"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Visor cartogràfic

psm-pollenca | 25 Agost, 2015 10:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En ocasions s'ha de poder felicitar alguna acció als considerats adversaris polítics, fins i tot al govern central que en general ha sigut poc obert a la participiació dels ciutadans, el fet és que des de fa unes setmanes ja es pot accedir al visor cartogràfic del "Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente" que incorpora la delimitació del DOMINI PÚBLIC MARÍTIM-TERRESTRE", tant la part que està aprovada com la que es troba en tramitació. També s'hi inclou la servitud de protecció. Una bona notícia ja que ha costat anys tenir fàcilment accessible aquesta informació.

http://sig.magrama.es/dpmt/

Plenari extraordinari dimarts 25.

psm-pollenca | 24 Agost, 2015 10:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà dimarts 25 hi ha sessió  plenari extraordinari, a les 12,30 hores a la Casa Consistorial. És obert al públic i també podeu escoltar-ho a Ràdio Pollença.

ORDRE DEL DIA:

1r.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal - annex 4/plantilla de personal de l’organisme autònom Institut municipal Ràdio Pollença – per a la modificació del lloc de treball denominat Director/a de Ràdio Pollença de personal eventual a personal laboral, nivell 0 (caràcter especial d’alta direcció)


2n.- Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions de caire social per a l’any 2015 i de la convocatòria pertinent.

Concert

psm-pollenca | 23 Agost, 2015 10:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Volem des d'aquí recolzar aquest interessant esdeveniment:

20 ANYS SENSE GUILLEM D'EFAK
CONCERT AL CLAUSTRE DE SANT DOMINGO DE POLLENÇA
DIA 29 D'AGOST A LES 21.30.
Joan Martorell piano
Agnès Vanrell i Jordi Boixaderas rapsoda

Entrada gratuïta. Taquilla inversa.(A benefici de l'associació ABADIP)

 

Escollits els nous càrrecs de MÉS per Pollença

psm-pollenca | 20 Agost, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A l'assemblea d'aquest passat dimarts 18 es varen renovar els càrrecs de direcció de l'agrupació local de Pollença.

Es va escollr com a nou Secretari General Local Lluís Garcia Coll. El nou Secretari d'Organització és Marc Crespí. Finalment el nou Tresorer serà el fins ara Secretari General, Gabriel Cerdà.

Aquests càrrecs s'afegeixen als que es varen escollir a l'asemblea de juliol, que foren els representants de MÉS a la Permanent de la coalició Junts Avançam que foren el mateix Lluís Garcia, el regidor Tomeu Cifre i na Xesca Palou.

A l'assemblea també es varen tractar diverses questions de política municipal i es va acordar fer les assemblees sempre que sigui possible en un local públic per tal d'afavorir la participació dels ciutadans a banda dels militants i simpatitzants.

Nous càrrecs de MÉS per Pollença:

 

Lluís Garcia                                              Marc Crespí                                                                            Biel Cerdà

 

Els representants a la Permanent de la coalició Junts Avançam, a més del propi Lluís Garcia:

 

Xesca Palou                                                          Tomeu Cifre

L'aigua: un bé escàs.

psm-pollenca | 18 Agost, 2015 10:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Segons un estudi que es pot consultar a https://aiguaclaramallorca.wordpress.com , fet l'any 2006, Dels aproximadament 210 Hm3 (any 2006) d’aigua que s’empren a Mallorca gairebé el 75% prové d’aigües subterrànies, un 10% de dessaladores, un 11% d’aigües regenerades (provinents d’estacions de depuració), i un 3% d’aigües superficials (embassaments, aigua de pluja). No tot és consum final. Un volum mitjà del 28% es perd per les canalitzacions abans d’arribar al destí programat.

*Dades proposta de Pla Hidròlogic Illes Balears 2011 (PHIB), corresponents a l’any 2006.

Sabem que els darrers anys la producció d’aigua dessalada ha baixat molt i que se contrarresta amb més extraccions dels aqüífers (surt més barat).

L’ús que se’n fa per sectors és el següent: un 67% és per usos urbans (ja sigui a ciutats, pobles i urbanitzacions, o a les prop de 50.000 vivendes que es troben disperses a sòl rústic i que s’abasteixen de pous), un 28% es destina a l’agricultura i la ramaderia, prop d’un 4% s’empra per regar els golfs de l’illa i no arriba a un 1% és per ús industrial, sembla evident doncs que el najor consum és fet per usos humans.*

*Dades PHIB, corresponents a l’any 2006

 

 (Segueix)

Dimarts 18 d'Agost: Assemblea de MÉS per Pollença

psm-pollenca | 17 Agost, 2015 18:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests dimarts 18 d'agost es durà a terme l'assemblea de MÉS per Pollença al local de l'estudi de Toni Marquet (carrer dels Beguins 16B) , a les 21h.

L'ordre del dia de l'assemblea és el seguent:

1.-Elecció de càrrecs de MÉS per Pollença

2.-Temes de política municipal

3.-Eleccions primàries per les Eleccions Generals 2015

4.-Fixació de lloc per properes assemblees

5.-Precs i preguntes

 

MÉS per Pollença és una agrupació de caràcter assembleari. Les assemblees són obertes a la participació de tots els ciutadans. Vos hi esperam en aquesta nova etapa de fixar objecius dins el govern municipal en la coalició Junts Avançam.

Entrada del lloc de l'assemblea al Carrer dels Beguins

 

Impost al Sol.

psm-pollenca | 11 Agost, 2015 10:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Més per Mallorca aposta per la eficiència energètica i les energies alternatives, davant la política de dificultar l'ús d'aquestes,repreduïm un interessant i aclaridor article de Pere Sampol:

Impost al sol.

Des de fa dos o tres anys, el cost de producció d'energia elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques ja és inferior al cost de producció amb combustibles fòssils. Gràcies a això, i a la necessitat de complir el Protocol de Kyoto de reducció de les emissions de gasos, la gran majoria de països desenvolupats han intensificat la implantació de plaques solars. Fa poc, gràcies a fotografies via satèl·lit, s'han detectat enormes extensions de plaques solars a zones desèrtiques de la Xina. Alemanya, actualment, instal·la deu vegades més plaques solars que Espanya, tot i que les hores d'exposició solar són menors que als països del sud d'Europa, en què el rendiment és molt superior. Doncs bé, des de fa cinc anys, primer amb el govern de Zapatero i ara amb el de Rajoy, es penalitza l'energia solar. El ministre Sebastián va reduir dràsticament les primes a la producció d'energia solar, per la qual cosa arruïnà milers de famílies que s'havien acollit als incentius que el govern havia promès via Butlletí Oficial de l'Estat, que els animà a realitzar importants inversions. Ara el ministre Soria, en el moment que les plaques solars són altament competitives, sense necessitat de subvencions públiques, vol carregar amb un impost la producció d'energia solar mitjançant una taxa que gravi l'autoconsum. És el que ja es coneix com 'impost al Sol', del qual fan befa tots els països del nostre entorn.

 

 (Segueix)

Expedients d'investigació de camins.

psm-pollenca | 04 Agost, 2015 09:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts, ens va arribar aquesta consideració sobre el que suposa l'obertura de investigació de camins, dir que ho subscrivim:

 Investigació de béns (Camins que s'haurien d'incloure al catàleg de camins de Pollença).

Al plenari d'ahir, 29 de Juliol de 2015, l'equip de govern va aprovar reiniciar l'expedient d'investigació d'alguns camins, que no van ser inclosos al catàleg aprovat l'any 2008.

Cal recordar que l'article 103.1 de la Constitució Espanyola estableix que”l'administració pública serveix amb objectivitat els interessos generals(...)” d'acord amb aquest mandat constitucional . L'article 6.1 de la LRBRL es prescriu que “Les entitats locals serveixen amb objectivitat els interessos públics que li són encomanats(...)”.

Per tant, sembla evident que segons les normes aplicables , és obligació de l'administració en el cas dels camins públics, assegurar la lliure circulació de la gent, d'acord amb els articles 19 i 53.1 de la Constitució.

 

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb