"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

David Abril s’acomiada del Parlament.

psm-pollenca | 28 Març, 2018 23:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el seu darrer ple s’ha aprovat la llei de memòria democràtica.

 David Abril s’ha acomiadat avui del Parlament de les Illes. El fins ara portaveu parlamentari i diputat ecosobiranista ha aprofitat el seu torn de rèplica del debat de la llei de memòria democràtica per agrair als seus companys i companyes de partit, a la resta de membres de la cambra, al personal del Parlament i als periodistes el temps compartit.

"Me’n vaig satisfet per la feina feta, no tant per la meva, sinó per la feina col·lectiva, amb unes poques mesures - i se n’han fet moltes més coses - que per elles soles ja donen valor a tota una legislatura", ha dit Abril, qui també ha volgut destacar la feina feta amb la resta de membres de MÉS per Mallorca, "que han confiat en mi aquests anys de construcció d’un projecte il·lusionant i transformador com és MÉS" i als quals "he intentat representar-vos de la millor forma possible".

El diputat ecosobiranista ha estat ovacionat per tot l’hemicicle al final de la seva intervenció. Molts companys i companyes de la formació l’han volgut acompanyar durant el seu darrer ple i han destacat el seu compromís, la seva honestedat, coherència i empenta a l’hora de fer política.

Tornam a fer història

Al ple d’aquest dimarts s’ha aprovat la llei de memòria democràtica amb un alt consens de tots els grups parlamentaris. Aquesta normativa complementa la feina iniciada fa dos anys amb la Llei de Fosses i ens torna a situar com una comunitat pionera en la defensa dels principis de veritat, justícia i reparació, de defensa de la democràcia i de la gent que va lluitar per la democràcia i va morir, ser represaliada o es va haver d’exiliar per això.

David Abril ha explicat que aquest "és un deute que teníem tant amb les associacions de Defensa de la Memòria Històrica, que han mantingut viva la flama en aquests anys de lluita moltes vegades, a pesar de les institucions, així com amb les víctimes i els seus familiars".

Abril ha volgut destacar algunes de les mesures que es posen en marxa amb la llei, com les sancions per exhibició o enaltiment de simbologia feixista, la nul·litat dels judicis i resolucions que es van fer durant la dictadura franquista a les Balears i l’establiment d’un Dia de la memòria, el 29 d’octubre, en record a la gran manifestació per l’autonomia que hi va haver a Palma.

 

EMAYA i Ecovidrio impulsen una campanya per augmentar la recollida de vidre a hotels i restaurants.

psm-pollenca | 20 Març, 2018 08:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un equip d’educadors ambientals realitzaran visites a 300 establiments del centre de Palma, Santa Catalina i passeig Marítim per conèixer els seus hàbits de reciclatge i adaptar la recollida a les seves necessitats.
 
 EMAYA i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre, posen en marxa una campanya per a impulsar la recollida selectiva del vidre al sector hoteler i de la restauració.

Truyol ha destacat que Palma “som la setena ciutat de l’estat espanyol que recicla més vidre”. Cal destacar que gràcies a la renovació completa dels contenidors -ara hi ha un 15% més de contenidors verds de vidre a la ciutat-, el sistema de Recollida selectiva mòbil al Centre històric i el porta a porta comercial “aconseguim, cada vegada, que la gent recicli més i, per tant, una Palma molt més sostenible”, ha afegit la presidenta.

La iniciativa començarà, en una primera fase, amb la realització de visites i enquestes a més de 300 establiments (hotels, restaurants, bars, cafeteries…) situats majoritàriament al centre de Palma, Santa Catalina i passeig Marítim, per tal de conèixer de primera mà les seves necessitats i poder-les adequar als recursos existents. A més a més, Ecovidrio oferirà als informació detallada de com separar el vidre correctament i dels avantatges ambientals, socials i econòmics del reciclatge del vidre.

 (Segueix)

David Abril: "Ciutadans vol castigar la feina que es fa en el primer esglaó del sistema democràtic: els ajuntaments".

psm-pollenca | 13 Març, 2018 08:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les dones de MÉS per Mallorca destinaran a Casal Petit els diners de la vaga del 8 març.

 El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha criticat de forma contundent la proposta de Ciutadans. Abril ha recordat que només fa uns mesos, tant C’s com Podemos i PP varen votar junts al Congrés per permetre que els diputats i diputades puguin tenir el sou íntegre de parlamentaris i a més a més, compatibilitzar amb altres tasques remunerades, és a dir, acumular sous.

El portaveu ecosobiranista assegura que "la proposta de C’s està plantejada des de la desconeixença de la realitat municipal, on la majoria dels milers de regidors i regidores d’arreu de l’Estat ni tan sols cobren per la seva dedicació, que en la majoria de casos és de moltíssimes hores. Ciutadans vol castigar la feina que es fa en el primer esglaó del sistema democràtic, els Ajuntaments". Abril pensa que tothom que vulgui arribar més amunt a la política hagués de passar primer per un municipi, saber de prop quines són les necessitats i les demandes de la ciutadania.

 (Segueix)

El Parc Natural de s’Albufera de Mallorca s’amplia en 418 hectàrees

psm-pollenca | 06 Març, 2018 07:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Govern anuncia l’ampliació del Parc coincidint amb el seu 30è aniversari.

 

El Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, que actualment compta amb 1.646,48 hectàrees, s’ampliarà amb 418 hectàrees més per incloure els canyissars, marjals i séquies que actualment es troben fora, així com la zona de Son Bosc. L’anunci s’ha fet durant l’acte central de celebració dels 30 anys de la declaració de s’Albufera de Mallorca com a Parc Natural. Aquesta declaració permetrà que l’administració pugui vetllar perquè no es posin en perill els valors naturals i també actuar d’ofici allà on es detectin problemes de conservació.

Aquesta ampliació és una de les recomanacions que la Missió d’Assessorament Ramsar està avalada per diversos informes i estudis. S’aplicarà la zonificació que resulti més adient per, a banda de permetre la millora de l’estat de conservació, no afectar els propietaris ni els usuaris. A tal efecte, es podrà seguir caçant o pescant a la zona ampliada, com també es respectaran els drets dels pagesos i propietaris de casetes per tal que mantenguin i impulsin els cultius tradicionals de la zona. I és que el que es vol aconseguir amb l’ampliació del Parc Natural és també una col·laboració estreta amb tots els sectors implicats.

L’ampliació no és l’única mesura que du a terme la Conselleria per garantir la conservació del primer parc natural de les Illes Balears. Així, a sa Pobla es construirà una nova llacuna a la sortida de l’estació depuradora d’aigües residuals. D’altra banda, l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental ha duit a terme millores a la depuradora de Muro.

 (Segueix)

III ASSEMBLEA DE MÉS PER MALLORCA. GUANYAM EL FUTUR.

psm-pollenca | 03 Març, 2018 09:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Després de dos anys d’intensa activitat per tal d’atènyer els reptes que ens vàrem marcar a la II Assemblea General de MÉS per Mallorca, és hora d’avaluar-ne els resultats i tornar a mirar el futur; perquè hem de ser conscients que som l’avantguarda del país, i que anam obrint el camí amb les fórmules i les propostes polítiques més avançades.

Per això des de la Comissió Executiva i des del Consell Polític us volem convocar a la III Assemblea de MÉS per Mallorca que, amb el lema de "Guanyam el futur", tendrà lloc dia 9 i 10 de març al Teatre de Lloseta.

Estam al darrer tram de la legislatura i necessitam seguir impulsant polítiques de progrés per aquest país i la seva gent, així com una organització forta per a traçar el camí que torni a fer de MÉS per Mallorca la força determinant per consolidar el canvi.

A l’apartat de documentació adjunta trobareu tots els documents perquè els pugueu consultar i tenir presents. D’altra banda, a aquest mateix apartat, hi veureu el model de presentació d’esmenes, que es poden presentar fins al pròxim 5 de març a les 14.00 h. Podeu fer arribar les vostres esmenes al correu electrònic assemblea@mespermallorca.cat o a les seus de MÉS per Mallorca. La reunió de conciliació d’esmenes es durà a terme el 6 de març a les 17.00 h a la seu de MÉS del carrer Isidoro Antillon, 9 (Palma).

Finalment, recordar-vos que el mateix 10 de marça les 10.30 h finalitza el termini d’inscripció de candidatures. Trobareu el model per oficialitzar la candidatura també al final d’aquest correu electrònic.

Si teniu dubtes o necessitau ampliar informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic info@mespermallorca.cat o als telèfons de les nostres seus (971 775 252 / 971 728 241).

L’assemblea comptarà amb servei de guarderia. Les persones interessades a fer-ne ús, han d’enviar un correu electrònic a info@mespermallorca.cat i sol·licitar-ne la inscripció abans de dia 7 de març.

- Del 21 de febrer al 6 de març a les 14:00:
Període de presentació d’esmenes als documents.

- Del 21 de febrer al 10 de març a les 10:30:
Període de presentació de candidatures.

- El 7 de març a les 17:00:
Reunió de conciliació d’esmenes (a la seu de MÉS del c. d’Isidoro Antillon, 9 - Palma).

- El 9 i el 10 de març:
III Assemblea de MÉS per Mallorca: aprovació de la Ponència d’organització, Ponència política, documents estratègics (Medi Ambient, Igualtat, Sobirania, Economia, Model Social) i dels reglaments de Primàries i de Limitació de mandats, així com les votacions per escollir els òrgans de direcció.

Divendres 9 de març

 • 17.00h. Arribada i acreditacions.
 • 17.30h. Presentació, debat i aprovació del Reglament de l’Assemblea General.
 • 17.45h. Elecció i constitució de la mesa.
 • 17.50h. Incorporacions a MÉS per Mallorca, si escau.
 • 18.00h. Presentació i debat de l’Informe de gestió.
 • 18.15h. Presentació, debat i aprovació de l’Estat de comptes.
 • 18.30h. Presentació, debat i votació de la Ponència d’Organització.

Dissabte 10 de març

 • 09:30h. Presentació, debat i votació de la modificació del Reglament de Primàries.
 • 10:00h. Presentació, debat i votació de la modificació del Reglament de directrius pels càrrecs.
 • 10:30h. Finalització del termini per presentar candidatures.
 • 11:00h. Proclamació de les candidatures.
 • 11:15h. Cafè.
 • 12:00h. Presentació, debat i votació de la Ponència Política.
 • 12:30h. Inici de les votacions.
 • 13:00h. Presentació, debat i aprovació dels documents estratègic d’Igualtat, Medi Ambient i Sobirania
 • 14:00h. Dinar.
 • 16:00h. Presentació, debat i aprovació del document estratègic d’Economia i de Model Social
 • 16:30h. Final de votacions.
 • 17:00h. Votació final en ple dels documents estratègics.
 • 17:30h. Intervencions delegacions convidades.
 • 18:00h. Proclamació dels resultats.
 • 18:15h. Discurs de cloenda.

Les urnes de votació romandran obertes de 12.30h a 16:30h.

Candidatures a:

 • Individual a l’Executiva.
 • Individual al Consell Polític.
 • Individual a la Comissió de Garanties i Arbitratge.

Candidatures a:

Powered by LifeType - Design by BalearWeb