"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

EL DISCURS DEL REI

psm-pollenca | 30 Desembre, 2015 08:09 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Adjuntam aquest interessant article de Pere Sampol:

 

Esta noche me dirijo a vosotros desde el Palacio Real, donde la Corona celebra actos de Estado en los que queremos expresar, con la mayor dignidad y solemnidad, la grandeza de España.
FELIPE VI

Alguns s'han preguntat per què el monarca va elegir el Saló del Tron del Palau Reial de Madrid com a plató del seu discurs anual de Nadal? Per què Felipe VI, obsessionat en transmetre una imatge de senzillesa després de l'abdicació del seu pare (forçada per una mala imatge de dilapidació en caceres i amants), elegeix un marc tan sobrecarregat de luxe, tan fastuós, en uns moments en què bona part dels seus súbdits pateixen privadeses o, directament, misèria? Ell mateix respon, en una de les primeres frases del seu discurs: para expressar la grandeza de España.

El Palau Reial, començat a construir l'any 1738 per ordre de Felipe V, és el palau reial més gran d'Europa occidental, el doble que el Palau de Buckingham o el Palau de Versalles. Efectivament, la magna obra pretenia mostrar al món, i als súbdits d'Espanya, la grandesa de la Corona espanyola i el seu imperi. I, quasi tres-cents anys més tard, el rei Borbó, i les elits espanyoles, nostàlgics d'aquella Espanya imperial, mantenen el mateix concepte de grandesa que tenien al segle XVIII. L'escenari elegit, per tant, no és casual. Per a ells, la Corona i la nova aristocràcia manifestada en els grans empresaris que medren a costa de l'Estat, el contingut del discurs i el continent són la resposta al “desafiament” separatista de Catalunya. Són, simplement, una demostració de poder: el poder del passat.

 

 (Segueix)

El capital privat especulador tendrà més poder de decisió dins els aeroports balears que les nostres institucions”.

psm-pollenca | 29 Desembre, 2015 10:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La privatització d’AENA s’ha duit a terme amb l’únic objectiu de fer caixa i afavorir els interesos privats.

  La segona fase de la privatització del 49% del capital d’AENA es va produir el passat 23 de gener. El Consell de Ministres va aprovar l’Oferta Pública de Venta d’accions d’AENA. Aquest acord, va continuar el que s’havia iniciat ja al juliol de 2014 quan es va vendre el 21% al que s’ha anomenat «inversors de referència», la Corporació Financera Alba, del grup March, Ferrovial, i el fons d’inversió TCI. Un fons d’inversió lliure, d’aquests que podríem dir «agressius». A aquest procés va seguir l’oferta pública, del 28% restant, que es va consumar l’11 de febrer amb la sortida a borsa.

“El Govern de l’Estat ha duit a terme aquesta privatització a pesar dels reiterats acords d’aquest Parlament, així com les peticions d’altres institucions de les Illes Balears, i de la societat balear”, ha remarcat el diputat de MÉS per Mallorca, Antoni Reus. Peticions fonamentades, segons remarca Reus, amb la vital importància “dels nostres aeroports per la nostra economia i la mobilitat de la nostra ciutadania”.

L’Estat presenta AENA com una empresa pública modèlica, sostenible i amb beneficis, amb un resultat positiu de 672 milions d’euros l’any 2014. Als aeroports de les Illes Balears presentaren un benefici global d’entorn dels 180 milions d’euros al 2014. “Aquesta privatització s’ha duit a terme amb l’únic objectiu de fer caixa i afavorir interessos privats”, assegura el diputat de MÉS. “L’Estat haurà ingressat uns 4300 milions d’euros amb aquesta privatització però a costa de posar un percentatge important dels beneficis en mans privades”, argumenta.

 

 (Segueix)

Plenari extraordinari 23 de desembre.

psm-pollenca | 22 Desembre, 2015 23:01 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El punt a debatre és la resolució d'al·legacions presentades i la proposta d'aprovació en el seu cas de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles.

Gràcies pel vostre suport.

psm-pollenca | 21 Desembre, 2015 08:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 Gràcies als 704 pollencins que han confiat en MÉS. (650 vots al 2011). Enhorabona al PP que ha guanyat i a Podemos que ha entrat amb molta força. Resultats:

PARTIDO POPULAR              1.710(24,54%)
PODEMOS                           1.697(24,36%)
PSOE                                   1.411(20,25%)
MÉS                                      726(10,42%)
CIUDADANOS                       710(10,19%)
EL PI                                     411(5,90%)

 

Seguirem treballant des de allà on tinguem representativitat per fer de les nostres illes un lloc més just, lliure i sensible amb l'entorn.

 

MÉS vol impulsar la creació d’un districte d’innovació a cada illa.

psm-pollenca | 18 Desembre, 2015 09:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Per assolir aquests objectius el candidat ha afirmat la intenció de MÉS en aconseguir finançament de l’Estat per crear un Districte d’Innovació a cada illa, amb la finalitat de promoure l’economia del coneixement i la investigació, “Aquest fet seria una passa molt important per diversificar l’economia més enllà del turisme” ha afirmat. Aquests Districtes d’Innovació consisteixen en espais on conflueixen habitatges per investigadors o emprenedors que vénen de fora; espais físics específics per a la creació; departaments de Recerca de les empreses; tot allò que pot ajudar a generar coneixement.

Des de MÉS han recordat que tenim la inversió en Recerca i Innovació més baixa de tot l’Estat: 85 euros anuals per habitant (Catalunya: 410 € Madrid: 579; Extremadura: 130 € Canàries: 115 €). I que això és conseqüència de què som l’autonomia amb pitjor finançament de tot l’Estat.

 

 (Segueix)

“Les llistes d’espera s’acaben amb polítiques d’esquerres i un finançament just”.

psm-pollenca | 17 Desembre, 2015 09:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La CAIB només pot destinar 1.275 euros a sanitat per habitant i any i al País Basc és de més de 1.714 euros. “Estam a la coa de l’Estat pel que fa a despesa sanitària per habitant, i el pressupost mai no basta per a una competència que ja va venir infradotada en més de 400 milions d’euros que han anat fent forat al deute públic”, ha assenyalat el cap de llista al Congrés dels Diputats per MÉS per Mallorca, Antoni Verger.

Segons els darrers càlculs publicats per l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF), a les Illes Balears estam a uns 300 € per habitant per davall la mitjana de l’Estat en despesa per habitant en serveis públics bàsics. És a dir, hauríem de tenir com a mínim 330 milions d’euros més anuals per finançar serveis bàsics. Si a això afegim el sobreesforç fiscal, cal recordar que recaptam 92 milions d’euros més que la mitjana. “Això vol dir que per ser una comunitat solidària però alhora amb un finançament per als serveis bàsics equiparat a la mitjana necessitam 425 milions d’euros més anuals.  Si també es tenen en compte els costos d’insularitat, per tenir un finançament mínimament just s’hauria el pressupost de la CAIB en 600 milions d’euro anuals”, ha assegurat Verger

El pressupost actual de la CAIB en matèria de sanitat és de 1.317 milions d’euros milions, del tot insuficient per cobrir les necessitats sanitàries, sobretot després de les retallades de serveis i professionals que va fer Bauzá en els darrers anys, que ens va deixar amb 1.350 sanitaris menys. Les llistes d’espera s’han disparat, i malgrat la recent obertura dels centres de salut les horabaixes són molts encara els serveis i polítiques en matèria de salut a desplegar perquè arribem a gaudir d’un sistema sanitari digne i suficient.

 

 

 (Segueix)

“Les llistes d’espera s’acaben amb polítiques d’esquerres i un finançament just”.

psm-pollenca | 17 Desembre, 2015 09:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La CAIB només pot destinar 1.275 euros a sanitat per habitant i any i al País Basc és de més de 1.714 euros. “Estam a la coa de l’Estat pel que fa a despesa sanitària per habitant, i el pressupost mai no basta per a una competència que ja va venir infradotada en més de 400 milions d’euros que han anat fent forat al deute públic”, ha assenyalat el cap de llista al Congrés dels Diputats per MÉS per Mallorca, Antoni Verger.

Segons els darrers càlculs publicats per l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF), a les Illes Balears estam a uns 300 € per habitant per davall la mitjana de l’Estat en despesa per habitant en serveis públics bàsics. És a dir, hauríem de tenir com a mínim 330 milions d’euros més anuals per finançar serveis bàsics. Si a això afegim el sobreesforç fiscal, cal recordar que recaptam 92 milions d’euros més que la mitjana. “Això vol dir que per ser una comunitat solidària però alhora amb un finançament per als serveis bàsics equiparat a la mitjana necessitam 425 milions d’euros més anuals.  Si també es tenen en compte els costos d’insularitat, per tenir un finançament mínimament just s’hauria el pressupost de la CAIB en 600 milions d’euro anuals”, ha assegurat Verger

El pressupost actual de la CAIB en matèria de sanitat és de 1.317 milions d’euros milions, del tot insuficient per cobrir les necessitats sanitàries, sobretot després de les retallades de serveis i professionals que va fer Bauzá en els darrers anys, que ens va deixar amb 1.350 sanitaris menys. Les llistes d’espera s’han disparat, i malgrat la recent obertura dels centres de salut les horabaixes són molts encara els serveis i polítiques en matèria de salut a desplegar perquè arribem a gaudir d’un sistema sanitari digne i suficient.

 

 

 (Segueix)

MÉS per Mallorca diu NO!

psm-pollenca | 16 Desembre, 2015 09:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca es mobilitza i és partícip de la mobilització social i el consens polític existent davant l’amenaça de dur a terme prospeccions petrolieres davant les costes d’Eivissa i que podrien posar en perill la conservació del medi natural de la zona i de la resta de les Illes Balears així com de tot el Mediterrani.

 

 (Segueix)

Qui som

psm-pollenca | 15 Desembre, 2015 23:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca és un projecte polític plural, ampli, que representa l’espai polític d’esquerres, sobiranista i ecologista de Mallorca. Originalment integrat per PSM-Entesa i IniciativaVerds, MÉS es va constituir en Assemble l’octubre de 2013 per ser un espai de trobada, proposta i acció de tota aquella gent que pensa que cal transformar la indignació en un canvi real, que posi la política al servei de les persones i del territori, i no dels interessos d’uns pocs.

MÉS per Mallorca és una força política del país, l’única que, al Parlament de les Illes Balears, al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Palma trenca el gris bipartidisme PP-PSOE, però el moment polític i històric que vivim reclama la suma d’energies i voluntats per afrontar la incertesa i els canvis de models en la nostra societat.

Per això feim una passa més en la suma d’organitzacions i promovem un moviment polític al qual convidam a participar el conjunt de la societat illenca, un moviment al qual cediran sobirania les organitzacions, a fi de construir plegats un nou actor de la política mallorquina i amb la intenció d’esdevenir un subjecte d’abast interinsular, obert i plural, amb una incidència que volem decisiva

 

 (Segueix)

“L’economia verda pot crear més de 30.000 llocs de feina d’aquí a 2020”

psm-pollenca | 14 Desembre, 2015 09:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

“Mentre es prenen grans decisions al marge de les necessitats reals de les Illes, aquí seguim amb un model econòmic esgotat que ha de menester, entre d’altres receptes, diversificació i innovació”, ha afirmat Antoni Verger, candidat al Congrés dels Diputats per MÉS.

Verger ha recordat que el govern central promou grans infraestructures com les línies d’alta tensió planejades a Llucmajor, a la comarca de Llevant o el Port d’Alcúdia que, a més de ser innecessàries, no compten amb el vist-i-plau dels veïnats. El candidat ha explicat que es tracta centenars de milions d’euros. Només el megacable elèctric d’1 GW anunciat per Xarxa Elèctrica d’Espanya, que ens connectaria amb la península -apart del ja existent- costaria més de 1.000 milions d’euros. “Som capaços d’imaginar aquesta doblerada al servei d’un projecte social i econòmic de prosperitat compartida?, es demana Verger.

MÉS defensa un model totalment diferent, el de leconomia verda, que ha de ser un dels puntals del canvi de model econòmic. “Preservar el medi ambient no sols és compatible amb la prosperitat econòmica sinó que representa una de les claus per garantir un desenvolupament diferent, generador de llocs de treball estables i dignes”, ha assenyalat el cap de llista de MÉS a la Cambra Baixa.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb