"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Més de 35 milions d’euros en infraestructures de serveis socials en els propers 4 anys. 8 de juny de 2017.

psm-pollenca | 27 Juny, 2017 07:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquesta important inversió en infraestructures suposarà un increment en més de un 40% de places residencials actuals.

Suposarà la creació de 556 contractes de feina estable i de qualitat una vegada es posin en funcionament.

 

La consellera Fina Santiago i la presidenta del Govern, han presentat avui el pla d’infraestructures socials a les Illes Balears per als anys 2017-2021, que preveu actuacions relacionades amb el canvi de gestió, reformes, adaptacions i noves construccions.

El Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials destinarà 35,8 milions d’euros a infraestructures socials i suposa la creació de noves places residencials, de centre de dia i de menors amb mesures judicials a tot el territori de les Illes Balears.

Un important esforç que s’està duent a terme el #GovernDelCanvi per recuperar el ritme de feina pel que fa a l’increment de serveis socials i infraestructures, en què la creació de noves places en centres de dia i residencials suposa una prioritat per a l’executiu, compromès amb les persones més febles, després d’una legislatura anterior on només se’ls hi va llevar drets.

 

 (Segueix)

La política que serveix: son Bosc, salvat!

psm-pollenca | 20 Juny, 2017 07:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després de 18 anys de lluita, una sala plena celebra a Muro la protecció definitiva del paratge de son Bosc.

Bel Busquets: “Aquesta és la política que serveix, la que uneix les lluites dels moviments socials amb els moviments polítics per fer front als poders especuladors”.

 

Ahir, dijous, 8 de juny es va dur a terme la taula rodona La política que serveix: son Bosc salvat! a la sala polivalent del Mercat de Muro, acte organitzat per les Fundacions Emili Darder i l’Ateneu Pere Mascaró amb l’objectiu de posar en valor i agrair la feina i la lluita de totes les persones que participaren en les campanyes de denúncia i protecció d’aquest espai natural. A la taula hi participaren Toni Muñoz, membre del GOB, Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Bel Busquets, diputada de MÉS per Mallorca i Jaume Payeras, regidor de MÉS per Muro.

 (Segueix)

10 anys de Dependència a les Illes han beneficiat a 31.341 persones.

psm-pollenca | 13 Juny, 2017 10:46 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

D’ençà la posada en marxa de la Llei de Dependència a les illes s’han creat 2.392 places de residència, 1.769 de centre de dia i generat 2.627 llocs de feina
- El Govern ha invertit, en deu anys, un total de 635 milions d’euros.

 

Una llei “bona i necessària” però mal finançada per part de l’Estat. Així ha valorat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el desenvolupament de la Llei de Dependència, 10 anys després de la seva posada en marxa, el maig de l’any 2007.

La consellera ha apuntat que la llei va suposar la creació del dret a l’atenció a les persones en situació de dependència i que ja és una llei consolidada. Per altra banda, Santiago creu que s’ha enfocat majoritàriament en l’atenció a les persones majors però que “necessita repensar-se” en relació a l’autonomia personal de les persones amb discapacitat o diagnòstic de salut mental. La consellera també ha apuntat la necessitat d’una major implicació econòmica per part del govern central, al qual també se li reclama la creació d’un pla d’infraestructures que garanteixi els mateixos recursos als ciutadans i ciutadanes de les diferents comunitats autònomes. “Seria just que l’estat pagàs el 50%” del cost de la dependència i “així tendriem un finançament just” ha dit la consellera.

En deu anys, a les Illes Balears, 31.341 persones s’han beneficiat del sistema de dependència. D’aquestes ajudes, 23.849 han estat prestacions econòmiques i 7.653 en serveis (5.210 servei residencial, 1.891 servei de centre de dia i 463 Ajuda a Domicili).

 

 (Segueix)

El Consell impulsa la protecció del patrimoni subaquàtic.

psm-pollenca | 06 Juny, 2017 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els arqueòlegs del Consell de Mallorca estan fent feina per protegir i documentar els vaixells enfonsats en el mediterrani, concretament en el predi de Cabrera.

La campanya té com objecte estudiar més de 14 llocs on hi ha vestigis molt rics i de diferents èpoques. La feina, a hores d’ara, se centra en la geolocalització i en tenir referències aquests jaciments. «El nostre patrimoni aquàtic és tan important com altres que tenim més presents. El que passa és que és el nostre gran desconegut. Hem d’entendre el patrimoni d’una manera més ampla», ha explicat la directora insular de Patrimoni, Kika Coll.

L’àrea, gestionada per MÉS per Mallorca, té una premissa clara: «no volem que es faci malbé el que és de tots i, especialment, el que és més feble. Per això, estam feim feina amb el patrimoni aquàtic i amb el nostre patrimoni immaterial, per exemple», ha afegit Coll.

Fruit d’aquesta voluntat de fer feina per enfortir el concepte de «patrimoni» també es varen organitzar les jornades de la setmana passada, amb la temàtica de la vida quotidiana. «En el cas de Mallorca s’han fet accions puntuals sobre patrimoni immaterial, però mai abans s’havia considerat un pla director perquè el patrimoni immaterial es treballi d’una manera transversal a totes les àrees», ha comentat Coll.

La feina dels arqueòlegs refermarà i servirà de base per redactar la Carta Subaquàtica de Mallorca. Aquesta eina ha de permetre tenir localitzat tot el patrimoni de l’illa per fer feina a partir d’una realitat, evitant l’espoli dels jaciments de l’illa.

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb