"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Govern amplia l’ajuda per alimentació del bestiar per mor de la sequera.

psm-pollenca | 25 Febrer, 2016 20:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En total es donaran 2 milions d’euros per aquest concepte.

 El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, acompanyat de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, han presentat les línies d’ajuda al sector agrari per mor de l’episodi de sequera. Entre elles el conseller Vidal ha anunciat que s’amplien les ajudes per pal·liar l’increment de la despesa en alimentació de la cabana ramadera en extensiu pels efectes de la sequera 2015-16.

I és que si inicialment s’havien pressupostat 1,5 milions d’euros per 3 mesos ara, i a petició del sector se suma un mes més i 500 mil euros a l’ajuda per cobrir despeses des de l’1 de novembre fins a 2 mesos després de la publicació de la mesura per a ramat oví, caprí, porcí, boví en extensiu. Se subvenciona la compra pinsos, els farratges i complements en qualsevol modalitat que es trobi en el mercat (verd, granulat, farines, bales). Els beneficiaris són els titulars de les explotacions, els socis cultivadors i els amitgers i se subvenciona el 40% del cost de l’adquisició de menjar pel bestiar dels professionals: ovelles i cabres (9,20€), vaques lleteres (50,60€) vaques en extensiu (50,60€) i porcí extensiu (13,80€). Pels no professionals aquesta subvenció és del 35%. El nombre de ramat a les Illes Balears és de 234.069 caps de bestiar: ovelles i cabres (217.651), vaques lleteres (13.000), vaques en extensiu 1918 i porcí en extensiu (1.500).

 

 (Segueix)

Reobert el centre ornitològic de La Gola.

psm-pollenca | 25 Febrer, 2016 08:35 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ha tornat a obrir les portes després d’haver estat tres anys tancat, gràcies a un Conveni entre la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i l’Ajuntament de Pollença.

 

 Aquesta darrera Administració ha encarregat la gestió del centre a Natura Parc, que ha guanyat el concurs, durant un període de quatre anys, i l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha condicionat el parc i se’n farà càrrec del manteniment, tot i que les instal·lacions continuen essent propietat del Govern de les Illes Balears.

A l’acte d’inauguració hi han assistit el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Gabriel Barceló; el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i el batle de Pollença, Miquel Àngel March, entre d’altres autoritats i entitats socials, com el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB).

 

 (Segueix)

El sistema de retorn d’envasos de Düsseldorf es podria incloure en la futura llei de residus.

psm-pollenca | 23 Febrer, 2016 09:32 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els representants mediambientals de les Illes Balears han estat dos dies a Alemanya, país que recicla el 98,5% dels envasos .

 El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, encapçala una delegació balear desplaçada a Düsseldorf on, de la mà de Retorna i la Fundació Prevenció de Residus , coneixen el sistema de retorn i reutilització d’envasos que s’utilitza a Alemanya. L’objectiu és estudiar-ne el funcionament per a la seva possible inclusió i adaptació en la futura llei autonòmica de residus que el Govern ha d’aprovar aquesta legislatura alhora que les institucions insulars elaboren el seus plans directors.

El director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus de la Comunitat Autònoma, Sebastià Sansó, els consellers insulars de Medi Ambient de Mallorca, Eivissa i Formentera, Sandra Espeja, Miquel Vericad i Daisee Aguilera, respectivament, i la directora insular de Menorca Reserva de la Biosfera, Irene Estaún, completen la delegació a Alemanya, país que recicla el 98,5% dels envasos, el que suposa la reutilització o el reciclatge d’entre 18.000 i 20.000 milions de botelles i llaunes cada any.

I és que el vidre es pot reaprofitar fins a 50 vegades, un material que és voluntari reciclar de manera automàtica o manual als establiments on s’adquireixen mentre que el retorn del plàstic és obligatori. En aquest darrer cas, el consumidor abona 0,25 euros per l’envàs que recupera una vegada finalitzat el seu contingut a través d’un tiquet que es pot cobrar en efectiu o descomptar de la compra. En el cas del vidre aquesta quantitat és de 0,48 euros. Així ho ha explicat un representant de l’empresa Tomra, propietària de les màquines automàtiques de retorn d’envasos a Alemanya que cada comerç pot adquirir, de manera voluntària, per entre 10.000 i 20.000 euros, i de la qual rep entre dos i tres cèntims de compensació per envàs.

 

 (Segueix)

Dimarts hi ha plenari.

psm-pollenca | 21 Febrer, 2016 10:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest DIMARTS 23 hi ha el ple ordinari de febrer. Podeu assistir i també el podreu escoltar mitjançant Radio Pollença al 107.9 FM. 

 

 

ORDRE DEL DIA de la sessió:

 

I.- PART RESOLUTIVA


1.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 1/2016 de reconeixement extrajudicial de crèdits

 

2.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de l’article 12.- Seu electrònica de l’ordenança municipal per a l’accés dels ciutadans als serveis públics mitjançant la utilització de mitjans electrònics (Expedient núm. 5749/Noves Tecnologies)

 

3.- Aprovació, si procedeix, del conveni entre l’Ajuntament de Pollença i la Parròquia Mare de Déu del Carme del Port de Pollença per a la cessió de l’ús del saló parroquial del Port de Pollença (Expedient núm. 221/16/CONV)

 

4.- Aprovació, si procedeix, de la proposta per convertir el Certamen Internacional d’Arts Plàstiques en Biennal

 

5.- Aprovació, si procedeix, del conveni de col•laboració entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i l’Ajuntament de Pollença per a l’execució de les actuacions denominades “Projecte de sanejament i consolidació de mur de contenció en Cala Carbó entre els hts. m-t 1.401 i 1.406 – (T.M.Pollença)”

 

6.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient per a la contractació administrativa especial per a l’explotació del bar del poliesportiu del Port de Pollença i de la convocatòria de la licitació mitjançant procediment obert, tramitació ordinària, amb diversos criteris d’adjudicació (Expedient núm. 30/2015/Contractació)

 

7.- Elecció del càrrec de Jutge/ssa de Pau titular

 

8.- Moció presentada pel grup polític municipal El PI-Proposta per les Illes a favor d’una llei per a la igualtat en les relacions familiars (custòdia compartida) davant el cessament de la convivència dels pares

 

9.- Propostes / Mocions d’urgència

 

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batli

Joventut es reuneix amb els seus homòlegs de Catalunya per posar en marxa el Carnet Jove virtual.

psm-pollenca | 16 Febrer, 2016 09:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, i els coordinadors dels programes d’Art Jove, Participació i Carnet Jove s’han reunit a Barcelona amb els seus homòlegs de la Generalitat de Catalunya per cercar vies de col·laboració.

 La primera trobada ha estat amb el Director General de Joventut en funcions, de la Generalitat Toni Reig, i els tècnics de les diferents àrees. En línies generals, van explicar quines funcions es duen a terme i van intercanviar impressions de les feines que es fan a cada comunitat autònoma.

Després, les trobades es van diversificar per departaments (Art Jove, Participació i Carnet Jove). D’aquestes trobades, el director de IBJove, Joan Ferrà, destaca la informació recollida per part de l’àrea de Carnet Jove de la Generalitat, on tenen implantat el sistema virtual a través del desenvolupament tecnològic, que permet dur el Carnet Jove al mòbil, un objectiu que també es vol aconseguir a les Illes.

 

 (Segueix)

Ara toca Podemos?

psm-pollenca | 09 Febrer, 2016 09:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article d'opinió de Pere Sampol.

 A mitjan anys setanta, coincidint amb l’agonia i la mort del dictador, l’oposició democràtica que havia lluitat contra el franquisme, és a dir, les esquerres, s’anaren estructurant en torn al Partit Comunista d’Espanya (PCE) i a una munió de partits socialistes adaptats cadascun al seu territori: el PSC a Catalunya, el PSGA a Galícia, Euzkadiko Ezkerra al País Basc, el PSA a Andalusia, el PSV al País Valencià, el PSI a Balears, a més d’altres partits semblants a altres territoris. De cara a les primeres eleccions generals, aquests partits s’organitzaren a l’entorn de la Federació de Partits Socialistes que es presentà a les eleccions en coalició amb el Partit Socialista Popular (PSP), liderat per Enrique Tierno Galván, una persona de gran prestigi intel•lectual i que, dos anys després, es convertiria en batlle de Madrid. Era una candidatura potent, amb una forta implantació territorial i un líder carismàtic. Vet aquí, però, que la socialdemocràcia europea optà per donar suport polític, econòmic i mediàtic al PSOE i al seu jove líder, Felipe González. I aquell partit, gairebé sense bases, es convertí en la segona força política, després de l’UCD d’Adolfo Suárez, mentre que el PSP i els seus socis federats no arribà al sis per cent dels vots.
A partir d’aquí, el PSOE llançà una OPA, més o menys hostil, als partits socialistes d’àmbit territorial. Amb un discurs federalista i d’esquerres, antimilitarista, el PSOE absorbí el PSP i la majoria de partits socialistes: uns amb la promesa de tenir grup parlamentari propi (el PSC) i uns altres perquè patiren escissions traumàtiques que els deixaren molt debilitats. A Galícia quedà una part del PSGA, que seria l’embrió del BNGA —que ha arribat a tenir més del 20% dels vots—; a Aragó quedà la Xunta Aragonesista; al País Valencià es fundà la Unitat del Poble Valencià, i a Balears, després d’una greu escissió, el PSI donà pas al PSM de Mallorca i de Menorca, que adoptaren una estructura federal.

 

 (Segueix)

Complim objectius. Ara cal fer molt més

psm-pollenca | 02 Febrer, 2016 09:06 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El balanç d’aquests primers sis mesos és positiu, primer perquè hem mirat de dignificar la política, amb mesures que s’han dit de «rescat» de la ciutadania. Mesures que també rescaten el sentit de la política: servir a la gent. Exemples d’això són el retorn de l’assistència sanitària a tothom amb la targeta sanitària gratuïta, la renda social, els programes de beques, o l’increment de pressupost educatiu

Només pel fet que posem damunt la taula polítiques públiques i recursos perquè qui no té ni el més bàsic tingui les necessitats mínimes cobertes, per a MÉS ja val la pena fer part d’aquest govern i aquests acords.

Ho hem fet amb pocs recursos (cal recordar que si no fos per la pujada d’impostos i l’impost turístic, el pressupost de despesa de 2016 seria menor que el de 2015!) i en lloc de queixar-nos i de fer retallades com feia Bauzá, hem actuat: hem reclamat a l’Estat a qui ens pertocava i hem fet una política fiscal perquè pagui més qui més té.

Els doblers són els que fan possibles les polítiques, així pel que fa al finançament, treballarem per constituir amb la societat civil un front ample de reivindicació d’una fiscalitat justa entre les Illes Balears i Espanya, perquè governi qui governi a Madrid, ens sentin.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb