"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Endavant al parc natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos !

psm-pollenca | 30 Març, 2016 10:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Endavant al parc natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos !

El Govern ha posat avui a exposició pública l'avantprojecte de llei de declaració d'aquest parc natural. La nostra enhorabona.
Confiem que el parc es pugui aprovar aviat i que es pugui dotar ràpidament de la planificació bàsica (PORN i PRUG) i dels mitjans necessaris per garantir la gestió conservacionista d'aquest espai natural extraordinari.

 

 http://participaciociutadana.caib.es/sacmicrofront/contenido.do?idsite=1285&cont=85819

 

Reus: “Molt contents per l’aprovació de l’Impost de Turisme Sostenible”

psm-pollenca | 29 Març, 2016 09:46 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El dia d’abans de l’aprovació de l’Impost de Turisme Sostenible al Parlament, segons ha explicat el diputat Antoni Reus, “només hi ha un debat per matisos i és que anteriorment s’han acordat més de la meitat de les esmenes”. En total s’han consensuat 46 de les esmenes presentades.

La situació és molt diferent de la de fa 15 anys. “Actualment ningú discuteix la necessitat. Nosaltres continuam defensat i així ho farem demà amb el vot particular, la finalitat social en relació a destinar paren infraestructures sociosanitàries”. En aquest sentit, Reus recorda les necessitats de donar resposta al que estableix la llei de dependència i l’aposta de la formació ecosobiranista de destinar recursos d’aquest impost a complir aquesta normativa.

 

 (Segueix)

Ple extraordinari.

psm-pollenca | 23 Març, 2016 13:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui hi ha plenari extraordinari  a la 13:30h i ple ordinari el dijous 31 a les 20h.

Ple extraordinari:
 
 Aprovació, si procedeix, de la modificació de crèdit 4/2016 sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals.
 

A Plenari ordinari hi aniran el següents temes,dels que us informarem amb més detall
 
- Pressuposts 2016.
- Pla Residus.
- Comissió Estudi Emser.
- Mocions.
- Precs i preguntes.
 
 

LA REPARTIDORA.

psm-pollenca | 22 Març, 2016 10:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol.

 Els anys 80, en els principis de la nostra autonomia, en cercles polítics s’anomenava el Consell Insular de Mallorca com “la repartidora”. Aquest mal nom li venia per l’arbitrarietat dels seus dirigents a l’hora de repartir subvencions. Pràcticament, no es feien convocatòries públiques, els únics criteris eren el populisme, l’amiguisme i l’electoralisme. Si un ajuntament o una associació “tenien bo” eren mereixedors de les gràcies dels mandataris del Consell. És el que, en altres paraules, es coneix com a “política de campanar”, la qual només pretén quedar bé amb l’electorat, especialment amb el més fidel, per davant les necessitats més objectives de la població.
Els darrers mesos, a partir de l’anunci del Govern de tramitar l’Impost del turisme sostenible, similar a l’ecotaxa del primer Pacte de progrés, s’ha desfermat una encesa polèmica sobre la destinació dels desitjats recursos que s’espera que generi la futura figura impositiva. Setanta o vuitanta milions d’euros anuals donen per molt i, des del primer moment, s’han produït els estires i amolles per veure qui se’n du la tallada més grossa. Primer fou el GOB que, de forma un tant irada, desqualificà les intencions del Govern en considerar que el nou impost s’havia de destinar exclusivament a la restauració del medi ambient. L’eslògan “ni eco ni taxa”, simplificà les crítiques en voler dir que l’impost no serviria l’ecologia ni era finalista per restaurar el medi ambient.

 

 (Segueix)

EL PITJOR DE LA CORRUPCIÓ

psm-pollenca | 15 Març, 2016 09:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Interessant article de Pere Sampol.

 Les desenes de “casos aïllats” de corrupció que han sacsejat el Partit Popular fan que es comenci a parlar de corrupció sistèmica. No debades, ja hi ha veus que propugnen la il•legalització d’aquest partit al qual acusen d’organització criminal, basant-se en la Llei de partits, que va servir per il•legalitzar Herri Batasuna i les seves successives marques, fet que impedí que es poguessin presentar a les eleccions. Aquesta proposta comença a prendre consistència quan els “casos aïllats” s’entrellacen entre ells i apunten a la Direcció estatal, sospitosa de finançament il•legal i de blanqueig de diners. Dia rere dia, les investigacions judicials deixen al descobert una trama delictiva que se serveix del poder per estafar centenars de milions d’euros de les arques públiques o aconsegueix comissions milionàries gràcies a adjudicacions fraudulentes de contractes públics.

 

 (Segueix)

Canviar o maquillar?

psm-pollenca | 12 Març, 2016 08:14 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Amb els resultats de les passades eleccions generals, de les quatre candidatures més votades, PP, PSOE, Podemos i Ciudadanos, només n’hi ha una que és totalment prescindible per formar una majoria que permeti la investidura d’un nou president, i aquesta és Ciudadanos. Així és, Ciudadanos no li basta al PP per obtenir més vots a favor que en contra. Tampoc li basta al PSOE, amb la particularitat que la presència de Ciudadanos fa inviable el vot a favor de les forces d’esquerres i sobiranistes i impedeix que Sánchez pugui obtenir més vots a favor que en contra. De fet, només hi ha dues majories possibles, la gran coalició de PP i PSOE o la coalició de PSOE amb Podemos. A aquesta darrera, només li faltarien cinc vots favorables i unes quantes abstencions per superar el previsible vot en contra de PP i de Ciudadanos. Aleshores, perquè Sánchez i el PSOE s’han abraçat a Ciudadanos, si saben que aquesta aliança impedeix formar una majoria progressista? Ni tan sols han intentat l’opció progressista. Només hi ha una explicació: Sánchez i el PSOE, malgrat que reclamin un vot favorable al canvi, hi són per evitar el canvi.
 
 
 (Segueix)

Cap a una societat més justa.

psm-pollenca | 08 Març, 2016 09:26 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Entra en el Parlament la llei per a garantir els drets LGTBI i amb l’abstenció del PP i Ciutadans.

 El diputat de MÉS, Nel Martí qui ha coordinat aquesta llei que té com a objectiu garantir els drets LGTBI i eradicar la LGTBIfòbia, va reconèixer la lluita de les organitzacions que defensen els Drets LGTBI com Ben Amics i la violència de molts joves, patida pel fet de no ser heterosexual. “No sóc el protagonista de res. Són Ben Amincs i Kevin qui va patir una agressió física per la seva orientació sexual o n’Alan, joves que hi han patit tant i tant de fets d’identitats falses que s’amaguen a les xarxes socials i que el que fan és practicar un bulling autènticament assassí. Cadascú tindrà la seva consciència”.

Martí també va fer un discurs contundent en contra de qui discrimina “És una llei en contra dels miserables i de les misèries morals d’humanisme perquè s’ha de ser molt miserable per marginar, discriminar, violentar moralment o físicament a una persona per motius de raça de gènere o d’identitat o orientació sexual, en definitiva pel fet de ser diferent”. Per donar resposta a aquestes agressions el diputat de MÉS per Menorca va fer una crida a la responsabilitat de les administracions “Els poder públics no poden ser tolerants amb els intolerants”

 

 (Segueix)

Consell i Cort impulsen la rehabilitació dels molins de Sant Jordi.

psm-pollenca | 01 Març, 2016 09:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Representants del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Palma han tingut una primera trobada amb l’objectiu d’impulsar la posada en marxa d’un pla integral i de xoc per a la restauració i conservació dels molins de vent del Pla de Sant Jordi.

 

 Un dels objectius és que aquest pla integral i de xoc compti amb el suport i el finançament de la Unió Europea a través del Consorci Eurolocal – Mallorca, entitat depenent de la institució insular de la qual l’Ajuntament de Palma n’és membre.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb