"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Nou centre de FP nàutica per a 200 alumnes anuals a Alcúdia, amb 2,5 M€ de l’Impost del Turisme Sostenible.

psm-pollenca | 31 Octubre, 2017 07:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El vicepresident Biel Barceló considera estratègic el sector nàutic per a la diversificació econòmica de les Illes Balears: “Apostam per la millora de la formació i per la creació de llocs de feina de qualitat i tot l’any”.

 

 El Govern ha presentat aquest dilluns el projecte per a un nou centre de formació en Nàutica al Port d’Alcúdia, que oferirà en reparació i manteniment d’embarcacions. Aquest centre, que ha estat presentat al consistori municipal i a la comunitat educativa d’Alcúdia pel vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, entre d’altres, donarà cabuda a devers 200 estudiants anuals, que podran beneficiar-se d’accions formatives adreçades a tota la zona nord de Mallorca.

Aquest projecte respon a la política del Govern per millorar el model productiu de les Illes Balears. El nàutic és un sector “emergent” i “estratègic i que crea gran competitivitat”. El projecte, que es finançarà amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible, s’ubicarà al Port d’Alcúdia, annex a l’IES d’aquesta localitat.

 (Segueix)

La pesca sostenible a la Mediterrània, una prioritat del Govern.

psm-pollenca | 24 Octubre, 2017 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Vicenç Vidal reconeix la iniciativa particular i la conscienciació del sector pesquer de les Illes Balears, pioneres a la Mediterrània, en la reducció d’esforç per assolir els reptes de futur.

 

Aquests dies, Mallorca és la seu del Consell Assessor de Pesca de la Mediterrània Occidental (MEDAC, per les seves sigles en anglès), d’àmbit europeu. Un centenar de representants dels diferents països amb interessos pesquers de la Mediterrània debatran sobre el Pla de Gestió de la Mediterrània Occidental que ha d’elaborar la Comissió Europea; la pesca de la tonyina i altres espècies afins, o el projecte de recerca europeu Minouw, en què el Govern participa, un projecte adreçat a fer polítiques per aconseguir reduir el rebuig de la pesca o el paper de la pesca recreativa.
 


Des del 2004 aquest grup treballa en el desenvolupament de mesures per a la implementació d’una pesca sostenible mediambientalment, però també socialment i econòmica. Les primeres conclusions a què han arribat van en el sentit de desenvolupar un seguit de mesures en un pla pluriennal específic per a tota la Mediterrània occidental que serveixi de marc per implementar-lo a l’àmbit local tenint en compte l’especificitat de cada àrea homogènia.


 (Segueix)

El consell destinarà 900.000 euros recuperats en els casos de corrupció als serveis socials de l’illa.

psm-pollenca | 17 Octubre, 2017 08:32 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El ple ha acordat que els doblers retornats a la institució insular pels casos de corrupció seran destinats als serveis socials de les illes. Concretament, el Consell de Mallorca pagarà un nou centre per a persones sense sostre amb els doblers recuperats de les sentències de corrupció durant el 2016.

Es tracta de les sentències condemnatòries dels casos Can Domenge i Voltor, protagonitzats pels polítics d’Unió Mallorquina. El nou centre serà gestionant per l’IMAS. En paraules del president de la institució "les nostres accions demostren que la nostra forma de governar i fer política és ben diferent del que hem viscut fins ara. Uns es dedicaven a saquejar les arques públiques, mentre que nosaltres dediquem els dobles robats a qui més ho necessita".

El nou centre servirà per descongestionar Ca l’Ardiaca de Palma, que ja compta amb 120 usuaris i ha quedat petit. El total dels doblers recuperats són 900.742 euros. "Aquesta només és una primera passa. Seguim ferms en la nostra idea de recuperar tots els doblers. Aquesta és la diferència amb el PP. Ells no volen esclarir tots els casos que els envolten i molt menys recuperar els doblers per revertir-los de nou a la societat. El nostre compromís de lluita contra la corrupció és ben clar. El PP no pot dir el mateix", ha explicat el president Ensenyat.

El president també ha volgut fer una valoració de l’acord del ple d’avui, on s’ha aprovat el canvi de titularitat de la residència Miquel Mir, que passarà a formar part de la xarxa de residències del Consell. "Amb aquesta mesura, dotarem de més entitat la xarxa assistencial del Consell", ha explicat el president Ensenyat.

Avançam cap a un model econòmic diversificat, equilibrat i sostenible.

psm-pollenca | 10 Octubre, 2017 07:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Balanç de les mesures del Govern d’esquerres per transformar el model econòmic, turístic, territorial i energètic de les nostres illes

 

 El Govern d’esquerres està fent front als reptes cabdals que afronta la nostra societat de cara al futur. El pes del monocultiu turístic i els efectes sobre el territori i la qualitat de vida, el model energètic, excessivament dependent i amb un component massa baix d’energies renovables, la pressió urbanística damunt el territori, la poca inversió en recerca i innovació... són condicionants del model econòmic i territorial del país, que sempre que ha governat el PP han estat agreujats per polítiques que posaven els interessos econòmics d’uns pocs per davant de l’interès general.

 er això el Govern actual porta ja dos anys elaborant i aprovant mesures que protegeixen el territori, impulsen la transició energètica i afavoreixen l’evolució cap a una economia més moderna, més innovadora, més diversificada i que redistribueixi millor la riquesa. En l’àmbit del turisme, s’han aprovat mesures com ara la recuperació d’un impost d’estades turístiques (l’Impost del Turisme Sostenible), o la llei que està permetent acabar amb la barra lliure del lloguer turístic il·legal, o com la fixació, per primera vegada de forma real i efectiva, d’un nombre màxim de places turístiques, que a més s’anirà reduint en els propers anys.

Avui, Dia Internacional del Turisme, és un bon dia per recordar que el Govern d’esquerres en què MÉS per Mallorca participa està treballant intensament per aconseguir tres grans objectius:

1) Que el turisme continuï generant riquesa per a la nostra terra i per a la nostra gent, però de manera que arribi de manera efectiva a tothom.

2) Que això s’aconsegueixi rebaixant l’impacte social i mediambiental de l’activitat turística.

3) Que aquesta societat sigui capaç de generar fonts econòmiques alternatives que procurin riquesa i redueixin la dependència del turisme.

 

 (Segueix)

Els drets fonamentals a l'Estat espanyol ingressats d'urgència després del 1-O.

psm-pollenca | 09 Octubre, 2017 08:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Arfticle del nostre company, Joan Ramon Bosch, dels fets succeïts el passat 1 d'octubre.

 

Els drets fonamentals a l’Estat espanyol ingressats d’urgència després del 1-O.

Dia 1 d’Octubre, mentre una riera de gent a les diferents ciutats i poblacions de Catalunya es dirigien a centres públics amb la intenció de votar, l’Estat espanyol mostrava la seva pitjor cara, la cara de la imposició i de la força contra la voluntat d’expressar-se dels ciutadans. Em podran dir que la Generalitat de Catalunya va atribuir-se competències exclusives de l’Estat en la convocatòria de referèndums, i certament és així, ho diu l’article 149 de la Constitució Espanyola. Així i tot, sembla interessant recordar que el govern de la Generalitat va demanar desset vegades al Govern Central negociar alguna via per donar veu als ciutadans de Catalunya en un conflicte que s’ha fet de cada vegada més gran. Per tant, no puc compartit que l’Estat mitjançant la llei s’atorgui la competència exclusiva del dret a decidir, silenciant les iniciatives ciutadanes que vulguin expressar la seva voluntat.

A banda de la indignació que em provoca veure com l’Estat trepitjava drets dels ciutadans, de fet els maltractaren, encara més trist ha estat veure com bona part de la societat espanyola aplaudia aquest atac als drets fonamentals de les persones, això mentre una oligarquia d’interessos privats segueix governat Espanya des de fa segles, preocupada només pel seu benestar i ignorant la ciutadania, fet aquest que consider clau per entendre el fracàs de la construcció d’un estat que diuen defensar, però que defensen a garrotades i suprimint drets bàsics, no només en el que fa a aspiracions d’identitat nacional, també socials i de principis bàsics de llibertats individuals, que fan que molts de ciutadans se sentin fora d’aquest estat.

A aquells que diuen, quan es parla del problema català, que això no va amb ells, a aquells que quan senten la paraula “català” es posen vermells i emeten exabruptes incoherents, dir-los que em sembla contradictori el seu argument; a la resta, només puc dir-los que a banda del fet que la defensa dels drets dels ciutadans és un principi de l’humanisme al qual no podem renunciar, també pens que cada poble ha de ser el que vulgui ser, i no el que un estament jeràrquic superior imposi.

Un altre fet que m’ha sorprès molt és que no només els partits nacionalistes espanyols (els que es fan dir constitucionalistes) PP i Ciudadanos, sinó també un PSOE que no fa tant defensava un projecte federalista, però que ara, condicionat pels anomenats barons, ha acabant posicionant-se més a prop de les oligarquies que ells mateixos criticaven els anys 70 que de les necessitats reals de la ciutadania, han assumit tots ells un sol llenguatge per defensar els fets de dia 1 d’Octubre, llenguatge que em recorda haver llegit Nicolás Sesma Landrin i el seu treball “Franquismo, ¿Estado de Derecho? Notas sobre la renovación del lenguaje político de la dictadura durante los años 60”, on trobam entre d’altres dades interessants, el següent: “El lenguaje franquista utilizó habitualmente expresiones ajenas a sus raizes políticas tales como democracia, libertades, constitución o Estado de derecho desnaturalizándolos, en lo que podría denominarse un regimen “virtual” , poco acorde con la realidad.”

Per tot això entenc que els fets de l’1 d’Octubre ens posen davant un escenari que afebleix la democràcia i del que hauria de ser la modernització d’un estat. Si l’únic recurs és l’ús de la força, ens allunyam dels estats moderns. Per acabar, una anècdota sorgida aquests dies: sembla que quan la Guàrdia Civil va arribar a la Conselleria de Vicepresidència i Economia de la Generalitat, en demanar a la interventora que gravàs una sèrie d’informacions a un CD que duien els agents, aquesta els va haver d’informar que feia més de deu anys que ja no funcionaven amb CD.

 (Segueix)

El Consell impulsa la supressió de barreres arquitectòniques al centre cultural Guillem Cifre de Colonya de Pollença.

psm-pollenca | 03 Octubre, 2017 07:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Consell de Mallorca, mitjançant el departament de Desenvolupament Local, ha impulsat la supressió de les barreres arquitectòniques al centre cultural Guillem Cifre de Colonya. D’aquesta manera, es consolida la política de cooperació municipal que du a terme la institució insular.
 
 

El conseller de MÉS Joan Font, titular del departament de Desenvolupament Local, va visitar el passat dimarts el projecte d’adequació i supressió de barreres arquitectòniques del centre cultural Guillem Cifre de Colonya, situat a Pollença. Aquesta millora s’ha pogut dur a terme gràcies a una subvenció de 138.600 euros del Pla Especial d’Inversions 2016-2017 de la institució insular. També s’ha fet un projecte de millora per a l’eficiència energètica de l’enllumenat públic de diverses zones del municipi. El consistori pollencí ha adquirit també un turisme i una motocicleta totalment elèctrics els quals han estat subvencionats per la institució insular.

Font ha afirmat que "els ajuntaments són una peça fonamental per consolidar el canvi, ja que lideren les polítiques des de la proximitat. Els pobles de Mallorca juguen un paper fonamental en el procés de transformació social i econòmica de l’illa. Des de l’entrada de MÉS per Mallorca al Consell s’han destinat més de 61 milions d’euros als municipis de la nostra illa, una xifra rècord a la qual hem arribat en només dos anys de legislatura"

Powered by LifeType - Design by BalearWeb