"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

LA REPARTIDORA.

psm-pollenca | 22 Març, 2016 10:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol.

 Els anys 80, en els principis de la nostra autonomia, en cercles polítics s’anomenava el Consell Insular de Mallorca com “la repartidora”. Aquest mal nom li venia per l’arbitrarietat dels seus dirigents a l’hora de repartir subvencions. Pràcticament, no es feien convocatòries públiques, els únics criteris eren el populisme, l’amiguisme i l’electoralisme. Si un ajuntament o una associació “tenien bo” eren mereixedors de les gràcies dels mandataris del Consell. És el que, en altres paraules, es coneix com a “política de campanar”, la qual només pretén quedar bé amb l’electorat, especialment amb el més fidel, per davant les necessitats més objectives de la població.
Els darrers mesos, a partir de l’anunci del Govern de tramitar l’Impost del turisme sostenible, similar a l’ecotaxa del primer Pacte de progrés, s’ha desfermat una encesa polèmica sobre la destinació dels desitjats recursos que s’espera que generi la futura figura impositiva. Setanta o vuitanta milions d’euros anuals donen per molt i, des del primer moment, s’han produït els estires i amolles per veure qui se’n du la tallada més grossa. Primer fou el GOB que, de forma un tant irada, desqualificà les intencions del Govern en considerar que el nou impost s’havia de destinar exclusivament a la restauració del medi ambient. L’eslògan “ni eco ni taxa”, simplificà les crítiques en voler dir que l’impost no serviria l’ecologia ni era finalista per restaurar el medi ambient.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb