"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les Illes lideren el creixement de la inclusió laboral entre les persones amb discapacitat.

psm-pollenca | 26 Juny, 2018 09:09 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L’Arxipèlag, la tercera comunitat de l’Estat on el col·lectiu està en més disposició de fer feina.

Les Balears són una de les comunitats de l’Estat on les persones amb discapacitat estan en més disposició de treballar. Així ho reflecteixen les darreres estadístiques, publicades ahir per l’INE. La taxa d’activitat d’aquest col·lectiu (que integra el nombre de persones amb feina i les que en cerquen de manera activa) és d’un 40,1%, més de cinc punts per sobre de la mitjana estatal (35,2%). Només la Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa presenten millors resultats, en aquest sentit. Amb tot, les Balears és on més ha crescut aquesta taxa el darrer any, ja que ha passat del 34,2% al 40,8%. El 2016 hi havia 34.900 persones en edat de treball amb algun tipus de discapacitat reconeguda.

 (Segueix)

Aprovada la primera llei d’habitatge de Balears.

psm-pollenca | 19 Juny, 2018 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Parlament va viure ahir un dia històric amb una normativa que estableix l’habitatge com un dret i no com un privilegi.
 
 La primera llei d’habitatge de les Illes Balears ha quedat aprovada aquest dimarts al Parlament. La diputada ecosobiranista Joanaina Campomar va qualifcar el dia com "un dia històric" en què es va aprovar "una llei molt necessària i que estabeix que l’habitatge és un dret i no un privilegi".

Aquesta normativa està feta de baix cap a dalt i ha tingut en compte les demandes dels col·lectius que porten anys lluitant contra l’especulació i pel dret a un habitatge digne. "Volem revertir la indefensió dels afectats i seguir la feina de la mobilització social que ens ha sacsejat a tota la classe política", ha afirmat Campomar.

La diputada de MÉS per Mallorca també ha assegurat que aquesta llei és una passa més a la feina del Govern del Canvi en matèria d’habitatge i que segueix les mesures iniciades durant aquesta legislatura, com són la reobertura de les oficines de l’IBAVI a Menorca, Eivissa i Formentera, els ajuts del Govern pel lloguer o l’Oficina Antidesnonaments de Palma.

 (Segueix)

ELS SUPREMACISTES.

psm-pollenca | 14 Juny, 2018 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pere Sampol (publicat a Ultima Hora).

 

 Des de fa un temps, s’ha posat de moda qualificar de «supremacistes» determinats dirigents de l’independentisme català i, per extensió, a tot el moviment sobiranista. El mot prové dels Estats Units i es refereix a la ideologia que considera que la blanca és una raça superior i que, per tant, té dret a exercir un domini sobre les altres. És el supremacisme blanc, que va tenir la seva deriva en el nacionalsocialisme d’Adolf Hitler que considerava la raça ària «creadora de cultura», mentre que la raça jueva era «destructora de cultura». D’aquí que el mot en qüestió només és una extensió d’altres qualificatius usats amb total fatxenderia contra els sobiranistes, els quals, ja per definició són racistes, xenòfobs, totalitaris... fins arribar al clímax, usat per Alfonso Guerra contra el president de la Generalitat, Quim Torra, al qual va qualificar de nazi. Coneixent el tenebrós personatge, és evident que no podia quedar darrere de tota la parafernàlia de tertulians que, sense haver llegit absolutament cap dels escrits de Quim Torra, falsament, li han atribuït la qualificació de bèsties a tots els ciutadans espanyols. En realitat, Torra havia utilitzat la metàfora de bèsties per referir-se a aquelles persones que s’indignen i protesten només en sentir parlar en català, com havia passat amb una que protestà iradament per la utilització del català en un avió d’una companyia suïssa.
La palatina d’aquesta brutal campanya és Inés Arrimada, la lideresa de Ciudadanos a Catalunya. Llança l’insult, que immediatament troba ampli ressò en la premsa capitolina, perquè el reprodueixin tots els capdavanters polítics, no sols de la dreta, sinó també de la progressia més quinze marciana. Curiosament, Arrimadas, en les seves intervencions, apel·la constantment als orígens andalusos i extremenys de molts de catalans per rebel·lar-se contra el que considera el jou del sobiranisme català. A força de reproduir els insults, Ciudadanos i el PP han divulgat a la resta de l’Estat la imatge d’una Catalunya molt allunyada de la tradició del catalanisme, que sempre ha defensat allò de «és català tothom que viu i treballa a Catalunya». No debades, Catalunya és un dels territoris de la Unió europea on es parlen més idiomes i hi conviuen més cultures. Ho recordà a Arrimadas una de les andaluses que participava en un programa de Jordi Évole, quan li etzibà que difonia una imatge tergiversada de la realitat de Catalunya.

 (Segueix)

La Comissió Europea qualifica d’exemplars i pioneres les mesures de la llei de residus per reduir els plàstics.

psm-pollenca | 12 Juny, 2018 13:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La directora general de Medi Ambient visitarà Mallorca per a conèixer la nova legislació.
 
 Exemplar i pionera. Així van definir els tècnics mediambientals de la Comissió Europea l’avantprojecte de la llei de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, que es va presentar al fòrum polític EU Green Week.

El coordinador en estratègia de plàstics de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, Werner Bosmans, i el tècnic del mateix departament Paulo da Silva han assistit expressament a l’explicació del director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, per a poder parlar amb el conseller Vicenç Vidal, al qual han donat l’enhorabona i li han sol·licitat una nova reunió per a conèixer alguns detalls tècnics de les mesures i poder explicar-li també les línies que vol marcar en el futur la Comissió Europea en matèria de plàstics. Els dos tècnics de la Comissió formen part de l’equip de la Direcció General de Medi Ambient que dirigeix Joana Drake, qui serà rebuda pel conseller Vicenç Vidal la propera setmana a Mallorca.

La presentació de la nova llei de residus a la EU Green Week, així com altres polítiques mediambientals del Govern balear, com són el Decret de posidònia, l’aplicació de l’impost de turisme sostenible o l’Avantprojecte de llei del canvi climàtic, ha despertat també l’interès d’altres organismes públics i privats a Brussel·les. Per una banda, el Govern de Sardenya ha convidat a l’illa el conseller Vicenç Vidal per a explicar aquestes mesures després que ahir es reunís amb la seva homòloga a l’illa, Donatella Spano, per a intercanviar les mesures i les problemàtiques que es comparteixen envers la insularitat.

LA PROGRESSIA ESPANYOLA.

psm-pollenca | 05 Juny, 2018 07:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol.

 

«Hubo 900 heridos, donde están?»
ANTONIO BANDERAS

Aquesta frase de Banderas retrata la postura de la major part de la progressia espanyola sobre la situació que es viu a Catalunya: ignorar la realitat. En una entrevista, l’actor defensa de manera vehement la violència dels cossos de seguretat de l’Estat del passat 1 d’Octubre i la versió que n’han donat el Govern espanyol i la premsa afí. Conscientment, no volen veure el que tot el món ha vist a través dels mitjans de comunicació internacionals. No volen inquietar la seva còmoda posició en un Estat en què els franquistes han reviscolat exhibint el seu domini de les institucions. Ni tan sols els pronunciaments de les Nacions Unides o de l’oposició de la Justícia de Bèlgica, de Suïssa, del Regne Unit i d’Alemanya, que han deixat en evidència les ordres del jutge Llarena, els han fet dubtar de la seva adhesió a la doctrina oficial. Ni tampoc han reaccionat davant l’escalada de repressió, no sols contra els independentistes catalans, també contra joves bascos que fa més de cinc-cents dies que estan en presó preventiva per una baralla de bar amb dos guàrdies civils, ni davant l’empresonament preventiu de titellaires o les condemnes a rapers per les seves cançons. Tampoc no volen veure la impunitat amb que campen escamots feixistes per Catalunya, València, Palma o Madrid. Fins i tot, no qüestionen el manteniment en el poder d’un partit acusat d’organització criminal. L’excepcionalitat del moment no permet la divisió dels «constitucionalistes». Segur que Picasso, tot i la seva brutal denúncia de la violència i la guerra, avui seria «constitucionalista», afirma Banderas.
 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb