"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Contra la sequera amb un pla transversal.

psm-pollenca | 30 Gener, 2016 11:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Mentre el Govern elabora un pla de sequera, es posen en marxa, de manera immediata, accions concretes per incrementar el recurs de l’aigua, bàsicament a través de les dessaladores.

  La peculiaritat de l’any hidrològic actual du el Govern de les Illes Balears a prendre mesures efectives per garantir l’abastiment i la qualitat de l’aigua durant la temporada alta, època seca en què les altes temperatures i l’increment de la pressió demogràfica agreugen l’estat dels aqüífers. Tot i que cada illa viu una situació diferent, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca preveu treballar conjuntament amb els ajuntaments per gestionar la demanda adequadament dotant-los de les eines necessàries per reduir el consum i conscienciar la població de la necessitat d’estalviar aigua amb campanyes de sensibilització dotades amb 75.000 euros.

A Mallorca, el darrer trimestre de 2015 va ploure un 71% menys respecte de la mitjana dels darrers trenta anys i l’estat dels recursos hídrics, el mes de desembre de l’any passat, era un 11% inferior respecte els darrers 10 anys. A Menorca, el darrer trimestre de 2015 va ploure la meitat que els darrers trenta anys tot i que l’estat dels recursos, el desembre de l’any passat, presentava una diferència positiva del 9% respecte la mitjana dels darrers 10 anys.

 

Eivissa, en canvi, està en sequera hidrològica, fet pel qual s’àprovarà un decret de sequera que prepara el Govern. El darrer trimestre de 2015 va ploure un 12 % menys respecte la mitjana dels darrers trenta anys i l’estat dels recursos hídrics, el mes de desembre de l’any passat era un 4% inferior respecte del darrers 10 anys situant-se al voltant del 57 %. Mentre, a Formentera, el recurs és molt escàs. De fet, tot el proveïment es fa amb aigua dessalada i la situació depèn molt de les pluges.

Part de la solució dels problemes de sequera i de salinització d’aqüífers passa per la utilització preferent de recursos no convencionals, com ara les aigües pluvials, les aigües depurades i les dessalades. A més, cal recordar que d’acord amb el Pla Hidrològic vigent, els nuclis amb més de 20.000 habitants han de disposar d’un pla d’emergència en cas de sequera aprovat per la Direcció General de Recursos Hídrics.

 (Segueix)

Antoni Reus: “No pot ser que els hotels tenguin punts per tenir una capella i no per tenir personal suficient”

psm-pollenca | 26 Gener, 2016 09:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS presenta Proposició No de Llei per incloure les condicions laborals al sistema de qualificació de categories dels establiments turístics.

 “Els records de turistes i els bons resultats econòmics no van acompanyats de millores laborals pels treballadors i treballadores dels establiments turístics”, ha assenyalat a la roda de prems d’avui David Abril portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca. Una denuncia que ja ha fet la formació ecosoboranista en reiterades ocasions, sobretot amb el govern del PP. Pròximament està previst que el govern faci una revisió en profunditat d’aquesta situació i també dels reglaments que poden garantir el que “qualitat turística signifiqui també qualitat laboral”, assenyala Abril, qui recorda que el Turisme és el sector on més contractes es realitzen a les Illes Balears.

Abril també ha recordat que l’anterior conseller del PP Jaume Martínez, després de la pressió feta des de l’esquerra va accedir a publicar un decret. Aquesta noramtiva estableix al sistema de qualificació de categories dels establiments turístics amb valoracions que freguen l’absurd, com per exemple donar punts si tens una capella, o xemeneia en les zones comunes i no menciona en cap moment les condicions de feina dels treballadors i treballadores, ha remarcat el diputat Anotni Reus.“No pot ser que els hotels tenguin punts per tenir una capella i no per tenir personal suficient”, ha afirmat Reus.

 (Segueix)

DILLUNS 25, ASSEMBLEA OBERTA DE GENER

psm-pollenca | 25 Gener, 2016 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Dilluns dia 25 a les 21h, centre cultural Guillem Cifre de Colonya.

Contingut del plenari de 28de gener i pressupostos municipals 2016.

Com sempre oberta a aportacions i sense necessitat de ser militant per participar-hi.
 
 
- punts de l'ordre del dia de la Comissió informativa, que previsiblement seran els mateixos que el Ple

https://drive.google.com/file/d/0B6fr25gqc1slUUE2QWRfcnNpWkU/view?usp=sharing

- documentació completa del Ple de gener.

https://drive.google.com/folderview?id=0B6fr25gqc1slYl9BNVNKVHBrVm8&usp=sharing
 

 

‘L’home al castell’

psm-pollenca | 19 Gener, 2016 09:33 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Interessant article de Jaume Masdeu:

 

Vint anys després de la derrota, Alemanya i el Japó, els països hegemònics, s’han repartit els EUA i gran part del món. Aquest és el suggestiu punt de partida de The man in the High Castle [L’home al castell], la sèrie produïda per Amazon que s’inspira en un clàssic del gènere, la novel·la del mateix títol de Philip K. Dick, publicada el 1962, que imagina la història alternativa d’una Segona Guerra Mundial que acaba amb els EUA derrotats, dividits i ocupats pels guanyadors: Nova York i l’Est per als nazis, San Francisco i l’Oest per als japonesos.

Novel·la i sèrie presenten uns personatges que s’adapten i es resisteixen al nou ordre de les potències de l’Eix. Al llibre, els nord-americancs, tan acostumats a la independència i a la supremacia, han d’aprendre a comportar-se com a ciutadans de segona i a inclinar-se davant el superior japonès. A l’adaptació televisiva, més necessitada d’acció, els humiliats es revolten i organitzen la resistència contra l’ocupant.

És una ucronia amb metàfora política quan apareixen les tensions entre les potències victorioses -Berlín i Tòquio-, en aquesta visió alternativa que recorda la perillosa Guerra Freda que es va instal·lar durant 40 anys entre els guanyadors a la història original.

 

 (Segueix)

Vos esperam al foguero de MÉS per Pollença

psm-pollenca | 15 Gener, 2016 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà dissabte 16 serem a davant l'església del Convent amb el nostre ja tradicional fogueró. Allà podrem compartir la torrada i les gloses que cada any ens acompanyen en aquesta vetlada. Visca Sant Antoni !

Estades turístiques

psm-pollenca | 12 Gener, 2016 09:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


El Consell de Govern ha aprovat el Projecte de llei de l’impost sobre estades turístiques i de mesures d’impuls del turisme sostenible (conegut com Impost del Turisme Sostenible), un cop el text ha incorporat nombroses modificacions fruit de les aportacions fetes pels interlocutors socials durant el període d’exposició pública de l’avantprojecte.

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha explicat els dos grans objectius d’aquest impost: “D’una banda, compensar la petjada ecològica de l’activitat turística, i de l’altra, ajudar a canviar el model perquè aquesta activitat sigui sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social. Amb aquest nou tribut, els nostres visitants contribuiran a preservar les nostres illes”.

Barceló ha argumentat: “Aquest impost és necessari: perquè és una demanda social de la majoria ciutadana que ha fet possible el canvi polític en aquest país i perquè és un dels instruments que ens permetrà, a la llarga, millorar la nostra competitivitat posant l’èmfasi en la qualitat i en la sostenibilitat, i no en la massificació”.

L’Impost del Turisme Sostenible és un dels principals Acords pel Canvi signats entre MÉS, PSIB-PSOE i Podem, i un compromís electoral de MÉS per Mallorca.

Per mitjà de la llei que ha aprovat avui el Govern s’estableix un nou tribut, l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears, que té un caràcter bàsicament finalista, mitjançant l’afectació dels ingressos que es recaptin a la realització de despeses i inversions vinculades, en essència, amb el desenvolupament i la protecció mediambiental, i amb el turisme sostenible.

 

 (Segueix)

Millorar la gestió de la Serra de Tramuntana.

psm-pollenca | 05 Gener, 2016 10:33 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El president del Consell, Miquel presideix, la nova junta rectora del consorci. En la reunió també s’ha aprovat el pressupost per al 2016, que ascendeix a 1.5 milions d’euros.

 El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial torna a estar en marxa després de la constitució de la nova Junta Rectora, presidida pel president del Consell, Miquel Ensenyat
La junta te una representació del govern de les illes. La consellera de territori i infraestructures, Mercedes Garrido, es la vicepresidenta de l’ens. Varen assistir a la reunió la directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, el director general de Transports, Jaume Mateu, la directora general de Relacions Institucionals, Margarita Font, i el director general de Coordinació, Josep Enric Claverol. També hi han participat, sense vot, els representants dels grups polítics amb representació al Ple del Consell i diversos consellers del Consell.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb