"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Més transport públic per afavorir un canvi de model.

psm-pollenca | 26 Setembre, 2017 07:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El nou pla insular de transport inclou la gratuïtat dels viatges dels menors de 12 anys, l’ampliació d’horaris els caps de setmana, la creació de serveis nocturns i la posada en marxa de línies més ràpides. Es tracta d’una iniciativa per fomentar el transport públic i la sostenibilitat i que es farà efectiva l’1 de gener del 2019.

 La sostenibilitat en una illa plena de cotxes i amb un espai limitat és, més que una exigència, una necessitat. Per això, el nou pla insular de transport inclou una sèrie d’iniciatives i millores que pretenen incentivar l’ús del transport públic. Algunes d’aquestes mesures són la gratuïtat dels viatges dels menors de 12 anys, l’ampliació d’horaris els caps de setmana, la creació de serveis nocturns i la posada en marxa de línies més ràpides.

 

 (Segueix)

Més que merescut homenatge a en Toni i en Salvador

psm-pollenca | 19 Setembre, 2017 08:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El divendres passat l'Agrupació local de MÉS va celebrar un homenatge a dos dels seus membres històrics després que l'any passat es celebrassin els quaranta anys del PSM . El partit va néixer el 1976 amb les sigles PSI, que oficialment eren les de Promociones Sociales Isleñas, nom per eludir les prohibicions del primer postfranquisme, quan en canvi el nom era el del Partit Socialista de les Illes.
Ben aviat, al 1977, el PSI canvià les seves sigles al PSM, Partit Socialista de Mallorca (i a Menorca el seu partit germà, Partit Socialista de Menorca). A Pollença l'agrupació local naixé al 1979.


Entre els seus militants, nodrits de un nombre important de membres de l'Obra Cultural Balear de Pollença,  hi havia Antoni Marquet i Salvador Ramon, militants que a dia d'avui continuen lluitant pel Poble i pel País. A ells l'Agrupació el reté un merescut homenatge en companyia dels seus amics i familiars.A banda dels membres de l'Agrupació de Pollença també volgueren acompanyar-los Joan Font, Conseller de Cooperació i Toni Reus, diputat autonòmic i Immaculada Salamanca, així com Joana Aina Campomar, vicepresidenta segona del Parlament.

Enhorabona per tants anys de feina i lluita !

 

 

 


 

 

 

Ensenyat es manté ferm per aconseguir la gratuïtat del túnel.

psm-pollenca | 19 Setembre, 2017 07:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A la proposta del PP de reprovació a la consellera Garrido, el president del consell, Miquel Ensenyat, ha demanat serietat a l’oposició, ja que "la responsable de territori no ha fet res més que complir fil per randa amb els acords de govern de la institució".
 
 

Avui, al ple del Consell, el PP ha presentat la reprovació de la consellera Mercedes Garrido. L’oposició del PP no tan sols ha criticat la feina feta pel rescat del túnel de Sóller, també ha criticat als responsables de la institució insular oblidant que la història del túnel està marcada per la seva pròpia corrupció, amb condemnats que avui pareixen que s’han oblidat de la seva responsabilitat. Ensenyat, ha recordat també que el PP "prioritza els interessos de l’empresa Gobalvia, que és l’adjudicatària del túnel i també és la mateixa de l’escàndol del rescat de les autopistes radials de Madrid"

El president de la institució insular també ha explicat que "els arguments per tal d’acabar amb el peatge són inapel•lables, començant per escolar la voluntat de la immensa majoria de la societat civil de la zona i acabat per la discriminació en el desenvolupament econòmic i social que implica mantenir el peatge respecte a la resta de Mallorca".

 

 (Segueix)

Benestar i Drets Socials dobla els projectes subvencionats d’entitats del tercer sector.

psm-pollenca | 12 Setembre, 2017 08:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Mercè Borràs i Catalina Trobat han presentat avui la convocatòria de subvencions per a activitats del tercer sector amb un import total de 695.000 euros

Enguany s’ha incorporat per primera vegada una línia de subvencions específica per prevenció en drogodependència i treball comunitari, concreta per a treballar als barris.

 Palma, 31 d’agost de 2017.- La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i la coordinadora general de l’àrea, Catalina Trobat, han fet balanç avui de la convocatòria de subvencions per a activitats del tercer sector convocades enguany. Així, en total enguany se subvencionaran 28 projectes de 20 entitats del tercer sector, el doble que els 14 projectes subvencionats l’any passat, amb un import total de 695.000 euros, 100.000 euros més que fa un any.

Borràs ha insistit que "aquests projectes contribueixen a fer que Palma sigui una ciutat d’igualtat d’oportunitats". Cal recordar que enguany l’àrea convocarà dues línies de subvencions, una per a prevenció social i integració laboral, i l’altra per a actuacions sociocomunitàries amb col·lectius vulnerables. I és la primera vegada que s’ha incorporat una línia de subvencions específica per prevenció en drogodependència i treball comunitari, concreta per a fer feina al barris, de 350.000 euros.

 

 (Segueix)

ABRIL: "LES BALANCES FISCALS SÓN LA PROVA CIENTÍFICA DEL TRACTE PROFUNDAMENT INJUST QUE REBEM LES ILLES BALEARS"

psm-pollenca | 11 Setembre, 2017 13:09 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca critica que ara demanar compliment d’un Estatut sigui revolucionari, el que és una demostració del retrocés patit en termes d’autogovern.

  El cocoordinador de MÉS per Mallorca, David Abril ha assegurat que "les balances fiscals són la prova científica del tracte profundament injust que pateixen les Illes Balears per part de l’Estat". Segons Abril és la demostració que les "Illes se’ns tracta no com una Comunitat, no com un col·lectiu humà amb els mateixos drets i deures que la resta, sinó com una màquina de fer diners per a l’Estat".

Tot i fer servir un mètode de càlcul que no afavoreix les Illes, es constata que amb la darrera balança publicada, la de 2014, el nostre arxipèlag entrega el 6% del seu PIB, de tota la riquesa generada, a l’Estat, sense rebre res a canvi. "Acumulam així un dèficit de més de 6.000 milions d’euros només en el quadrienni 2011-2014, mentre altres comunitats com Canàries, un arxipèlag com nosaltres, en rep més de 14.000.", ha assenyalat el portaveu de la formació ecosobiranista.

"No és solidaritat si ens empobreix", afirma Abril qui ha recordat que això posa en dubte que les reunions multilaterals serveixin per arreglar el model de finançament en benefici de Balears, perquè qualsevol millora per a les nostres Illes passa perquè altres rebin menys, i ha reclamat en nom de MÉS per Mallorca un àmbit bilateral amb l’Estat, "com es farà aquest dijous de cara a la negociació del REB".

 (Segueix)

Apesteguia: "Costa entendre que se suspengui aquest rescat i no els milmilionaris de les radials de Madrid"


psm-pollenca | 05 Setembre, 2017 08:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca manifesta el seu suport a la decisió del Consell de recórrer davant el TSJIB la suspensió del rescat del túnel de Sóller.
 
 

"No compartim la decisió del jutge de suspendre el rescat del Túnel de Sóller i tampoc compartim els raonaments judicials que s’apliquen" ha assenyalat el coportaveu de MÉS per Mallorca al Consell de Mallorca Lluís Apesteguia.

La decisió del jutjat contenciós Administratiu número 3 de Palma atura, per ara, els plans d’aixecar les barreres del peatge dia 1 de setembre. També ha afegit que "Malauradament s’ha donat més importància als arguments de la concessionària que als presentats pel Consell, la resolució final ocupa tan sols sis línies". "És una pena que els negocis siguin més importants que l’interès general", ha explicat Apesteguia.

Un dels arguments usats pel jutge és que el rescat suposaria la dissolució de l’empresa. Una afirmació que per a MÉS per Mallorca és absolutament errònia. La intenció de la internalització dels serveis és la millora i l’estalvi econòmic, conservant els treballadors actuals de l’empresa. "Costa entendre que se suspengui aquest rescat i no els milmilionaris de les radials de Madrid," ha explicat Apesteguia qui ha afegit que "aquesta decisió judicial de suspendre el rescat del túnel el Consell la recorrerem davant el TSJIB. Estam segurs que tenim la raó. Rescataren el túnel i s’acabarà amb aquest negoci privat amb una carretera pública i amb aquest símbol de la corrupció"

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb