"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Protegim la Mediterrània: El Parlament aprova la proposició de llei contra les prospeccions.

psm-pollenca | 30 Octubre, 2018 08:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Gallardo: "La insistència dona els seus fruits i estam convençuts que aquesta llei serà una molt bona llei per a les Balears, que ens permetrà garantir el nostre futur".

  El Parlament ha tornat a aprovar per unanimitat la proposició de llei de protecció de la Mediterrània i contra les prospeccions. El diputat Miquel Gallardo ha recordat que "la insistència dona els seus fruits i estam convençuts que aquesta llei serà una molt bona llei per a les Balears, que ens permetrà garantir el nostre futur".

L’ecosobiranista ha confiat en què ni PP ni Ciutadans tornin a vetar a la Mesa el seu debat i acceptin la proposta tal com s’ha formulat a Balears: "Tenim esperança perquè per una vegada siguem respectats per l’Estat".

Aquesta iniciativa té com a objectiu protegir la mar Mediterrània sota jurisdicció espanyola del possible deteriorament que puguin produir al medi marí les activitats d’exploració, recerca i explotació d’hidrocarburs o altres substàncies minerals i, amb aquesta finalitat, s’estructura en un article, una disposició addicional i una disposició transitòria.

 (Segueix)

Ferrà: “La UE, a nivell econòmic, ha estat una festa per al capitalisme”.

psm-pollenca | 27 Octubre, 2018 16:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca trasllada el seu suport a la plantilla afectada pel tancament de Cemex.

 El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha traslladat el seu suport a la plantilla de Cemex durant la roda de premsa d’aquest dimecres. El també diputat ecosobiranista ha criticat “l’excusa” que ha donat l’empresa per tancar la planta: “ha aguantat els pitjors moments de la crisi econòmica sense cap alerta de tancament”. “Ara, amb una situació econòmica de recuperació, no entenem com el tancament es produeix per les causes que ells apunten. Es produeix per una deslocalització produïda, entre altres coses, per la limitació per part de la UE de les emissions”, ha explicat Ferrà.

El diputat ecosobiranista ha instat a la Unió Europea a posar fre a les deslocalitzacions: “La UE ha fet una feina de cohesió molt important, però a nivell econòmic ha estat una festa pel capitalisme”. Tal com apunta Ferrà, ha de ser a nivell europeu que es posin instruments jurídics perquè tant els estats com les comunitats puguin frenar les deslocalitzacions.

 

 (Segueix)

La Força de la Gent propicià el canvi.

psm-pollenca | 23 Octubre, 2018 08:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ara fa cinc anys érem als carrers dePalma a una mobilització històrica de suport a la comunitat educativa i també per dir prou a la política de retallades i menyspreu constant de Jose Ramón Bauzá. El seu Tractament Integral de Llengües (TIL) volia fer desaparèixer del sistema educatiu la nostra llengua i cultura, però una societat conscienciada i mobilitzada els hi va posar fre. Va ser la força de la gent la que va propiciar el canvi. És d’aquesta energia de la que neix el compromís de donar resposta al que els docents i les docents demanaven: derogar el TIL, tornar els drets i dotar els centres dels recursos necessaris i també poder establir amb les insticucions una relació de respecte i de diàleg.

Derogar el TIL i la Llei de símbols va ser una de les primeres accions del govern del Canvi, a més de sol·licitar la paralització de la LOMQE. I vàrem posar fil a l’agulla per recuperar vam tornar a convocar oposicions, el que ha permès que a final de legislatura hi hagin als centres públics 1.152 professors nous. Actualment tenim el nombre més elevat de professorat de la història de les Balears.

La recuperació dels drets del personal docent ha estat una altra de les prioritats, unes prioritats marcades dins l’Acord Marc amb els sindicats i que s’ha anat complint durant aquests tres anys. Entre d’altres mesures, s’han retornat els sexennis tant al funcionariat de carrera com al d’interinatge i s’ha retornat la paga extra, s’han augmentat les beques menjador i s’ha fixat una baixada d’hores lectives per al professorat de secundària, FP i EPA.

 (Segueix)

Gallardo: “S’han de deixar de veure les pensions com un assumpte de la gent gran i protegir-les i reivindicar-les com a societat”

psm-pollenca | 16 Octubre, 2018 08:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Gallardo, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa la necessitat de defensar un sistema públic de pensions: “s’han de deixar de veure les pensions com un assumpte de la gent gran i protegir-les i reivindicar-les com a societat”. Coincidint amb el Dia internacional de la gent gran i les diverses concentracions per defensar els drets dels pensionistes, Gallardo ha incidit en què per garantir unes pensions dignes és necessari un mercat laboral fort i la derogació de la reforma laboral “per recuperar llocs de feina de més qualitat”.

Gallardo ha recordat que les Balears és la comunitat amb les pensions més baixes de tot l’Estat, mentre que el cost de vida és un dels més alts. Per aquesta raó ha subratllat la necessitat que “les Balears comptin amb un mecanisme per revaloritzar les pensions no contributives i més baixes”. Ha recordat, per altra banda que “des de MÉS per Mallorca ens sumam al clam d’arreu de l’Estat de què la pujada del 0,25% és insuficient: en els darrers anys els pensionistes han perdut un 7% de poder adquisitiu”. El diputat ecosobiranista ha apuntat, a més, la necessitat de canviar el model econòmic per combatre la precarietat i garantir unes pensions dignes.

L'Hotel del Golf. Fets

psm-pollenca | 14 Octubre, 2018 20:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el cas de la notícia que ha saltat avui a l’Última Hora (https://ultimahora.es/noticias/part-forana/2018/10/14/1031543/proyectan-hotel-centenar-habitaciones-pollenca-junto-campo-golf.html) referida a l’Hotel del Camp de Golf de Can Porquer crec que convé posar damunt la taula les dades i fets que posen la notícia en el seu context. A més, com a regidor del PSM també tinc el deure de defensar l’actuació coherent en aquesta qüestió del meu partit durant les darreres dècades. Una actuació ingrata i sovint poc compresa, i que ara he de reivindicar.

Algunes dades no les tinc molt exactes per tractar-se de fets anteriors a la meva entrada com a regidor a l’Ajuntament, però sí que son força ajustades:

-El projecte no és de cent habitacions, sinó de 100 places, en 50 habitacions dobles (aquest fet no és gaire substancial, però és una dada que cal puntualitzar per poder valorar la dimensió de l’edifici).

-La urbanització de Can Porquer es va aprovar per una Declaració d’Interès General en els anys vuitanta. Posteriorment va ser recollida com a Sòl Urbanitzable en el Pla General del 1990. El PSM va votar en contra d’aquest Pla General, entre altres coses perquè incloïa aquesta urbanització que, a criteri del PSM, era innecessària i contraproduent.

 

 

L'urbanitzable de Can Porquer al Pla General de 1990 

 


-Posteriorment, com podeu veure en els antecedents, es va aprovar el Pla Parcial corresponent (UP3) que convertiria els terrenys en urbans. Aquesta aprovació va dur tota una llarga tramitació, aprovant-se inicialment el 26/12/1991, amb retallada de l’àmbit de la urbanització per afectació de una zona d’alzinar, i aprovació definitiva per part del Consell de Mallorca el 26/04/1998. El PSM també hi va votar en contra en coherència amb la votació inicial.

 

Pla Parcial de Can Porquer aprovat el 1998 (la parcel·la hotelera és el quadradet ratllat) 

 

-Finalment, després d’anys d’anar-se donant llicències d’obra durant anys per construcció d’un local social i múltiples habitatges unifamiliars dins la urbanització -ja dotada dels serveis necessaris per constituir solars edificables-, l’any 2008 es va aprovar l’estudi de detall necessari per poder edificar a la parcel·la hotelera de la UP3. Novament va comptar amb el vot en contra del PSM, com es pot veure en l’article de resum fet llavors en aquest mateix blog (http://psm-pollenca.balearweb.net/post/59550). Vot contrari, per cert, tot i ser socis de govern -encara- de l'equip que el va tramitar, fet que va suposar una important fricció entre els socis. Aquesta vegada ens va acompanyar en aquest vot en contra el partit llavors recentment incorporat al Ple Municipal, Esquerra Unida -després Alternativa per Pollença-.

 

Planejament en vigor. En color blau la parcel·la AT que permet fer-hi l'hotel. 

 

Certament a l’actual equip de govern hi ha un Batle que en aquells anys dirigia en GOB i un regidor d’Urbanisme d’un partit, el PSM, que llavors es varen oposar al desenvolupament de la urbanització. I la veritat és que en aquella lluita contra la urbanització de Can Porquer poc suports més varem rebre. Malauradament fou una lluita que es va perdre. No hi hagué gaire mobilització ciutadana ni social acompanyant aquestes organitzacions en la seva lluita. Molt manco grups a les xarxes socials que remassin cap allà mateix.

Resulta sarcàstic, dons, que es demanin responsabilitats a l’actual equip de govern per una qüestió que es va decidir anys enrere, en contra del criteri dels actuals responsables. Ara ja només queda donar la llicència a l’hotel. Les llicències son un acte reglat, que ja no depèn de votacions ni de la voluntat del polític, sinó que no hi ha més remei que ajustar-se als informes tècnics que diran si el projecte és conforme a la normativa en vigor o no.

Com a MÉS el que farem serà examinar el projecte actualment en exposició pública i fer-hi les al·legacions que siguin pertinents, en coherència amb la nostra línia mantinguda durant anys. Convidam a qualsevol ciutadà, organització o partit a que faci el mateix, ja que tothom hi té dret a al·legar.

A banda d’això ja només queda la opció de la desclassificació amb el pertinent pagament de indemnitzacions. Complicat, donat l’avançadíssim estat del procés -després de trenta anys de fer passes- en que es troba la parcel·la en qüestió.

Ara ens trobam les conseqüències de tots aquests fet començats ja en els anys 80. És el que té l’urbanisme, les coses es decideixen un dia i les conseqüències es veuen trenta anys després. I a més amb l’agreujant que es tracta d’un sol urbà amb tots els serveis i tràmits administratius fets -al contrari que altres urbanitzacions del municipi- deixant poc o gens de marge de maniobra a l’actual equip de govern.

Per tant cal pensar bé les coses que es decideixen quan és el moment de decidir-les (a l’aprovació del PGOU, del Pla Parcial i de l’Estudi de Detall). A Pollença desgraciadament no hi hagué gaire contestació social a la urbanització de Can Porquer -llevat, com hem dit, del GOB i el PSM, que duguérem aquesta lluita en solitari-. I els governs que aprovaren els instruments de planejament que permeteren la urbanització -i l’hotel- no sofriren cap castic electoral per aquest motiu. Noltros ara novament farem el que legalment podrem però tampoc se’ns pot exigir que revertim una situació consolidada -a disgust nostre- després de dècades, quan en el seu moment no se’ns va donar la força política que ens hagués permès fer-ho. Cert, ho sabem, que a nosaltres sempre se’ns demana que facem possible allò que ningú més pot assolir. Però com se diu en mallorquí, "al darrer caragol no es pot fer l'all-oli", i noltros ja fa molts anys que treballarem en solitari per revertir aquesta situació, malauradament sense èxit.

La nostra postura continua essent la mateixa que anys enrere. El desenvolupament de la urbanització era innecessària i qualsevol iniciativa política destinada a ampliar-la no comptarà amb el nostre suport. I en allò que legalment sigui factible treballarem per tal que l’impacte de la mateixa sigui el menor possible.


PD: Un altre debat és el de la declaració de Pollença (nucli urbà), La Font i el Vilar com a nuclis turísticament saturats, deixant fora a Can Porquer. Una qüestió que significa que fora d’aquests nuclis no s’impedeix augmentar en nombre de places i que turísticament no hi ha inconvenient per fer-hi un nou hotel ni aquí, ni al Port de Pollença ni a Cala Sant Vicenç, sempre i quant es comprin les pertinents places i es respecti el sostre de places.

Tomeu Cifre, regidor de MÉS (i PSM) dins la coalició Junts Avançam, delegat d'Urbanisme.

2004:"El Golf Pollença busca un inversor para construir un hotel de cinco estrellas"

2008:"Reactivada la licencia para construir un hotel de cien plazas con Spa en el Golf Pollença"MÉS per Mallorca trasllada la seva solidaritat a les víctimes de la torrentada de Llevant.

psm-pollenca | 12 Octubre, 2018 21:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Balboa: “Agraïm la feina sense descans que estan fent els serveis d’emergència i institucions”

 MÉS per Mallorca vol expressar la seva solidaritat i estima cap a les víctimes de les torrentades al Llevant. També mostrar l’agraïment a la feina feta des de totes les institucions i per tots els serveis d’emergència.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que s’ha aprovat un decret d’emergència per adjudicar les obres necessàries i reconstruir així les infraestructures.

Des de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació s’ha posat en marxa un servei porta a porta en què treballadors socials del Govern i Consell valoraran les necessitats de les persones afectades per així poder quantificar la prestació econòmica que rebran, una prestació urgent i que ha de servir per garantir el material necessari per tenir unes condicions bàsiques per poder romandre a l’habitatge.

D’altra banda, el coportaveu de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha traslladat el condol i estima a les famílies i amistats de les víctimes de la torrentada de Llevant. “Des de MÉS per Mallorca volem traslladar la nostra estima i solidaritat amb les persones que han patit els efectes de la torrentada”, ha dit. “Agraïm la feina sense descans que estan fent els serveis d’emergència i les institucions”, ha afegit.

El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha mostrat el seu suport als municipis afectats i “a la gent que està prenent decisions que salven vides, no només amb una gent que estava en risc imminent sinó de decisions de seguretat perquè ningú més estigui en risc”. El també diputat ecosobiranista ha traslladat el seu “respecte i agraïment a la màxima solidaritat que ha demostrat la gent durant aquests dies”.

La nostra proposta surt endavant: El tren de Llevant entrarà al conveni ferroviari.

psm-pollenca | 09 Octubre, 2018 07:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

S’aprova la proposta de MÉS per Mallorca en què s’insta a l’Estat a no suspendre unilateralment ni l’autonomia ni les funcions de cap comunitat autònoma.
 
 Totes les propostes de resolució presentades per MÉS per Mallorca han estat aprovades al Parlament. Així, des de la cambra balear s’instarà al govern d’Espanya a signar un conveni que faci possibles les inversions ferroviàries a partir de 2019, per la qual cosa el tren de Llevant queda inclòs al conveni ferroviari. Al Parlament també s’ha aprovat la proposta en què la formació ecosobiranista demana que l’Estat no suspengui unilateralment ni l’autonomia ni les funcions de cap comunitat autònoma, proposta en què s’apunta també que "el conflicte territorial a l’estat espanyol només trobarà una solució des del diàleg i sense la imposició del 155".
 (Segueix)

MÉS PER MALLORCA MOSTRA EL SEU DESACORD AMB EL PACTE ENTRE JAUME MATAS I FISCALIA.

psm-pollenca | 02 Octubre, 2018 09:18 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El PP hauria d’assumir responsabilitats per haver-se finançat irregularment i adulterat eleccions.

 

 MÉS per Mallorca ha manifestat la seva disconformitat amb l’acord a què ha arribat la Fiscalia Anticorrupció amb en Jaume Matas. Per als ecosobiranistes, és políticament inacceptable que es permutin per una multa els anys de presó que pertocarien als delictes de prevaricació, frau i malversació que ha reconegut l’ex president del PP; "evidentment la confessió ajuda a veure fins on va arribar la corrupció al PP, però no podem acceptar el missatge que amb doblers et pots lliurar de la presó", segons paraules del coportaveu de MÉS per Mallorca Guillem Balboa. "Amb una multa de 18.000€ estam dient que fer una campanya financiada il•legalment i per tant alterar unes eleccions surt molt barat", ha conclòs Balboa.

Pel que fa a la confessió, els ecosobiranistes han assegurat que "aquests fets eren de sobres coneguts; Jaume Matas no aporta res nou, just certifica la podridura del PP". La també portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha exigit al Partit Popular i als seus actuals dirigents que assumeixin les responsabilitats que els són intrínsecs i tornin els doblers; "ells hi eren i callaven o aplaudien mentre els altres denunciàvem, aquest i altres casos ja jutjats com l’Scala", ha conclòs Busquets.

Complim una demanda històrica: la integració tarifària ja és una realitat.

psm-pollenca | 02 Octubre, 2018 07:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Noguera: “La transformació de Palma només s’entén amb més mobilitat sostenible, l’impuls del transport públic i buidant la ciutat de cotxes”.

 Complim una demanda històrica: a partir d’avui ja podem utilitzar la targeta ciutadana per anar en metro i en bus. Precisament, avui s’ha presentat la integració tarifària entre les xarxes de l’EMT Palma i TIB en un acte al qual hi ha assistit el batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat de la presidenta del Govern, Francina Armengol, el Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el Director general de Mobilitat, Jaume Mateu, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, la directora de mobilitat, Patricia López, i els gerents del Consorci de Transports de Mallorca, SFM i l’EMT, Maarten van Bemmelen, Mateu Capellà i Mateu Marcus.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb