"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS per Mallorca rebutja les retallades al descompte de resident de cara al 2017.

psm-pollenca | 29 Novembre, 2016 08:01 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La formació reclama la cogestió dels ports i aeroports de les Illes Balears i recorda que des del Govern s’està fent feina per aconseguir una tarifa plana.

 

 El coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha lamentat avui la decisió del Ministeri de Foment de limitar la subvenció del descompte de resident en les tarifes de les companyies aèries amb les empreses, així com també per als viatges de grups.

Abril ha apuntat que “només amb la gestió de l’Aeroport de Son Sant Joan AENA guanyarà enguany prop de 200 milions”. En aquest sentit, el diputat ha manifestat que “des de MÉS per Mallorca no entenem que, tot i els grans beneficis que s’obtindran amb la gestió dels nostres aeroports, des de Madrid vulguin retallar el descompte de resident”.

El coportaveu de la formació ecosobiranista ha reptat Madrid a traspassar al Govern de les Illes Balears la gestió dels ports i aeroports de la nostra comunitat, així com també de les taxes aeroportuàries.

 

 (Segueix)

Abril: “Matas no recorda res, té la Síndrome de la Infanta”

psm-pollenca | 22 Novembre, 2016 07:54 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Sobre la compareixença de l’expresident Jaume Matas

El diputat Abril ha assenyalat que de la mateixa manera que Mabel Cabrer, qui va ser consellera d’Obres Públiques del govern Matas va comparèixer amb un clar objectiu de boicotejar la comissió d’investigació, L’expresident Jaume Matas “ha comparegut amb actitud de perdonar-nos la vida. Només li ha faltat demanar-nos que li donàssim les gràcies per haver estat president de la CAIB”.

Abril ha destacat que a pesar que Cabrer va assenyalar que el Director de Carreteres Carlos Jover era un «fitxatge» de Matas, i no seu, Matas ha dit que no el coneixia. “Qui va fitxar el director general que manejava el pressupost més gran d’obres, doncs? Era un orfe dins el Govern?”, ha insistit el diputat i portaveu de MÉS per Mallorca. Matas tampoc no recordava qui havia posat com a substitut Jaume Massot, el director de territori empresonat pel cas Andratx quan va ser l’actual diputada del PP i cap de l’Advocacia de la CAIB durant la passada legislatura, Antònia Perelló.

 

 (Segueix)

Un Llibre Negre per acabar amb la corrupció.

psm-pollenca | 15 Novembre, 2016 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha destacat la utilitat de la Comissió d’investigació de les Autopistes d’Eivissa, ja que dóna molts exemples del que no s’ha de fer i de males praxis. Abril ha fet referència a com Cabrer va reconèixer que no es llegia els plecs dels contractes de les autopistes. Un fet que va admetre amb total normalitat l’interventor de la comunitat autònoma. També que la consultora Ernst & Young hagi assegurat que mai havien fet feina amb tanta pressió i que quan ho varen comunicar, la resposta va ser: “No et pagam perquè facis aquests comentaris”

"Gràcies a la Comissió d’investigació de les Autopistes d’Eivissa tindrem un Llibre Negre amb exemples del que falla a l’administració", ha assegurat David Abril. Aquest llibre i l’oficina anticorrupció seran decisius "per acabar d’una vegada per totes amb aquesta xacra".

A la comissió d’investigació de les Autopistes d’Eivissa aquesta setmana es preveuen les compareixences de Carlos Jover, exdirector general de Carreteres, "qui segon Cabrer era un "fitxatge" de Matas i l’expresident va fer com que no el coneixia de res". També Pere Palou, qui va ser vicepresident segon del Parlament i president del Consell Insular d’Eivissa, Estella Matutes, exconsellera d’Obres Públiques del consell insular d’Eivissa qui també "era part interessada per les empreses Matutes". Així com qui va ser responsable de Patrimoni, Joan Marí hauran de respondre davant dels grups parlamentaris per la seva gestió. "Hi ha un litigi encara obert en relació al patrimoni perquè es varen destruir jaciment de fenicis per construir les autopistes", ha recordat el portaveu ecosobiranista qui espera treure que aportin claror a la foscor d’aquestes obres.

 

 (Segueix)

STELLA MATUTES ERA LA CONSELLERA D’OBRES PÚBLIQUES MENTRE EL PRINCIPAL PROJECTE VIARI D’EIVISSA BENEFICIAVA A LA SEVA FAMÍLIA.

psm-pollenca | 14 Novembre, 2016 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Matutes admet que el Director de Carreteres del Govern, Carlos Jover, era qui va decidir les escultures de les rotondes.

 Sobre les compareixences de Stella Matutes, exconsellera d’economia i obres públiques del Consell d’Eivissa i Formentera, i de Joan Marí, exconseller de patrimoni de la institució insular, el diputat David Abril ha destacat el següent que Stella Matutes s’hauria d’haver inhibit pel que fa a la tramitació de tot allò que tenia a veure amb els projectes de les autopistes d’Eivissa. “Ella era no sols la consellera de la matèria, sinó que formava part de la comissió de seguiment de les obres, juntament amb la Sra. Cabrer i el Sr. Jover”, ha assenyalat Abril qui ha recordat que l’empresa del seu pare l’exministre Abel Matutes, Fiesta Hotels & Resorts SL per a la qual ella també hi feia feina fins al moment de ser consellera estava afectada per 14 finques que varen ser expropiades per fer les carreteres.

 (Segueix)

Quaranta anys PSM.

psm-pollenca | 08 Novembre, 2016 07:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol.

 

 Aquest mes el PSM celebra el quarantè aniversari de la seva fundació, en un temps en què els partits polítics encara eren clandestins. El mateix any 1976 s'integrà en la Federació de Partits Socialistes, que compartien el socialisme autogestionari i el federalisme. L'any 1977 la Federació es presentà a les primeres eleccions generals en coalició amb el Partit Socialista Popular, liderat per qui després fou batle de Madrid, el professor Enrique Tierno Galván. De manera sorprenent només es varen obtenir sis escons en tot l'Estat, mentre un PSOE, finançat per la Internacional Socialista (i s'ha escrit que per la CIA), obtenia 117 escons. De tots aquells partits socialistes, de Catalunya, País Valencià, Galícia, Euskadi, Andalusia, Canàries..., només queden els dos PSM (Partit Socialista de Mallorca i Partit Socialista de Menorca). La resta, poc després de les primeres eleccions generals, s'anaren incorporant al PSOE o acabaren per desaparèixer.

 

 (Segueix)

MÉS CELEBRA ELS 25 ANYS DE CABRERA APOSTANT PER LA SEVA AMPLIACIÓ.

psm-pollenca | 01 Novembre, 2016 09:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El passat setembre, va tenir lloc l’acte de celebració del 25è aniversari de la declaració de Parc Nacional de l’arxipèlag i del centenari de la primera llei de parcs nacionals. Una declaració fruit de la reivindicació d’entitats ecologistes, de la societat civil i d’institucions públiques de les Illes Balears, que reaccionaren amb una forta consciència davant la conservació de l’arxipèlag.

L’any 1988 el Parlament de les Illes Balears aprovà per unanimitat la Proposició de llei presentada pel PSM-EN de declarar l’arxipèlag de Cabrera com a Parc Nacional, que Joan Mayol, en aquells temps diputat del PSM al Parlament, defensà el 1990 al Congrés de diputats. Aquest fet que va permetre que les corts Espanyoles aprovessin la declaració del Parc el 29 d’abril de 1991.

La jornada s’ha iniciat amb l’alliberació d’una tortuga marina rescatada el passat 30 de juliol pel GOB-Menorca a la platja de Son Bou, i hi han participat, entre d’altres, Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i Biel Barceló, Vicepresident i Conseller d’Innovació, Recerca i Turisme.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb