"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Convocatòria plenari municipal

psm-pollenca | 27 Abril, 2016 08:31 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 Demà a les 20 hores hi ha el  plenari del mes d'Abril.

Ordre del dia de la sessió:

1. Part Resolutiva

 1. Aprovació, si procedeix, del reconeixement extrajudicial de crèdit número 2/2016.

2. Aixecament de l'objecció formulada per la intervenció de la Corporació de procedir a donar compliment a la sentència de la Sala Contenciòs Administratiu envers el procediment ordinari 148/2012 pel qual s'estima el recurs contenciós administratiu interposat per l'entitat CAIXABAN S.A contra la denegació parcial o incompliment parcial de la reclamació de la quantitat de 291.809,89 euros formulada davant l'Ajuntament en data 19 de gener de 2012 per la manca de pagament de diverses certificacions d'obres emeses per l'entitat "Crespí Construcciones d'Obres Públiques S.L.U " que varen ses endosades  a Caixabanc SA i aprovació, si procedeix, de l'autorització, disposició i reconeixement de l'obligació a càrrec del Pressupost de la Corporació per l'exercici 2018.

3. Acceptació, si procedeix, de l'adquisició dels bèns/documents que conformen el Fons Antoni Seguí "Bocchorità" a títol gratuït (Exp. núm. 6098).

4. Proposició de suport institucional a la declaració d'una Reserva Marina Cala Sant Vicenç.

5. Ratificació Resolució de Batlia número 369 de dia 22 d'abril de 2016 (Exp número 30/2015/contratació)

6. Moció presentada pel grup municipal Tots per Pollença per restablir la igualtat en tots els àmbits públics i denunciar la discriminació que ha patit la regidora Sra. Maria Buades Cifre.

 

 (Segueix)

La conselleria de Serveis Socials reactiva la llei de dependència.

psm-pollenca | 26 Abril, 2016 09:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Serveis Socials contracta 19 treballadors i treballadores per accelerar l’accés al sistema de dependència, paralitzat durant la passada legislatura. Així es donarà sortida a expedients paralitzats i es millorarà la qualitat del servei.

 La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha efectuat la contractació de nou personal destinat al reconeixement de la situació de dependència i a l’assignació de servei. En total s’han contractat 5 tècnics valoradors, que són els encarregats d’avaluar el grau de dependència una vegada que s’ha registrat una sol·licitud i 14 treballadors socials, els qui, una vegada reconeguda la situació de dependència, elaboren el PIA (programa individual d’atenció). Aquests 19 treballadors/ores se sumen als 60 treballadors i treballadores de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears destinats a cobrir tot el procés de tramitació dels expedients, des del moment en què es fa la sol·licitud fins a l’assignació del servei (una plaça a una residència, centre de dia o una prestació econòmica).

 

 (Segueix)

Noguera: “És una proposta de radicalitat democràtica"

psm-pollenca | 25 Abril, 2016 09:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La modificació de la llei 20/2006 de Règim Local promou la transparència i la participació de la ciutadania.

 La portaveu de MÉS, Bel Busquets, el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Noguera, i el president de la Federació d’Associacions de Veïnats de Palma, Joan Forteza, han comparegut avui en roda de premsa per explicar en què consisteix la modificació de la llei 20/2006, del 15 de desembre, de Règim Local. “Es tracta d’una proposta d’autèntica radicalitat democràtica”, ha manifestat Noguera perquè “amb aquest canvi afavorim la participació de la ciutadania als plenaris”. El portaveu ha exemplificat el cas de Palma: “Abans es necessitaven 40.000 firmes per presentar una iniciativa popular, ara 4.000 seran suficients”.
Busquets ha començat explicant que es tracta d’una “proposta valenta dels grups parlamentaris de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca que corrobora amb el que creiem: amb la democràcia participativa”.
Tal modificació contempla dues vessants: la transparència i la participació. Avui més que mai vivim un moment de desafecció i descrèdit de la política, de la tasca institucional i del paper exclusivista que hi jugam els partits. Però amb la modificació de la llei de Règim Local això ja no serà així. Busquets ha destacat que “MÉS ja portem uns anys d’oposició reivindicant aquest canvi per tal que els sectors socials que fins ara quedaven al marge de la democràcia representativa puguin participar activament de la política institucional”.
El dret a la informació és un dret fonamental i les administracions democràtiques tenen el deure d’afavorir l’accés dels ciutadans a les seves decisions i als debats municipals. Els mitjans tècnics ens doten de mecanismes pràctics i eficaços per transmetre els debats dels plens municipals en directe o disposar-ne de gravacions. “Es tracta d’una oportunitat d’acostar les institucions als ciutadans que s’ha d’aprofitar i, per aquest motiu, consideram oportú recollir-ho expressament en una llei”, ha manifestat Busquets.

 

 (Segueix)

El català torna al seu lloc a l’administració.

psm-pollenca | 19 Abril, 2016 10:06 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Busquets: “S’esborra l’infern de la política lingüística de Bauzá basada en l’autoodi i en la persecució de la nostra llengua”.

 

 El Parlament ha fet una passa més en favor de la llengua catalana que tanca el cercle d’agressions catalanofobes del govern Bauzà en relació a les normatives que va imposar el Partit Popular.

A la sala de les Caríatides s’ha aprovat la modificació de la llei de Funció públic que recupera el text de 2007, el qual estableix el català com a requisit per accedir i promocionar en l’administració pública.

Aquesta aprovació que permet recuperar el marc legal de la llengua catalana es produeix després de la derogació de l’esperpèntic TIL, que va ser un dels motius per provocar una de les majors mobilitzacions ciutadanes de les Illes Balears, amb més de 100.000 persones al carrer defensant la llengua i l’educació.

 (Segueix)

Es Trenc serà Parc Natural.

psm-pollenca | 12 Abril, 2016 09:01 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Vidal: “Dia històric per a un dels espais més emblemàtics de les Illes”.

 

 El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha anunciat l’inici de la tramitació de l’Avantprojecte de llei de declaració del Parc Natural d’es Trenc-Salobrar de Campos, que ha començat l’exposició pública i la fase d’al·legacions, la qual s’estendrà durant un període de 15 dies.
 
Vidal s’ha referit a la jornada d’avui com un “dia històric”, perquè es fa justícia amb “un dels espais més emblemàtics de les Illes Balears”, fet pel qual ha assegurat sentir-se “orgullós” i ha subratllat que ara cal educar i conscienciar impulsant les activitats econòmiques respectuoses amb l’entorn.

 

 (Segueix)

Assemblea Més per Mallorca.

psm-pollenca | 10 Abril, 2016 10:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dissabte, 16 d’abril, a partir de les 09:00 del matí, a la Fàbrica Ramis d’Inca (Gran Via de Colom, 28), es durà a terme l’Assemblea General de MÉS per Mallorca en la qual s’aprovarà la Ponència d’estratègia política i s’escolliran els nous òrgans de direcció de MÉS per Mallorca.

L’Assemblea del passat 20 de febrer va aprovar la Ponència d’Organització, document que definí el Reglament de l’assemblea del proper 16 d’abril i que significà alguns canvis a les Normes de funcionament de MÉS per Mallorca, referits bàsicament a les funcions i estructura dels ògans de direcció i representació.

Es pot esmenar mitjançant el model de presentació d’esmenes, fins al proper 12 d’abril a les 14:00h. Podeu fer arribar les vostres esmenes al correu electrònic assemblea@mespermallorca.cat o a les seus de MÉS per Mallorca. La reunió de conciliació d’esmenes es durà a terme el dimecres, 13 d’abril, a les 17:00 h. a la seu de MÉS del carrer Isidoro Antillon, 9 (Palma).

Finalment, recordar-vos que el mateix 13 d’abril, a les 14:00 h., finalitza el termini d’inscripció de candidatures.

 (Segueix)

Més de 40.000 persones es veuran beneficiades...

psm-pollenca | 05 Abril, 2016 09:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Més de 40.000 persones es veuran beneficiades per les actuacions del Fons Social Europeu a Balears fins l’any 2020.

 Suposaran 82 milions d’euros d’inversions per fomentar l’ocupació, la inclusió social i la igualtat d’oportunitats.

 

 L’Auditori del ParcBit ha acollit l’acte de llançament del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE), que mobilitzarà 82 milions d’euros d’inversió pública en les Illes Balears fins a 2020 per promoure l’ocupació, la inclusió social i la qualitat de l’educació.

Aquesta jornada ha estat copresidida per la presidenta i el vicepresident de les Illes Balears, Francina Armengol i Biel Barceló. A més, ha comptat amb la participació de Iago Negueruela, Conseller de Treball, Comerç i Indústria, Fina Santiago, Consellera de Serveis Socials i Cooperació i Martí March, Conseller d’Educació i Universitat. També han assistit a l’acte Juan Manuel Sánchez-Terán, sotsdirector general adjunt d’Economia Social, RSE i Programació del FSE del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i Adriana Sukova-Tosheva, directora del FSE per a Espanya de la Direcció general d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb