"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS es proposa desaïllar la cultura illenca

psm-pollenca | 29 Novembre, 2015 10:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El cap de llista al Congrés dels diputats, Antoni Verger ha posat de relleu el fet que les Illes Balears no puguin utilitzar el transport terrestre per a les seves relacions comercials. “Recórrer al transport aeri o marítim repercuteix als preus finals que, en ser més alts, resten competitivitat als productors de les Illes Balears”, ha assenyalat.

En xifres, ha assegurat Verger, s’estima que a les Illes Balears es deixen de guanyar anualment 8.507 milions d’euros pel costos d’insularitat. Això suposa una pèrdua d’un 18% del PIB en el cas de les exportacions i d’un 17,1% en el cas de les importacions. A la vegada que cal tenir present que la insularitat fa que a les Illes Balears s’exporti un 94% menys que la mitjana estatal i que s’importi un 52% menys.

El món cultural illenc no és aliè a aquest greuge. “Companyies teatrals, de dansa, grups de música i artistes tenen serioses dificultats per donar a conèixer les seves creacions fora de les nostres illes” ha assenyalat el cap de llista al Congrés Antoni Verger. “Un fet que no només els hi perjudica a ells també ens fa més petits com a país i ens resta moltes possibilitats de creixement”, ha dit Verger. A més, assenyala el cap de llista al Congrés, hem de pagar doblement la insularitat: per fer que els nostres productes culturals arribin al continent i per fer que els nostres ciutadans tenguin accés a productes culturals de fora.

 

 (Segueix)

MÉS proposa repartir el treball i modificar els horaris com a garantia de feina i conciliació

psm-pollenca | 26 Novembre, 2015 10:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La nostra prioritat són les 90.000 persones sense feina que hi ha a les nostres Illes.

 

Les 91.800 persones en situació d’atur al mes d’octubre d’enguany a les Illes Balears, així com la gent amb feina però precària, són la gran prioritat de MÉS.

En els darrers anys l’atur ha estat l’excusa per empitjorar les condicions laborals de la majoria i precaritzar les condicions de feina. A partir de les reformes laborals tant de Rajoy com de Zapatero, s’ha instaurat un règim d’acomiadament lliure, gairebé subvencionat. La por a quedar-se sense feina s’ha fet servir per abusar de les modalitats de contracte existents. Especialment dels contractes a temps parcial, que a les nostres Illes concentren el gruix del frau en la contractació, amb gent contractada a 10 o 20 hores setmanals que en realitat en fa 40 o 50.

Per altra banda, el retard en l’edat de jubilació implica que milers de persones que han estat dècades treballant i cotitzant ara no poden jubilar-se fins als 67, mentre tenim una de les taxes d’atur juvenil més altes de tot l’Estat espanyol.

El cap de llista al Congrés Antoni Verger ha assenyalat que “l’atur, la pobresa i la precarietat són tres elements lamentablement cada vegada més presents, que han de ser superats amb un gran acord social. El candidat també ha apuntat a la necessitat d’aconseguir que “la feina torni a ser un dret per viure millor, en una societat on treballem per viure, i no visquem per treballar.

 

 (Segueix)

Ple Ordinari de Novembre

psm-pollenca | 26 Novembre, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dijous 26 es celebra el Ple Ordinari de Novembre a les 20h a la Sala de Plens.

S'hi du la modificació de l'ordenança de preus per matrimonis civils, que passaran a tornar a ser gratuits pels pollencins, després que a la passada legislatura es posas una taxa quan es celebraven fora de l'horari laboral o fora de l'edifici de l'Ajuntament.

També el reconeixement del pagament del solar de la zona verda de Can Bach. El Jurat d'expropiació al 2011 va fixar un import de 2.361.788,77 euros dels que l'Ajuntament ja n'ha pagat 1.129.374,90 eur. i ara establirà altres dos pagaments més pels anys 2017 i 2018. Aquesta zona verda estava qualificada com a tal pel Pla General del 1990 i en no fer-se efectiva els propietaris varen demanar que es fixes el justipreu aconseguint del Jurat d'Expropiació una valoració molt elevada que el Tribunal Superior de Balears ha confirmat.

Aquests son tots els punts que es tractaran en aquest ple:

 

 

 

 

 

SOM MASOQUISTES A BALEARS?

psm-pollenca | 24 Novembre, 2015 10:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Interessant article de Pere Sampol, i motius per no triar partits de dependència estatal:

Les properes eleccions generals pareix que passaran de ser cosa de dos a ser cosa de quatre. Així ho han decidit els qui dissenyen la política; perquè la política, cada vegada més, és objecte de disseny. I si no vegem com, després que les televisions catapultassin Pablo Iglesias a l’estrellat, el president del Banc de Sabadell declarà: hace falta un Podemos de derechas. Et voilà! De la nit al dia, compareix dins la sopa televisiva un tal Albert Rivera, fa el sorpaso al PP i al PSOE a Catalunya i es posiciona en els primers llocs de la cursa electoral. De manera que ja tenim el Sistema reinventat: els dos de sempre amb dues possibles crosses, perquè tot canvii per no canviar el que és substancial.
I què és substancial? És evident que el tema central de la campanya serà —qué hacemos con Cataluña?: el desafío catalán. I s’embolcallaran amb la bandera d’Espanya per veure qui la té més grossa... la bandera.
Però, i per a nosaltres, els ciutadans de les Illes Balears, què és substancial? Si ens atenem a les principals notícies que han aparegut als mitjans de comunicació d’aquí les darreres setmanes, els temes més conflictius i que han mobilitzat diferents col•lectius han estat: l’amenaça de vaga dels professionals de la sanitat pública; els ensenyants, que han votat majoritàriament contra l’acord signat entre el Govern i dos sindicats; les entitats socials que treballen per combatre la pobresa, que denuncien l’increment de demanda en els menjadors socials; la manca de recursos de les administracions públiques per corregir les desigualtats socials; un jove mort a Es Pinaret, fet que ha posat de manifest la precarietat de les mesures de seguretat d’aquest Centre; la demanda d’una facultat de Medecina... I així molts altres temes que tenen un mateix denominador: la demanda de més recursos econòmics al Govern de les Illes Balears. Tots els actors de les demandes, sense excepció, només, i vull recalcar només, han demanat, exigit o criticat el Govern de les Illes Balears. Cap d’ells, en cap moment, ha aixecat el dit acusador cap el vertader culpable de l’escandalosa manca de recursos econòmics que pateixen les administracions públiques de les Illes Balears: el Govern central.

 

 (Segueix)

ASSEMBLEA OBERTA DILLUNS 23 DE NOVEMBRE

psm-pollenca | 22 Novembre, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

ASSEMBLEA DILLUNS 23 DE NOVEMBRE

Aquest dilluns 23 celebrarem l'assemblea oberta mensual. Com sempre hi poden assistir militants, simpatitzants i ciutadans interessats en general.
Centrada especialment en la preparació de les eleccions generals del 20 de desembre, però també oberta a qualsevol tema que es vulgui exposar i als punts del ple ordinari de dia 26 de novembre.

1.-Eleccions generals
2.-Ple ordinari de novembre: Veure punts exposats a la Comissió Informativa
3.-Propostes i altres.

Així mateix recordar-vos que dilluns dematí, a les 13,30 es celebrarà el Ple de sorteig de les taules electorals per les eleccions generals.

 

 

 

 

 

 

“Mai no havíem estat tan a prop d’aconseguir representació al Congrés”

psm-pollenca | 17 Novembre, 2015 10:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Biel Barceló: “Mai no havíem estat tan a prop d’aconseguir representació al Congrés”.

 Entrevistam el vicepresident del Govern i coordinador general de MÉS per Mallorca, que fa un repàs dels primers 100 dies de canvi i dels reptes que té per endavant la formació.

 Quina valoració fa d’aquests primers 100 dies del Govern del Canvi?

En faig una valoració positiva, perquè s’han duit a terme moltíssimes accions de les previstes en els #AcordsPelCanvi. Sobretot les mesures de caràcter social, de rescat a la ciutadania: la posada en marxa la renda social, accions d’ocupació juvenil, la recuperació de drets sanitaris per a tothom, aconseguir finançament en innovació i en eficiència energètica destinat a pimes per crear llocs de feina... són mesures positives que han marcat aquests primers 100 dies.

Vist amb perspectiva, pensa que el mandat ciutadà de canvi del passat 24 de maig s’està complint adequadament?

Anam fent passes endavant. Les expectatives son molt grans, i per tant les exigències són moltes; entenem que hi hagi gent que demana canvis profunds molt aviat. Ara bé, també s’ha de tenir en compte que no ens hem aturat de fer canvis: aquesta mateixa setmana hem presentat la llei de fosses, hi ha les fites de govern que acab de comentar... Anam avançant, però queda molta feina a fer, encara.

MÉS ostenta la Vicepresidència del Govern, la Presidència dels consells de Mallorca i Menorca, tindrà la Batlia de Palma durant dos anys, té una quinzena de batles arreu de Mallorca... És molta responsabilitat. MÉS sabrà fer-se gran?

En primer lloc, no és la primera vegada que governam. El fet de tenir experiències anteriors és un grau a favor nostre, a diferència d’altres formacions polítiques. D’altra banda, assumir aquestes responsabilitats suposa un sobreesforç no només a nivell personal i humà, sinó també com a organització, a l’hora de gestionar aquesta situació. MÉS hi està preparat. A més, hem aprofitat per eixamplar el nostre àmbit. Molta de la gent que hem acostat a les institucions i al projecte per fer feina amb nosaltres és gent que eixampla el projecte i obre l’espai de MÉS.

 

 (Segueix)

Repartir-se la misèria.

psm-pollenca | 10 Novembre, 2015 10:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Un interessant article d'opinió de Damià Pons, reflexions al voltant de com destinar els recursos i sobretot, de quins recursos disposam i  de quins recursos disposariem amb un finançament just:

Aquestes darreres setmanes, des del moment que el nostre govern va manifestar la decisió d’implantar els estudis de medicina a la UIB a partir del proper curs, ha començat a produir-se un moviment sísmic als mitjans de comunicació, a les xarxes socials i a nombroses converses privades que a mi em sembla preocupant pels arguments que maneja. M’explicaré. Crec que és un error difícilment justificable que tot acabi derivant en una mena de batalla entre els qui volen destinar els recursos de misèria de la nostra hisenda autonòmica a una cosa o a una altra. Entre els partidaris de crear la Facultat de Medicina, n’hi ha que creuen que, si calgués, es podria fer a costa d’eliminar IB3. Els qui posen emperons a la iniciativa consideren que hi ha tantes i tantes necessitats en els serveis públics que a hores d’ara ja es gestionen que de cap de les maneres pot ser una prioritat destinar una bona partida de milions d’euros a implantar uns nous estudis que, a més a més, són molt costosos. En aquest cas, la llista de necessitats invocades és ben llarga (i encara ho podria ser molt més): reduir les ràtios de les aules, construir nous centres docents i reformar els existents, donar suport als ajuntaments per a l’escolarització de zero a tres anys, millorar el sistema de beques, edificar la biblioteca central al campus de la UIB, atendre els compromisos relacionats amb la carrera professional dels treballadors públics, reduir les llistes d’espera hospitalària, incrementar el pressupost destinat a R+D, etcètera, etcètera.

 

 (Segueix)

Jornada de bolets a Lloseta.

psm-pollenca | 08 Novembre, 2015 13:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els companys de Més per Lloseta ens fan arribar aquest cartell de la jornada de Bolets que han organitzat:

 

"Un aval, val una veu".

psm-pollenca | 06 Novembre, 2015 19:41 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca té un objectiu el 20-D: aconseguir fer història i que Balears tingui una veu independent i pròpia al Congrés dels Diputats. Antoni Verger assumeix aquest repte amb ganes, il·lusió i el suport del 75% de les persones que han votat a les primeres primàries, obertes a tota la ciutadania que s’han duit a terme a les Illes per obtenir els candidats i candidates a unes eleccions generals. “Hem tornat a demostrar, amb aquesta lliçó de democràcia, que creim en la participació i que la practicam”, ha assenyalat Verger a Can Alcover, on la formació ha presentat els resultats de les primàries.
També ha tingut lloc la presentació de la campanya de recollida d’avals “Un aval val una veu”. Ha estat Antoni Verger qui ha explicat que la fita marcada per MÉS és la de sumar 4.000 firmes.

El proper diumenge a Pollença també recollirem avals per a poder presentar candidatura al Congrés i al Senat, qui vulgui signar es pot atracar al mercat diumenge mati.

 

Veu la llum una de les reivindicacions més important de MÉS, la posada en marxa d’una Renda Social.

psm-pollenca | 03 Novembre, 2015 10:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Govern destinarà el major pressupost que s’ha destinat mai a una projecte de serveis socials 20 milions d’euros.

  La renda social, un dels compromisos dels acords de governabilitat, ja té pressupost per l’any 2016. El Govern destinarà 20 milions d’euros a aquesta prestació per a persones sense recursos econòmics per l’any que ve i es preveu que es pugui començar a percebre dins el primer semestre de l’any que ve. Aquesta és, segons ha explicat el vicepresident del Govern, Biel Barceló, "la quantia més elevada destinada mai a una iniciativa de Serveis Socials a la nostra comunitat"·

La renda social, que suposa un nou dret per a la ciutadania, s’aplicarà de manera progressiva i beneficiarà en una primera fase les famílies sense ingressos amb menors a càrrec. S’ha establert una quantia mínima de 428 euros, ampliable fins a un màxim de 776, en funció del nombre de menors presents al nucli familiar. Es calcula que en aquesta primera fase beneficiarà devers 3.000 famílies, que equivaldrien a entre 9.000 i 12.000 persones.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb