MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç - PSM
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Pollença en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

10 anys de Dependència a les Illes han beneficiat a 31.341 persones.

psm-pollenca | 13 Juny, 2017 10:46 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

D’ençà la posada en marxa de la Llei de Dependència a les illes s’han creat 2.392 places de residència, 1.769 de centre de dia i generat 2.627 llocs de feina
- El Govern ha invertit, en deu anys, un total de 635 milions d’euros.

 

Una llei “bona i necessària” però mal finançada per part de l’Estat. Així ha valorat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el desenvolupament de la Llei de Dependència, 10 anys després de la seva posada en marxa, el maig de l’any 2007.

La consellera ha apuntat que la llei va suposar la creació del dret a l’atenció a les persones en situació de dependència i que ja és una llei consolidada. Per altra banda, Santiago creu que s’ha enfocat majoritàriament en l’atenció a les persones majors però que “necessita repensar-se” en relació a l’autonomia personal de les persones amb discapacitat o diagnòstic de salut mental. La consellera també ha apuntat la necessitat d’una major implicació econòmica per part del govern central, al qual també se li reclama la creació d’un pla d’infraestructures que garanteixi els mateixos recursos als ciutadans i ciutadanes de les diferents comunitats autònomes. “Seria just que l’estat pagàs el 50%” del cost de la dependència i “així tendriem un finançament just” ha dit la consellera.

En deu anys, a les Illes Balears, 31.341 persones s’han beneficiat del sistema de dependència. D’aquestes ajudes, 23.849 han estat prestacions econòmiques i 7.653 en serveis (5.210 servei residencial, 1.891 servei de centre de dia i 463 Ajuda a Domicili).

 

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb