"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Serra de Tramuntana. Paratge Natural.

psm-pollenca | 28 Juliol, 2015 11:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

El dia 28/06/2011 és el dia que la Serra de Tramuntana va ser declarada oficialment Patrimoni de la Humanitat. La pasada legislatura, poca feina efectiva es va fer per impulsar i maximitzar els efectes positius de la declaració de la Serra com a patrimoni mundial i la seva incidència en benefici de la Serra i de tots els sectors econòmics i socials propis d’aquest indret, com ara: el turisme, l’artesania, l’agricultura, la cultura, la indústria de transformació agroalimentària...

Com ja és sabut, la Serra de Tramuntana és una alineació muntanyosa d'uns 90 km de llargària que s'estén al nord de l'illa de Mallorca. Es caracteritza per la diversitat de paisatges: espais forestals formats per alzinars, pinars, carritxars i d'altres espècies, s'alternen amb els agrícoles com són els oliverars. A més, cal destacar la gran quantitat d'espècies endèmiques de flora i fauna.

La seva superfícieés de 63.084,00 hectàrees (1.123,00 hectàrees marines i 61.961,00 hectàrees terrestres). Situada al nord de Mallorca i ocupa part dels municipis d'Alaró, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Calvià, Campanet, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloseta, Mancor de la Vall, Palma, Pollença, Puigpunyent, Santa Maria, Selva, Sóller i Valldemossa. (Segueix)

Plenari dimecres 29.

psm-pollenca | 27 Juliol, 2015 10:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà Dimecres a les 12:00 es celebrerà un ple extraordinari.Com tots els plenaris és obert al públic i podeu escoltar-ho per Ràdio Pollença.

ORDRE DEL DIA DEL PLE EXTRAORDINARI
1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió de 13 de juny de 2015

I.- PART RESOLUTIVA
2.- Aprovació, si procedeix, del reinici de l’expedient núm. 1/2008 d’investigació de béns (Camins que s'haurien d'incloure al catàleg).

Se durà a Ple el reinici dels expedients que van aprovar iniciar-se al 2008 però que a efectes reals no es van promoure, la seva finalització faria que aquests es poguessin incloure al catàleg de camins.

 

 (Segueix)

Successió intestada.

psm-pollenca | 26 Juliol, 2015 08:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Govern impulsarà una llei perquè en els casos de successió intestada, a falta de parents, la CAIB sigui partícep. JA ERA HORA. Les Illes Balears som l’única comunitat autònoma amb dret civil propi on l’herència intestada és atribuïda a l’Estat. Durant els darrers quatre anys, s’han liquidat a Balears per aquest concepte 2,11 milions d’euros.

Consell de Govern d'avui:

La Conselleria de Presidència iniciarà la tramitació d’un avantprojecte de llei de modificació del Text refós de la Compilació del dret civil de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 79/1990, de 6 de setembre, que asseguri que, en els casos de successió intestada de les persones amb veïnatge civil balear, a falta de parents, sigui cridada a l’herència la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 (Segueix)

Funció pública. Català i Nivell 33.

psm-pollenca | 24 Juliol, 2015 13:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

El Consell de Govern ha acordat l’inici del tràmit de modificació de la Llei 3/2007 de 27 de març per què el coneixement de la llengua catalana sigui considerat un requisit per a l’accés a la funció pública a les Illes Balears.

 

 

 

Consell de Govern: Inici de la tramitació de l’avantprojecte de la llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

A proposta de la Consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, el Consell de Govern ha acordat iniciar la tramitació d’un avantprojecte de llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
 
La Llei 9/2012, de 19 de Juliol, de modificació de la llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, va suprimir el requisit de coneixement de la llengua catalana per a l’accés de la funció pública de les Illes Balears i per a la provisió de llocs de treball. (Segueix)

Acords pel Canvi.

psm-pollenca | 23 Juliol, 2015 09:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Han succeït moltes coses des del 24 de maig i és possible que el seguiment de les negociacions per a conformar el govern de canvi així com els nomenaments de les persones que el composen hagi solapat alguns dels acords més importants i de les mesures més rellevants assolides en els primers 15 dies de govern.

Volem aprofitar, doncs, per fer un petit resum d'algunes de les millores què han suposat aquests #AcordsPelCanvi per la gent que vivim a Balears.

 

 (Segueix)

Les constitucions en democràcia es renoven.

psm-pollenca | 21 Juliol, 2015 11:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El proper més de Novembre, es poden ajuntar dues dates importants.

La primera d'aquestas és segura, es compliran quaranta anys de la mort del dictador Francisco Franco mort el 20 de Novembre de 1975. Amb aquest fer siniciava així l'anomenada transició, el 15 de Desembre de 1976, quan es celebrà el Referèndum per la reforma política, que en teoria derogava tacitament el sistema franquista i es promulgà la llei de reforma política el 4 de gener de 1977, que preveia la redacció de una constitució.

Els sis de desembre de 1978 s'aprova en referendum la constitució Espanyola i l'any 1979 s'aproven els estatuts d'autonomia de les comunitats històriques que ja van gaudir d'Estatut durant la segona República Espanyola. Aquests sòn segons ordre d'aprovació, els estatuts del País Basc, Catalunya i Galícia.

L'estatut d'autonomia de les Illes Balears es va aprovar el 25 de febrer de 1983.

 

 (Segueix)

Més per Mallorca i el pacte de governabilitat.

psm-pollenca | 15 Juliol, 2015 14:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

PSIB, Podem i MÉS han fet públic ara l'acord de governabilitat per a les Illes Balears a que van arribar fa setmanes.

76103-Acord-Governabilitat-signat_ARAFIL20150714_0002.pdf

En l’acord es deixa clar que l’acord serà la fulla de ruta per al pacte de governabilitat del Govern balear, que garanteix la investidura d’un president socialista, en aquest cas Francina Armengol, i l’aprovació dels pressuposts de la comunitat. L’acord també fixa que es crearà una comissió de seguiment integrada per les tres forces polítiques progressistes i que coordinarà Podem i també preveu un pla d’acció consensuat que calendaritzarà i prioritzarà les principals polítiques adoptades en el document per als primers 100 dies de mandat, i també per a la resta.

 (Segueix)

Podem ser llengua minoritaria, però no volem ser minoritzats.

psm-pollenca | 14 Juliol, 2015 10:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Quan a la passada legislatura, la llei de funció pública va variar de requisit a simple merit el coneixament del Català a l'administració de la nostra comunitat, es feia que aquesta llengua fos menyspreada per un govern que representa en principi a tots els ciutadans d'aquestes illes, per tant, també als que emprean habitualment el Català com a llengua, entenem que tot i ser una llengua de les considerades minoritaries, no pot justificar-se  que es vulgui rebaixar aquesta a un grau de llengua residual.

Cal considerar que el continent europeu i les Illes Britàniques, han viscut històricament canvis fronterers, annexions de territoris i moviments de població al llarg dels segles. Això provoca que la majoria dels estats europeus siguin plurilingües.

Fent una ullada al informe EUROMOSAIC encarregat per la Unió Europea al 1996, hi ha 36 llengües dites “regionals o minoritàries”, amb diferent grau de reconeixement jurídic i social. Cal dir però, que almenys 20 milions de persones parlen una d'aquestes llengües.

D'aquestes 36 llengües, nomès sis superen els sis milions de parlants, i cap d'elles tenen l'oficilitat plena al seu estat.

 

 (Segueix)

El nostre suport a Ona Mediterrània.

psm-pollenca | 09 Juliol, 2015 11:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 Alguns dels membres de Més per Pollença, que ja vam col·laborar en les primeres aportacions per tal de contribuïr a la creació de http://www.onamediterrania.cat/ , hem rebut un correu per sol·licitar la col·laboració de qui vulgui donar suport a aquest interessant projecte, aquí teniu el correu:

 (Segueix)

Dijous 09, Ple Extraordinari.

psm-pollenca | 08 Juliol, 2015 21:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dijous 09 de juliol, hi ha sessió extraordinària de l’Ajuntament Ple, a les 12.00h a la Casa Consistorial.

Ho podreu seguir en directe a Ràdio Pollença, al 107.9FM o a www.radiopollença.net. També podeu assistir-hi de públic.
 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb