"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Aquest dissabte VOTA! Primàries de MÉS a les Generals.

psm-pollenca | 30 Octubre, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dissabte 31 d'octubre els militants de MÉS (i els seus partits coaligats, PSM, Iniciativa-Verds) i simpatitzants que s'hagin inscrit podran votar a les eleccions primàries els candidats al Congrés i al Senat per a les eleccions del proper 20 de Desembre.

Aquests son els llocs de votació i horaris:

- Port de Pollença: Centre Cultural Miquel Capllonch. C/ del Metge Llopis, s/n

 De 11 a 13 hores

- Pollença: Convent de Sant Domingo. Sala meetings

 De 17 a 19 hores

 

Candidatures presentades al Congrés dels diputats

FRANCESCA IMMACULADA SALAMANCA ROSSELLÓ

Ara per Santa Margalida. En aprenentatge constant, som llicenciada en Documentació i Turisme. 16 anys dedicada a la innovació i al suport a PIME's a una empresa pública, entre 2007/2011 gerent del Consorci de Transports de Mallorca. M'agrada el rigor, tant als intercanvis d'idees com a la feina. Crec en la igualtat, la justícia social i la defensa de la terra, cultura i llengua sempre amb la participació de la ciutadania. Necessitam que MÉS sigui present a Madrid per canviar aquest sistema de finançament que ens ofega i també anar fent camí cap a la sobirania política.

ROSA MASCARÓ PÉREZ

Tant de temps esperant un canvi i, ara ha arribat l'hora. Hem d'anar a Madrid amb veu pròpia, perquè es sentin les veus de totes i tots. Perquè es senti a tot arreu la veu d'aquest poble. Aquest és el temps de l'esperança i el temps de fer, perquè, com deia el poeta, tot està per fer i tot és possible.

KIKA COLL BORRÀS

Presentar una candidatura entre companys i companyes del mateix partit fa que moltes de les coses que una mateixa posaria damunt la taula ja es donin per sabudes. Partim de valors comuns que ens defineixen. Ara poso en mans del col·lectiu un projecte de vida i una manera de fer país. Fa MÉS de 25 anys que la meva formació i la meva professió sempre han estat lligades al món del patrimoni, amb una actitud vital i en positiu, com no podia ser d’una altra manera… respecte, coneixement, dedicació, coratge i il·lusió… valors aplicables a qualsevol àmbit del nostre projecte comú. Confiau-hi!

ALEX MOLL JOFRE

1988, Palma. Estudiant d'Antropologia Social i Cultural a la UOC. A la UIB, vaig ser representant d’estudiants on vaig treballar al Consell d'Estudiants, vaig fer les pràctiques de Treball Social al CJIB. Entre diferents col·lectius form part de MÉS Joves i dels JEN-PSM on he estat secretari general. A aquests espais sempre he treballat per minimitzar i visibilitzar les problemàtiques que tenim el jovent. Som un col·lectiu en risc i lluitador, agreujat per l’actual situació econòmica. El jovent som la clau del canvi i les persones joves estam més que preparades per fer-ho.

MARGALIDA CRESPÍ RAMIS

Casada i mare de bessons, nascuda a sa Pobla, també he viscut a Ciutat i ja fa més de 15 anys a Pòrtol. Sóc llicenciada en Ciències del Treball i diplomada en Relacions Laborals. Vaig fer feina a l'empresa privada, vinculada a l'agricultura i a la tramitació d'ajuts de la UE; però ja fa més de 15 anys que he anat coneixent diverses administracions, (Consell de Mallorca, aj. de Marratxí, aj. de Calvià, Govern CAIB), finalment, he tornat a l'ajuntament de Marratxí. Aquest periple m'ha ensenyat que hi ha moltes maneres de fer feina per les ciutadanes i ciutadans i veig que es respiren aires de renovació política, en la qual m'agradaria participar.

GABRIEL HUGUET MASCARÓ

Nascut a Campos el 1947. Vaig ser educat pel sistema de la lletra amb sang entra, la qual cosa va fer que l’odiés i que el meu únic objectiu fos l'obtenció d'un paper que em permetés crear i mantenir una família. Vaig aconseguir ser Tècnic d'Empreses Turístiques (paper signat per Fraga Iribarne), Professor Mercantil i Llicenciat en Ciències Empresarials, papers que em van permetre viure dignament treballant en diverses empreses i passant de tot el que passava al meu voltant. El 1999, i tenint 52 anys, la meva empresa em va ensenyar la porta ben pagada i em vaig enfrontar a dues opcions: 1) Continuar treballant i treure un possible lloc de treball a un dels tres milions d'aturats. 2) Fer voluntariat. Vaig triar la segona opció i em va obrir una visió de la vida que va fer que avui sigui on em veieu i que fa que cada dia hagi de lluitar contra aquests conceptes gravats en el subconscient a sang i foc. La meva lluita són els drets dels majors i que els nostres fills i néts gaudeixin dels drets de què nosaltres gaudim

ANTONI JOSEP VERGER MARTÍNEZ

Nascut l'any 74 a Palma, en rebel·lia permanent contra les injustícies, som llicenciat en dret, màster en transports, i projecte de filòsof (he cursat 4 anys de llicenciatura). De professió som Tècnic Superior de la CAIB i me present a les primàries per aportar la meva experiència i il·lusió al gran repte d'aconseguir per primera vegada una veu de les Illes a Madrid. El maltractament fiscal que els ciutadans de Balears patim fa que tenguem uns serveis públics de sanitat, educació, dependència, transports, protecció del medi ambient, etc. molt deficients. La millor arma que tenim per solucionar això és amb diputats/ades de MÉS a Madrid. Si fos elegit, seré al Congrés un ferm defensor de la lluita contra el canvi climàtic, el dret a decidir dels pobles, dels treballadors autònoms, de la conciliació de la vida laboral i familiar des de la igualtat, de la racionalització dels horaris, del sistema públic de pensions, de la lluita feminista i de l'animalista.

ROSER MARIA GALLARDO FERRER

Comare, Llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Experta Universitària en Igualtat. Treball en un centre de Salut. Sóc activa a diferents Associacions de Dones i de Salut i en els grups d’Igualtat i de Salut de MES. Afiliada al PSM el 1983. Coordinadora del Secretariat de Sanitat durant 6 anys. Participant en la redacció dels programes de Sanitat i Igualtat . Una de les impulsores en la creació de la Comissió per a la Igualtat entre homes i dones en el PSM i en exigir la presència de Dones en els òrgans de direcció del Partit. He estat membre de l’executiva i del CDP. Militant activa del dia a dia, no desaprofit cap oportunitat per defensar la ideologia de MÉS Em present: Perquè no em puc quedar de mans plegades davant un Govern de l’Estat que només ens té presents per aprofitar-se de nosaltres i que no té cap respecte cap a les nostres necessitats i la nostra Identitat . Perquè és ben necessari tenir una veu que defensi de bon de veres les demandes que feim des de les Illes Balears. Pel dret a decidir sobre tot els que ens afecti. Per contribuir a un Govern més democràtic i transparent. Perquè tenim voluntat política per fer-ho i perquè aquesta vegada sí que és possible!.

MAGDALENA BARCELÓ OLIVER

Som infermera i faig feina a l’hospital Joan March. He realitzat tasques de representació sindical i també de gestió en l’àmbit de la salut. He estat afiliada a EU. A les darreres eleccions municipals vaig formar part de la candidatura de MÉS per Porreres. M’agrada el compromís, la lluita i els reptes. Practicar esport a la mar és una de les meves passions. Crec que la política es pot fer millor, de manera transparent i al servei dels ciutadans. També crec que es necessiten canvis profunds a l’estat espanyol. MÉS és l’alternativa per poder complir aquesta tasca. M’agradaria formar part d’aquest projecte.

AINA CÀNAVES BAUÇÀ

Sóc treballadora social, i he treballat en l'àmbit del lleure. Em defineixo com una persona nacionalista, feminista i d'esquerres. Crec que és important que la veu de les dones sigui present al Congrés, així com la veu de les Illes Balears.

PEP FLORIT ANTICH

És hora de travessar la mar, donar exemple de com ser solidaris, sostenibles i sobirans a les elits d'un Estat que ens ha estat menyspreant, humiliant i sistemàticament espoliant. És hora de posar un punt i a part a tot plegat. Hi volem ser, un nou temps constituent just i igualitari està per venir i des de sa Roqueta hi tenim molt a dir. Sineuer d'adopció, santjoaner d'arrel. Ciutadà de carrer. #municipalisme #solidaritat #cooperació @pepflorit

JOAN VERGER ROSIÑOL

Nascut a Montuïri el 1967. Casat i amb una filla. El 1988 vaig començar a fer feina d'electricista oficial primera a l'empresa Electrificacions Ferrer. Som afiliat al PSM-Entesa des de 1992, i he format part del Consell de Direcció Política i de la Comissió Executiva (com a secretari d'implantació territorial). Durant el segon pacte d'esquerres al Govern de les Illes Balears (legislatura del 2007-2011), vaig ser delegat de l'IDI a Inca i, després, Director Insular de Cooperació Local al Consell de Mallorca, càrrec que em va servir per conèixer en profunditat la tasca dels ajuntaments de la nostra illa. Des del 2013 som Secretari d'Organització del PSM-Entesa i de MÉS per Mallorca. Som regidor de l'Ajuntament de Montuïri des de 1993, i candidat a batle des de 2007. El passat juny vaig ser escollit batle de Montuïri després de 28 anys ininterromputs de govern del PP, càrrec que exercesc amb molta responsabilitat i orgull. Tenc l'honor de comptar amb una agrupació que es desviu pel seu municipi, i amb un magnífic equip de regidores i regidors de MÉS per Montuïri. La participació ciutadana és la base que ha fet possible el canvi a Montuïri després de tants anys.

MARIA ANTÒNIA VÁZQUEZ BAUZÀ

Sóc mallorquina de naixement i de convicció. Estimo aquesta terra com ningú. Em dol profundament que cap dels que han anat a representar-nos a Madrid durant tants anys, ho hagin fet realment. Tinc la responsabilitat com a ciutadana de les Illes Balears a anar a defensar les nostres illes. Crec en el dret a decidir en la seva més àmplia expressió, davant qualsevol tema sensible que afecti la nostra societat i especialment en el que ens defineix. Hi ha temes importants a reivindicar al Congrés, com és la fiscalitat que ens limita i ofega, la defensa d'allò que és públic com a garant d'equitat, la defensa de la nostra pròpia cultura, l'educació, la sanitat, la compensació territorial, la mobilitat sostenible i la defensa a ultrança dels nostres ecosistemes. Tot són aspectes d'una millora urgent que necessita una veu enèrgica com la de MÉS per Mallorca a Madrid i que es faci sentir per primera vegada amb veu pròpia a l'altre costat dels nostres límits insulars. És que hi ha molta gent com jo i som molts els que pensem el mateix, per això estic disposada a donar tot el que calgui, perquè un veritable canvi tingui lloc a les nostres illes.

MARTA GUIJARRO MAS

La necessitat de lluitar contra el centralisme espanyol i per reclamar els drets dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears fan que agafi amb ganes i il·lusió aquest procés de primàries i em decideixi a presentar la meva candidatura per formar part d'una llista potent que canviï la història. "Tornarem a lluitar i tornarem a vèncer" .

AURORA SERRA BORRÀS

El meu nom és Aurora Serra Borràs, visc a Palma i sóc militant de MÉS. La meva professió és d' Educadora Infantil, estic molt implicada dins la meva associació de veïns i també dins l'OCB. Em considero una persona molt treballadora i amb moltes ganes de fer feina, dinàmica, amb il·lusió, amb moltes idees noves i fresques.

GABRIEL ÀNGEL BAUÇÀ RIPOLL

Tècnic Superior en Producció en Indústries d'Arts Gràfiques, afiliat al PSM des de l'any 1989, he estat involucrat en temes de caire cultural tota la meva vida, ja sigui des de la part laboral (propietari de Gràfiques Miramar) com des del punt de vista personal (el meu pare fou fundador de l'OCB i el GOB). He viscut des de la meva infantesa la repressió per la nostra llengua des de multitud de pintades a fins i tot un atemptat als nostres tallers professionals. Durant molts d'anys vaig ajudar "professionalment" el partit en les campanyes electorals, ja fos a l'hora de realitzar-les (disseny i impressió) com a facilitar el seu pagament. Ara en a un moment de maduresa i personalment de possible dedicació, pot ser l'hora de poder ajudar el partit i els seus ideals per portar-los a ser escoltats a Madrid. Tenc bones relacions a Catalunya amb partits d'ideologia similar.

ANTONI ANDREU FERRIOL MORA

Som d'Inca, en tenc 44, casat i amb dues nines. Els meus estudis anaren cap al disseny del calçat FPII els quals vaig ampliar a Milà a l'institut ARS Sutoria, i FPII d'informàtica. D'idiomes domin l'italià, l'anglès, el castellà i el català, a part de xampurrejar el francès i l'àrab. Me consider un matricer, em donen un plànol o em plantegen un problema industrial i jo els he de donar una de dues: presentar un objecte o al contrari presentar unes solucions per encarar el problema industrial que m'han plantejat. Del nostre taller han sortit guitarres, cursos de cervesa de garrova, desenvolupament de noves tècniques per al calçat, i matrius de tota casta i forma, a part de l'assessorament in situ a les fàbriques.

 

Candidatures presentades al Senat

SALVADOR COLOMÉ COSTA

Vaig néixer el 16 de setembre de 1957 a Badalona i vaig venir a residir a Santa Margalida l'abril de 2010. He estat treballant d'apoderat especialista de la Divisió Internacional d'un banc durant 28 anys. He estat militant d'Iniciativa per Catalunya Verds des de la seva fundació i he estat responsable d'organització d'aquesta formació a Badalona i membre de la comissió d'economia en el Consell Nacional. He estat delegat sindical en el banc on feia feina com a responsable de Salut Laboral per CCOO. He estat responsable del comitè d'Intermón Oxfam a Badalona i he fet feina en la seu central d'aquesta ONG com a responsable de botigues de comerç just de Catalunya i Andorra. Quan vaig venir a viure a Mallorca em vaig fer militant d'Iniciativa Verds des de la seva fundació. A Santa Margalida he estat responsable d'organització i del programa electoral dels Independents x Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra i membre de la comissió de negociació amb el PSOE per a formar la coalició Suma X Canvi al 2011. He estat Jutge de Pau del poble des de 2011 fins ara. En l'actualitat sóc membre de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca.

JAUME RIVERA SOLSONA

Comerciant des que als 14 anys vaig entrar d'aprenent en una botiga de fotografia, i des d’aleshores he estat fent feina quasi sempre vinculat al comerç, tant davant, com darrera del mostrador. Sóc una persona del carrer que cansada de veure la política dels darrers anys, ha decidit posar-se a fer feina. Per canviar vaig participar a les primàries d'Inca i vaig anar a les llistes. Per què el Senat? Molt senzill, penso que és la institució, que si fes la feina que li pertoca, feina per activar els territoris i defensar-los, seria una eina molt important, però els darrers anys aquest ha estat convertit amb un cementeri perquè polítics més o manco fracassats passin els darrers anys còmodament. Mireu quanta gent va als plens del Senat, i això cal capgirar-ho necessàriament o bé fer-lo desaparèixer.

ANDREU LLUÍS CASTANYER XUMET

Nascut a Sóller l'any 1976. Casat i pare de tres fills. Vaig cursar estudis de batxillerat i iniciar els de Tècnic Superior en Diagnòstic Clínic. Al batxillerat vaig ésser representant d'estudiants al Consell Escolar i co-fundador de la primera associació estudiantil de l'institut solleric. He fet feina en diferents àmbits; des de l'hoteleria, fent de cambrer a un hotel i d'encarregat d'una cafeteria-pastisseria; al món de la gestió immobiliària fent d'assessor a una immobiliària de Sóller, i més tard d'administratiu a una empresa de topografia i a una assessoria en temes cadastrals.

AINA CALAFAT BUSQUETS

L'oportunitat de presentar-me a les primàries que el grup MÉS convoca per les llistes al Senat, i de cara a les eleccions generals del pròxim desembre de 2015, m'ha fet sentir altra vegada motivada a presentar-me a dita llista, perquè crec necessari la presència de representants nacionalistes i de progrés dins el Senat. És per aquest motiu que jo me present i m'agradaria sortir elegida. Aquestes serien les motivacions personals: a) Som militant des de fa molts d'anys del GRUP MÉS Iniciativa-Verds. b) Des de fa més de 15 anys estic dins la lluita de la conservació del patrimoni natural, ecològic, medi ambiental. Només vull recordar la lluita per preservar tot el conjunt històric dels voltants del Monestir de La Real. Aquesta lluita al llarg de 6 anys, vaig esser capdavantera de la Plataforma "Salvem La Real". Durant un any vaig escriure setmanalment articles al diari Última Hora i Balears sobre Son Espases. c) Des de fa 10 anys estic en la lluita pels drets humans. I dins l'Associació Drets Humans de Mallorca com a Vicepresidenta fins el passat mes de juny. he executat opcions compromeses com: causes del poble Saharaui, organització de 3 cursos d'estiu amb la UIB. d) L'any 2008 vaig tenir l'oportunitat a través d’ETICENTRE d'organitzar el primer Congrés Nacional de Responsabilitat Social Empresarial, el qual es va celebrar a Palma durant 3 dies amb una participació massiva d'empreses (...)

TOMEU AMENGUAL VENTOLRÀ

El meu blog anima.balearweb.net vos dóna un retrat del meu pensament. El meu CV senzill, encara que, on posa llicenciat Turisme, ha de posar Titulat Superior en Turisme. De l'any 78 fins avui, fent feina sempre en Turisme i de l'any 94 militant del PSM. Autor del projecte Taxa de Retorn Turístic Ambiental, part del programa del PSM l'any 2007.

SARA MARGARITA MARTÍN COMAS

Som na Sara Martín, tenc 25 anys i sóc de Consell. Sóc Llicenciada en Història de l’Art. Actualment sóc regidora de MÉS per Consell al meu municipi. Quan vaig decidir presentar-me a les primàries de MÉS per formar part del Senat, vaig pensar poder transformar, des d’una òptica jove, aquest aparell de govern que tothom creu que està obsolet. A més, és necessari que hi hagi una veu crítica amb el sistema des de dins. Som diferents, volem assolir objectius diferents dels que fins ara estan ocupant i encalentint les cadires del Senat, i això es canvia amb gent que tengui ganes de fer feina per un futur millor. Avui en dia, una veu jove i optimista al Senat és necessària, per tal de poder fer una passa MÉS.

 

 

Plenari i eleccions primàries.

psm-pollenca | 28 Octubre, 2015 09:26 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 El proper dijous 29 d'Octubre tindrà lloc el plenario corresponent al mes de Octubre, per altra banda el dissabte 31 podreu triar els candidats a les eleccions estatals del 20 de Desembre.

Ordre del dia.

1. Aprovació, si procedeix de l'acta de la sessió ordinaria de dia 29 de juliol de 2015.

2. Aprovació, si procedeix de l'acta de dia 20 d'agost de 2015.

 I. Part Resolutiva.

3. Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles.

4. Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de crèdit en la modalitat de suplement de crèdit finançada amb ramanent de tresoreria per a despeses generals.

5. Ratificació, si procedeix, de la declaració any 2016 " Any Picó i Campamar" .

6. Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 942 de 13 d'Octubre de 2015.

7. Moció presentada pel grup polític municipal Partit Popular sobre les competencies municipals de la Llei del Sòl.

Una llei que es va aprovar sense cap consens i entrant en el punt conflictiu de la legalització de les construccions irregulars,  centrat en la supressió o minva de competències per part dels organismes controladors (al contemplar la nova llei el pagament de taxes que eliminin determinats procediments establerts pels ajuntaments) i especialment en l’efecte cridada que provocarà inseguretat jurídica,per tant demagògic que es parli de que aquesta llei garanteix seguretat jurídica.

8. Moció presentada pel grup polític del Partit Popular per a la davallada de l'impost sobre béns immobles.

Curiós que ara que és a l'oposició el anterior regidor d'hisenda demani rebaixes, quan entre altres i això és de l'anterior legislatura, Pollença és el setè municipi amb el rebut mitja de IBI més alt de Mallorca i  el ple també va aprovar, amb el vot a favor de l'equip de govern PP-PI i d'UMP, i el vot en contra de la resta de grups, la taxa per matrimonis civils,  de 100 euros per empadronats i 200 euros per no empadronats. Així i tot, dir que la nostra política és la de rebaixar la pressió fiscal.

9. Moció presentada pel grup polític municipal Alternativa per Pollença per a la prioritat de la inversió en conservació mediambiental i de patrimoni històric cultural en l'impost de turisme sostenible. (Ecotaxa).

  Bàsicamnet d'acord, la prioritat de l’Impost del Turisme Sostenible és mediambiental, i les inversions que es puguin fer en zones turístiques es lliguen al turisme sostenible; inversions que amb l’ecotaxa del 2001 també existien, però no estaven condicionades a criteris de sostenibilitat. I, en qualsevol dels casos, el debat està obert perquè les diferents entitats i associacions puguin fer les seves propostes. Llavor dependrà també dels projectes que cada consell insular, o cada ajuntament, o el Govern, presentin. Entenem i en això compartim el fons de la moció que el gruix d’aquests projectes han de tenir una prioritat mediambiental.

D'acord amb priositzar la conservació mediambiental, sense que això no signifiqui

10. Propostes/mocions d'urgència.

II. Part de Control i Seguiment.

Informació de batlia.

 

 (Segueix)

Vicenç Vidal: “Aquesta serà la legislatura de l’aigua".

psm-pollenca | 27 Octubre, 2015 10:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Custòdia del territori, educació ambiental, reducció de residus, sostenibilitat de la pagesia i un no contundent a les prospeccions petrolieres són eixos fonamentals de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

 Entre les directrius generals de l’acció la conselleria per aquesta legislatura, destaca la preocupació per l’aigua com a bé escàs i molt apreciat que requereix una gestió sostenible, equilibrada i equitativa. Aquesta, apunta el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, “serà la legislatura de l’aigua”. Les sequeres formen part del nostre ADN i cal una revisió del Pla Hidrològic, comenta Vidal. Així, garantir la qualitat i la quantitat dels nostres recursos amb unes inversions en infraestructures de dessaladores i depuradores perquè es trobin en bones condicions. Fixar la nostra mirada també cap a la mar, fer una gestió activa i una xarxa de les reserves marines.


El conseller vol acostar el nostre entorn als ciutadans i que guanyin en qualitat de vida. Dignificar els espais naturals protegits que a les Illes, comptem amb 99 mil ha, i des de la Conselleria es treballarà amb un clar objectiu de conservació. El gran repte d’aquesta legislatura són que els LIC’s ( Llocs d’Interès Comunitari) i els ZEPAS (Zones d’Especial Protecció per a les aus) passin a ser declarades ZEC (Zones d’Especial Conservació). Apostar per la custòdia del territori, preservar els seus valors naturals, culturals i paisatgístics com també fer-ne un ús responsable.

 

 (Segueix)

S’obliden del dèficit fiscal.

psm-pollenca | 26 Octubre, 2015 08:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Reproiduïm aquest genial i imprescindible article de Damià Pons :

Aquesta setmana hi ha hagut diversos casos en què diferents col·lectius han expressat la seva protesta perquè el Govern balear no assumia les seves reivindicacions econòmiques. Han estat els treballadors de la sanitat pública, que reivindiquen que els paguin una part del complement de la carrera professional; els empleats d’IB3, que rebutgen que l’any 2016 els pressuposts de la ràdio i la televisió autonòmiques disminueixin uns quatre milions d’euros; finalment, Iñaki Aikart, un dels caps visibles de l’Assemblea de Docents, que ha recriminat a l’Executiu Armengol-Barceló –en un article publicat en aquest mateix diari– que volgués destinar un percentatge molt elevat del proper pressupost a pagar els interessos del deute als bancs i, en canvi, es desentengués de rectificar de manera immediata les conseqüències econòmiques negatives que produïren les retallades que el PP va imposar als ensenyants la legislatura passada.

Ben segur que les reclamacions dels tres col·lectius són raonables i, per això, és igualment raonable que siguin degudament plantejades al Govern. Per tant, en cap cas estic qüestionant la legitimitat d’aquestes peticions. Tanmateix, però, crec que totes elles tenen un punt feble. Quin és? Que converteixen el Govern balear en l’únic responsable que les seves demandes no siguin ateses. Aquesta posició, segons el meu parer, és incomprensible i injustificable. A hores d’ara ja no pot ser de rebut que un dirigent sindical, o el representant d’un col·lectiu, a l’hora de formular una reivindicació de base econòmica pugui exonerar l’administració estatal de tota responsabilitat i, en canvi, la doni en termes absoluts al Govern del Consolat de Mar. A veure si d’una vegada per totes començam a tenir interioritzada una idea: si l’Executiu illenc no pot atendre una gran quantitat de les peticions assenyades que li plantegen els col·lectius ciutadans o no pot afrontar la millora substancial dels equipaments i serveis públics que gestiona és perquè anualment les Balears són espoliades per l’estat espanyol per una quantia d’entre dos i tres mil milions d’euros. Per aquest fet tan injust i tan sagnant, aquella plataforma reivindicativa que no responsabilitzi l’Estat de la situació de precarietat de la nostra Hisenda autonòmica –i així succeeix en el cas que no s’assenyali quin és el paper de l’Estat, i si tot seguit no se’n fa una denúncia explícita– a mi personalment em sembla que no té una legitimitat plena, en alguns casos fins i tot em pot parèixer una actuació sospitosa o deshonesta. Estam parlant d’un estat espoliador que, a més a més, ha decidit per llei que les comunitats autònomes tendran la possibilitat de tenir un percentatge de dèficit que és molt inferior al que s’imposa a ell mateix o d’un estat que va traspassar a pa i aigua la gestió d’aquells serveis (educatius, sanitaris i socials) que per tot arreu són els principals generadors de demanda de recursos. I ara resultarà que és el bon al·lot de la pel·lícula i que, per tant, no cal que sigui criticat ni que se li exigeixi res de res.

 

 (Segueix)

Assemblea d'octubre aquest dilluns 26 (21h)

psm-pollenca | 25 Octubre, 2015 22:36 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dilluns dia 26 d'octubre celebrarem l'assemblea ordinària d'octubre. De 21h a 22,30h al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya.

Recordau que les assemblees són obertes a militants, simpatitzants i tots els ciutadans independents que vulguin participar del projecte de MÉS per Pollença - MÉS per Mallorca.

Entre altres tractarem del procés de primàries a les eleccions generals, ja que les votacions seran el proper cap de setmana (el dissabte 31), on tots els militants i simpatitzants que s'hagin inscrit podran triar als candidats de MÉS a les eleccions generals del proper 20 de desembre.

http://primariespermallorca.cat/

 

Ni eco ni taxa?

psm-pollenca | 25 Octubre, 2015 19:31 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La presentació del Govern de l’esborrany de l’Impost de Turisme Sostenible ha desfermat les esperades crítiques del Adjjuntam interessant article d'opinió de Pere Sampol:

Partit Popular i de la Federació d’Hoteleria, contraris a qualsevol figura impositiva que gravi l’activitat turística. Res de nou. El que ha sorprès ha estat la virulenta oposició del GOB, que n’ha fet una desqualificació global i que ha simplificat amb un “ni eco ni taxa”, de la qual s’han fet ressò alguns articulistes i la xarxa.

Malgrat que el primer enunciat de l’esborrany sigui “la protecció, preservació i recuperació del medi natural, rural i marí”, els dirigents del GOB consideren que la finalitat de l’impost hauria de ser exclusivament mediambiental i critiquen que es pugui destinar, també, al foment de la desestacionalització, de la promoció turística i del desenvolupament d’infraestructures, encara que l’enunciat especifiqui que han d’estar “relacionades amb el turisme sostenible”. Des d’aquest punt de vista, voler que tots els recursos es destinin al medi ambient, la crítica és legítima. Ara, el que no es pot admetre és que s’acusi el Govern de voler afavorir els hotelers, de voler incrementar el nombre de turistes o de voler construir infraestructures que depredaran el territori. Això és injust amb el nou Govern i, especialment, amb el titular de la Conselleria i del grup que li dóna suport, els quals tenen una llarga trajectòria de defensa del medi ambient i del territori, de vegades jugant-s’hi el seu patrimoni personal, com també han fet alguns membres del GOB.

 (Segueix)

Ni eco ni taxa?

psm-pollenca | 25 Octubre, 2015 19:31 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La presentació del Govern de l’esborrany de l’Impost de Turisme Sostenible ha desfermat les esperades crítiques del Adjjuntam interessant article d'opinió de Pere Sampol:

Partit Popular i de la Federació d’Hoteleria, contraris a qualsevol figura impositiva que gravi l’activitat turística. Res de nou. El que ha sorprès ha estat la virulenta oposició del GOB, que n’ha fet una desqualificació global i que ha simplificat amb un “ni eco ni taxa”, de la qual s’han fet ressò alguns articulistes i la xarxa.

Malgrat que el primer enunciat de l’esborrany sigui “la protecció, preservació i recuperació del medi natural, rural i marí”, els dirigents del GOB consideren que la finalitat de l’impost hauria de ser exclusivament mediambiental i critiquen que es pugui destinar, també, al foment de la desestacionalització, de la promoció turística i del desenvolupament d’infraestructures, encara que l’enunciat especifiqui que han d’estar “relacionades amb el turisme sostenible”. Des d’aquest punt de vista, voler que tots els recursos es destinin al medi ambient, la crítica és legítima. Ara, el que no es pot admetre és que s’acusi el Govern de voler afavorir els hotelers, de voler incrementar el nombre de turistes o de voler construir infraestructures que depredaran el territori. Això és injust amb el nou Govern i, especialment, amb el titular de la Conselleria i del grup que li dóna suport, els quals tenen una llarga trajectòria de defensa del medi ambient i del territori, de vegades jugant-s’hi el seu patrimoni personal, com també han fet alguns membres del GOB.

 (Segueix)

Per què en Català?

psm-pollenca | 20 Octubre, 2015 10:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

L'estatut d'autonomia de les Illes Balears diu que el català és la llengua pròpia. L'apartat 1 de l'article 1 de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics (www.linguistic-declaration.org) diu que: “... amb la denominació de llengua pròpia d'un territori es fa referència a l'idioma de la comunitat històricament establerta en aquest espai”. Fa prop de vuit-cents anys que a les Illes Balears es parla català, fins al punt que el català que s'hi parla rep col-loquialment el nom de mallorquí, menorquí, eivissenc o formenterer per part de la gent de les illes, identificant així, plenament, llengua i territori.

Creim fonamental aconseguir que tots els infants, en acabar l'escolarització obligatòria tenguin un domini semblant i suficient dels dos idiomes oficials que permeti sentir-se mallorquins, independentment dels seus orígens geogràfics, lingüístics, racials, religiosos, etc., i, ateses les circumstàncies mediàtiques i sociolingüístiques que tenim, això exigeix que l'ensenyament es faci majoritariament en català.

Hem de plànyer que plantajaments equivocats puguin dificultar la integració de les filles i dels fills dels nouvinguts i impedeixin l'adquisició del principal dels senyals que ens identifiquen com a mallorquins.

Entenem per això, que l'ensenyament del català ha de vertebrar aquesta societat, i facilita l'arralament al país que ha de veure créixer els nostres infants.

 

 (Segueix)

MÉS contra la decisió del govern del PP de convertir-nos en l’Estat que més restringeix l’autoconsum del món.

psm-pollenca | 19 Octubre, 2015 10:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L’objectiu del reial Decret del govern espanyol és minimitzar la pèrdua d’ingressos que aquest tipus de consum pot causar a les grans companyies elèctriques. MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han presentat una proposició no de llei instant a la seva derogació


El passat divendres 9 d'octubre el govern d'Espanya va aprovar el Reial Decret que estableix les condicions tècnico-econòmiques de l'autoconsum d'energies renovables, que ens consolida com l'Estat més restrictiu del món pel que fa a la regulació de l'autoconsum. L'objectiu del Reial Decret 900/2015 no és impulsar la generació d'energia renovable sinó al contrari, minimitzar la pèrdua d'ingressos que per aquesta modalitat de generació es podria causar a les grans companyies elèctriques.

El Reial Decret no permet a l'autoproductor vendre l'excedent d'energia generat, i obliga a què siguin les companyies elèctriques les que atorguin el permís a les instal·lacions particulars. Però el més greu de tot és que manté el conegut i polèmic «impost al sol», que consta d'una part fixa que es paga simplement pel fet de produir energia, i una segona part que pagaran les persones autoconsumidores amb una potència contractada superior als 10 kW.

 

 (Segueix)

Dissabte toca assamblea.

psm-pollenca | 14 Octubre, 2015 01:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Aquest dissabte 17 a l'auditori de Porreres tindrà lloc una assamblea per debatre com ens presentam a les properes eleccions estatals. Des de Pollença tenim previst sortir plegats, Si algú està interessat en venir pot aprofitar que farem cotxada, ens trobarem el mateix dissabte mati a Pollença, just davant el monument a les 8:30 hores.

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb