"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Protegim el paisatge i la biodiversitat.

psm-pollenca | 28 Març, 2017 08:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En marxa la protecció d’11.775,03 hectàrees a través de la declaració o ampliació de zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA).

 

Divendres passat el Consell de Govern va acordar iniciar el procediment d’ampliació de zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA) i declarar-ne noves. La proposta inclou la declaració de vuit noves ZEPA (a Mallorca, la Costa Nord-Oest de l’illa, Maristany, el Pla de Vilafranca, el Pla des Blanquer i Son Real; a Eivissa, l’Illa d’en Calders i la Illeta de Cala Salada, i a Formentera, Punta Prima), la declaració com a ZEPA del Lloc Interès Comunitari (LIC) de Randa i l’ampliació de les ZEPA de sa Costera i de la Marina de Llucmajor.

La ZEPA és un instrument que preveu la normativa europea l’objectiu del qual és garantir la protecció de determinades espècies d’aus. Els criteris generals per a l’ampliació o la modificació de ZEPA responen a la necessitat de completar la cobertura d’aquesta figura de protecció per a les espècies més amenaçades i escasses de la comunitat autònoma; en concret, per al virot petit (Puffinus mauretanicus), endemisme i considerat una de les espècies més amenaçades d’Europa; l’àguila peixatera (Pandion haliaetus), el rapinyaire més escàs de l’Estat espanyol; el voltor negre (Aegypius monachus), la gavina roja (Larus audouinii) i el corb marí (Phalacrocorax aristotelis), espècies amenaçades qualificades com a vulnerables, i l’arpella cendrosa (Circus pygargus), escassíssima a Mallorca.

 

 (Segueix)

S’ha salvat Cala Carbó sense les indemnitzacions milmilionàries que vaticinava la dreta.

psm-pollenca | 23 Març, 2017 08:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La formació ecosobiranista reivindica la feina feta en protecció del territori durant els Pactes de Progrés.

 

 Els coportaveus de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i David Abril, afirmen satisfets que "s’ha salvat Cala Carbó sense haver de pagar els centenars de milions amb que amenaçava la dreta depredadors" i valoren positivament la sentència, ja que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha rebaixat en més de 26 milions d’euros les indemnitzacions que reclamaven els promotors de la urbanització. Una operació fruit de l’urbanisme salvatge, aturat pel conseller ecosobiranista Biel Vicens durant el segon Pacte de Progrés, tal com va fer amb el golf de Son Bosc.

 

 (Segueix)

Ensenyat: «A les Illes tenim 400 milions dels ajuntaments que no podem tocar per la Llei Montoro».

psm-pollenca | 21 Març, 2017 09:35 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS denuncia, a l’Assemblea de Batles, que la Llei Montoro ofega els ajuntaments privant-los de les competències i promou la privatització dels serveis bàsics.
 
 

Els batles de MÉS presents a l’Assemblea de Batles han mostrat la seva indignació per la Llei Montoro, ja que ofega econòmicament els ajuntaments, que són les institucions més properes a la ciutadania i més resolutives a l’hora de donar resposta a les necessitats de la gent. El president Ensenyat ha explicat que «els ajuntaments de l’illa tenen 400 milions d’euros als bancs que no poden tocar. Aquests doblers suposarien aire per a l’economia de Mallorca i això milloraria el benestar dels ciutadans».

Des de Més per Mallorca, hem defensat en reiterades ocasions que els ajuntaments són un instrument fonamental al servei de l’estat del benestar, i en aquest sentit el projecte de llei Montoro no fa més que avançar en la privatització dels serveis bàsics. «És una llei que està pensada en un moment molt puntual, però ara les circumstàncies han canviat i la llei s’hauria d’adaptar a les necessitats dels ajuntaments», ha explicat Ensenyat.

 

 (Segueix)

MÉS per Mallorca: “Aquesta decisió condemna la democràcia".

psm-pollenca | 14 Març, 2017 07:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca ha manifestat el seu desacord i el seu rebuig a la sentència que condemna l’expresident de la Generalitat i dues exconselleres per haver permès celebrar la consulta sobre la independència del 9 de novembre del 2014.

La coportaveu de la formació ecosobiranista, Bel Busquets assegura que “aquesta sentència en realitat està condemnant la democràcia, el dret a decidir d’una gran majoria de catalans. No s’estan inhabilitant Mas, Ortega o Rigau: estan inhabilitant la veu de 2,3 milions de persones”. Alhora Busquets ha reivindicat que “les administracions han de poder demanar el parer de la ciutadania sobre allò que els afecta”.

La coportaveu de MÉS per Mallorca, que també ho és del grup parlamentari, ha recordat que el Parlament de les Illes Balears va aprovar una proposta en què s’instava a l’Estat a cercar una solució política i no judicial a les demandes de Catalunya.

 

LA LLIBERTAT SENSE FIANÇA A URDANGARÍN ÉS LA CONFIRMACIÓ D’UN TRACTE DE PRIVILEGI PER PART DE LA JUSTÍCIA.

psm-pollenca | 08 Març, 2017 07:47 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Decisions judicials com les d’aquests dies s’està posant en qüestió la credibilitat de les institucions davant tota la ciutadania.

 Per al coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, la decisió de l’Audiència de deixar en llibertat sense fiança Urdangarín i Torres és «la confirmació que estan rebent un tracte de privilegi per part de la Justícia». «De fet, si fa uns dies criticàvem la sentència del cas Nóos perquè alliberava inexplicablement la infanta de responsabilitats, per ser membre de la família reial, ara es confirma que el seu cònjuge també es beneficia d’aquest tracte de favor», ha afirmat Abril.

 

 (Segueix)

MÉS per Mallorca reclama que les Illes puguin decidir sobre el 50% dels beneficis dels aeroports de les Illes.

psm-pollenca | 01 Març, 2017 07:34 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La formació convoca la societat civil i els partits polítics per crear una Plataforma i no descarta obrir un front judicial.

 Els coportaveus de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i David Abril han mostrat el seu rebuig davant l’anunci d’AENA d’ampliar les freqüències dels vols i passar d’un avió cada minut a un cada 44 segons. Un augment que, segons la formació ecosobiranista només es basa en la visió de negoci i no en la de servei públic. "Presentam una Proposició No de Llei (PNL) per reclamar el cogovern aeroportuari", ha assenyalat Bel Busquets. La portaveu posteriorment ha afegit: "Els aeroports de les Illes han d’estar al servei del seu país. Tenim un paisatge a protegir i una ciutadania a la qual li hem de donar una resposta adient". En aquest sentit també s’ha manifestat David Abril en relació a l’increment que vol dur a terme AENA "Això incrementa la pressió humana sobre el territori i augmenta les emissions de CO2 i també té conseqüències socials i econòmiques que són més negatives que positives".

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb