"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Inscriu-te, participa, escull: Primàries MÉS

psm-pollenca | 29 Maig, 2018 18:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El dissabte dia 9 de juny els militants i INSCRITS de Més per Mallorca triarem els caps de llista per les candidatures del PARLAMENT i del CONSELL DE MALLORCA a les eleccions de 2019.

Per les eleccions al Parlament hi ha, fins ara, dos candidatspresentats: Miquel Ensenyat i Josefina Santiago

Per les eleccions al Consell de Mallorca hi ha altres dos candidats: Isabel Busquets i Guillem Balboa

El reglament aprovat en assemblea preveu que els candidats que no guanyin aquestes primàries quedaran en segon lloc a les llistes que es presentaran a les eleccions.

Qui pot votar: Tant els militants de MÉS per Mallorca (o qualsevol dels partits que l'integren) com aquells ciutadans no militants que s'hagin donat d'alta al cens per aquestes eleccions (tenen fins dimecres dia 30 per donar-se d'alta). 

Dona't d'alta i participa configurant les candidatures de Més per Mallorca, candidatures en les que recau la força per mantenir i reforçar l'esperit de renovació de les forces de progrés de les Illes Balears.

Al Port de Pollença hi haurà urnes pel vot presencial de 12 a 14h (Centre M.Capllonch) i a Pollença de 16 a 18h (taverna dels Jardins J.March) 

Pots donar-te d'alta per via telemàtica aquí: 

 

undefined
CLICA 

 

undefined

 

Miquel Ensenyat i Fina Santiago, candidats pel Parlament -i la presidència del Govern-

 

Isabel Busquets i Guillem Balboa, pel Consell de Mallorca 

L’INDEPENDENTISME ESTÀ GUANYANT.

psm-pollenca | 29 Maig, 2018 07:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol.

 Aquest titular pot semblar excessivament arriscat, sobretot després dels nous empresonaments de polítics independentistes i de la detenció del president Puigdemont per la policia alemanya. Cada vegada que el sobiranisme pateix una sotragada, ja sigui per l’actuació judicial o pels desacords entre els partits independentistes, la premsa de la capital dóna per mort «el procés». Però, malgrat tot, el mort cada dia està més viu.
Tot procés pacífic de separació d’un Estat necessita complir dues condicions: obtenir la majoria social favorable a la independència, i guanyar el reconeixement internacional. És veritat que encara no s’han complit aquests dos requisits, però s’haurà de reconèixer que l’independentisme avança de forma vertiginosa. Tot i la brutal repressió policial de l’1 d’octubre i l’aplicació de l’article 155 que va destituir el Govern de la Generalitat, els partits independentistes, en unes condicions molt adverses, tornaren a obtenir majoria absoluta al Parlament, a més d’incrementar el número absolut de vots, i tot en un nivell de participació extraordinari que va desfer el tòpic de que la majoria silenciosa era majoritàriament contrària a la independència de Catalunya. I l’experiència dels darrers anys ens demostra que com més repressió, més augmenta el nombre de catalans favorables a l’exercici del dret d’autodeterminació.
Pel que fa al reconeixement internacional, també s’haurà d’acceptar que, abans de l’1 d’octubre, el món desconeixia absolutament que a Catalunya existia un moviment secessionista. I la passa prèvia al reconeixement és el coneixement. Avui tot el món està pendent de l’extradició de Puigdemont. El conflicte català s’ha internacionalitzat tant que els principals diaris europeus i alguns nord americans critiquen l’immobilisme de Mariano Rajoy i l’empresonament dels membres del Govern i líders de la societat civil pel fet de convocar un referèndum. Per no parlar de la resolució de les Nacions Unides que reclama a Espanya que respecti els drets de Jordi Sánchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. Una resolució que segurament es farà extensiva als presidenciables, Carles Puigdemont i Jordi Turull.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb