"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS per Mallorca celebra que s’ha tancat la porta a l’especulació a Son Bosc.

psm-pollenca | 30 Maig, 2017 08:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Vicenç Vidal: "Han estat 18 anys de lluita i d’acció contundent de MÉS i del GOB que han fet possible la seva protecció".

 Representats de MÉS per Mallorca i de MÉS per Muro han celebrat avui el punt final de 18 anys de lluita. "Son Bosc: Una història de lluita de conservació que ha estat un èxit. Va començar fa 18 anys amb una llicència mal donada que va anar als jutjats però aquest no varen aturar el procediment. Mentre es discutia si la llicència era bona o no, les màquines podien actuar", ha assenyalat l’actual conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal.

Cal no oblidar que l’objectiu de fer un camp de golf a aquell paratge, per part de la dreta era tan ferm que varen fins i tot moure les línies dels parcs naturals. El primer Pacte de Progrés va protegir Son Bosc i posteriorment Jaume Matas i Jaume Font, el seu conseller de Medi Ambient llavors, el varen treure per fer un camp de golf. "Malauradament a les Illes Balears les línies dels parcs naturals, s’eixamplen o es redueixen de manera arbitrària. Protegir és molt complicat, però per desprotegir amb una disposició addicional es pot fer molt ràpidament", s’ha lamentat Vidal.

 

 (Segueix)

Som pioners en la conservació de la posidònia del litoral balear.

psm-pollenca | 23 Maig, 2017 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Vicenç Vidal: "El nostre litoral, la conservació de les nostres platges, la qualitat de les nostres aigües i la protecció dels nostres sistemes dunars depenen de la posidònia, a més a més de ser un instrument clau en la lluita contra el canvi climàtic".

 

Les Illes Balears seran la primera comunitat autònoma en garantir la protecció i la conservació de la Posidònia Oceànica mitjançant un Decret. Es tracta d’un projecte pioner en tot l’Estat, obert a la participació que permetrà preservar el valor marítim i terrestre dels més de 650km2 de praderies de posidònia que hi ha al litoral Balear. "Aquest decret té un objectiu molt clar, garantir la conservació de la posidònia i garantir que els impactes i les pressions que es donen damunt ella no facin que aquest hàbitat corri risc", ha explicat el conseller Vicenç Vidal.

Les Balears són la comunitat autònoma amb més superfície de praderies de Posidònia Oceànica de l’Estat, fet que comporta una especial responsabilitat pel que fa a la seva conservació. En aquest sentit les praderies de posidònia són claus per a la conservació dels hàbitats, de la biodiversitat i són vitals per la nostra societat, "el nostre litoral, la conservació de les nostres platges, la qualitat de les nostres aigües i la protecció dels nostres sistemes dunars depenen de la posidònia, a més a més de ser un instrument clau en la lluita contra el canvi climàtic" ha afegit Vicenç Vidal.

 

 (Segueix)

Una oposició «Sí, però...»

psm-pollenca | 17 Maig, 2017 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El fet d'estar governant en minoria no fa la presa de decisions una tasca fàcil. Qualsevol acció, decisió, obra, pressupost, etc. que necessiti de l'aprovació de la majoria del Ple deixa aquesta aprovació en mans del membres de la oposició. No hi fa res si l'equip de govern, després de reflexionar, avaluar opcions, demanar informes tècnics, fer gestions amb altres administracions i rebre opinions i demandes dels sectors i particulars afectats presenta al Ple una decisió que creu que és la millor per resoldre tal o qual assumpte. Al final queda en mans de la oposició que unes vegades s'haurà interessat més en el tema o altres se n'haurà despreocupat fins cinc minuts abans d'emetre el seu sentit del vot. Per evitar aquestes situacions des de l'equip de govern intentam transmetre la importància dels assumptes que tractam a la oposició amb juntes de portaveus o a les comissions informatives, però així i tot sovint és molt complicat saber si una proposta s'aprovarà o no fins al moment mateix que es vota al Ple. Ja es cuiden de reservar-se l'opinió i deixar la decisió final fins al mateix Ple amb la creença que frustrar una iniciativa de l'equip de govern en el Ple, davant tothom, amb llum i taquígrafs, suposarà una posada en evidència pública del govern i una prova palpable de la seva «inoperància» (mantra d'aquesta legislatura) i «falta de capacitat d'arribar a consensos» (com si en algun moment hi hagués hagut la més mínima voluntat d'arribar-hi per part de la oposició). Aquesta postura fa que des de l'oposició s'hagin de cercar arguments més o manco alambicats i rocambolescos per justificar vots en contra malgrat que les mesures proposades siguin de total sentit comú. Això ha provocat que aquesta legislatura tinguem una oposició -especialment la de dretes, la «d'esquerres» mereix capítol a part- de «Sí, però...».


Així hem hagut d'escoltar arguments agafats amb pinces com els següents:

SÍ, l'Ajuntament té l obligació de pagar factures de feines fetes, PERÒ no les aprovam perquè no heu millorat la contractació (quan una cosa no té res a veure amb l'altre i cap culpa en tenen els proveïdors de que el procediment legal obligui a passar per Ple).

SÍ, volem una primera línia del Moll millor i peatonalitzada, PERÒ posam totes les pegues del món per aprovar el pressupost i el projecte en base a reticències amb al Consell (quan mai abans hi havia hagut tan bona col·laboració amb aquesta institució).

SÍ, volem que Pollença tingui un nou centre de salut, PERÒ trobam que el lloc no és l'adequat (és igual si no hi ha altra lloc on sigui possible fer un nou PAC, la qüestió és cercar una excusa)

SÍ, volem una millor parada d'autobusos al Moll, PERÒ prioritzam uns aparcaments al lloc allà on es vol fer aquesta estació (no escolten ni tan sols als informes tècnics quan se'ls diu que els aparcaments es recuperaran en altres llocs i que cal prioritzar el transport públic).

SÍ, al pressupost municipal hi ha partides pressupostàries per fer coses que trobam que estan bé, PERÒ hi votarem en contra, perquè no els heu consensuat amb noltros (després d'innombrables reunions sense rebre cap suggeriment ni aportació a la proposta de l'equip de govern).


...i així...


I en sentirem més, segur, de «Sí, peros...» amb la falsa creença que això fa mal a l'equip de govern quan en realitat a qui fa mal és al desenvolupament del poble. Entenem que les mesures proposades van en línies que potser no els interessen: transport i serveis públics, mobilitat més racional, model de poble manco motoritzat, millora de la qualitat de vida a mitjà i llarg termini... però el fet que ells posarien l'accent en altres iniciatives no significa que les que actualment es proposen siguin dolentes, tot el contrari.


Des d'aquí els animam a que si en els «Sí, però...» es senten còmodes, que continuïn fet-los, però que els facin en el minut 1 del partit i potser tindran un major interès pel poble i no el dia del Ple, en el minut 90, quan ja l'únic que podran guanyar serà un titular a l'endemà, i potser ni tan sols això.

 

 

 

 
"Sigui el que sigui, hi estic en contra"

La Comissió Tècnica de Fosses aprova el Pla d’Actuació per al 2017.

psm-pollenca | 16 Maig, 2017 08:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La Comissió Tècnica de Fosses aprova el Pla d’Actuació per al 2017.

 La Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Illes Balears, presidida per la consellera Fanny Tur, compta amb la representació de Memòria de Mallorca, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), els consells insulars i el Fòrum per a la Recuperació Històrica d’Eivissa i Formentera, i a més d’aprovar el document d’actuacions realitzades al llarg del 2016, va aprovar el Pla d’Actuacions que s’han d’impulsar durant el 2017. Aquest Pla inclou la segona fase d’exhumació de la Fossa de Porreres, que precisarà de reunions prèvies amb les famílies afectades per l’enderroc i posterior reconstrucció dels nínxols i capelles afectades per aquesta segona fas. De manera paral·lela a la segona fase de la fossa de Porreres, s’impulsarà els projectes d’exhumació de la fossa de Montuïri (Mallorca) i de la fossa de Sant Ferran (Formentera). En aquest sentit, s’ha prioritzat, a petició de les associacions de Memòria de Mallorca i les Pitiüses, aquells casos en què encara són vius familiars directes de primera generació.

 (Segueix)

183 milions més als PGE per posar fi al greuge històric.

psm-pollenca | 09 Maig, 2017 08:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Antoni Reus: "L’estat espanyol vol dificultar la remunicipalització de serveis".

 

 La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha presentat avui les esmenes als Pressuposts General de l’Estat (PGE) que traslladarà el company de Compromís, Joan Baldoví. La portaveu de la formació ecosobiranista ha explicat que la suma dels doblers d’aquestes esmenes ascendeix a 183.121.259 milions d’euros. "Per una vegada ens situaríem per damunt de la mitjana en inversió", ha assenyalat Busquets

En total MÉS per Mallorca presenta 7 esmenes que van adreçades a Medi Ambient, Turisme i Foment. En relació al Medi Ambient hi ha dues esmenes, una per complir amb el que estableix la llei en relació a l’obligació de l’Estat a subvencionar el transport de residus entre illes i a la península (10 milions d’euros) i l’altra que permetria recuperar el patrimoni del litoral en estat de degradació (5 milions d’euros). A Turisme es reclama el compliment de les inversions estatutàries a platja de Palma (20 milions d’euros). La resta d’esmenes van adreçades al departament de Foment. Es tornen a reclamar el compliment del protocol sobre actuacions executades en matèria de carreteres (105 milions d’euros) -cal recordar que només s’han pressupostat 15 milions dels 120 previstos- i s’exigeix el compliment de les inversions estatutàries per dur endavant el projecte de ferrocarril fins a Artà (26 milions d’euros). També hi ha una esmena per augmentar la partida destinada a les subvencions al transport aeri en previsió de la implantació de la tarifa màxima de 30 euros i una altra d’ajudes a l’habitatge que proposa augmentar en la mateixa proporció -un 36% d’increment- del que s’ha augmentat a Canàries, ateses les dificultats de l’accés a l’habitatge a Eivissa i Palma.

 (Segueix)

Impulsam un pla estratègic amb mesures per seguir cobrint les necessitats socials a les Illes Balears.

psm-pollenca | 02 Maig, 2017 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les conclusions d’aquest diagnòstic reforcen les accions que la Conselleria de Serveis Socials ha duit a terme fins ara, i estableixen com a prioritàries les situacions de més vulnerabilitat.

S’han incrementat les situacions de conflictivitat familiar, en gran mesura, per la diversificació de les llars i els canvis en l’estructura de les famílies, que impliquen més complexitat en les relacions. S’ha reduït el model de família extensa i ha crescut la família nuclear (persones soles, famílies monoparentals, famílies reconstituïdes). El nombre de membres de la família ha passat de 3,04 membres l’any 1991 a 2,5 l’any 2015. L’augment de la violència intrafamiliar, la solitud i la dificultat de supervisió, especialment d’infants i gent gran, mostren una reducció en les xarxes d’ajuda familiar i la necessitat de posar més eines a disposició de les famílies.

La tendència a l’alça de les situacions de dependència ha incrementat les situacions de necessitat per manca d’autonomia, que afecten tant les persones grans (l’índex d’envelliment ha passat de 79 de l’any 1998 a 96 de l’any 2015, i l’esperança de vida s’ha allargat fins a 82 anys) com les persones en situació de cronicitat (discapacitat, trastorn mental o incapacitació). Es calcula que a les Balears hi ha 5.800 persones amb un diagnòstic de malaltia mental greu i 900 persones incapacitades judicialment.

 

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb