"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Campomar: “El pressupost de recerca i desenvolupament és una peça fonamental per ajudar a diversificar el model econòmic”.

psm-pollenca | 31 Desembre, 2018 08:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca considera insuficient el Reial Decret en matèria d’habitatge.

 

 La diputada Joanaina Campomar ha fet una valoració dels pressupostos de 2019 aquest dilluns en roda de premsa. L’ecosobiranista ha destacat l’augment d’un 32% del pressupost global durant tota la legislatura, el que ha permès “revertir moltes de les retallades del Partit Popular” i dedicar-lo a les prioritats del Govern del Canvi.

Campomar ha incidit en l’augment del 181% que s’ha produït en la inversió en R+D+i durant la legislatura, “un pressupost que és una peça fonamental per ajudar a diversificar el model econòmic, un dels nostres objectius clau d’aquests quatre anys”. La diputada ecosobiranista també ha destacat el pressupost destinat a habitatge, “una altra fita important perquè converteix aquest tema en una prioritat”. Així, el 2019 s’hi destinarà quasi el doble de pressupost que l’any anterior, augmentant la partida en 33 milions d’euros. A més, es rebaixarà l’impost de transmissions patrimonials en quasi un 40% en la compra del primer habitatge de menys de 200.000 euros.

 (Segueix)

EL LLENGUATGE POLÍTIC.

psm-pollenca | 25 Desembre, 2018 07:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

“El que més em disgusta és veure com l’odi s’ha generalitzat”
SEBASTIAO SALGADO (fotògraf social)

Nazis, terroristas, golpistas, violentos, supremacistas, exacerbados, radicales, corruptos, criminales..., aquests són alguns dels qualificatius que polítics i autoanomenats periodistes dediquen als independentistes catalans. Però, entre ells, els polítics dits constitucionalistes tampoc no es tiren floretes: podredumbre, barrizal, vergüenza, descomposición, degradación, chantaje, dimisión...,són algunes de les expressions que hem pogut escoltar darrerament a les Corts espanyoles.
L’escalada verbal de la política espanyola no té fi. Escoltar la crònica política dels noticiaris, amb les declaracions dels polítics novells, provoca taquicàrdia. Seguir un mal anomenat debat parlamentari és enervant. Casado, Rivera, Arrimadas, amb les respectives segones línies, rivalitzen sobre qui la diu més grossa, amb una desvergonyia absoluta que espanta. Les mentides, de cada vegada més inversemblants, es diuen amb total impunitat. La setmana passada Cantó, de Ciudadanos, des de la tribuna del Congrés dels Diputats, afirmà que el castellà havia desaparegut de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears. El flamant nou fitxatge de Ciudadanos, l’ex ministre francès Manuel Valls, desembarcà com a candidat a la batlia de Barcelona afirmant que molts de barcelonins tenen dificultats per expressar-se en castellà. Però qui ha guanyat el premi gros entre els dos gallets histriònics de les dretes ha estat Pablo Casado, qui, per acusar de feblesa el president del Govern espanyol va declarar que “no se puede dialogar con una pistola sobre la mesa”, equiparant així el sobiranisme català amb el terrorisme d’ETA. Quan l’entrevistador li recordà que el sobiranisme català no era violent respongué que “era una manera de hablar”.
 (Segueix)

EL CONTE DE LA JUSTÍCIA INDEPENDENT (Pere Sampol, publicat a UH)

psm-pollenca | 18 Desembre, 2018 07:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Això era i no era un advocat d’una ciutat «de provincias», com diuen a la capital; una persona conservadora, que havia arribat a ocupar un càrrec polític en el partit que governava la Comunitat Autònoma. Un dia el convidà el president del govern autonòmic i li proposà ser un dels membres de la terna de «juristes de reconegut prestigi» que s’havien de convertir en magistrats del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Autònoma, en ser nomenats pel Consell General del Poder Judicial després de ser votats en el Plenari del Parlament autonòmic.
Com és natural, l’advocat acceptà amb orgull la proposta del seu president, amb el qual compartia veïnatge en una urbanització als afores de la capital. Però la fatalitat, per a alguns seria la providència, feu que un dels primers cassos que li «tocaren» va ser la instrucció del cas polític més escandalós de la història de la Comunitat: un cas de presumpta captació de votants d’emigrants a les terres de Sud Amèrica, en el qual estava directament implicat el president del Govern, com a autor d’un manuscrit en què dissenyava tot l’operatiu de captació de votants per al seu partit, finançat amb fons públics. Després d’una llarga instrucció, en el transcurs de la qual arribà a menysprear, tractant-lo de fantasiós, un testimoni que aportava el nom d’un treballador públic que coneixia tot l’operatiu. Arxivà el cas exculpant tots els polítics implicats.
Entre altres cassos, encara li «tocà» una altra instrucció de gran repercussió política, ja que implicava la presumpta participació d’un grup de batles del partit del govern en una trama de contractació d’una associació que promovia un espectacle en fires i festes pels pobles. No cal dir que el batles també foren exculpats.
 (Segueix)

Persones en risc d’exclusió retiren pintades i graffitis dins l’àmbit del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana .

psm-pollenca | 11 Desembre, 2018 07:47 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El projecte s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i la Fundació Bancària “la Caixa”.

 

 A partir d’una sèrie de comunicacions, queixes i visites de camp al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana (PNST), es van detectar nombrosos punts dins d’aquest espai natural amb pintades i graffits que embrutaven i modificaven el paisatge. Així doncs, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca amb la col·laboració de la Fundació Bancària “la Caixa” han posat en marxa des del mes de setembre un projecte per retirar aquestes pintades, amb l’objectiu de retornar al paisatge el seu estat natural amb una inversió de 18.000 euros per poder dur a terme diferents accions.

Aquest dematí, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat per Sr. Hilari Llabrés, Director del Centre d’Institucions de CaixaBank a les Illes Balears i representants de l’associació s’Estel de Llevant han pogut comprovar “in situ” la feina feta per la brigada de neteja que la conformen persones en risc d’exclusió social d’aquesta entitat.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal ha explicat que es tracta, “d’un projecte a tres bandes, conselleria, Fundació “la Caixa” i Ester de Llevant, per mantenir el nostre paisatge, els nostres valors naturals, i no és admissible que en aquest patrimoni que tots respectam, un paisatge que tots volem conservar, es produeixin fets com aquestes coloracions o graffits que l’únic que fan és entorpir i destorbar en el paisatge”. A més, el conseller ha demanat a la ciutadania civisme, i en concret a la Serra de Tramuntana ja que ha dit, “l’hem de poder gaudir sempre des del respecte i més a més si estem dins d’una propietat privada”.

 (Segueix)

El Museu Marítim de Mallorca ja és una realitat.

psm-pollenca | 07 Desembre, 2018 10:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Museu Marítim de Mallorca s’ha presentat de manera oficial. Es tracta d’un projecte per salvaguardar el patrimoni d’illa. L’any que ve, a més de Ses Voltes, s’incorporarà al projecte el Museu Marítim de Sóller, tancat fa uns anys.

 

La intenció es conservar un patrimoni únic. Des de la desaparició del Museu Marítim de Balears (1972) no ha existit cap entitat museística o similar que s’hagi fet càrrec d’aquesta responsabilitat. Ara, segons el president del Consell, Miquel Ensenyat, "la importància de posar en marxa aquest espai és vital abans que se segueixi perdent més patrimoni nàutic". De fet, ha recordat que "si fa 15 anys hi havia 500 embarcacions històriques, ara només n’hi ha 70". Així, i d’acord amb el president insular "No volem que el patrimoni segueixi desapareixent". En aquest sentit, Ensenyat s’ha mostrat "satisfet" i ha assegurat que "és un dia d’alegria", ja que "fem la primera passa perquè aquest museu comenci a navegar i esperem que tengui una llarga travessia".

Ensenyat ha explicat que el Museu Marítim també s’ha concebut com una eina dinamitzadora de l’economia i la creació de llocs de feina. De fet, per la restauració i recuperació de les peces s’implicarà l’Escola de Mestres d’Aixa del Consell. Es recuperarà el sentit inicial d’aquesta escola.

El Museu ha estat plantejat com un espai obert, participatiu i proper, on l’accessibilitat sigui el l’eix central. En aquest sentit, la consellera de cultura del Govern Balear, Fanny tur, ha avançat que s’impulsaran iniciatives de col•laboració amb la resta d’illes. Segons Tur, "el patrimoni marítim és molt fràgil alhora que valuós i per això cal preservar-lo". Tur ha recordat que ahir mateix el govern va aprovar el Projecte de llei de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Illes.

 (Segueix)

S’obri la convocatòria d’ajudes per al manteniment del paisatge agrari de les Illes Balears.

psm-pollenca | 05 Desembre, 2018 09:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

643 pagesos professionals se’n varen beneficiar el 2017, amb 3.925 euros de mitjana.

 

 En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) s’ha publicat, aquest dissabte, la convocatòria d’ajudes d’enguany per al manteniment del paisatge agrari de les Illes Balears. Els interessats poden començar a demanar les subvencions a partir de demà i fins al dia 31 de gener de 2019. L’import total de la convocatòria, de 2.900.000 €, prové de l’impost de turisme sostenible (ITS).

Amb aquesta línia d’ajuts es pretén compensar les despeses superiors que comporta el maneig d’explotacions diversificades i reconèixer la tasca beneficiosa que desenvolupen tant en l’àmbit agrícola com en l’ecològic.

En total, 643 pagesos professionals de les Illes Balears es varen beneficiar de la convocatòria de l’any passat, que varen obtenir, de mitjana, 3.925 euros. Per illes, a Mallorca se’n varen beneficiar 453 pagesos; a Menorca, 151; a Eivissa, 38; i un, a Formentera.

Una explotació agrària diversificada és aquella en la qual es duu a terme una gestió agrària determinada aprofitant els recursos naturals que té a l’abast d’una manera sostenible, en major o menor grau. Aquestes tasques de reutilització dels recursos —fems, purins, restes de poda, pastures, etc.— i de diversificació sovint comporten unes despeses addicionals de mà d’obra i maquinària, que no es produeixen en explotacions més intensives. A la vegada, però, aquesta gestió agrària diversificada genera serveis ambientals gratuïts que, encara que no estiguin reconeguts ni remunerats, beneficien el conjunt de la societat —l’absorció de CO2, la pol·linització per part d’abelles, la conservació del sòl fèrtil, el reciclatge de nutrients o la conservació del patrimoni genètic, com són les varietats locals i races autòctones, entre d’altres.

 (Segueix)

Ensenyat: "No donam suport a la proposta del REB de Pedro Sánchez. No arriba als mínims que aquesta societat necessita"

psm-pollenca | 04 Desembre, 2018 08:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
 La formació ecosobiranista ha celebrat el 5è aniversari envoltada d’homes i dones que dia a dia mostren el seu compromís amb un projecte polític que té la justícia com a motor i que posa en el centre de la seva acció, amb polítiques capdavanteres, les persones, el seu benestar i el seu dret a decidir i la protecció del nostre estimat territori. En aquest sentit s’ha recordat el moment de naixement de MÉS per Mallorca, en context de les retallades sense escrúpols dels governs populars, del tàndem Rajoy-Bauzà, imposades en un clima de crispació i de repressió que varen fer reaccionar i sortir al carrer 100.000 indignades a les Illes. El fet de formar part d’aquest col·lectiu de persones que varen dir prou, i que sabien que no era suficient indignar-se, que era imprescindible passar a l’acció, connecta directament amb la present legislatura, plena de reptes i de fites aconseguides, tot i la feina que encara queda per fer, per transformar Mallorca perquè sigui una terra més verda, més justa, més lliure i més feminista. Tal com han explicat els coordinadors de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa i Bel Busquets.

Un dels temes que ha destacat Bel Busquets han estat les polítiques de defensa del territori durant aqueta legislatura que van "des del Pla d’Equipaments Comercials al Parc Natural d’Es Trenc, de les carreteres eliminades al Pla Director al compliment de la disciplina urbanística". Busquets ha manifestat el compromís de MÉS per Mallorca per fer el possible per reduir la carretera Llucmajor-Campos. "Com a coordinadors i candidats al Consell volem dir-vos que si es pot reduir més del que hem aconseguit el projecte de la Llucmajor-Campos, ho farem. Perquè érem on som i sempre hem defensat el mateix", ha assenyalat. Per la seva banda, Guillem Balboa, des d’una mirada global del projecte transformador que és MÉS per Mallorca ha apuntat quatre certeses de present i futur: El final de les societats homogènies; el final de la tríada: classe, raça i gènere com a cos central de les ideologies; el final de la idea de la natura com a infinita. I l’emergència d’un món feminista. "Aquestes quatre certeses formen part, i sempre han de seguir formant part, dels trets que ens identifiquen com a projecte polític. I això em fa sentir enormement orgullós", ha assegurat Balboa.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb