"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS reclama a Madrid doblers pels projectes ferroviaris de Mallorca.

psm-pollenca | 15 Maig, 2018 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El partit ha presentat, a través del grup de Compromís al congrés, una esmena als Pressuposts General de l’Estat per millorar la mobilitat a l’illa. "Volem que el tren de llevant sigui una realitat, ja que és un transport ràpid, útil i sostenible", ha explicat el coportaveu de MÉS al Consell, Pere Fuster.
 
 

Avui, el conseller i coportaveu a la institució insular, Pere Fuster, ha explicat una de les principals esmenes de la formació als pressuposts generals de l’estat. Aquesta esmena demana un augment de 26 milions d’euros en la inversió ferroviària de l’estat a les Illes Balears per l’any 2018. Fuster, ha afegit que "aquesta esmena només té sentit si ve acompanyada en un futur immediat d’un conveni ferroviari ben dotat vinculant i que fixi quantitats determinades per a cada any. Quan es va signar l’anterior conveni anava de la mà d’una quantitat de doblers que mai s’han rebut".

Aquesta aposta pel transport públic implica una millora de les inversions i les noves infraestructures. Per fer una mica d’història: es va signar un conveni l’any 2008 per 443 milions d’euros. D’aquests 443 milions en van arribar a l’illa només 57,5, i a la legislatura passada es va donar per extingit aquest document. És a dir, no va arribar ni un 13% de les quantitats estipulades. De llavors ençà, anualment s’han anat signant convenis per a petites inversions, habitualment d’uns 4 milions anuals. Només amb aquest nou conveni, i una quantitat fixa cada any, es faria realitat el tren de llevant, ja que es tracta d’un dels projectes estrella de millora de la mobilitat de l’illa" ha explicat Fuster, a la vegada que ha afegit que "és una infraestructura necessària. Es tracta d’una prioritat històrica en les nostres reclamacions a l’estat. Madrid ha de pagar, no pot ser que es gastin milers de milions d’euros en AVEs i a Mallorca no arribi res. Les línies ferroviàries són una reivindicació de tota la ciutadania dels pobles de la comarca de Llevant"

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb