"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Jo també vull un sofa.

psm-pollenca | 31 Gener, 2017 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 Article de Pere Sampol i Mas:

La setmana passada fou notícia, tal vegada hauríem de dir escàndol, el decret del Govern d’Extremadura que regula subvencions per a adquisició de mobles de la llar: sofàs, cortines, armaris, còmodes... Per a tenir accés a la subvenció el preu del moble ha de ser superior a 300 euros, la subvenció serà del 25 per cent, amb un màxim de 200 euros per cada moble i fins a un màxim de 1.000 euros per peticionari.

 (Segueix)

Visquen les roges del Molinar!

psm-pollenca | 24 Gener, 2017 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L’emotiu i encoratjador homenatge a Aurora Picornell i a les roges del Molinar, al Teatre del Mar, va dur a la memòria el que varen fer, el que representen i com el seu llegat continua més vigent que mai.

L’acte organitzat pel col·lectiu Blanquerna i presentat per l’activista Marcel Pich, va alternar reflexions de quatre dones compromeses amb la lluita i les cançons del cantautor valencià Pau Alabajos. Les paraules de Maria Antònia Oliver de Memòria de Mallorca tornaren al present els noms i llinatges de les dones assassinades pel feixisme. "Perquè aquest acte no és només en record de les roges del Molinar. La regidora de MÉS per Palma i representant de l’ajuntament Neus Truyol ha recuperat el fil de la lluita d’Aurora Picornell i les roges del Molinar perquè "nosaltres som elles". Unes dones que "sembraren la Palma feminista i unes lluites q ueseguim ara amb fermesa i alegria". Truyol va assegurar que elles serien present en totes les lluites que fa l’esquerra ecologista, en defensa del territori i d’una societat més justa i també haurien reivindicat l’esbucament de la Feixina, que serà una realitat durant aquesta legislatura. "L’esbucarem!", afirmà.

 

 (Segueix)

DESESTIMADA LA INDEMNITZACIÓ A L'ULLAL

psm-pollenca | 19 Gener, 2017 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després d'anys d'estires i amolles amb la possible urbanització de Cala Carbó i el seu trasllat a l'Ullal, el Consell de Mallorca va posar-hi punt i final eliminant del Pla Territorial l'Àrea de Reconversió Territorial Cala Carbó-L'Ullal l'any 2011. D'aquesta manera es feia efectiva l'anterior desclassificació de Cala Carbó aprovada per Parlament a la Llei de Mesures Urgents 4/2008.

Els jutjats ja han fallat repetidament a favor de que ni l'Ajuntament ni el Govern Balear han de pagar cap tipus de indemnització per Cala Carbó, més que les obres d'urbanització executades - en tot cas el Govern-. Ara avala també la eliminació de l'Ullal com a futur possible urbanitzable, on una promotora havia comprat terrenys tot pensant en una futura urbanització que no s'executarà mai -a no se que canviïn les lleis-. Anys després arriben els avals judicials a polítiques territorials proteccionistes impulsades per governs de progrés.

Recordem que la passada legislatura l'Ullal va ser objecte d'una forta polèmica, ja que el PP des del govern de l'Ajuntament pretenia al·legar contra el Pla Hidrològic per desprotegir una part de l'Ullal. No tots el governs son iguals.

Un agraïment especial als companys Joana Lluïsa Mascaró i Toni Alorda que s'implicaren per resoldre definitivament aquesta espasa que penjava damunt Pollença des de feia anys.

Vegeu notícia al Diari Última Hora:

https://ultimahora.es/noticias/part-forana/2017/01/18/242900/desestimada-indemnizacion-millones-por-urbanizar-cala-carbo.html

 

Vegeu articles anteriors:
"Especullal": http://psm-pollenca.balearweb.net/post/114106
"El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal": http://psm-pollenca.balearweb.net/post/111497
"Les al·legacions de l’Ajuntament, una excusa per eliminar la protecció a l’Ullal": http://psm-pollenca.balearweb.net/post/108502
"L'ajuntament descarta al·legar contra la zona humida de l'Ullal: Ple de Febrer":http://psm-pollenca.balearweb.net/post/108516

 

 

 


Biel Barceló: «No pot ser que ens costi tants esforços eliminar els barracons de les escoles mentre unes altres comunitats subvencionen sofàs».

psm-pollenca | 18 Gener, 2017 08:38 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el marc de la trobada de feina del Govern per preparar l’any, el vicepresident afirma que el gran repte de les Illes Balears per a 2017 és aconseguir un sistema de finançament just per millorar els serveis públics del país.
 
 Els membres del Govern de les Illes Balears han mantingut aquest dimecres una reunió per repassar les principals accions que s’han dut a terme durant el primer any i mig de legislatura i planificar l’activitat de 2017.

L’encontre ha servit per determinar el nivell de compliment dels objectius fixats als Acords pel Canvi. S’ha constatat que el compliment és molt alt i impulsa l’Executiu a seguir en la línia fixada des d’un inici, amb polítiques que garanteixin el retorn de drets, l’enfortiment dels serveis públics i una millora del model econòmic que avanci cap a la diversificació i la sostenibilitat, i que serveixi per distribuir la riquesa d’una manera més justa.

El vicepresident, Biel Barceló, ha assenyalat que «la creació de la renda social, l’atenció a la dependència, la baixada de les llistes d’espera o la implantació de l’Impost del Turisme Sostenible són algunes de les principals fites que a aconseguit aquest Govern».

Barceló ha apuntat que el gran repte de 2017 serà aconseguir «un finançament just, que acabi amb el maltractament que han patit històricament les Illes Balears», perquè ha recordat que «els serveis públics que donam als ciutadans i ciutadanes d’aquest país depenen del finançament: l’educació, la sanitat, els serveis socials...». I, tot assumint la quota de solidaritat que ens correspon, ha remarcat: «el que no pot ser és que a nosaltres ens costi tants esforços eliminar els barracons de les escoles, reduir les llistes d’espera o aconseguir un finançament sanitari just, mentre unes altres comunitats autònomes es permeten el luxe de treure línies de subvencions a sofàs i cortines».

D’altra banda, amb els recursos disponibles actualment i amb els pressuposts de 2017 aprovats el Govern recuperarà l’esforç inversor que es va abandonar durant la passada legislatura. Així, ha programat tot un seguit d’infraestructures vinculades a serveis públics educatius, sanitaris o de serveis socials, entre d’altres.
 
 (Segueix)

L'Atalaia de Sant Antoni

psm-pollenca | 18 Gener, 2017 07:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després d'una jornada de Sant Antoni marcada pel fred, volem compartir amb voltros el que va se rel nostre fogueró, una representació de l'Atalaia d'Albercuitx encesa com en seus miloors temps. Amb aquesta atalaia representam la força i la resitència de la nostra terra, no ja davant les invasions pirates, sinó davant dels "nous perills", avui en dia més perillosos per estar camuflats i integrats en un sistema sovint pervers.

 

 

L'ATALAIA


De dalt d'aquesta gran torre

puc veure tot l'horitzó.

I en els perills que mos volten

no hi ha cap moro invasor.


Jo veig a qui hem de témer,

guaitant des de l'Atalaia.

Qui s'alia amb el dimoni,

qui ens vol mal, tant que m'esglaia.


I perquè fan tanta por,

on s'amaga el seu espant?

Que amagats entre la gent

no se'ls destria d'un sant.


Duen vestit i corbata

xerren bé, ningú ho diria,

que te robin sense força,

que te fotin cada dia.


D'aquests pel Món bé n'abunden

que ho disfressen de progrés

quan mos destrossen la Terra

i es queden amb els doblers.


Fan pobres a homes i dones,

també a infants fan patir

creant guerres, venent armes,

no sé com poden dormir.


Guardau-vos d'aquesta gent,

que s'entengui en català:

Que no mos faran pus por,

QUE NINGÚ ENS DOBLEGARÀ.

 

 

 

 

AIXÍ JO TAMBÉ SERIA EMPRESARI

psm-pollenca | 16 Gener, 2017 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol:

 

El rescat de les autopistes radials de Madrid per més de 4.000 milions d'euros torna a posar de manifest la subordinació del sistema polític espanyol als grans empresaris. Després de l'escàndol del rescat de Castor, l'empresa de prospeccions gasístiques de Florentino Pérez, ara toca les radials madrilenyes, aquelles inaugurades pel guru de l'economia, José Maria Aznar. Acciona, CAS, Sacar, FCC i Comsa-Emte, pel que fa a les constructores, i Bankia i BMN per les entitats financeres, obriran un altre forat a les arques públiques o, més ben dit, a les nostres butxaques.

Respecte a això, resulta xocant comprovar com els adalil del liberalisme: grans empresaris, polítics com Aznar i Rajoy, opinadors de la TDT i la resta del "todo Madrid", dia si i dia també ens donen lliçons a la resta dels mortals. Segons ells, la gestió privada funciona millor que la pública, ergo s'ha de privatitzar tot allò que pugui donar benefici empresarial: hospitals, escoles, autopistes, aeroports, energia,... El resultat és més que discutible. En tots els casos la gestió privada suposa una disminució salarial per als treballadors, amb una conseqüent disminució del consum, menor recaptació d'imposts i cotitzacions a la Seguretat Social. I, en la majoria de casos, la privatització suposa una disminució de la qualitat del servei.

 

 (Segueix)

TESTIMONIS REVIUEN ELS DESGAVELLS EN L’EXECUCIÓ DE LES AUTOPISTES D’EIVISSA.

psm-pollenca | 10 Gener, 2017 08:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els interessos de la família Matutes, l’afany del Govern Matas en executar les obres a tota costa i el mal causat a les persones expropiades, a l’illa d’Eivissa i a les arques públiques de la CAIB tornen aparèixer a la comissió.
 
 Avui han comparegut a la Comissió parlamentària d’investigació de les autopistes d’Eivissa Maria Salas, filla i neta d’una família expropiada, a més de Fanny Tur i Albert Prats, exportaveus de la Plataforma contra les autopistes (i el segon, a més, conseller de mobilitat al Consell d’Eivissa a la legislatura 2007-2011).

El diputat de MÉS, David Abril, ha destacat la valentia de Maria Salas, i el fet que la seva família hagi cobrat les expropiacions fa només unes setmanes, «a diferència del Sr. Matutes, que va cobrar des del principi i amb un sobrepreu de més de 3,5 milions d’euros, en un procés on està clar que els errors varen afavorir alguns i varen perjudicar a molts». Salas ha explicat com els cossos antiavalots es varen presentar a la casa de la seva padrina per desallotjar-la sense ni tan sols disposar d’ordre judicial ni que se’ls hagués notificat l’acte d’expropiació, «un excés en l’actuació dels cossos i forces de seguretat que es varen posar del costat de les peticions del Govern», en opinió d’Abril.

Els terrenys expropiats a la família de Salas varen servir per crear un accés a l’agroturisme regentat per l’exministre Matutes a la carretera de Sant Antoni, un element més que ve a explicar si més no la connivència activa de la família Matutes amb els projectes d’autovies. Els Matutes, tant el pare com la filla Stella, consellera insular, varen deixar «missatges» a la família de Maria Salas perquè acceptassin el projecte i «no es ficassin en problemes».

 

 (Segueix)

Endavant els pressupostos que permetran avançar cap a una societat més justa.

psm-pollenca | 03 Gener, 2017 08:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després de tres dies de Debat parlamentari, s’han aprovat els Pressupostos que faran possible continuar amb les polítiques del Govern del Canvi. Les intervencions dels diputats i diputades de MÉS per Mallorca, han deixat palès el canvi de tarannà de l’executiu balear, obert al diàleg amb tots els grups parlamentaris i amb l’objectiu d’interconnectar diferents àrees i així sumar sinergies. Un exemple d’això és la gestió que es feia de la conselleria de Presidència per part del PP durant la passada legislatura. "La conselleria de Presidència de José Ramon Bauzá era la punta de llança de la seva manera absolutista de governar", ha assenyalat el portaveu David Abril qui ha recordat que l’IB_Dona ha augmentat un 18% per aconseguir entre altres moltes coses el desenvolupament de la Llei d’Igualtat i que es dedicaran 400.000 euros més per avançar en igualtat i per lluitar contra les violències masclistes

El vicepresident del govern Biel Barceló al debat de pressupostos ha explicat que el Govern del Canvi està implicat en la transició cap a nou model econòmic, diversificat i sostenible, fet pel qual es destinen 161 milions d’euros per als sectors productius. En Innovació i Recerca es dedicaran 13,6 milions d’euros, un 14% més. Alhora Barceló ha destacat que "hem aconseguit un màxim històric d’inversió de fons europeus a les Illes Balears, de 121 milions d’euros a 200 milions. És a dir un 65% més. El vicepresident i conseller de Turisme ha retret al Partit Popular que varen "desmuntar la conselleria de Turisme I Innovació. Ara tenim un Govern que hi creu".

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb