta de Govern, les seves atribucions, la composició dels òrgans col·legiats i les retribucions dels regidors. Farem la primera de les juntes de portaveus, que volem que siguin habituals al llarg de la legislatura.

 

Una de les primeres penyores que haurem de sol·licionar és el lamentable estat en que ens han deixat el Parc de la Gola per la deixadesa municipal i del Govern Balear

 

 
Diario de Mallorca 21/06/2015:"El parque de la Gola se encuentra muy degradado por falta de gestión"
 

 

Ja tenim batle i equip de govern.

psm-pollenca | 15 Juny, 2015 17:18 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui que ha començat de bon de veres una etapa nova pel nostre poble volem fer una recopilació d'aquestes darreres setmanes tal i com les hem viscudes des de MÉS per Pollença. Avui precisament, que els regidors del nou equip de govern hem anat per primera vegada a l'Ajuntament a assumir la responsabilitat de governar. El nou batle, en Miquel Àngel March, encara no ens ha delegat les àrees de les que ens n'haurem de fer càrrec, cosa que farà en els propers dies i que es farà públic tal com cal, però la responsabilitat del govern ja la tenim i la volem assumir, amb coneixement de causa i també amb ganes de fer front al repte que suposa.

El procés que ens ha duit fin aquí ha estat llarg. Podríem posar-li un inici al mes de gener, quan es varen fer els primers contactes per constituir la coalició Junts Avançam. Però potser caldria que ens remuntàssim encara més enrere, en les fallides negociacions de fa quatre anys, quan varem tocar amb les mans que, tot i aglutinar molts de vots i molta capacitat de feina, els partits progressistes no varem poder dirigir l'Ajuntament. Allà aprenguérem la necessitat de treballar plegats i així ho varem fer durant la legislatura, des de l'oposició. Després la fundació de MÉS per Pollença ens conduí cap a l'arreplegament de forces (tot i l'important entrebanc de les primàries, reconeixem-ho). La unió de forces va aconseguir cuallar més endavant en la coalició Junts Avançam (Independents, MÉS, PSOE i Esquerra).

Tant les primeres passes de la creació de la coalició, com la precampanya, amb l'elaboració del programa, com després la pròpia campanya, ens varen anar consolidant com un grup cohesionat, amb confiança mútua tot i els diversos partits que ens ajuntàvem. I el més important, des del primer moment hem sentit l'empenta tant dels simpatitzants dels diferents partits com dels ciutadans del carrer que ens encoratjaven amb il·lusió a continuar amb aquest repte. Des de MÉS per Pollença hem d'agrair als companys del PSOE, els d'Esquerra i als nombrosos independents que ens han donat suport, el compromís posat i que s'hagi deixat en segon terme el partidisme per prioritzar la feina pel poble.

Els resultats foren bons, molt bons si consideram les circumstàncies en les que s'havia desenvolupat la campanya i la desigualtat de recursos que patíem, tant econòmics com de formes de fer la campanya. Però no podíem renunciar als nostres principis bàsics, que eren la transparència i el joc net. I férem bé, ja que el fet d'empatar a 6 regidors però ser la segona força per només 69 vots ens obligava a cercar l'acord amb altres partits, acords que s'havien facilitat per tracte amb les altres forces durant la campanya. La negociació fou llarga però no excessivament complicada, ja que els punts d'acord eren molts tant amb Alternativa com amb UMP; i finalment varem poder assolir els 9 vots que dissabte varen donar la majoria absoluta a Miquel Àngel March.

Avui hem fet una primera visita (primera pels regidors novells) a les instal·lacions municipals: l'Ajuntament, Serveis Socials, Residència i Centre Cultural. I demà serà el torn del Miquel Capllonch, la nau de l'Àrea de serveis i EMSER, la Policia i Can Llobera. L'allau d'informació, temes pendents, i problemes a resoldre és impressionant però no ens fa por, ja que per això hem arribat fins aquí. També hem volgut reunir als treballadors per tenir un primer contacte, transmetre la nostra confiança en la seva professionalitat i encoratjar-los a fer seu l'esperit de diàleg i transparència que volem imprimir a l'acció de govern. Ara és l'hora de fer funcionar aquest Acord pel Canvi i amb això volem comptar amb la col·laboració dels ciutadans, i creiem que la tindrem, ja que al cap i a la fi parlam de Pollença, que és la casa de tots.

 

 

Equip de Govern 

1. Miquel Àngel March. Batle. Junts Avançam

2. Iliana Capllonch. Junts Avançam

3. Tomeu Cifre. Junts Avançam

4. Miquel Àngel Sureda. Junts Avançam

5. Magdalena Seguí. Junts Avançam

6. Toni Cànaves. Junts Avançam

7. Andrés Nevado. UMP

Suport d'investidura

8. Pere Josep Coll. Alternativa

9. Marina Llobera. Alternativa

Oposició

10. Tomeu C.Ochogavia. Tots

11. Francisca Cerdà. Tots

12. Elionora Tugores. Tots

13. Miquel Llobeta. Tots

14. Maria Petra Buades. Tots

15. Mateu Soler. Tots

16. Martí Roca. PI

17. David Alonso. PP 

 

 

  

Avui hem fet el primer contacte com a equip de govern. 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb