"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les constitucions en democràcia es renoven.

psm-pollenca | 21 Juliol, 2015 11:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El proper més de Novembre, es poden ajuntar dues dates importants.

La primera d'aquestas és segura, es compliran quaranta anys de la mort del dictador Francisco Franco mort el 20 de Novembre de 1975. Amb aquest fer siniciava així l'anomenada transició, el 15 de Desembre de 1976, quan es celebrà el Referèndum per la reforma política, que en teoria derogava tacitament el sistema franquista i es promulgà la llei de reforma política el 4 de gener de 1977, que preveia la redacció de una constitució.

Els sis de desembre de 1978 s'aprova en referendum la constitució Espanyola i l'any 1979 s'aproven els estatuts d'autonomia de les comunitats històriques que ja van gaudir d'Estatut durant la segona República Espanyola. Aquests sòn segons ordre d'aprovació, els estatuts del País Basc, Catalunya i Galícia.

L'estatut d'autonomia de les Illes Balears es va aprovar el 25 de febrer de 1983.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb