"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Inscriu-te, participa, escull: Primàries MÉS

psm-pollenca | 29 Maig, 2018 18:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El dissabte dia 9 de juny els militants i INSCRITS de Més per Mallorca triarem els caps de llista per les candidatures del PARLAMENT i del CONSELL DE MALLORCA a les eleccions de 2019.

Per les eleccions al Parlament hi ha, fins ara, dos candidatspresentats: Miquel Ensenyat i Josefina Santiago

Per les eleccions al Consell de Mallorca hi ha altres dos candidats: Isabel Busquets i Guillem Balboa

El reglament aprovat en assemblea preveu que els candidats que no guanyin aquestes primàries quedaran en segon lloc a les llistes que es presentaran a les eleccions.

Qui pot votar: Tant els militants de MÉS per Mallorca (o qualsevol dels partits que l'integren) com aquells ciutadans no militants que s'hagin donat d'alta al cens per aquestes eleccions (tenen fins dimecres dia 30 per donar-se d'alta). 

Dona't d'alta i participa configurant les candidatures de Més per Mallorca, candidatures en les que recau la força per mantenir i reforçar l'esperit de renovació de les forces de progrés de les Illes Balears.

Al Port de Pollença hi haurà urnes pel vot presencial de 12 a 14h (Centre M.Capllonch) i a Pollença de 16 a 18h (taverna dels Jardins J.March) 

Pots donar-te d'alta per via telemàtica aquí: 

 

undefined
CLICA 

 

undefined

 

Miquel Ensenyat i Fina Santiago, candidats pel Parlament -i la presidència del Govern-

 

Isabel Busquets i Guillem Balboa, pel Consell de Mallorca 

L’INDEPENDENTISME ESTÀ GUANYANT.

psm-pollenca | 29 Maig, 2018 07:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol.

 Aquest titular pot semblar excessivament arriscat, sobretot després dels nous empresonaments de polítics independentistes i de la detenció del president Puigdemont per la policia alemanya. Cada vegada que el sobiranisme pateix una sotragada, ja sigui per l’actuació judicial o pels desacords entre els partits independentistes, la premsa de la capital dóna per mort «el procés». Però, malgrat tot, el mort cada dia està més viu.
Tot procés pacífic de separació d’un Estat necessita complir dues condicions: obtenir la majoria social favorable a la independència, i guanyar el reconeixement internacional. És veritat que encara no s’han complit aquests dos requisits, però s’haurà de reconèixer que l’independentisme avança de forma vertiginosa. Tot i la brutal repressió policial de l’1 d’octubre i l’aplicació de l’article 155 que va destituir el Govern de la Generalitat, els partits independentistes, en unes condicions molt adverses, tornaren a obtenir majoria absoluta al Parlament, a més d’incrementar el número absolut de vots, i tot en un nivell de participació extraordinari que va desfer el tòpic de que la majoria silenciosa era majoritàriament contrària a la independència de Catalunya. I l’experiència dels darrers anys ens demostra que com més repressió, més augmenta el nombre de catalans favorables a l’exercici del dret d’autodeterminació.
Pel que fa al reconeixement internacional, també s’haurà d’acceptar que, abans de l’1 d’octubre, el món desconeixia absolutament que a Catalunya existia un moviment secessionista. I la passa prèvia al reconeixement és el coneixement. Avui tot el món està pendent de l’extradició de Puigdemont. El conflicte català s’ha internacionalitzat tant que els principals diaris europeus i alguns nord americans critiquen l’immobilisme de Mariano Rajoy i l’empresonament dels membres del Govern i líders de la societat civil pel fet de convocar un referèndum. Per no parlar de la resolució de les Nacions Unides que reclama a Espanya que respecti els drets de Jordi Sánchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. Una resolució que segurament es farà extensiva als presidenciables, Carles Puigdemont i Jordi Turull.

 (Segueix)

QUI JUTJA ELS JUTGES?

psm-pollenca | 22 Maig, 2018 07:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
Article de Pere Sampol.

 La sentència del cas «La manada» ha provocat una indignació general (amb l’excepció de sectors espanyolistes o alts càrrecs del PP, com el batle de Campos, i de Ciudadanos). Més que pels nou anys de condemna, el que ha indignat ha estat la interpretació que n’ha fet el Tribunal que ha qualificat d’abusos sexuals allò que ha estat una violació brutal. Per no parlar del vot particular, impregnat de retòrica masclista, d’un dels tres membres del Tribunal que s’ha manifestat a favor de l’absolució, el qual afirma que la víctima gaudí amb les vexacions dels cinc covards (José Angel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuelo, Angel Boza, Jesús Escudero i Antonio Manuel Guerrero).
El fet que dos dels acusats siguin un militar i l’altre guàrdia civil, afegeix llenya al foc, especialment quan es compara amb la salvatge presó preventiva de més de cinc-cents dies dels joves acusats de terrorisme per una baralla amb dos guàrdies civils a un bar d’Altsasu (nou anys de presó per violar amb grup una dona front als 375 anys sol·licitats pel fiscal per uns cops de puny en un bar). Així com les sentències de més de tres anys de presó a uns rapers per unes simples cançons.
Per no parlar de la persecució judicial als independentistes catalans, amb peticions de pena de trenta anys, acusats de violència quan tot el món ha comprovat durant anys el caràcter absolutament pacífic d’aquest moviment, fet que han deixat en evidència els Tribunals de justícia de Bèlgica, del Regne Unit, d’Alemanya i de Suïssa.

 (Segueix)

Faruk Doru: "Turquia s’ha convertit pràcticament en una presó i les eleccions d’aquest juny no seran democràtiques".

psm-pollenca | 16 Maig, 2018 12:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca, Podem, MÉS per Menorca i Gent per Formentera presenten una PNL en suport al poble kurd.

 

 MÉS per Mallorca, Podem, MÉS per Menorca i Gent per Formentera han presentat aquest dilluns una Proposició No de Llei (PNL) en suport i solidaritat amb el poble kurd. A la roda de premsa per presentar-la hi ha assistit el representant a Europa del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), Faruk Doru, qui ha explicat la situació que viu el poble kurd i el seu partit. Doru ha assegurat que "Turquia s’ha convertit pràcticament en una presó, i les eleccions d’aquest juny no seran democràtiques", ja que, els dos copresidents del seu partit – tercera força política a Turquia – estan empresonats, a més d’haver-hi 10.000 presos polítics i batles i batlesses arrestats, que a les ciutats amb més d’un milió d’habitants han estat substituïts per un governador imposat pel govern d’Erdogan.

Faruk Doru ha explicat que el govern turc ha avançat les eleccions a aquest juny perquè la seva formació no tingui temps a preparar-se. El representant del partit HDP ha assegurat que "les eleccions no poden ser lliures amb les condicions que s’han convocat, i no ho diem nosaltres només, ho diu també l’ONU, la UE i els Estats Units. El govern turc s’ha aïllat de la comunitat internacional".

 (Segueix)

MÉS reclama a Madrid doblers pels projectes ferroviaris de Mallorca.

psm-pollenca | 15 Maig, 2018 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El partit ha presentat, a través del grup de Compromís al congrés, una esmena als Pressuposts General de l’Estat per millorar la mobilitat a l’illa. "Volem que el tren de llevant sigui una realitat, ja que és un transport ràpid, útil i sostenible", ha explicat el coportaveu de MÉS al Consell, Pere Fuster.
 
 

Avui, el conseller i coportaveu a la institució insular, Pere Fuster, ha explicat una de les principals esmenes de la formació als pressuposts generals de l’estat. Aquesta esmena demana un augment de 26 milions d’euros en la inversió ferroviària de l’estat a les Illes Balears per l’any 2018. Fuster, ha afegit que "aquesta esmena només té sentit si ve acompanyada en un futur immediat d’un conveni ferroviari ben dotat vinculant i que fixi quantitats determinades per a cada any. Quan es va signar l’anterior conveni anava de la mà d’una quantitat de doblers que mai s’han rebut".

Aquesta aposta pel transport públic implica una millora de les inversions i les noves infraestructures. Per fer una mica d’història: es va signar un conveni l’any 2008 per 443 milions d’euros. D’aquests 443 milions en van arribar a l’illa només 57,5, i a la legislatura passada es va donar per extingit aquest document. És a dir, no va arribar ni un 13% de les quantitats estipulades. De llavors ençà, anualment s’han anat signant convenis per a petites inversions, habitualment d’uns 4 milions anuals. Només amb aquest nou conveni, i una quantitat fixa cada any, es faria realitat el tren de llevant, ja que es tracta d’un dels projectes estrella de millora de la mobilitat de l’illa" ha explicat Fuster, a la vegada que ha afegit que "és una infraestructura necessària. Es tracta d’una prioritat històrica en les nostres reclamacions a l’estat. Madrid ha de pagar, no pot ser que es gastin milers de milions d’euros en AVEs i a Mallorca no arribi res. Les línies ferroviàries són una reivindicació de tota la ciutadania dels pobles de la comarca de Llevant"

 (Segueix)

Ferrà: “Hem sentit al senyor Company dir que és un estudi científic quan no és així. Set empreses vinculades a petrolieres ja s’han interessat pels resultats de les prospeccions”.

psm-pollenca | 08 Maig, 2018 08:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha subratllat aquest dimecres la disposició tant de la formació ecosobiranista com del Govern per seguir fent feina per aturar les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània. Ferrà ha recordat que el projecte que es va fer públic dissabte passat utilitza canons d’aire comprimit, un mètode especialment nociu per als cetacis, però que afecta negativament a tota la fauna i flora marina.

“Hem sentit al senyor Company dir que és un estudi científic quan no és així. És cert que aquest projecte té una base científica, que és l’estudi de bosses de sal al fons marí, però que també tenen com a objectiu conèixer què hi ha davall. Set empreses vinculades a petrolieres ja s’han interessat pels resultats”, ha afirmat Ferrà. El portaveu de la formació ecosobiranista ha recordat al PP i Ciutadans, davant els atacs del ministre Nadal i el president Rajoy al model impulsat a les Balears, que a la plataforma Aliança Mar Blava hi participa el sector empresarial i turístic perquè les prospeccions tenen també efectes contraris per al turisme.

 (Segueix)

MÉS per Mallorca reclama la recuperació dels drets laborals i unes pensions dignes en el Dia de la classe treballadora.

psm-pollenca | 03 Maig, 2018 08:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca acut a la manifestació del Dia de la classe treballadora a Palma per reclamar feina digna per a tothom i la recuperació de drets laborals que el govern de Rajoy ha retallat. El coportaveu de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa, ha recordat que, encara que les xifres de l’atur siguin positives, les feines segueixen sent temporals i precàries. Tanmateix, el coportaveu dels ecosobiranistes ha remarcat la feina feta des del Govern del canvi per revertir les situacions d’explotació i precarietat laboral a les Balears, així com per reduir les desigualtats de gènere en el món laboral.

La precarietat arriba fins a les pensions, una altra de les grans reivindicacions d’aquest 1r de maig. MÉS per Mallorca ha reivindicat unes pensions dignes i ha recordat que els pensionistes fa mesos que reclamen la fi de la privatització de les pensions. "La lluita no només és dels pensionistes, sinó també de totes aquelles persones, joves i adultes, que creuen en un sistema públic i just per a tothom", ha assegurat Balboa.

 (Segueix)

Ferrà: “Si tenim el descompte aeri del 75% serà gràcies als diputats canaris i no gràcies al PP”.

psm-pollenca | 01 Maig, 2018 08:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 MÉS per Mallorca fa una crida a la responsabilitat perquè s’aprovi la llei d’habitatge quan abans.

 El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha valorat aquest dilluns la visita a Palma del president del govern espanyol Mariano Rajoy. “El senyor Rajoy ens ha dit que a les Balears ens inventam problemes. Són unes declaracions molt desafortunades, ja que patim problemes endèmics d’infrafinançament o dèficit fiscal. No ens ho inventam, ho patim”, ha afirmat. El diputat ecosobiranista ha criticat també la manca de compromís del senyor Rajoy pel que fa al descompte aeri del 75% i ha assegurat que “si tenim aquest descompte serà gràcies als diputats canaris i no gràcies al Partit Popular”.

El portaveu de MÉS per Mallorca ha traslladat la preocupació de la formació per la concepció del turisme que té el PP. “No han entès el problema que tenim aquí amb el turisme. Des de MÉS per Mallorca estam compromesos amb el turisme, però amb un turisme de qualitat, que reparteixi la riquesa i que segueixi un model sostingut”, ha explicat Ferrà. El diputat també ha remarcat la necessitat de tenir la cogestió aeroportuària per poder regular així l’entrada a les nostres illes, a més de recordar que totes les mesures que s’han adoptat des del govern del canvi han estat per pal·liar els efectes negatius d’una dependència del turisme encara molt elevada.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb