"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Govern reactiva el Consell Econòmic i Social

psm-pollenca | 31 Maig, 2016 09:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Biel Barceló: “Un país que vol progressar, crear riquesa i generar prosperitat compartida necessita organismes com el CES, que reflexionin i que planifiquin l’estratègia econòmica”

 El Consell de Govern ha aprovat avui reactivar el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES). Per fer-ho, ha deixat sense efectes la suspensió indefinida del CES que havia aprovat el Govern anterior l’any 2012. La suspensió deixava sense efecte totes les funcions de caràcter consultiu, de participació, d’estudi, de deliberació i de proposta en matèria econòmica i social que tenia aquest organisme.

Amb aquest acord es restitueix un òrgan creat per mandat de l’Estatut d’Autonomia, que va regular el seu funcionament a la llei 10/2000. Es tracta, a més, d’un dels compromisos assolits per l’actual equip de Govern, i recollits en els #AcordsPelCanvi.

El vicepresident Biel Barceló ha afirmat que “la suspensió del CES per part del Govern Bauzá va suposar un atac contra la participació ciutadana i un greu error que va perjudicar l’economia d’aquest país. Una societat que vol progressar, crear riquesa i generar prosperitat compartida necessita organismes com el CES, que reflexionin i que planifiquin l’estratègia econòmica del país”.

 (Segueix)

Evolució del PIB.

psm-pollenca | 24 Maig, 2016 09:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Per reflexionar, cal organitzar un sistema fiscal equitatiu.

 

 

Ajudes escolars: 400.000 euros més que el curs anterior.

psm-pollenca | 17 Maig, 2016 09:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La demanda de MÉS es concreta en ajudes de menjador més dotades, a temps i per a centres públics i concertats.

  A finals del passat mes d’octubre el grups parlamentaris MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca varen instar al govern a invertir més doblers i a gestionar millor els ajuts al menjador. Aquesta demanda presentada per Bel Busquests i Pep Castells ha estat concretada per la conselleria d’Educació i Universitat. El conseller Martí March, i el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, ha presentat les ajudes de menjador per al curs 2016/17. Les ajudes s’atorguen per raons socioeconòmiques (les majoritàries) i per transport (alumnes usuaris de transport escolar que han de dinar al centre).
 
La nova convocatòria es presenta amb un seguit de novetats destacables. D’una banda es recupera i millora la inversió econòmica, ja que s’ha previst destinar-hi 1.500.000 euros, 400.000 euros més que el curs anterior.
 
Es millora la gestió dels ajuts, ja que es fa la convocatòria abans de que comenci el curs escolar de manera que el mes de setembre del nou curs el llistat provisional dels ajuts i estarà penjat als centres, de manera que les famílies sabran si són o no beneficiàries d’aquests ajuts.

 

 (Segueix)

Plenari extraordinari.

psm-pollenca | 11 Maig, 2016 07:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui hi ha plenari extraordinari a les 13:30 . Podeu assistir-hi a la sala de plens o escoltar-ho per  Ràdio Pollença.

- L'aprovació definitiva del pressupost.  Han presentat al·legacions  el grup TOTS per Pollença, el Partit Popular, la Plataforma Pro Camins i l'inspector de policia. 

- L'aprovació de la proposta del solar de Ca'n Cunill per a la construcció del nou centre de salut.

 

 

Mapa evolució del PIB.

psm-pollenca | 10 Maig, 2016 09:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un mapa que ens ha de fer reflexionar, realment és urgent poder gestionar els nostres impostos des d'aquí.

Servitud a Cala Castell.

psm-pollenca | 08 Maig, 2016 12:20 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de la plataforma pro camins públics i oberts ens fan arriba un comunicat en què reclama es garenteixi una partida per restablir la servitud de pas a cala castell, aprofitam per recordar que per primera vegada en molts d'anys l'Ajuntament té previst estimar la reclamació en espera de conèixer el valor exacte de la possible expropiació.

 

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS DE POLLENÇA

 

NOVA RECLAMACIÓ AL PRESSUPOST PER A UNA DOTACIÓ ECONÒMICA PER A L’EFECTIVITAT DE LA SERVITUD D’ACCÉS A CALA CASTELL .

 

Per quart any consecutiu presemtam reclamació al Pressupost general de l’Ajuntament de Pollença sol·licitant que en les despeses s’hi contempli el crèdit suficient per a l’adquisició del camí d’accés a Cala Castell.

 

Aquesta reclamació, al igual que les anteriors, es fonamenten en les disposicions del PGOU aprovat el 1990, el qual preveia l’establiment d’una servitud de pas sobre el camí de Cala Castell. Aquesta servitud s’havia de fer efectiva mitjançant l’expropiació del camí ja existent assenyalat als plànols d’ordenació i contemplada als documents de la Memòria Justificativa, Programa d’Actuació i l’Estudi Econòmic Financer.

 

L’establiment d’aquesta servitud de pas fou restablerta al PGOU mitjançant la sentència del Tribunal Suprem de 18 d’octubre de 2001 al acordar en el seu punt cinquè del fallo “Devolver las actuaciones para que respetando el acuerdo tomado por el Ayuntamiento de Pollensa se le adicionen las determinaciones precisas para asegurar el uso público idóneo de los bienes afectados por la resolución impugnada.”

 

A l’Estudi Econòmic Financer, aprovat en l’acord de l’Ajuntament Ple de dia 23 de maig de 1990, hi havia quantificades les despeses per a l’establiment de les servituds, les quals afectaven a 29,9 Km. de longitud de camins amb una despesa global de 44,8 milions de pts., el que representava un cost de 1,5 milions per Km., és a dir, 9.000 €/Km. Si la longitud del Camí de Cala Castell és aproximadament de 7,5 Km., la seva adquisició representaria unes despeses d’uns 67.500 € de 1990.

 

En anys anteriors ens varen desestimar les reclamacions en base a que “no calia l’expropiació del camí, si no que en tot cas l’expropiació del dret de pas, i això encara a resultes del pronunciament de la Sala Civil del Tribunal Suprem en relació al recurs de cassació de “Menani S.A.”

 

Ara bé, consideram que la sentència de la Sala Civil del Tribunal Suprem de 27 de febrer de 2015 corrobora totalment el mantingut per la Plataforna procamins des de fa anys, ja que com es diu al punt 2 del fonament de dret TERCER: “no se trata de una servidumbre como la contempla el Código civil como derecho real en cosa ajena, sino que es una limitación a la propiedad, entendida ésta como función social delimitadora del contenido,

que no precisa título alguno, ni una previa expropiación, sino meramente una declaración de su existencia “para asegurar el uso público marítimo-terrestre”, como dice el artículo 28.2 de la citada ley de costas, existencia, como señala esta norma, como “previsión de suficientes accesos al mar.””

 

 (Segueix)

Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver al costat de les entitats dedicades als malalts de VIH.

psm-pollenca | 03 Maig, 2016 10:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El president del Consell de Mallorca i la presidenta de l’IMAS visitaren les instal·lacions que l’Associació Siloé té a Santa Eugènia per conèixer la seva tasca amb els malalts del virus de la sida i reafirmar el compromís de MÉS amb les entitats que porten a terme aquesta tasca.

 

 

Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver varen visitar dimarts passat el centre que l’Associació Siloé té a la localitat mallorquina de Santa Eugènia. Allà els va rebre la presidenta de l’associació Gemma Cardona i varen conèixer la tasca de les tècniques Marga Vidal, Marga Valero i Mar García.

El personal de Siloé recordà que les places concertades que disposen els malalts de la sida varen ser una decisió de Fina Santiago (MÉS) quan era consellera del Consell de Mallorca. Els representants del Consell han dinaren amb els usuaris i les tècniques de l’associació refermant el compromís de MÉS amb les entitats dedicades a atendre les persones amb risc d’exclusió.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb