"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS es proposa desaïllar la cultura illenca

psm-pollenca | 29 Novembre, 2015 10:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El cap de llista al Congrés dels diputats, Antoni Verger ha posat de relleu el fet que les Illes Balears no puguin utilitzar el transport terrestre per a les seves relacions comercials. “Recórrer al transport aeri o marítim repercuteix als preus finals que, en ser més alts, resten competitivitat als productors de les Illes Balears”, ha assenyalat.

En xifres, ha assegurat Verger, s’estima que a les Illes Balears es deixen de guanyar anualment 8.507 milions d’euros pel costos d’insularitat. Això suposa una pèrdua d’un 18% del PIB en el cas de les exportacions i d’un 17,1% en el cas de les importacions. A la vegada que cal tenir present que la insularitat fa que a les Illes Balears s’exporti un 94% menys que la mitjana estatal i que s’importi un 52% menys.

El món cultural illenc no és aliè a aquest greuge. “Companyies teatrals, de dansa, grups de música i artistes tenen serioses dificultats per donar a conèixer les seves creacions fora de les nostres illes” ha assenyalat el cap de llista al Congrés Antoni Verger. “Un fet que no només els hi perjudica a ells també ens fa més petits com a país i ens resta moltes possibilitats de creixement”, ha dit Verger. A més, assenyala el cap de llista al Congrés, hem de pagar doblement la insularitat: per fer que els nostres productes culturals arribin al continent i per fer que els nostres ciutadans tenguin accés a productes culturals de fora.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb