"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Biel Barceló: «No es tracta de dur més turisme, sinó un millor turisme».

psm-pollenca | 30 Agost, 2016 09:54 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha presentat la campanya "Benvingut Turisme Sostenible", impulsada conjuntament entre el Govern, les patronals CAEB i PIMEB i els sindicats CCOO i UGT.

La campanya té la voluntat de posar en valor el fet turístic, tot incidint en la necessitat de la seva sostenibilitat per tal d’assegurar-ne el futur i una bona convivència amb la població local. L’hospitalitat dels illencs sempre ha estat un dels elements determinants per ésser una destinació turística d’èxit; ara cal tenir l’habilitat i la voluntat dels agents públics i privats per tal de fer compatible l’afluència turística amb la vida dels residents. El camí per a aconseguir-ho és la sostenibilitat.

La campanya se centra en tres elements: la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, com a base del model turístic que volem per les Illes Balears. A més, es donen diferents dades sobre allò que aporta el turisme a la nostra economia i la nostra societat. Aquestes dades tenen com a fonts Ibestat, Egatur i altres organismes d’estadística de les Illes.

El vicepresident Barceló ha agraït els sectors econòmics i socials la seva implicació amb la campanya. “El turisme és el motor econòmic número 1 a les nostres illes. És per això que hem de trobar-ne un equilibri, un equilibri social, ambiental i econòmic. Volem que els visitants se’n vagin satisfets, i també volem que els residents no se sentin agobiats”. Biel Barecló ha remarcat que el turisme és una activitat important que s’ha de posar en valor, tot tenint en compte que “no es tracta de dur més turisme, si no un millor turisme”.

 

 (Segueix)

Comunicat Plataforma Pro Camins.

psm-pollenca | 29 Agost, 2016 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest és el comunicat que va llegir la Plataforma Pro Camins a la caminada reivindicativa de dissabte.

 

Camí del Port de Pollença a Cala de Sant Vicenç.

Per a enllaçar el Port de Pollença amb Cala de Sant Vicençs el Catàleg de Camins del terme municipal de Pollença elaborat per Fodesma del Consell de Mallorca a l’any 2001 inclou un total de tres camins. Dos de rutes tradicionals i un que està inclòs al PGOU com un passeig per a vianants que enllaci el Port de Pollença amb Cala Carbó pel Coll de Síller. D’aquests tres camins, solament el núm. 82 amb el nom de Camí del Port de Pollença a Cala Carbó -que és el del PGOU- fou incorporat definitivament en el Catàleg per l’Ajuntament de Pollença l’any 2008. Els altres dos camins, el núm. 135 Camí de Síller al Coll de Síller i el núm. 148 Camí a Cala Sant Vicenç són els que no s’incorporaren definitivament al Catàleg i que ja han estat objecte de dos expedients d’investigació sense que a dia d’avui s’hagin conclòs ni pres cap decisió sobre la seva incorporació o no al Catàleg definitiu o possibles alternatives en cas que s’hagin de modificar el seu traçat per a conveniència general i resoldre definitivament aquesta situació de provisionalitat que ja s’està eternitzant. És per aquest motiu que s’ha convocat aquesta excursió reivindicativa.

Val a dir que el 21 de Abril de 2006 els pescadors pollencins Ignasi Borràs Llompart, Melcior Bosch Rotger, Melcior Bosch Vicens, Juan Alberti Enseñat; Guillem Payeras Serra i Antoni Bosch Cerdà, feien declaració jurada davant notari que feren arribar a l’Ajuntament, on declaraven recorre el camí del Port de Pollença a Cala Sant Vicenç pel Coll de Siller.

A l’obra Die Balearen de l’arxiduc Lluís Salvador que reflecteix la realitat cultural del segle XIX es troba alguna referència al camí, com exemple parlant de la connexió, trobem: “... més curt és el camí del coll de Siller, on des de Can Botana arribam al Port de Pollença en menys de mitja hora...”, estimació de temps un poc agosarada, tot sigui dit.

Actualment encarà es conserven algunes fites que marcaven el camí que comunicava Cala Sant Vicenç amb el Port de Pollença.

Cal recordar també que el passeig per a vianants entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç previst el l’aprovació definitiva del PGOU de 1990 tampoc s’ha executat.

El 29 de Juliol de 2015 el plenari va aprovar procedir a reiniciar els expedients d'investigació de 16 camins, publicat aquest acord al BOIB núm. 122 de 13 d'Agost de 2015. Amb aquest acord de plenari es pretén promoure l'expedient d'investigació d'alguns camins que no van ser inclosos al catàleg aprovat l'any 2008. Una demostració de la poca feina que s'ha fet els darrers set anys per defensar el patrimoni comú que són els camins públics. Reiniciats els expedients d’investigació d’ofici a fi de determinar aquells de titularitat municipal i, en conseqüència, incloure’ls en l’inventari de béns local, nosaltres presentarem al·legacions i documentació per tal de demanar que aquests camins quedin finalment inclosos al Catàleg municipal.

Per això volem reivindicar:

  • Que es garanteixi un pas clar i públic entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç a tots els senderistes.

  • Que es resolguin tots els expedients d'investigació pendents.

  • Volem aprofitar per recordar que el tram de Son Grua fins a Pollença de la Carretera Vella de Pollença a Lluc encara presenta trams no transitables.

  • Mantenir la nostra col·laboració en les institucions per tal de recuperar aquestes vies, tot i que consideram que les expectatives esperades no s’estan complint en aquest primer any de mandat tant a l’Ajuntament de Pollença com al Consell de Mallorca.


 

                                    PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 (Segueix)

MÉS per Mallorca acull positivament la iniciativa britànica de limitar la venda d’alcohol als aeroports i als avions.

psm-pollenca | 23 Agost, 2016 09:36 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els diputats de MÉS per Mallorca, Margalida Capellà i Antoni Reus, han comparegut en roda de premsa per presentar la Proposició no de Llei (PNL) que acull positivament la iniciativa britànica de limitar la venda d’alcohol tant als serveis aeroportuaris com dintre dels avions. En els darrers anys hi ha hagut una preocupació creixent al Regne Unit pels incidents produïts a avions i aeroports relacionats amb l’abús d’alcohol. Les Illes Balears no són alienes a aquesta situació i és per aquest motiu que “creiem que és un compromís de totes les institucions fomentar el consum responsable d’alcohol, per una qüestió de seguretat i per evitar la degradació de la imatge que han patit diverses zones turístiques”, ha destacat Reus. Per la seva banda, Capellà ha explicat que es tracta d’una proposició que va en contra del “turisme de borratxera” i dels “turistes borratxos sigui quina sigui la seva nacionalitat, procedència i destinació”
 
 
 (Segueix)

Convocatòria Plataforma Pro Camins.

psm-pollenca | 21 Agost, 2016 10:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Ens ha arribat aquesta convocatòria de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, a la que vòlem fer arribar el nostre recolzament:

 

L'Espanya subsidiada (Pere Sampol)

psm-pollenca | 16 Agost, 2016 08:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol.

 L'Espanya subsidiada.

El Ministeri d'Hisenda ha fet públiques les dades d'execució del pressupost de 2015. D'entre tot el guirigall de xifres, el que més ens interessa és la despesa realitzada en inversions per habitant a cada comunitat autònoma. La inversió mitjana fou de 163 euros per habitant. Totes les comunitats han rebut una inversió per sobre de la mitjana, excepte les Illes Balears, que han rebut 106 euros per habitant; Catalunya, que ha rebut 99 euros per habitant; el País Valencià, amb 94 euros per habitant, i Canàries, amb 68 euros per habitant. Aquesta darrera comunitat hem de recordar que té un tractament fiscal diferenciat que la fa disposar de més recursos propis. Aquest fet –que Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears estiguin a la cua en inversions estatals i les úniques situades per davall de la mitjana– només seria una anècdota si es tractàs d'un fet puntual. Però, per a desgràcia nostra, és una constant que es produeix any rere any. Tal discriminació es remunta a les derrotes sofertes pels nostres països els anys 1714 i 1715, després de les quals Felip V imposà als nostres territoris un tractament colonial com a territoris conquerits.

Des d'aleshores, el volum de recursos transferits a la que podem anomenar com l'Espanya subsidiada és incalculable. Però si estudiam les darreres dècades ja ens podem fer una idea de la magnitud dels recursos que se'ns han espoliat al conjunt dels Països Catalans. Concretament, un estudi de José Luis González Vallvé i Miguel Ángel Benedicto Solsona, titulat 'La mayor operación de solidaridad de la historia', compara els recursos percebuts per l'Espanya subsidiada, és a dir, sense els Països Catalans i forals, des de l'entrada a la Unió Europea, amb els recursos que varen obtenir, mitjançant el pla Marshall, els països europeus arruïnats per la II Guerra Mundial. El pla Marshall, que va inspirar Berlanga per realitzar la gran pel·lícula 'Bienvenido Mister Marshall', va suposar un ajut econòmic equivalent al 5% del PIB de França o Anglaterra per als països beneficiats. Doncs bé, les subvencions rebudes per Espanya des de 1986 mitjançant els Fons europeus són equivalents a tres plans Marshall (120.000 milions d'euros). És a dir, Espanya ha rebut de la UE tres vegades més recursos dels que reberen França, la Gran Bretanya o Alemanya després de la II Guerra Mundial.
 
 
 (Segueix)

IMAS i Govern signen un conveni per finançar residencies i centres de dia.

psm-pollenca | 09 Agost, 2016 08:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La consellera de Serveis Socials del Govern i la presidenta de l’IMAS han signat l’acord per garantir el funcionament de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

 

La Consellera de Serveis Socials del Govern, Fina Santiago, i la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) Margalida Puigserver, han signat avui migdia el conveni per garantir el manteniment i funcionament de les places residencials i de centres de dia que gestiona el Consell de Mallorca per l’any 2016.

Amb aquest conveni la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà un total de 13.994.400,90 euros a finançar 838 places que s’inclouen en la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, una dotació que augmenta un 17 per cent respecte a l’any 2015. D’aquestes 838 places destinades a persones en situació de dependència, 778 corresponen a residències i 60 a centres de dia.

 

 (Segueix)

El Consell de Mallorca instal·larà 36 nous punts d’abastiment d’aigua dels Bombers de Mallorca a 10 municipis de l’illa .

psm-pollenca | 02 Agost, 2016 08:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui s’han signat els primers deu convenis que suposen implementar de manera efectiva la primera fase del projecte que preveu arribar a la totalitat de Municipis de Mallorca i que ha suposat una inversió de 158.400 euros per part del Departament de Desenvolupament Local. Aquesta primera fase suposa la instal•lació de 36 nous hidrants, i l’adequació de 31 ja existents, als municipis de menys de 2.000 habitants.

 

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font han signat avui a la sala de plens els convenis de col·laboració de la primera fase del projecte amb el qual la institució insular instal·larà 36 nous punts d’abastiment d’aigua per als bombers a deu municipis de l’illa, i n’adequarà 31 de ja existents.

La primera fase del projecte es va iniciar en el mes d’octubre de 2015, el personal tècnic de la Direcció Insular d’Emergències i la Direcció Insular de Cooperació Local i Caça, amb col·laboració amb els Ajuntaments, amb l’anàlisi de característiques i tipologia tècnica dels hidrants que, preceptivament han de ser instal·lats, preveient, a més, dos formats: exteriors i soterrats atenent a les característiques de les vies, barreres arquitectòniques, accessibilitat de les persones . Posteriorment s’ha realitzat un treball de supervisió i verificació municipi a municipi, per determinar els llocs d’ubicació concreta atenent a les següents característiques: espais de pública concurrència, artèries principals de la xarxa d’aigua, pressió i cabdal d’aigua, zones industrials o de risc, adequació d’hidrants existents i accessibilitat als llocs per part dels vehicles i serveis de Bombers.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb