"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Govern convoca 23 beques i contractes per a personal investigador per un valor total d’1,9 milions

psm-pollenca | 28 Juny, 2016 09:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L’increment pressupostari de quasi un 15% respecte a la convocatòria de 2015 permet dotar 2 beques predoctorals i 2 contractes postdoctorals més que l’any passat. Biel Barceló: “apostar per la formació dels joves investigadors i per incorporar científics als nostres equips de recerca és la millor manera d’invertir en un model de desenvolupament diversificat, basat en el coneixement i en la innovació”
 
 

El Govern traurà les properes setmanes convocatòries per un total de 23 beques i contractes per a investigadors, per un valor total de 1.891.418 euros. La dotació esmentada suposa un 14,87% d’increment respecte a les convocatòries de l’any 2015, i permet dotar dues beques predoctorals i dos contractes postdoctorals més que l’any passat. Ho ha anunciat el vicepresident Biel Barceló, acompanyat pel director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, i pel director general de Fons Europeus, Félix Pablo. Aquests ajuts, que tenen caràcter plurianual, estan cofinançats en un 50% pel Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.

El vicepresident Barceló ha explicat: “Cal tenir en compte que els recursos humans són el factor limitador més important per a la creació, l’absorció i la transformació del coneixement. A les Illes Balears continuen sent un dels components més febles del sistema de ciència i tecnologia. Per això, és necessari reforçar aquest aspecte, i continuar insistint en la formació de personal d’R+D+I i en la incorporació de personal d’R+D+I tant en el sector públic com en el privat”. I conclou: “Apostar per la formació dels joves investigadors i per atreure talent i incorporar científics als nostres equips de recerca és la millor manera d’invertir en un model de desenvolupament diversificat, basat en el coneixement i en la innovació”.

Les dues darreres reunions del Consell de Govern han aprovat destinar els fons esmentats per dotar aquestes convocatòries, dins de la línia d’actuació “Capital Humà” del Pla de Ciència, Tecnologia, Innovació i Emprenedoria de les Illes Balears 2013-2017, en els programes de “Formació de personal d’R+D+i” i en el de “Incorporació de personal d’R+D+i”. Els prop d’1,9 milions d’euros es distribuiran a les següents mesures:

1) Ajuts per a la Formació de Personal Investigador (beques FPI). Enguany s’atorgaran 14 beques, front a les 12 de l’any passat. Com a novetat, dos d’aquests ajuts es destinaran a la formació de doctors en empreses (FPI-E), mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es dugui a terme a una empresa. Així, els 14 ajuts es destinen d’acord amb les següents actuacions:

 

 (Segueix)

El Govern demanarà a la Unió Europea impedir les prospeccions petrolíferes.

psm-pollenca | 21 Juny, 2016 09:14 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, han signat un conveni de col·laboració entre el Centre Balears Europa (CBE) i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

A través d’aquest conveni l’oficina de Brussel·les del CBE oferirà suport tècnic a la Conselleria durant el segon semestre de 2016, quan el Govern de les Illes Balears assumirà la coordinació de les reunions de ministres de Medi Ambient del Consell de la Unió Europea, en representació de totes les comunitats autònomes de l’Estat.

Des de dia 1 de juny, i continuant el compromís del Centre Balears Europa per a la formació de les persones joves de les Illes Balears en matèries europees, s’han incorporat a aquest organisme dues noves becàries, Ruth Vázquez i Marta Ferriol. Una d’elles es dedicarà plenament al suport de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca des de l’oficina de Brussel·les.

 

 (Segueix)

Acte de campanya a Pollença.

psm-pollenca | 16 Juny, 2016 11:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Diumenge 19 a les 20 hores, acte de campanya amb en Toni Verger just davant el convent de Sant Domingo.

 

Antoni Verger: “Anam a Madrid a derogar la llei Montoro i a fer sentir la força del municipalisme al Congrés dels Diputats”

psm-pollenca | 14 Juny, 2016 09:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Antoni Verger, el candidat de MÉS per Mallorca a la coalició Units Podem MÉS, ha comparegut en roda de premsa amb els regidors/es de MÉS per Palma, Antoni Noguera, Neus Truyol, Mercè Borràs i Llorenç Carrió, per explicar la importància de les administracions locals i com aquestes poden defensar-se amb una veu pròpia que arribi a Madrid.

“Les administracions locals són, amb diferència, les més properes, obertes i sensibles a les demandes i preocupacions de la ciutadania. També són les que millor faciliten la participació de la gent a la presa de decisions”, ha afirmat Verger.

Els Ajuntaments es veuen injustament atacats per la Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (la Llei Montoro) del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Es tracta d’una normativa que va néixer sense cap consens, atenta contra l’autonomia de les administracions locals, no resol el problema de la manca de finançament local i desconeix la realitat local i diferenciada en tot el territori de l’estat. La llei Montoro significa la intervenció de les administracions locals per part del govern de l’Estat, modifica i vulnera l’actual model territorial i les competències de les administracions locals, i comporta un enorme retrocés en termes de drets i condicions laborals dels treballadors i treballadores públics i significa també un retrocés en matèria de serveis de ciutadania.

 

 (Segueix)

Baldoví: "És important que Toni m’acompanyi a Madrid, perquè sinó som països invisibles"

psm-pollenca | 12 Juny, 2016 09:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els candidats Joan Baldoví i Antoni Verger agermanats en la lluita per País Valencià i les Illes, junts també al 26J #UnidesPomdemMÉS i #alaValencia

 Prop de 300 persones han assistit avui a l’acte de campanya #26J i les Lluites de País que ha tengut lloc al Claustre de Sant Domingo d’Inca protagonitzat per Antoni Verger, candidat d’UnidesPodemMÉS i Joan Baldoví, candidat de la candidatura Alavalenciana.

La corrupció, el finançament, la llengua i els governs de canvi han estat els temes fonamentals de l’acte. Baldoví qui és diputat per Compromís i ha estat qui ha defensat al Congrés propostes de MÉS per Mallorca, avui ha volgut participar en aquest acte on destacat la necessitat de fer un front comú. "És important que Toni m’acompanyi a Madrid, perquè si nósom països invisibles", ha assegurat Baldoví.

En relació a la corrupció Baldoví ha destacat que són necessaris "més mitjans per millorar la justícia i també per a l’Agència Tributària". Per la seva banda Verger ha destacat que "el que cal són partits lliures de corrupció com MÉS per Mallorca i compromís i no com el PP on la corrupció és estructural".

 

 (Segueix)

El TTIP pot fer que les ensaïmades de Mallorca siguin ensaïmades de Califòrnia.

psm-pollenca | 07 Juny, 2016 09:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Fa 15 anys el 15M va posar l’atenció en una part de la crisi de la qual no es parlava: el funcionament de la democràcia. "L’any 2011, MÉS no existia, i al seu naixement va incorporar moltes de les lliçons que vàrem aprendre del 15M com la sobirania o l’assemblearisme", ha assenyalat el portaveu parlamentari, David Abril, qui també ha destacat que fins i tot els Acords pel Canvi varen incorporar part d’aquest missatge, com es fa evident per exemple amb la proposta de crear una conselleria de Transparència i Participació.
 
 
 (Segueix)

Ha abandonat el PSM el seu espai?

psm-pollenca | 04 Juny, 2016 20:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Interessant article de Pere Sampol.

 La decisió de MÉS de presentar-se a les properes eleccions generals en coalició amb Units Podem ha estat un tant polèmica, malgrat que fou adoptada per una important majoria de les bases que varen ser consultades tres vegades en una setmana. Fins i tot, aquesta decisió ha provocat el sorgiment d’una nova candidatura, Sobirania per a les Illes, la qual, segons els seus impulsors “vol ocupar l’espai abandonat per l’acord de MÉS amb Podem”. Evidentment, ningú no pot qüestionar la legitimitat ni les bones intencions dels candidats d’aquesta candidatura, ni la seva negativa a voler votar una coalició de MÉS amb forces polítiques estatals, ni la voluntat d’oferir a l’electorat una alternativa al votant tradicional del PSM, avui integrat en MÉS. El PSM ho ha fet moltes vegades, presentar-se a les eleccions generals demanant el vot al seu electorat, sabent que, gairebé, era testimonial per la dificultat d’obtenir un diputat en una circumscripció electoral tan petita com les Balears. Ara, que no ho vulgui fer aquesta vegada, constatat el fracàs en les passades eleccions del mes de desembre, quan tot feia pensar que aquesta vegada sí que s’obtindria l’ansiat diputat a Corts, no vol dir que abandoni el seu espai polític. De fet, l’any 2007 el PSM ja impulsà el Bloc per Mallorca, en el qual participaren Esquerra Unida i Esquerra Republicana, sense que això suposàs cap deriva ideològica. La mateixa Esquerra Republicana, a les passades municipals i autonòmiques, després del fiasco en la presentació en les primàries de MÉS, es presentà a les eleccions municipals amb candidatures d’Esquerra Unida, malgrat que ara doni suport a la candidatura de Sobirania per a les Illes. Aquell fet, tot i que poca gent el va entendre, ningú no l'interpretà com una deriva ideològica, sinó com una aliança tàctica per obtenir algun regidor.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb